Midden-Oosten expert Harald Doornbos: Als je ISIS-gekken terughaalt moet je niet schrikken van een aanslag

Geen categoriejul 27 2017, 11:00
"Van mij mogen ze terugkomen, want ik woon niet in Nederland. Maar kijk dan ook niet vreemd op als er binnenkort iemand honderd mensen doodrijdt in de Kalverstraat."
In een bijzonder interessant interview met het Algemeen Dagblad laat Midden-Oosten expert Harald Doornbos geen spaan heel van de Nederlandse elitaire wegkijkers die weigeren om in te zien dat islamistisch extremisme een enorme bedreiging vormt voor ons land. Zéker als we, zoals mallotig links wil, Nederlandse ISIS-jihadisten terug laten komen naar ons land.
"Van mij mogen ze terugkomen, want ik woon niet in Nederland. Maar kijk dan ook niet vreemd op als er binnenkort iemand honderd mensen doodrijdt in de Kalverstraat," zegt Doornbos daarover. Vervolgens legt hij uit dat "veel moslims in het Midden-Oosten" totaal niet snappen "waarom Europa zo laconiek doet over die extremisten. In grote delen van de moslimwereld worden IS-strijders of gedood of krijgen ze 25 jaar gevangenisstraf. In West-Europa denken veel mensen dat we IS'ers weer op het goede pad krijgen met een cursus, wat huursubsidie en een buurthuis."
En dat is totale gekte, legt de Midden-Oosten correspondent (voor verschillende media) uit. "Dit soort politici denkt dus dat ze beter weet hoe om te gaan met IS en al-Qaeda dan Arabieren of Pakistanen die al hun hele leven lang moslim zijn en alle kneepjes kennen. De toekomst zal ons leren wie gelijk heeft, maar ik zet m'n geld op Pakistanen en Arabieren, niet op de Pechtolds of de Klavers."
Bam, die zit. En nee, ik ben niet de enige die dat vindt. Kijk maar naar deze tweet van Thierry Baudet:
https://twitter.com/thierrybaudet/status/890475798955778048
Het is niets meer of minder dan zelfmoord om deze gekken terug te laten komen naar Nederland, laat staan om ze met open armen te verwelkomen zoals NRC Handelsblad wil.
Er is maar één goede manier om met dit soort ISIS-tuig om te gaan: ze uitschakelen. Nederland moet er, net als Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, alles aan doen om Nederlandse Syriëgangers te identificeren, ze vervolgens op te sporen, en ze daarna naar het hiernamaals te helpen -- ja, voordat ze zelfs maar kunnen overwegen om terug te komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten