RTL gaat keihard af: Boer Zoekt Vrouw verslaat ‘Rode Hoed Debat’ in de kijkcijfers

Sybrand Buma (CDA) zette Lodewijk Asscher (PvdA) op zijn plek toen die zei dat hij een betaalbare elektrische auto voor ieder gezin wilde regelen. Screenshot RTL Rode Hoed Debat.
Foto: Sybrand Buma (CDA) zette Lodewijk Asscher (PvdA) op zijn plek toen die zei dat hij een betaalbare elektrische auto voor ieder gezin wilde regelen. Screenshot RTL Rode Hoed Debat.

Slechts 1,2 miljoen mensen keken naar het ‘ grote lijsttrekkersdebat.’ Goh, hoe zou dat toch komen?

Hilarisch! Het grote lijsttrekkersdebat van RTL Nieuws, het zogenaamde RTL Rode Hoed Debat, van gisteravond was één groot debacle. Vooraf schreef ik al dat ik niet van plan was om het debat te kijken. Het B-team mocht immers aantreden. De echte grote mannen — Mark Rutte en Geert Wilders — waren er niet bij. Daarom vond ik het niet eens bijna interessant genoeg om voor de buis (of eigenlijk: de computer) te gaan zitten in plaats van naast mijn vrouw, op de bank, met een boek.

Blijkbaar dachten miljoenen Nederlanders er net zo over. Het debat moest het namelijk afleggen tegen popijopie-programma Boer Zoekt Vrouw. En ja, het verschil tussen beide programma’s was enorm groot:

Het eerste verkiezingsdebat op televisie dat zondagavond op RTL4 werd uitgezonden trok bijna 1,2 miljoen kijkers… In totaal stemden 3,54 miljoen mensen af op het programma op NPO1, tegen bijna 3,8 een week eerder.

Met andere woorden, BZV verloor maar zo’n 250.000 duizend kijkers aan het debat. De andere 3,54 miljoen kijkers die vorige week na het programma keken zaten er gisteren wéér voor. Ondanks het door RTL hard gepromote debat.

De reden dat dit zo’n faaldebat was is duidelijk: Rutte en met name Wilders waren er niet bij. Kiezers begrepen dat het debat daardoor niets voorstelde.

De enige mogelijke conclusie is dan ook… die van Geert Wilders, en niet alleen vanwege de wegkijkende houding van de aanwezige lijsttrekkers ten opzichte van het immigratie- en integratieprobleem:

https://twitter.com/geertwilderspvv/status/835972752792223745

Hij was er niet eens bij, maar Wilders is ongetwijfeld inderdaad dé grote winnaar van het debat. Het is tekenend voor zijn strategisch inzicht maar ook voor het gebrek aan kwaliteit van de meeste Nederlandse politici. Sybrand Buma stak er duidelijk bovenuit, maar de andere lijsttrekkers waren echt één pot nat. Het was het ene linkse talking point na de het andere, er werd volop weggekeken, en de ene beloofde nog mooiere en vooral ook minder betaalbare plannen dan de andere. Geen wonder dat miljoenen en nog eens miljoenen Nederlanders liever op andere programma’s afstemden.

Knettergekke Asscher

Overigens werden er wel een paar mooie uitspraken gedaan, allemaal — hoe kan het ook anders — door Sybrand Buma. Zo liet hij Lodewijk Asscher (PvdA) een blauwtje lopen toen die hem een natte kus probeerde te geven, en schoffelde hij de sociaaldemocraat ook keihard onderuit toen die riep dat hij ervoor wil zorgen dat ieder Nederlands gezin in de komende jaren “een betaalbare elektrische auto” kan aanschaffen.

Ja jongens, we hebben een nieuwe Sinterklaas en hij heet Lodewijk Asscher.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

20 reacties

 1.   

  Een debat met alleen maar linkse jongens. Daarom heeft het merendeel van de Nederlanders niet gekeken. Die lui hebben geen boodschap, niet de moeite waard om een avond voor thuis te blijven. Ze doen zo’n wanhopige poging om zieltjes te winnen, maar daar trapt de verstandige Nederlander niet meer in. RTL is een bagger omroep. Van objectiviteit is allang geen sprake meer. We zakken steeds verder in de stront met ons ooit zo mooie landje.

 2.   

  Iedereen een betaalbare elektrische auto. Een tijd geleden in Duitsland had iedereen een betaalbare Volkswagen ook al. Grappig, nu van PvdA! Dat Boer zoekt vrouw heeft gewonnen is geen wonder met zo debat die een enorme aanfluiting was. Eigenlijk waren de winnaars die twee afwezigen al gun ik het die ene niet.

  1.   

   tja dat waren toen ook de socialisten . die dat het volk beloofde .

 3.   

  Een gemiste kans voor Geert Wilders. Hij kan niet op campagne en gaat ook het debat niet aan. Het is geen wonder dat de man onderuit gaat in de peilingen. Maar goed, leg dat de PVV maar eens uit.

  1.   

   Gustaaff. Veel kiezers hoeven niks te horen en te zien ze stemmen sowieso PVV.

   1.   

    Inderdaad,ik wijzig ook mijn stemgedrag NIET.
    Het blijft Geert!!

   2.   

    De peilingen zijn het niet met je eens, @anna.

    1.   

     @Gustaafff

     “De peilingen zijn het niet met je eens”

     Bij strategische peilingen weet je het nooit!

  2.   

   er waren afspraken gemaakt met RTL. RTL heeft dat ZELF VERANDERD, dus gaven Geert en Rutte niet thuis. Waarom noemt U Rutte eigenlijk niet…………alleen maar Geert………….?

   1.   

    Mark Rutte voert al effectief campagne en staat stabiel in de peilingen, dus hij kan het debat gerust laten schieten. Geert Wilders is gebonden naar huis, gaat onderuit in de peilingen en geeft verder geen interviews (daar hij op social media af en toe voor de zoveelste keer een islam-poster plakt). Het is tamelijk dom om niet naar een debat te gaan.

    1.   

     @Gustaafff

     Lief, vredig, eensgezind……..eenheidsworst!

 4.   

  RTL zal heel blij zijn met de kijkcijfers. Vorige week scoorde ze met Alles mag op zondag en All you need is love gemiddeld 500.000 op dit tijdstip. Gisteren dus 2,5 keer zoveel. Het 5e best bekeken programma van de zondag. Niemand verslaat Boer zoekt vrouw met de kijkcijfers.

  De kijkcijfers waren vergelijkbaar met het debat van 2010 en maar 400.000 minder dan 2012. Maar toen zat men tegenover 1 tegen 100 dat maar 1 miljoen kijkers trekt. Gezien de tegenstand van Boer zoekt Vrouw en het Carnaval, zijn de kijkcijfers eigenlijk opvallend goed en zal RTL erg blij zijn dat men het debat liet doorgaan.

 5.   

  nog teveel kijkers

 6.   

  Beide programma’s gelukkig gemist. RTL had beter Boer Neukt Vrouw uit kunnen zenden……!

  1.   

   Dat programma doet toch wel wat Islamitische aan ,wie gaat hij neuken uit de aangeboden Harem.

 7.   

  Vraag ” Is islam een bedreiging voor Nederland”?
  Partijen sidderde en de angst voor de islam droop er vanaf. CDA,PvdA, D66,SP,GroenLinks eensgezind : “NEE”!
  Ondanks vouwenonderdrukking, homohaat, Jodenhaat, christenhaat, ongelovigenhaat,intolerantie, geweld, oproepen tot geweld en moord,inperken van vrijheden en vrijheid van meningsuiting, velen met zware beveiliging vanwege moslims, inleveren van onze verworvenheden,waarden en normen,de angst die de islam in heel het Westen heeft verspreid enz, enz, enz. Ach, “dit heeft niks met islam te maken”.

  Geert Wilders PVV heeft met grote voorsprong en uitstekend toekomstbeeld het debat gewonnen.
  Wilders heeft inderdaad het debat gewonnen.

  1.   

   “Dit heeft niks met de islam te maken”. Nee natuurlijk ook niet! Deze partijen geven onbewust met dit antwoord zelf toe dat zij zelf hier mee te maken hebben. Want zij hebben dat jarenlang verzaakt om hier wat tegen te gaan doen.

 8.   

  Ik heb ook niet gekeken.

  Had RTL de afspraken niet geschonden die waren gemaakt met Wilders en Rutte dan hadden ze gekomen en hadden we een interessant debat gehad.

 9.   

  Dit debat heeft aangetoond dat met deze partijen Nederland verloren is.
  Maar de ruim 12 miljoen kiezers die niet keken wisten dit al natuurlijk.

 10.   

  Het antwoord op de vraag…Is de islam een bedreiging voor Nederland…..werd door alle beantwoord met…..NEE….
  Wat zouden ze geantwoord hebben op de vraag…….Is de islam een vreedzame religie?
  Dan zouden ze …..UIT ANGST ……voor de islam….. met….JA…..geantwoord hebben…..de stumperds.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!