Nee paus Franciscus, er is niets mis met de doodstraf

Geen categoriefeb 21 2016, 16:00
Aangezien de katholieke kerk de doodstraf in het verleden duizenden malen heeft uitgevoerd vraag ik me af waar hij het lef vandaan haalt om anderen de les te lezen.
De katholieke kerk is eeuwenlang één van de hardste straffers ter wereld geweest. Een 'heks' die vervolgd werd door de kerk, of een ketter, of een crimineel verantwoordelijk voor zware misdrijven was er lang niet klaar mee. Maar al te vaak werd zo iemand gewoon onthoofd.
De huidige paus denkt daar echter heel anders over; want een moderne paus hoort blijkbaar radicaal-links en politiekcorrect te zijn. En dus krijg je dit soort wanstaltige acties van een communist in een paaps gewaad:

Het christelijke gebod ,,gij zult niet doden'' geldt volgens paus Franciscus net zo goed voor de overheid. Hij pleitte zondag voor een wereldwijde afschaffing van de doodstraf. Een eerste stap in die richting is wat de leider van de katholieke kerk betreft een moratorium op executies.

Franciscus riep gelovigen in zijn preek op zich in te spannen voor zo'n opschorting van de uitvoering van de doodstraf. Tienduizenden mensen hoorden de paus aan op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad.

De paus moet Das Kapital wat minder vaak en de Bijbel wat vaker openslaan. Als hij dat deed zou hij namelijk zien dat de doodstraf met enige regelmaat wordt uitgedeeld in het christelijke heilige boek. En ja, de bijbelse leiders die deze straf oplegden aan criminelen waren geïnspireerd (en zelfs aangesteld) door God en zij implementeerden Zijn wetten.
Dit betekent niet dat elke christen vóór de doodstraf moet zijn, maar wel dat de paus geen onzinverhalen moet verkondigen door te doen alsof de doodstraf onchristelijk of onbijbels is.
Trouwens, er zijn misdrijven waarbij de doodstraf de enige passende straf is. Een seriemoordenaar verdient het om uit de weg te worden geruimd. En dat niet alleen: het is ook nog eens de beste manier om de samenleving tegen hem te beschermen.
Deze marxistische paus kan dat vervelend vinden, maar gelukkig is hij er om katholieken in spiritueel opzicht te leiden, niet op politiek vlak.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten