Walgelijke foto's: Indonesische sharia-politie pakt transgenders op en scheert ze midden op straat kaal

Geen categoriefeb 02 2018, 21:00
Het gaat in razend tempo bergafwaarts met Indonesië.
Het gaat lekker in Indonesië. Het islamitische land was - in het openbare leven, tenminste - altijd relatief tolerant, maar die instelling verdwijnt steeds meer en meer tegenwoordig. Tot vorig jaar had Jakarta bijvoorbeeld een christelijke goeverneur, maar toen de beste man het waagde om kritiek op de Koran te hebben, gingen boze moslims massaal de straat op om zijn aftreden en vervolging te eisen, met als gevolg dat hij zijn herverkiezing verloor en een gevangenisstraf van vijf jaar kan krijgen. Of wat dacht je van een andere christen, deze keer eentje die het waagde om in de streng-islamitische provincie Atjeh alcohol te verkopen? Hij moest dat bekopen met zweepslagen, die ook nog eens gefilmd werden.
We blijven in Atjeh. In die provincie is namelijk een heuze, officiële sharia-politie actief, die op de naleving van de strenge islamitische wetgeving moet nazien. En dat gebeurt op steeds brutere wijze. Deze week werden twaalf transgenders spontaan uit een schoonheidssalon meegesleurd, om vervolgens publiekelijk vernederd te worden. De tot vrouwen omgebouwde mannen werden naar buiten gebracht, half ontkleed en daarna door leden van het politieteam kaalgeknipt. En dat leverde zulke misselijkmakende foto's op:
[caption id="attachment_197632" align="aligncenter" width="525"]Bron foto: politie Atjeh Bron foto: politie Atjeh[/caption]
Maar dat is niet alles: vandaag zijn honderden moslims de straat opgegaan om te pleiten voor de 'heropvoeding' van transgenders. Vind van transgenders wat je wilt, maar iedereen kan het erover eens zijn dat deze behandeling slechts beestelijk te noemen valt. Is dat nou het Indonesië dat ooit zo gematigd was? Dit soort scenes worden - niet alleen in Atjeh - steeds meer geaccepteerd, waardoor het slechts één kan op kan gaan: in de richting van de stichting van de zoveelste streng-islamitische en vrijheidshatende staat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten