Haagse wethouder: we moeten minder barbecueën om het klimaat te ontzien

Geen categoriejun 24 2015, 10:52
Want het is veel prettiger wonen in een 'schone stad.'
De Haagse wethouder Tom de Bruijn (D66, milieu) wil dat de luchtkwaliteit in zijn stad beter wordt. Die kwaliteit voldoet al aan de Europese richtlijnen, maar De Bruijn vindt dat niet voldoende. Nee, het moet allemaal een beetje beter.
Daarom heeft hij een nieuw plan ontwikkeld waardoor inwoners van de hofstad het milieu nog meer kunnen ontzien:
Hagenaars moeten minder gaan barbecueën en het liefst geen houtkachels meer stoken. Dat moet ertoe leiden dat de luchtverontreiniging in de stad afneemt, schrijft de Haagse wethouder Tom de Bruijn (D66, milieu) aan de gemeenteraad. Ervoor zorgen dat Hagenaars minder gaan barbecueën en de houtkachel opporren, zijn enkele maatregelen waarmee de gemeente in de toekomst de luchtvervuiling in de stad nog verder wil terugdringen.
In een nota legt hij uit dat een schonere lucht "de stad prettiger om te wonen [maakt], te werken, te wandelen, te fietsen en buiten te spelen." Eén van de manieren waarop hij dat probeert te bereiken is dus door Hagenezen zo ver te krijgen dat ze minder vaak gaan barbecueën. Een criticus van het plan van de wethouder zou dan ook kunnen stellen dat een schonere lucht Den Haag niet prettiger maakt om te wonen als je allerlei leuke bezigheden verbiedt.
Andere maatregelen die de D66-wethouder wil treffen zijn:
- De gemeente wil afspraken maken met de transportsector over het gebruik van schonere voertuigen bij de stadsdistributie. Nieuwe bussen in de stad moeten ook schoner zijn.
- Den Haag gaat het elektrisch vervoer stimuleren en richt zich daarbij op taxi's, grotere werkgevers, koeriers en pizzabezorgers.
In totaal trekt hij zes miljoen euro extra uit om de luchtkwaliteit in Den Haag te verbeteren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten