Nepasielzoekers kunnen stelen wat ze willen: winkeliers kunnen de schade niet op ze verhalen

Geen categoriejul 12 2017, 9:00
Wat moet het heerlijk zijn om als nepasielzoeker naar Nederland te komen zeg.
Onderweg van je eigen land naar Nederland word je verwelkomd door een paar NGO'ers op een mooie boot, die je vervolgens een rugzak, een gratis trainingspak, en eten en drinken geven. En dan kom je aan in Nederland: gratis huisvesting, allerlei mooie subsidies, en -- oh ja -- je kunt ook nog eens doen en laten wat je wil. En dan doel ik ook op het plegen van misdrijven:

Winkeliers die worden bestolen door asielzoekers lukt het nauwelijks om de schade op de daders te verhalen. Meestal komt de rekening niet eens aan, signaleren organisaties die de papierwinkel voor winkels afhandelen.

Als iemand betrapt wordt op het plegen van diefstal moet hij de winkelier 181 euro schadevergoeding betalen. Maar raad eens hoeveel betrapte nepasielzoekers dat doen?
Wat je ook dacht, het zijn er minder: slechts 1 op de 20. Dat is dus 5 procent. 95% van de betrapte 'vluchtelingen' doet dat niet.
Detailhandel Nederland en Overlastregistratie Nederland willen samenwerken met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) om het schadebedrag dan maar in te houden op het zogenaamde 'leefgeld' dat deze kansenparels krijgen. Maar dat schiet helemaal niet op. Het COA werkt dus niet mee. Volgens woordvoerder Jan-Willem Anholts ligt dat eerst en vooral aan het kabinet:

"We kunnen niet zomaar het leefgeld inhouden, daarvoor moet het kabinet de regels wijzigen."

Is het niet opmerkelijk dat dit soort clubs altijd trucjes kunnen gebruiken als ze gewone Nederlanders een poot kunnen uitdraaien, maar dat ze 'niets kunnen doen' als het om nepvluchtelingen gaat? Op de één of andere manier kunnen ze die lui nooit raken. Heel apart.
En ja, natuurlijk moet het kabinet er onmiddellijk voor zorgen dat dit soort schadevergoedingen automatisch worden ingehouden op het leefgeld. Sterker nog, nepasielzoekers die stelen moeten nog veel zwaarder gestraft worden: gooi ze het land uit. Als je de wet met voeten treedt heb je er geen enkel recht op om hier als 'vluchteling' te verblijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten