[VIDEO] Zie de vreselijke gevolgen van Assads gifgasaanval op Sarmin

Geen categoriemrt 17 2015, 12:02
ISIS is niet de enige vertegenwoordiger van Het Kwaad die huishoudt in Syrië.
Bashar al-Assad, de zogenaamde 'president' van Syrië (en met president bedoel ik natuurlijk: dictator), blijft doorgaan met het afslachten van zijn eigen volk. Zo bombardeert hij bewust burgers in Raqqa, de hoofdstad van ISIS' Kalifaat Uit De Hel.
Dat is erg, maar het kan blijkbaar nóg erger. Zie hier de vreselijke gevolgen van een gifgasaaval van Assads troepen op het stadje Sarmin:
Zoals Charles Lister zich terecht afvraagt op Twitter: hoe kan het in vredesnaam zo zijn dat deze brute moordenaar nog steeds aan de macht is?
Helaas kan ik het antwoord wel geven: Assad is nog aan de macht omdat het Westen niet ingreep toen de revolutie tegen hem begon. ISIS en andere radicale groepen hebben het nu voor het zeggen in Syrië, samen met Assad natuurlijk, maar bij het begin van het verzet tegen de dictator was dat allerminst het geval. De anti-Assad vechters waren toen (relatief) gematigd en wilden een seculiere staat opzetten.
Helaas keek het Westen ernaar en deed het niets. Later kwam men in actie door rebellen financieel te steunen, maar toen waren radicale groepen al in het machtsvacuüm gesprongen, waardoor zuurverdiende Europese en Amerikaanse belastingcenten bij hen terechtkwamen, in plaats van bij de groeperingen die Westerse waarden min of meer delen. Daar kwam bij dat bepaalde Arabische landen en Turkije salafistische groepen bewust steunden, waardoor ze een nog groter gebied konden veroveren. Uiteindelijk kreeg het Westen dat ook door, waarna de geldkraan werd dichtgedraaid, maar toen was het al te laat: Syrië was opeens verdeeld in een gedeelte dat geregeerd werd door Assad en in een gedeelte dat nu bekendstaat als "het kalifaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten