Turkije arresteert Marokkaanse Belg in verband met aanslagen Parijs

Geen categorienov 22 2015, 17:00
Een Belg van Marokkaanse afkomst is gearresteerd in het Turkse Antalya. Volgens de Turkse autoriteiten heeft hij voorbereidende handelingen verricht voor de aanslagen van 13 november in Parijs.
Het nieuws werd eerst bericht door het persbureau Dogan en later bevestigd door de Veiligheidsraad in België.

"Er zijn drie arrrestaties in Turkije gebeurd, onder wie een Belg van Marrokaanse afkomst", werd bevestigd op een persconferentie van de Veiligheidsraad. Hij wordt ervan verdacht de locaties te hebben uitgekozen voor de aanslagen in Parijs en zou tijdens de aanslag bij het Stade de France in Parijs op de uitkijk hebben gestaan.

De man werd opgepakt in een luxehotel in Antalya, waar hij blijkbaar op kosten van ISIS verbleef. Hoewel ISIS dus terroristen inzet om zichzelf op te blazen in drukke theaters en café's zorgt de organisatie er blijkbaar voor dat planners van aanslagen in mooie hotels kunnen verblijven. En dan ook nog eens in het zonnige Antalya.
Naast de Belg zijn er ook twee mannen opgepakt met de Syrische nationaliteit. Deze twee mannen zouden de Belg helpen om over de grens met Europa te gaan. Zij werden opgepakt op het moment dat ze de Marokkaanse-Belg bezochten.
Volgens het Algemeen Dagblad werden de Turkse autoriteiten geïnformeerd over de man toen hij in Antalya arriveerde in een vliegtuig. Vervolgens werd hij gevolgd naar zijn hotel in de wijk Manavgat. Eenmaal aangekomen werd hij ingerekend - wellicht dat de Turkse inlichtingendienst er eerst zeker van wilde zijn dat hij niet in staat was om een terroristische aanval uit te voeren als ze hem probeerden in te rekenen.
De man heet Ahmet Dahmani. Hoewel hij de Belgische nationaliteit heeft is hij van Marokkaanse afkomst. Datzelfde geldt voor sommige van de terroristen van Parijs: de vrouw die zichzelf opblies en daardoor politiehond Diesel doodde was bijvoorbeeld ook Marokkaans.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten