Walgelijk 'Vrij Nederland' belastert Wilders met belachelijk artikel: 'Hij droeg vroeger een leren broek!'

Geen categoriedec 21 2016, 8:00
Als dit het enige argument is dat links nog over heeft tegen Geert Wilders hebben ze écht een gigantisch probleem.

Als het aan Geert Wilders ligt, lezen we zo min mogelijk over zijn rebelse, New Wave, lerenbroekenjeugd. Ons leek het nou juist in het landsbelang dat dat wél zou gebeuren. Op naar Venlo, gewapend met Botje en Donkers.

Vervolgens beweert Vrij Nederland dat veel mensen die Wilders vroeger kenden niet mee wilden werken aan het artikel:

Dagenlang kregen we allerlei uiterst vriendelijke mensen aan de lijn, die ons allemaal uiterst vriendelijk het bos instuurden. ‘Geert? Jaháá, die ken ik wel. Maar nee, nee, daar werk ik niet aan mee. Goeiemiddag.’ Zelfs de vraag waaróm ze niets wilden zeggen – was het loyaliteit, of waren ze beducht voor de toorn van de PVV-aanhang? – ging de meesten te ver.

Zou het misschien ook kunnen zijn dat die mensen vinden dat het Vrij Nederland helemaal geen zak aangaat? Dat dit tot het privédomein hoort en dat ze het ronduit belachelijk vinden dat VN zo'n flutartikel aan het schrijven is? Een blinde kon nog zien dat het deel zou uitmaken van een lastercampagne bedoeld om Wilders belachelijk te maken. Nogal wiedes dat zijn "oude vrienden" daar niet aan wilden meewerken.
'Gelukkig' vindt VN toch een paar mensen die bereid zijn om te praten over hoe ongelooflijk slecht kleine Geert was:

Off the record willen sommigen wel iets zeggen, voor wat dat waard is. Volgens R., een vriendje met wie Geert naar de om de hoek gelegen Mattheusschool ging, was hij een ‘rotzak’ die altijd vals speelde met voetbal en bordspelletjes.

That's it, jongens! Deze tokkie mag nooit premier van Nederland worden! Toen hij klein was speelde hij namelijk weleens vals!
Hoor ik daar iemand in de straat roepen dat dit helemaal niets uitmaakt, en trouwens, dat de meeste kinderen weleens zoiets doen?
Niets mee te maken! Hij is onbetrouwbaar!
Ziek genoeg vinden ze vervolgens een schoolkrantje waarvoor Wilders iets had geschreven toen de oliecrisis van de jaren 70 Nederland in de ban hield. Geert was toen tien jaar oud. Je zou denken dat je zoiets over het hoofd ziet, maar niet Vrij Nederland. Nee, die krant begrijpt dat zijn 'artikel' duidelijk maakt dat hij altijd 'drammerig' was:

Het artikel in de editie van december 1973 betreft de oliecrisis die toen speelde, en verraadt dat Wilders ook op tienjarige leeftijd niet terugdeinsde voor een taalgebruik dat grenst aan het drammerige. ‘Wij moeten de deuren dichtdoen,’ verordonneerde de vijfdeklasser. ‘Op 7 januari 1974 gaat de benzine op de bon. Iedereen moet zich daaraan houden. Niet alleen jij maar… !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!IEDEREEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!’

Nogmaals, Wilders schreef dit toen hij tien jaar oud was. Tien. 10. En Vrij Nederland vindt dat op de één of andere manier belangrijk.
Als puber was Geert, geloof het of niet, heel rebels en zelfs uitgesproken negatief:

Volgens vriend L. liep Wilders in de pas bij de tijdgeest – die van doemdenken en no future. ‘Ik herinner me dat hij fan was van The Cure, en dat hij nogal nihilistisch was. De ideeën van Kierkegaard waren zijn leidraad. Hij was cynisch, niet vriendelijk, heel negatief naar anderen.’

En ik maar denken dat de meeste mensen bepaald geen optimisten zijn op die leeftijd. Maar nee, dat gold alleen voor Geert. Het was zo erg dat zijn moeder zelfs regelmatig commentaar gaf op zijn uiterlijk; op zijn leren kleding en zijn haar.
Goh, dat is mij nou nooit overkomen op die leeftijd. Ahem, kuch. Hoest.
Dat is natuurlijk al erg genoeg, maar later werd Geert ook nog een vuile alcoholist:

Een rode draad in de anonieme verhalen is drank. Met de vriendengroep waar ook L. bij hoorde, gingen ze vaak tot zeven uur ’s ochtends uit. ‘Geert was een goede drinker, om niet te zeggen: excessief. Veel sterke drank ook.'

Ga je schamen Geert! Al die 'alcohol'! Bah bah en nog eens bah! De engeltjes die voor Vrij Nederland werken dronken nooit. Maar jij wel. Vuile tokkie.
Maar het allerergste bewaren we voor het laatst. Volgens Vrij Nederland droeg Geert in zijn jonge jaren namelijk weleens een leren broek. Ja, dat deed iedereen in die tijd, maar in het geval van Wilders is dat natuurlijk bijzonder problematisch. Het bewijst namelijk dat hij...
Tja. Wat bewijst het eigenlijk?
Juist: helemaal niks! Het slaat volstrekt nergens op om dit op te schrijven, maar wat maakt het uit? Misschien dat mensen even hard om Geert lachen. Dan heeft VN zijn doel bereikt.
Ik heb zelden zo'n flutartikel gelezen van een links magazine dat een rechtse politicus wil belasteren. Het is echt te triest voor woorden dat dit stuk online gezet is. De verantwoordelijke redacteur zou per direct ontslagen moeten worden wegens incompetentie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten