De politie geeft zich over aan De Telegraaf: 'Cijfers asielcriminaliteit komen snel'

Geen categoriemei 01 2017, 8:30
Waar een beetje media-aandacht voor kan zorgen.
Zoals wij eergisteren berichtten is de Nationale Politie buitengewoon vies bezig geweest met De Telegraaf. Eerst werd er ontkend dat er cijfers bestonden over criminele asielzoekers, vervolgens werd De Telegraaf een deal aangeboden (als ze er niet over schreven zouden ze ander 'nieuws' krijgen om mee te werken), en, oh ja, toen De Telegraaf daar verontwaardigd verslag over deed ontkende de politie het allemaal. Helaas had De Telegraaf de smsjes van de politie gewoon opgeslagen. Die werden dus online gezet.
Zelden hadden we zo'n afgang gezien voor de nationale politie.
Na al die negatieve aandacht gaat de politie dan toch maar door de knieën. De Telegraaf laat vandaag namelijk het volgende weten:

De Nationale Politie wil De Telegraaf zo snel mogelijk cijfers verstrekken over criminele asielzoekers. Het aanvankelijk afgewezen verzoek hierom wordt opnieuw in behandeling genomen. „Met voorrang”, zegt woordvoerder Robert Salome van de korpsleiding. Juristen gaan bepalen welke informatie volgens de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB) naar buiten moet.

Hilarisch genoeg wil de hoogste politiebaas van ons land, Erik Akerboom, voorkomen, zegt hij, dat "het beeld ontstaat dat de politie wegkijkt bij zaken die maatschappelijk gevoelig liggen." Jaja, opeens is dat een beeldvorming die de politie ten koste van alles wil voorkomen. Je zou erom lachen als het niet zo ontzettend doorzichtig was.
"Het is nooit de bedoeling geweest om De Telegraaf of welk medium dan ook het zwijgen op te leggen," aldus Akerboom in een tweede hypocriete statement.
Ha! Tuurlijk niet! Misverstand! Miscommunicatie! Ze begrepen elkaar niet! Andere golflengte! Verkeerde woorden gebruikt! Dat ze daarbij een WOB-verzoek onterecht afwezen was natuurlijk ook puur 'een foutje.' Uhu.
Het goede nieuws? Omdat daar werkelijk geen hond in trapt haalt de politie nu dan toch maar bakzeil. Binnenkort krijgen we dus tóch informatie over het aantal criminele asielzoekers.
Zo zie je maar weer wat een beetje 'transparantie' en mediawoede kan veroorzaken. Het mediakartel kán het wel; het ziet jammer genoeg alleen zelden aanleiding om dit soort werk te doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten