Zo kan het ook: ‘schiet vluchtelingenboten het water uit’, aldus Deense parlementariër

Met ietswat harde woorden legt deze Deense parlementariër wel een groot deel van de huidige migrantenproblematiek bloot.

Zoals te verwachten viel, kwam er meteen een stortvloed aan kritiek op de uitspraak die Kenneth Berth, namens de Deense Volkspartij volksvertegenwoordiger in het Deense parlement, deed. Iets anders viel natuurlijk ook niet te verwachten van onze linkse media die slinks, maar oh zo voorspelbaar zijn. Moord en brand wordt en geroepen, en dat is wel meteen weer karakteristiek: een vlijmscherpe focus op de manier waarop iets gezegd wordt en een verwaarlozing van de boodschap erachter.

Want ja, Berth heeft gezegd dat het hem wel een goed idee lijkt om boten met vluchtelingen op de Middellandse Zee te beschieten. En nee, dat is nou niet echt een idee dat – als je het letterlijk opvat – heel ethisch is. Veel mensen zullen een betere bescherming van onze buitengrenzen voorstaan, maar weinigen zullen pleiten om migranten dan maar neer te knallen.

En dat ga ik hier ook niet zitten doen, want dat is gewoon fout. Wat ik echter wél ga doen is zeggen dat deze parlementariër met zijn ietswat onorthodoxe opmerking wel de vinger op de zere plek legt. Niet zozeer wat betreft zijn wens om de grenzen veiliger te maken – die wordt al op vele plekken luid verkondigd – maar wel wat betreft de methodiek die nodig zal zijn. En wat nodig is, is iets wat mensen zal afschrikken die overwegen om illegaal naar Europa te komen. Schieten is redelijk afschrikwekkend, maar gaat toch een beetje ver, maar er ziijn genoeg dingen te bedenken die hetzelfde doel op een iets humanere manier bereiken. Dat doel is om één ding heel duidelijk te maken: als je illegaal naar Europa komt, kom je er niet in. Hoe zielig je ook bent, en waar je dan ook vandaan komt of hebt meegemaakt. We helpen je heel graag – die morele plicht hebben wij wel richting de minderbedeelden in onze samenleving – maar dan wel op een legale manier.

Dat betekent dus: linea recta terugsturen wie hier niet legaal is, idealiter nog voordat ze voet op Europese bodem zetten. Sleep ze terug naar Noord-Afrika, zet ze op een vlucht daarheen: het maakt niet uit. Vooral die tweede optie is nogal kostbaar op de korte termijn, maar dat zal zich snel terugverdienen als men eenmaal beseft dat het geen zin heeft om hier zonder toestemming heen te komen. Want dat begrijpen politici hier nog steeds niet. Natuurlijk willen mensen vanuit de hele wereld hierheen komen! Het is eigenlijk zo makkelijk, de mogelijke uitkomsten – gratis woning, onderwijs en gezondheidszorg – zijn meer dan de moeite waard en de kans dat je wordt teruggestuurd is toch miniem. Zorg ervoor dat dat laatste verleden tijd wordt, zodat men zich toch serieus zal afvragen of die gevaarlijke reis nog de moeite waard is als je zo weer weg kunt zijn.

Pas dán zullen we echt weer baas zijn over eigen grenzen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Gustaafff

  De populisten worden steeds gekker. Daar zij enige tijd geleden het koran-verbod introduceerden, bleren ze nu dat we maar moeten schieten. Hoe dat iets oplost zal voor links en rechts de vraag zijn.

  1. cmsuijkerbuijk

   @Gustaafff
   Hoe dat iets oplost? Moet je eens zien, na slechts één keer schieten. (En dan niet eens op de passagiers)
   Maar zoals wereldwijd bekend is: Voor links lost geen enkele maatregel iets op want zij hebben een kristallen bol waarin zij dat kunnen zien, of het moet de bevolking klauwen met geld kosten én geen énkel effect hebben, want stél je eens voor, dat het iets oplost! Dan kan er niet meer gedemoniseerd worden. Dán en dan alleen zijn zij “voor” een maatregel!
   Wil jij je overigens beperken over de vragen voor links, want die zijn niet zo slim? Voor rechts is dat geen enkele vraag hoor! Gewoon een keer er keihard met vuile voeten doorheen!!!

   1. Gustaafff

    @suikerbuik, voor elk weldenkend mens – of je nou links of rechts bent – moge duidelijk zijn dat waaerchuwingsschoten helemaal niets oplost. Behalve verspilling van munitie.

    Ze blijven toch komen en overvolle bootjes maken niet direct rechtsomkeert. Bovendien is er kans dat de bootjes kapseizen. Dan hebben we bloed aan onze handen. Pure logica.

    Populisten als jij schijnen echter elke realiteitszin uit het oog te hebben verloren.

 2. Sniper666

  Nah, allemaal een zakkie bobo’s met ham en een biertje. Vervolgens netjes terugzetten op het naffer strand. En volhouden…

 3. marjo012

  Nee schieten op die mensen vind ik geen goed idee ,die bootjes lek schieten oke .Moet je maar eens kijken wat het dan snel afgelopen is als dit bekent is bij hun dat ze het risico lopen lek geschoten te worden.

 4. cmsuijkerbuijk

  Je zou natuurlijk ook zeemijnen uit kunnen zetten!

  1. toetssteen

   CSM
   Schot voor de boeg? Poppen in zo’n bootje zetten?

   1. Donald Troef

    De heer Toetssteen fantaseert vrolijk mee in leuke mogelijkheden om vluchtelingen in levensgevaar te brengen.

  2. Donald Troef

   Suijkerbuijk kennen we hier nog van het pleidooi om moslims in concentratiekampen op te sluiten. Nu bepleit hij zeemijnen om deze sloebers om het leven te brengen.

   Een vieze man.

   1. Gustaafff

    @dt,

    Gelijk heb je. Suikerbuik is er maar wat graag op uit om Europavaarders per direct te doden. Geen enkel middel wordt bij Suikerbuik & co geschuwd om de nieuwkomers te grazen te nemen.

 5. halo1

  Het is cru.. maar onvermijdelijk..het alternatief is totale chaos en (semi)-anarchie in de toekomst + enorm welvaarts- + identiteitsverlies. En je stelt de norm: illegaal binnen dringen is dodelijk…

 6. Gustaafff

  Al zou vandaag worden voorgesteld de vluchtelingen van boord te schieten – hersenloze en harteloze populisten zouden hier handenklappend staan juichen. Evenals nu. Immers, het lot van anderen kan hen niet schelen. Zolang zij zelf maar genoeg te eten hebben.

  1. Wachteres

   Jij weet het Guusje. Het lot van de autochtone bevolking interesseert politiek-correct geen donder.

   Zij heeft alleen maar gevoel voor ‘zieluge’ figuren uit Verweggistan.

   In het rijke Nederland en in de rest van Europa zijn genoeg mensen die nauwelijks rond kunnen komen en zelfs gezinnen die op straat leven. Who cares?

   Wel halen de poltiitek-correcten – om een goed gevoel te krijgen, te hebben en te houden – volk binnen dat hier voor een groot deel alleen maar komt om te profiteren van onze sociale voorzieningen. We weten allang dat slechts 10% echt vluchteling is en onze hulp dus echt nodig heeft.

   Dat volk haat voor een groot deel onze cultuur en onze vrijheid en vormt een bedreiging voor ons allemaal en in het bijzonder voor onze vrouwen en meisjes.

   In de toekomst zullen er dan ook steeds meer verkrachtingen plaats vinden en het geweld en de aanslagen zullen niet van de lucht zIjn.

   Dat maakt niet uit! De grenzen blijven open, want het goede gevoel – wat ben ik toch een goed mens – moet blijven en – waar het eigenlijk om draait – de multiculturele samenleving moet gestalte krijgen.

   De gevolgen in elk opzicht – financieel en anders – komen op de schouders van het gewone volk terecht. De EU-elite zorgt wel voor de eigen bescherming – de nieuwkomers worden bij het ‘klootjesvolk’ gedumpt – en financieel heeft zij ook geen krimp.

   Sinds wanneer wordt Europa geacht de amoede in de islamitische wereld – voor een groot deel het gevolg van achterlijke opvattingen – letterlijk – door een immense instroom – op zijn schouders te nemen?

   Sinds politiek-correct knettergek geworden is en dus het grote gevaar voor onze samenleving vormt.

   1. Gustaafff

    De obsessie voor de islam komt weer duidelijk bij je naar voren, @wachteres. Net als bij de haagse leider. Hoeveel Jezidi’s, christenen, druzen en boedhisten bevinden zich wel in die boot?

    Al had die Deen gesuggereerd om de bootvaarders maar overhoop te schieten – had jij hier dan vrolijk staan klappen?

    De populisten hebben blijkbaar elk respect voor de medemens verloren.

 7. Donald Troef

  We noteren met dankbaarheid dat DDS vindt dat het schieten op vluchtelingen in hun bootjes wel een ‘beetje te ver’ gaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.