Knettergek! Brabantse gemeente wil ‘tuintegeltaks’ invoeren

Socialisten ontdekken steeds meer manieren om normale burgers uit te knijpen.

Hoe geschift ben je als je dit voorstelt? Of, beter gesteld: als dit zelfs maar in je opkomt?

Bewoners van de nieuwe Brabantse gemeente Altena moeten volgend jaar wellicht een ‘tuintegeltaks’ betalen als zij van hun borders een veredelde parkeerplaats hebben gemaakt. “Het zou wel eerlijk zijn”, zegt wethouder Pim Bouman van Aalburg, dat per 1 januari 2019 samen met Werkendam en Woudrichem de fusiegemeente Altena gaat vormen (53.000 inwoners). “Dichtgetegelde tuinen nemen minder regenwater op en lozen dus meer op de gemeenschappelijke hemelwaterafvoer. Dat extra gebruik zou dus ook extra belast moeten worden.”

Dit is echt de totale gekte van het socialisme in woord en beeld. Dat is op zich al erg genoeg, maar wacht, het wordt nóg erger. Meneer Bouman blijkt namelijk niet alleen knetterrood te zijn, maar ook knettergroen. Jawel, meneer is stiekem een radicale milieuactivist:

“Door de samenvoeging van de drie gemeenten werken we aan één rioolheffing, en daarom zijn we opnieuw naar dit systeem gaan kijken. Door de klimaatverandering is er een toegenomen kans op hoosbuien. Die proberen we op te vangen met grote rioolbuizen en verdiepte wegen. Zo moeten de kelders droog blijven. Maar de gemeente mag bij die inspanningen ook iets van de burgers vragen. En een betegelde tuin helpt bij die aanpak niet.”

Ongelooflijk genoeg willen Bouman en zijn vrienden onderscheid gaan maken tussen ‘groene tuinen’ en ‘stenen tuinen.’ Die zouden dan verschillende tarieven krijgen. Het enige probleem? Het wordt wat kostbaar om dit te handhaven. Zo zouden ambtenaren met een meetlint huis aan huis moeten gaan. Wat? Ja echt. Voor je het weet zie je als inwoner van de gemeente Altena dus ineens een bureaucraat met een meetlint voor je deur staan.

En als die methode toch niet praktisch blijkt wil de gemeente mogelijk vliegtuigen gaan inzetten. Die vliegen dan dus over huizen om de boel te bespioneren. “Op basis van luchtfoto’s is ook het aandeel van de tegels vast te stellen,” aldus Bouman die overduidelijk lid is van de Big Brother-partij.

Dit is de totalitaire, parasitaire, autoritaire inborst van links. Natuurlijk is dit ‘knettergek,’ maar in het moderne Nederland worden dit soort plannen nog serieus genomen ook. De Sovjet Unie had er het één en ander van kunnen leren.

Het enige goede nieuws is dat de raad van het toekomstige Altena moet beslissen of dit voorstel inderdaad een officieel plan wordt waar de raad over moet stemmen. Het kan dus nog tegengehouden worden. Socialistische gekken en milieufreaks kennende kon dat echt weleens heel lastig worden. Als die malloten iets bedenken geven ze nooit op.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. HaZ

  Is het niet gewoon proberen geld binnen te slurpen over de rug van……? :
  De drie Altena-gemeenten stuiten op een ‘aanzienlijk aantal’ extra uren die men nodig heeft om de fusie op een goede manier uit te werken. De drie gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem zullen daarom dit jaar 250.000 euro extra moeten uittrekken om de meerkosten te kunnen dekken.
  Dat bleek uit stukken die verschenen bij de agenda van de opniniërende gemeenteraadsvergadering van de gemeente Aalburg van gisteravond (14-2). Het agendapunt stond daar geagendeerd en wordt volgende week maandag (20-2) overigens ook behandeld in de Fusieraad van de drie genoemde gemeenten. De agenda daar laat onder punt 7 weten: ‘Krediet voorbereiding fusie – Voor opiniërende behandeling: is het wel/niet rijp voor besluitvorming door de 3 raden. Voorgesteld wordt om per gemeente € 250.000 beschikbaar te stellen voor 2017; dit komt te zijner tijd ten laste van de frictiekostenvergoeding.’
  Ook zullen de medewerkers van de drie gemeenten extra moeten werken naast hun reguliere werkzaamheden. Om het werk te kunnen verzetten zullen de gemeenten mensen inhuren of tijdelijk aannemen. De gemeenten hebben namelijk werk voor 30.000 uren meer dan was ingecalculeerd. Dit komt neer op anderhalf miljoen euro voor 2017 en 2018.
  Voorlopig trekken de drie gemeenten dus alleen de portemonnee voor dit jaar, aldus het voorstel.

 2. SlimK1nd

  Er *moet* trouwens ook een tax komen voor die peuterdriewielers met zo’n stang erachter? Die zijn namelijk reuze handig. Je kunt die peuter leuk voortduwen op straat en in de supermarkt terwijl je boodschappen doet. Daar moet de staat echt eens iets aan gaan doen.

  1. dark hole

   zijn meestal niet de meest slimme mensen die zo’n kreng voortduwen is mijn ervaring.

   1. Mart

    Zijn er nog slimme mensen?…zeker niet bij de linksers.

 3. corfo

  Vast een idee van zo’n verziekte linkse geest !

 4. Ni28

  En elke gelaten wind of boer moet ook belast worden. Het verontreinigen van de atmosfeer moet stopgezet worden. En het zal vast ook gunstig effect hebben op het opwarmende klimaat. Nu nog een fabrikant zoeken voor geschikte meetapparatuur.

  1. dark hole

   hebben ze in amerika geprobeerd …. en carbontax op fietsers en sportfietsers…omdat ze zwaarder en sneller ademen…verontreinigen ze de lucht met meer koolstof dioxide.

 5. dark hole

  Ik hoop dat er veel mensen uit de regio en uit de desbetreffende gemeentes dit artikel lezen en het volgende advies ter harte nemen om dit crimineel gedrag aan de kaak te stellen:

  Er zijn diverse juridische mogelijkheden om dit knaapje tot de orde te roepen. Dit knaapje dient aan te tonen dat veronderstelde oorzaken en de daarbij behorende gevolgen voldoende zijn om dergelijke belastingmaatregelen voor te stellen, laat staan ingevoerd te krijgen. Dus burgers van bedoelde gemeentes…als dit knaapje roept dat “…Door de klimaatverandering is er een toegenomen kans op hoosbuien….”

  Laat hem aantonen en bewijzen dat deze veronderstelling klopt! Oh wacht…lezen wij daar veronderstelling op basis van het het woord kans…? Is hier sprake van een slechte Harry Potter film…? Heeft bedoelde wethouder een glazen bol waarmee hij, zonder enige meteorologische en geologische kennis van zaken, dergelijke uitspraken kan rechtvaardigen? Hij zou dan beter bij het KNMI kunnen gaan werken…oh nee toch maar niet…deze doorgaans goed geschoolde mensen kennen het gevaar van voorspellingen.

  Kortom, blijf mensen die onzin blijven uitkramen over klimaatverandering confronteren met hun onzin en vraag uitleg, uitleg en uitleg! Meestal lopen ze dan gelijk al vast in hun eerste zin.

 6. Lex

  De gemeente Altena moet wel heel erg op rood zaad zitten. Door ook maar te denken een dergelijke stomme bekrompen maatregelen om burgers geld uit de zakken te kloppen ook al wonen daar veel welgestelde burgers.

  Dit doet me denken aan de middeleeuwen toen in veel stenen een glasbelasting werd geheven hoe groter de ramen des ter meer belasting je betaalde. Daarom hadden veel huizen in die tijd kleine ramen.

 7. sonar

  Dan was kopvoddentax nog niet eens zo’n slecht idee,dat levert veel meer op termijn.

 8. swetsnek

  Ik wil dat iedere keer ik over een snelheids heuvel rijd geld op mijn rekening wordt gestort om schokbrekers te vernieuwen
  Zo lust ik er nog wel een paar

 9. Kodi

  (Salon)socialisten sporen niet. Mag dit op een tegeltje?

 10. Babaji538

  Zoiets als een complete volkerenmoord
  wegschuiven onder het dakterras.

  De koekoek is niet geschift, maar
  was prettig gestoord.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.