Massagraf met yezidische Koerden gevonden in Irak

ISIS heeft weer toegeslagen.

Net als je dacht dat het nieuws over de barbaarse praktijken van ISIS niet erger kon worden krijg je dit op je bordje:

Bij het Sinjar-gebergte in Irak hebben Koerdische strijders een massagraf ontdekt. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om slachtoffers van de Islamitische Staat, zo weet het ANP.

In het graf lagen zeker zeventig lichamen. Waarschijnlijk zijn de slachtoffers yezidi’s die gedood zijn door strijders van IS.

Toen ISIS het Sinjar gebergte omsingeld had kwamen er al veel verhalen naar buiten over de meest verschrikkelijke misdaden tegen de menselijkheid die de terreurorganisatie zou hebben gepleegd. Zo werden er massaal Koerden afgeslacht en werden hun vrouwen behandeld als seksslavinnen.

Nu komt daar dit nieuws dus bij. Zeventig yezidische Koerden zijn op brute wijze vermoord en vervolgens samen in één groot massagraf gegooid. Hun enige ‘misdrijf’ in de ogen van ISIS? Ze hingen hun eigen geloof aan en dus niet de radicale versie van de Islam die ISIS propageert. Dat is wat die massamoordenaars betreft reden genoeg om je af te schieten.

De peshmerga – Koerdische strijders die tegenwoordig ook actief zijn in Kobani in een poging om die stad te redden – vonden dit graf nadat ze eerder deze week het Sinjar gebergte hadden bevrijd. Die strijd heeft letterlijk maanden en duizenden levens gekost. Vreselijk, maar het ergste is dat we er lang niet zeker van kunnen zijn dat dit het enige massagraf is dat ze zullen aantreffen als ze de omgeving goed doorzoeken.

Dit bewijst eens te meer dat het Westen veel te weinig doet om de Koerden te helpen. Als Amerika en Europa hard hadden ingegrepen op het moment dat ISIS de Koerden van Noord-Irak aanviel had deze massaslachting voorkomen kunnen worden. De 70 Koerden wiens lichamen nu wegrotten in dit massagraf waren dan nog steeds in leven geweest.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

2 reacties

 1. joga

  Maar laten we blij zijn, dat dit niets met de islam heeft te maken(sic).

 2. Harrybr

  Wat zie iedereen tijdens Neurenberg, 1947-48 ook alweer ? “Dit nooit meer” ?
  Ach kom, politici zijn enkel geïnteresseerde in hun eigen gezicht op TV enz, de waarde van hun handtekening laat staan woord… vraag het de Oekraïners na het gebral van Van Baalen en Verhofstadt. Ze zijn in staat te overleggen, vergaderen, discussiëren en palaveren tot de laatste – buitenlandse – soldaat is gesneuveld en hele volkeren zijn uitgeroeid.
  Wederom blijkt het gelijk van de Israeli’s: de eigen vingers aan de eigen atoomknop.
  In 1971 zei een Israëlisch prof al tegen een stel buitenlandse studenten, o.a. mij: “als WIJ Joden het recht niet hebben om op deze aardbol te mogen leven, dan niemand meer”.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.