Netanyahu na terreuraanslag bus: Palestijnen schuldig aan ophitsing

Geen categoriejan 21 2015, 16:00
De Palestijnse president Ahmoud Abbas moet ophouden met het ophitsen van de Palestijnse bevolking tegen Israël.
Aan zulke leiders heb je wat als het erop aan komt: de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu heeft de terreuraanval in een bus vanochtend in Tel Aviv keihard veroordeeld. Bij die terreuraanval door een 23-jarige Palestijn afkomstig van de Westelijke Jordaanoever raakten zeventien mensen gewond, van wie vier ernstig. Acht Israëli's liggen nog in het ziekenhuis.
Hier ligt de terrorist die op mensen begon in te steken te janken in de modder, nadat hij door een oplettende agent met een pistool was geraakt in zijn been (pas op, de beelden kunnen schokkend zijn, vooral als je beseft dat deze jankebalk vlak ervoor in het wilde weg mensen begon neer te steken zonder ook maar een traan te laten):
Netanyahu zegt over de terreuraanval: "Het is een direct gevolg van de giftige ophitsing door de Palestijnse Autoriteit tegen de Joden en hun staat. Dit is dezelfde vorm van terrorisme dat ons aanvalt in Parijs, Brussel, overal. Het is Hamas - de partner van Abbas in de eenheidsregering - dat snel de aanval prees. (...) Abbas is verantwoordelijk voor deze ophitsing." Daar is geen woord Chinees bij. Abbas moet niet alleen deze nieuwe aanval veroordelen, hij moet ook stoppen met de ophitsing tegen Israël en haar inwoners, én de samenwerking met Hamas per direct opschorten.
Het conflict tussen Israël en de Palestijnen is niet een, twee, drie op te lossen. Dat weet ik ook wel. Er moet heel veel worden onderhandeld over de voorwaarden voor duurzame vrede. Zowel de Israëli's als de Palestijnen hebben wensen die (deels) zullen moeten worden ingewilligd. Dat kan nog jaren duren, zeker met dit soort terreur in het hart van Tel Aviv. Er is echter één belangrijk obstakel, naast Abbas' ophitsing tegen de Joden, en dat is Hamas.
Laten we niet vergeten: Hamas is een terreurorganisatie vergelijkbaar met ISIS in Syrië en Irak. Daar moet je niet mee willen praten, laat staan mee in één 'eenheidsregering' zitten. Niet dat Fatah zo'n prettige organisatie is, maar Hamas is net even een tikje erger. Ik vrees dat vrede nog ver, heel ver weg is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten