Ontzettend mooi: Kat wordt na zes dagen alsnog levend en wel gered na aardbeving Italië

Geen categoriesep 01 2016, 15:00
Wie ooit heeft getwijfeld aan de meerdere levens van een kat, zal dat na het meekrijgen van dit verhaal nooit meer doen.
Vorige week woensdag werd Italië opgeschrikt door een enorme aardbeving, die inmiddels al bijna 300 mensen het leven op ruwe wijze ontnomen heeft. De kans dat er op dit moment nog mensen levend onder het puin vandaan gehaald worden is eigenlijk nul: meer dan drie à vier dagen zonder water is immers vrijwel onmogelijk te overleven. Inmiddels hebben reddingswerkers zich dan ook vooral op het ruimen van puin gestort, waarbij ze niet verwachten nog een levende ziel te vinden.
Toch lijken veel mensen te vergeten dat niet alleen wij mensen het slachtoffer zijn van dit vreselijke natuurgeweld. Ook dieren, en dan met name huisdieren, konden geen kant op toen gehele dorpen in mum van tijd instortten. Natuurlijk richtten reddingswerkers zich vooral op het redden van mensen, maar dat wil niet zeggen dat er soms niet ook wat dieren ontsnappen aan de dood met hun hulp.
Toch is het volgende een klein wonder te noemen. Na maar liefst zes dagen zijn brandweerlieden bij toeval gestuit op een kat, toen zij een stapel puin met een bulldozer opzij schoven. Het dier bleek tot ieders verbazing nog te leven, al was hij natuurlijk ernstig verzwakt en uitgedroogd. De aanwezigen gaven hem dan ook meteen wat water, zoals werd vastgelegd in dit prachtige beeld:
Giola_2Al snel bleek echter dat wel degelijk iemand op zoek was naar dit arme dier. De eigenaar van de kat, die Giola bleek te heten - Italiaans voor "vreugde", wat hier zeker toepasselijk is - had haar zoektocht nog niet opgegeven. Toch was het puur toeval dat hij gevonden werd, aangezien de brandweer haar zoektocht eigenlijk al had opgegeven. Toch heeft Giola zijn leven vooral aan zichzelf te danken, doordat hij het voor elkaar kreeg om zolang, zonder enig water of eten, het uit te houden onder de ruïnes van wat ooit een schattig Italiaans dorpje was.
Ja, misschien is het "maar één kat", maar dit soort berichtjes zijn wel de lichtpuntjes die men nodig heeft op een plek die de afgelopen week alleen maar in het teken van de dood heeft gestaan. Giola daarintegen laat ons zien dat het leven en vreugde ook nog aanwezig zijn op deze wereld!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten