Jankerige Kuzu vindt torenhoge eis tegen Wilders nog niet genoeg: ‘maar 0,78 cent per aangifte!’

Een knettergek OM maakte donderdag de strafeis tegen Geert Wilders bekend, en Kuzu zou Kuzu niet zijn als hij daar niet meteen over zou beginnen te zeuren.

5000 euro: dat is wat Geert Wilders even zou moeten aftikken als het aan ons Openbaar Ministerie ligt. Zoals mijn collega Michael van der Galien vanmiddag al duidelijk maakte, is dat geheel buiten proporties: de normale straf voor deze ‘misdaad’ is 350 euro, maar om Wilders eens even flink te grazen te nemen hebben ze de geëiste straf even meer dan 14 keer zo hoog gemaakt. Gewoon, om even een voorbeeld te stellen, waar de PVV’er dus de dupe van zou moeten worden.

Het kan echter nog een tikkeltje erger, in de vorm van Tunahan Kuzu. Deze vond het namelijk ook nodig te reageren op de krankzinnige eis van het OM, maar deed dat op een iets andere manier dan gezond verstand voorschrijft. Hij lijkt het namelijk helemaal prima te vinden dat Wilders veel harder aangepakt dan de gemiddelde Nederlander. Sterker nog: hij vindt de strafeis veels te laag:

#Wildersproces6400 aangiften, pijn en verdriet van zoveel mensen waaronder kinderen en slechts een strafeis van €…

Geplaatst door Tunahan Kuzu op Donderdag 17 november 2016

Laten we deze opmerking van Kuzu – los van zijn pesterige gedrag – eens nader bekijken. Wat meteen opvalt is dat hij om één of andere reden het nodig vindt om een bedrag per aangifte te berekenen. Wat ik ik mij afvraag is: wat heeft dat in hemelsnaam voor zin? Het gaat hier om een gewone geldboete, en niet om een schadevergoeding richting de slachtoffers, voor zover je die überhaupt al zou hebben in dit schijnproces. De mensen die het zo nodig vonden om een aangifte te doen – aangespoord door DENK c.s. – zouden hier dan ook terecht geen cent van terugzien. Een berekening op basis van het aantal aangiften is dan ook weer lekker nietszeggend, maar het zal ongetwijfeld aanslaan bij Kuzu’s electoraat.

Daarbij komt dat ze het bericht nog even op slinkse wijze ‘schokkender’ hebben gemaakt dan het daadwerkelijk is. Volgens Kuzu komt het neer op 0,78 cent per aangifte, maar een simpel rekensommetje leert al snel dat 5000 euro gedeeld door 6400 aangiften op 0,78 euro of 78 cent uitkomt, en niet zoals Kuzu beweert 0,78 cent. Het zal de meeste mensen niet opvallen, maar het is toch weer een gluiperige manier om het bedrag nóg lager te lijken uitvallen. Natuurlijk, het kan gewoon een typfoutje zijn, maar daar moet je bij DENK niet vanuit gaan: de partij weet namelijk als geen ander hoe ze mensen met hun berichten uitstekend kunnen manipuleren.

Daarom, om met de woorden van de DENK’ers zelf te spreken: trap er niet in!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Seneca

  vraag eens aan dat stuk ongeluk hoeveel tranen, verdriet en geld de Marokkaanse en Turkse gemeenschap ons kost? dat wordt niet minder, integendeel, alleen maar meer terwijl ik toch graag minder tranen vergiet, minder verdriet heb en minder geld uitgeef aan dat tuig.

 2. Sniper666

  Kuzu begrijpt niet dat het geld gewoon naar de staat gaat i.p.v. de mensen die aangifte deden.

 3. Ni28

  Verbiedt nog dit jaar alle splinterpartijtjes met terugwerkende kracht. Deze verschijnsel moet verdwijnen anders spreken wij echt over een nepparlement.

  1. Gustaafff

   @ni28, volledig mee eens. Die afsplitsingen hebben amper een volksrechtelik mandaat.

   Je kunt dit als “gewone” werknemer toch ook niet maken?

 4. Harrie T.

  Ik denk dat Geert die boete ook te laag vindt. Hij had liever een gevangenisstraf gehad. Daar kun je tenminste het volk lekker mee opstoken. Zijn plannetje komt dus niet uit.

  1. Wim

   Jij begint ook al te denken.

  2. toetssteen

   @Harrie T.
   Wilders heeft al meer dan 10 jaar gevangenis. Blijkbaar volstaat dat niet? Of haalt u daar uw schouders over op? Moet hij zijn mond maar houden oid. U zou een aanwinst zijn voor Noord Korea!

 5. Gustaafff

  Weet Kuzu eigenlijk wel het verschil tussen een boete en schadevergoeding?

  Hij is, gezien zijn verkiezingsprogramma, immers niet goed bij zijn hoofd.

 6. NederNederlander

  Wanneer zegt hij wel eens wat zinnigs!!

 7. Ni28

  Haat wordt slecht beloond en valt daar niet veel aan te verdienen, dat is een goede signaal aan degenen die met een aangifte geld wilden verdienen. Bovendien wordt een eventuele boete niet verdeeld, dat weten zij nu ook. En straks gaat het nog naar nul want geen rechter, ook ingenomen kan dit als een strafbare feit beschouwen.

 8. Bosbrand

  Of je nu voor of tegen Wilders bent doet met dit proces niet ter zaken.
  Wat er wel toe doet is dat persvrijheid en meningsuiting zwaar in het geding komen, het begin van het einde wat als democratie door het leven van Nederland loopt.
  Gewoon een ordiner politieke rechtzaak naar het voorbeeld van Turkijen.
  Een suggestie richting DDS om een giro rekening te openen zodat een ieder met een enkel Nederlands paspoort een euro kan storten, maak me sterk dat er geen 5000 te vinden zijn die dat bedrag kunnen en willen ophoesten.
  Daarmee kan die boeten dus uit protest van het Nederlandse volk worden betaald, vergeet niet bij betaling te vermelden minder minder minder…gewoon doen!

 9. Harrie T.

  Wilders vond het een geinig idee om deze rechtszaak voor de verkiezingscampagne geregeld te krijgen. Die verkiezingsstunt gaat natuurlijk ten koste van de belastingbetaler. Wij mogen dit circus betalen. Geert lacht zich rot.

  1. zomaar

   ik heb altijd gedacht dat de veroordeelde het circus af moest rekenen , incl. de artiesten die hier voor (ons) het linkse vermaak optreden .

   dus ben gerust het kost jou geen cent , weet je wat jou wel centjes kost ?, juist ja die crimineeltjes en hun ouders die levenslang bijstand genieten .

   die hebben het geld niet om het circus plus artiesten af te rekenen .

   1. Harrie T.

    Jij weet toch ook wel dat Wilders dit circus is begonnen van wege de verkiezingen? Je bent toch niet onnozel ?

    1. toetssteen

     @HarrieT
     Beweert u hier nu dat het Wilders is geweest die deze zaak nu pas heeft laten voorkomen? Grapjas.

     1. Harrie T.

      Ja, Wilders heeft deze rechtszaak precies voorbereid. Weet u dat niet?

    2. zomaar

     ach wat is onnozel ?, en wie is de vraag ?, ikke niet dat weet ik zeker !.

     blijft er nog een over , van ons twee .

     kijk Wilders heeft al een tijd terug geroepen dat dit een politiekproces was , ingeleid door de media !, iets waarvan ook ik overtuigt ben en geweest ben .

     nu tijdens het proces en vier maanden voor de verkiezing , sloeg en slaat links Nederland in aanvoering van de politiek en media terug , om de onnozele wijs te maken dat hij dit zelf begonnen is omwille van de naderende verkiezing.

     gezien de ervaring die wij Nederlanders hebben met de oude politieke partijen, hebben heeft hij dat geheel niet nodig , voor de man/vrouw in de straat .

     die maken al 3 decennia bewust mee dat de meeste binnenkomers , niet de verrijking vormen die de elite on wijs gemaakt hebben , of wijs hebben willen maken .

 10. H.Vaes

  Het OM heeft heeft misschien wel bewust de Marokkanen ….. vernederd …..door een boete op te leggen van slechts 78 cent per aangifte…..waaronder vele valse aangiften.
  Dus zal het ras Marokkanen…want dat zijn ze volgens het OM……een ras…..aangifte gaan doen tegen het OM…..omdat ze door deze volgens Kuzu te lage boete zich….vernederd en beledigd en gekwetst gekrenkt geschokt en weggezet voelen.
  Hahahaha……de aangever is maar 78 cent waard…..en als de rechter Wilders vrij spreekt….nog geen rooie cent.

 11. nienke

  @Harrie T.

  U weet toch dat Geert al jaren gevangenisstraf heeft door het vredige volkje dat islam heet en deze erop loeren deze politicus een kopje kleiner te willen maken.
  Een ander mening als dat van het linkse tuig en van de moslims en je bent als Politicus ten dode opgeschreven.
  Eerlijkheid zoals men hier in Nederland altijd prat op gaat is er allang niet meer, men liegt, bedriegt de hele zooi aan mekaar.
  En probeer je als politicus de waarheid boven tafel te krijgen wordt je onmiddellijk vogelvrij verklaart.
  Vind het heel triest dat onze politici een keuze hebben gemaakt de islam boven het eigen volk te verkiezen.
  De moslims kunnen en mogen alles eisen, ze worden met open armen ontvangen, geen wanklank mag er klinken over hun intolerante gedrag al terroriseren zij hele straten, pesten zij burgers die daar wonen, gooien ruiten in, enze enz men sluit de ogen en oren en zoals altijd “Het zijn er maar een paar snotapen”en daarmee is de kous af.
  Politici in Nederland uitgezonderd Wilders zijn doods en doods bang, stelletje lafbekken.

  1. toetssteen

   @Nienke
   Volkomen met u eens. +10.

   1. van Urk

    Kunnen ze in ieder geval in 2017 een postzegel van 0,78 cent gaan kopen want die stijgt volgend jaar met 5 cent.

  2. Harrie T.

   Geert heeft er zijn beroep van gemaakt om andere mensen uit te kafferen. Wie vraagt om trammelant krijgt die ook.

   1. toetssteen

    @HarrieT
    Binnen het parlement, heeft u daar niets mee te maken. De rest van uw betoog, is een niet mis te verstane bedreiging. Kunt u daarmee stoppen?

 12. Floris

  Ik zie dat Norman Corinth aka […een eindeloze opsomming volgt…] nu Harrie T heet.

  Een tip voor Harrie T: probeer bepaalde woorden die niemand meer gebruikt, zoals “uitkafferen”, te vermijden als je een poosje de indruk wilt wekken een nieuwkomer te zijn.

  Filmpje voor Harrie: https://www.youtube.com/watch?v=06Wx06ocrNw

  1. zomaar

   net getrappeerd , hij verweet mij zoals al zoveel keren dat ik cursus inburgeren moet gaan volgen .

   hoe vermakelijk is deze drol 🙂 .

   1. Harrie T.

    Kun je echt geen normaal Nederlands schrijven?

    Best wel zielig.

    1. zomaar

     :),:),:).

     1. zomaar

      verdomme ik kan ook niks , 🙂
      🙂 🙂

  2. Harrie T.

   Zeik niet Floris. Probeer eens iets zinnig te schrijven.

   Het stikt hier van de trollen ben ik achter.

   1. zomaar

    tja wij kunnen niet anders , zitten met zijn alle nog op de bijbel (het staatsboekje)van Europa te wachten , om door te lezen hoe en wanneer wij mee moeten janken met de linkse (fascistische) internationale socialistische democratische meute !.

    dus doen wij nu maar wat!.

    wel goed bedoeld dat dan weer wel , toch niet in waardering of met dank afgenomen door de linkse (fascistische) Internationale Socialistische Democratische meute , blijkt .

 13. LieverKipsLeverworst

  Küzü ontving via zijn veel te royale 2e Kamer- vergoeding al ruim € 0,00078 per onzinnig woord wat uit zijn hoofd kwam. Kan je nagaan hoeveel onzinnige woorden er al uit zijn hoofd kwamen.
  Dus wat klaagt hij? #wegermee

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.