Ook Jeanine Hennis vindt dat Nederlandse ISIS-strijders beter kunnen sneuvelen in Syrië dan terugkeren

Geen categoriesep 09 2015, 15:00
De politica sluit zich aan bij partijgenoot en minister-president Mark Rutte.
Minister Jeanine Hennis van Defensie sluit zich aan bij de opvatting van minister president Rutte omtrent het sneuvelen van gedeserteerde soldaten. Ook zij ziet liever dat die mensen daar om het leven komen, dan dat ze terugkeren naar Nederland:
Ook minister Jeanine Hennis van Defensie vindt dat jihadisten beter kunnen sneuvelen dan terugkeren naar Nederland. Zij deelt de opvatting van premier Mark Rutte. Hennis maakte dit woensdag duidelijk in de Tweede Kamer.
"Als mij de vraag was gesteld, had ik exact hetzelfde antwoord gegeven", aldus Hennis. Ze benadrukte dat het geen beleid van het kabinet is, en geen wens.
Eerder dit jaar ontstond onrust toen minister-president Rutte tijdens een verkiezingsdebat zei dat wat hem betreft Syriëgangers beter kunnen omkomen in de contreien van ISIS, dan dat ze hier in Nederland de samenleving ontwrichten. Het kwam hem op hoon te staan van alle aanwezigen, met name van D66-leider Pechtold.
Toen vorige week bekend werd dat er een Nederlandse luchtmachtsergeant was gedeserteerd en zich vermoedelijk heeft aangesloten bij ISIS, herhaalde Rutte zijn uitspraak toen hij naar de kwestie gevraagd werd op zijn wekelijkse persconferentie. Ook dat kwam hem onmiddellijk op nieuwe hoon van D66 te staan.
Peilingen lijken echter aan te geven dat premier Rutte en minister Hennis het volk achter zich hebben als het om deze uitspraak gaat, inclusief een omvangrijk deel van het D66-electoraat. In maart becijferde De Hond dat 69% van de Nederlanders ook vindt dat Syriëgangers beter kunnen omkomen in hun jihadistische habitat, dan terugkeren naar Nederland:
Rutte-jihad
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten