Jankerige Kuzu vindt torenhoge eis tegen Wilders nog niet genoeg: 'maar 0,78 cent per aangifte!'

Geen categorienov 17 2016, 17:00
Een knettergek OM maakte donderdag de strafeis tegen Geert Wilders bekend, en Kuzu zou Kuzu niet zijn als hij daar niet meteen over zou beginnen te zeuren.
5000 euro: dat is wat Geert Wilders even zou moeten aftikken als het aan ons Openbaar Ministerie ligt. Zoals mijn collega Michael van der Galien vanmiddag al duidelijk maakte, is dat geheel buiten proporties: de normale straf voor deze 'misdaad' is 350 euro, maar om Wilders eens even flink te grazen te nemen hebben ze de geëiste straf even meer dan 14 keer zo hoog gemaakt. Gewoon, om even een voorbeeld te stellen, waar de PVV'er dus de dupe van zou moeten worden.
Het kan echter nog een tikkeltje erger, in de vorm van Tunahan Kuzu. Deze vond het namelijk ook nodig te reageren op de krankzinnige eis van het OM, maar deed dat op een iets andere manier dan gezond verstand voorschrijft. Hij lijkt het namelijk helemaal prima te vinden dat Wilders veel harder aangepakt dan de gemiddelde Nederlander. Sterker nog: hij vindt de strafeis veels te laag:
https://www.facebook.com/KiesKuzu/posts/1072084769556817
Laten we deze opmerking van Kuzu - los van zijn pesterige gedrag - eens nader bekijken. Wat meteen opvalt is dat hij om één of andere reden het nodig vindt om een bedrag per aangifte te berekenen. Wat ik ik mij afvraag is: wat heeft dat in hemelsnaam voor zin? Het gaat hier om een gewone geldboete, en niet om een schadevergoeding richting de slachtoffers, voor zover je die überhaupt al zou hebben in dit schijnproces. De mensen die het zo nodig vonden om een aangifte te doen - aangespoord door DENK c.s. - zouden hier dan ook terecht geen cent van terugzien. Een berekening op basis van het aantal aangiften is dan ook weer lekker nietszeggend, maar het zal ongetwijfeld aanslaan bij Kuzu's electoraat.
Daarbij komt dat ze het bericht nog even op slinkse wijze 'schokkender' hebben gemaakt dan het daadwerkelijk is. Volgens Kuzu komt het neer op 0,78 cent per aangifte, maar een simpel rekensommetje leert al snel dat 5000 euro gedeeld door 6400 aangiften op 0,78 euro of 78 cent uitkomt, en niet zoals Kuzu beweert 0,78 cent. Het zal de meeste mensen niet opvallen, maar het is toch weer een gluiperige manier om het bedrag nóg lager te lijken uitvallen. Natuurlijk, het kan gewoon een typfoutje zijn, maar daar moet je bij DENK niet vanuit gaan: de partij weet namelijk als geen ander hoe ze mensen met hun berichten uitstekend kunnen manipuleren.
Daarom, om met de woorden van de DENK'ers zelf te spreken: trap er niet in!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten