Geweldig! Amerikanen doden leider van moordenaarsbende ISIS - en deze keer echt

Geen categoriejul 14 2016, 13:00
Het staat vrijwel vast dat een hoge leider van ISIS, Ash-Shishani, eindelijk het loodje gelegd heeft.
Hoera! Één van de grootste massamoordenaars van deze tijd, Omar Ash-Shishani, is naar de hel gebombardeerd door het Amerikaanse leger. Ash-Shishani, letterlijk 'de Tsjetsjeen' kwam oorspronkelijk uit - je raadt het al - de Russische regio Tsjetsjenië, een nest aan radicale jihadgekken. Door te moorden, martelen en God mag weten wat nog meer, wist hij zich op te werken tot één van de belangrijkste bevelhebbers van ISIS. Maar nu het goede nieuws: hij is naar alle waarschijnlijk nu zelf een kopje kleiner gemaakt.
In maart dachten de Verenigde Staten hem al te hebben gedood bij een aanval in Syrië, waarna ze dit heugelijke nieuws met de wereld deelden. Helaas bleek men in Washington te vroeg gejuicht te hebben, want de Tsjetsjeense koppensneller was nog springlevend, en kon fijn door gaan met zijn praktijken die het daglicht niet verdragen kunnen.
Nu lijkt hij echter tot aan het kortste eind getrokken te hebben bij een tweede aanval in Irak, nabij de stad Mosul. De Amerikanen zouden hem daar deze maand in een hoopje as hebben veranderd, bij een luchtaanval die speciaal voor hem daar was uitgevoerd. Interessant gezien zijn het niet de Verenigde Staten die zijn dood deze keer bekend gemaakt hebben. Die namen deze keer waarschijnlijk het zekere voor het onzekere, door niet met het nieuws naar buiten te komen voordat zijn vertrek van deze wereld zeker is. Nee, deze keer kwam een aan ISIS-gelieerd mediabureau, Amaq, met het 'trieste' nieuws dat Ash-Shishani het leven gelaten zou hebben. Er is geen reden om aan te nemen dat dit bericht onwaar is. Integendeel: ze hebben er alle baat bij om hem neer te zetten als een martelaar die door de 'ongelovigen' vermoord is. Inmiddels betuigen vele aanhangers van de terroristenbende hun steun aan de man.
Toch zit er een negatieve kant aan dit verhaal. Het feit dat hij in maart nog in Syrië zat en nu in Irak is omgebracht, geeft aan dat de haatbaarden nog steeds relatief vrij kunnen reizen in hun eigen gebieden, iets wat de Westerse coalitie juist met man en macht probeert te voorkomen. Dit maakt duidelijk dat de huidige aanpak nog veel te soft is, en dat alle landen van goede wil hun steentje moeten bijdragen aan het bestrijden van deze sadistische demonen die elke uithoek van onze wereld willen terroriseren. Toch is er met de dood van deze extremist een kleine stap vooruit gezet.
Hij zal niet gemist worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten