Martin Bosma fileert genderneutrale onzin: “linkse diversiteitsdrammers komen overal in actie”

Martin Bosma van de PVV brengt Marcouch vandaag ter sprake in een debat over discriminatie. Screenshot Zoomin.tv.
Foto: Martin Bosma van de PVV. Zoomin.tv.

De PVV-politicus ziet het genderneutrale beleid van de gemeente Amsterdam en de NS in een bredere context: linkse activisten op belangrijke posities gebruiken hun invloed om een culturele revolutie in gang te zetten.

Het kwam als een dief in de nacht: deze week kondigden zowel de gemeente Amsterdam als de NS aan voortaan ‘genderneutraal’ taalgebruik te hanteren. Dat wil zeggen, taalgebruik waarin geen onderscheid wordt gemaakt tussen mannen of vrouwen. De term “dames en heren” mag dus niet meer bij de NS, dat moet “beste reizigers” zijn. Bij de gemeente Amsterdam hetzelfde laken een pak. “Dames en heren” is namelijk kwetsend voor mensen die zich niet als vrouw of man identificeren, zoals deze persoon.

Hoe kan het dat twee belangrijke instituties in dezelfde week besluiten om zo’n opmerkelijk nieuw beleid in te voeren? Is dat toeval? Nee, zegt Martin Bosma van de PVV. Het komt door linkse “diversiteitsdrammers” op belangrijke posities in onze samenleving. Zij staan klaar om in actie te komen zodra er een nieuwe linkse hype om de hoek komt kijken.

https://twitter.com/Martinbosma_pvv/status/890994390931574785

Bosma trekt de parallel met de discussie over Zwarte Piet. Een klein groepje linkse agitators kwam in verzet tegen Zwarte Piet met opvallende protesten. Hoewel de overgrote meerderheid van Nederland geen enkel probleem had met de knecht van Sinterklaas, was de toon gezet. Linkse columnisten, opiniemakers, presentators: allemaal vonden ze Zwarte Piet écht niet meer kunnen. Op die manier bepalen de politiekcorrecte media de toon van het debat. Voorstanders van Zwarte Piet werden weggezet als ouderwets en zelfs racistisch.

Met de invoering van genderneutraal beleid gaat het precies zo: het onderwerp is niet te slaan uit de linkse media. Er komen direct allemaal mensen aan het woord die de afschaffing van “dames en heren” een uitstekend idee vinden. Mensen die tégen de genderneutrale onzin zijn, worden weggezet als “intolerant”.

https://twitter.com/Martinbosma_pvv/status/890867362425188352

Betekent dat dan dat de linkse ‘diversiteitsdrammers’, zoals Bosma ze noemt, gecoördineerde acties ondernemen? Nee, zegt Bosma. De linkse activisten bij grote instellingen en in de media spreken dit soort acties niet met elkaar af, maar praten elkaar simpelweg na. Zodra er een politiekcorrecte linkse hype begint op te komen, springen alle linkse activisten aan boord. Zo sturen zij de discussie in een linkse richting.

Bosma toont haarfijn aan dat deze discussie op exact dezelfde wijze wordt gevoerd als de discussie over Zwarte Piet. Het is een oneerlijke strijd, waarbij de voorstanders van genderneutraal beleid de invloedrijke posities bekleden in de overheid, in de media en in de politiek. Net als met Zwarte Piet. Het is dus belangrijk om een hard tegengeluid te laten horen tegen de genderneutrale waanzin – we mogen niet langer toelaten dat links onze cultuur beïnvloedt!

 

 

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

28 reacties

 1.   

  Ik snap de opwinding niet, Martin is toch een aantrekkelijk vrouw?

 2.   

  Nuchtere man! Waren er maar veel meer zo in de kamer.

 3.   

  Moeten 16 miljoen mensen zich aanpassen aan 25.000 idioten? Dacht dat dat in een democratie effe andersom was.

 4.   

  Dit is een veeg teken van een ernstige degeneratie.

  1.   

   En als dit de “Evolutie” is die ze moeten doormaken, geef mijn portie dan maar aan fikkie….

   1.   

    @kapitein
    En het mijne erbij.

    Als ik dit lees en denk aan evolutie……, dan is er iets goed mis in bepaalde bolletjes.

    Denk ik aan de bijbel, dan denk ik spontaan aan iets waar ook de wisser over ging. Men noemde het de hand van God, maar het zou me niets verbazen als de mensheid dit soort degeneratie eerder heeft gezien en eraan ten onder is gegaan.

    Beide versies, zelfde resultaat.

   2.   

    Evolutie wil volgens mij zeggen dat je er beter van wordt.

    Degeneratie, daar is al enige tijd van bewezen dat het dan minder stukken minder wordt.

    Kiezen zou ik dus maar willen zeggen.

    1.   

     Het is uiteraard een proces van degeneratie en ondermijning van de westerse cultuur. De agenda van de Frankfurter Schule wordt alsnog uitgevoerd.

     https://youtu.be/c7as0pFxPYc

     Kijk vanaf 4:00. Daar zie je letterlijk een pleidooi voor transgenderisme en feminisering.

 5.   

  Niks aan de hand. Heeft niets met de islam te maken. Is een verwarmde man die zich vrouw voelt. Afstand houden, andere kant op kijken en doorgaan met u leven.

 6.   

  De gevestigde media zijn overwegend links.

  Wie de media “beheerst” heeft grote invloed op de publieke opinie. Dus links “beheerst” de publieke opinie (niet alleen in de media maar ook in b.v het onderwijs!) en kan dus hun agenda voor een groot deel doordrijven.

  Zo simpel is het.

 7.   

  Martin Bosma gaat er aam voorbij dat deze maatregel van de NS en de Gemeente Amsterdam louterend werkt. Treinen rijden weer op tijd, een overvloed aan zitplaatsen, nieuwe HSL-treinen die doen waar ze besteld zijn. Écht we kunnen Roger van Boxtel niet dankbaar genoeg zijn.
  Of is dat heerschap nog steeds de grootste lapzwans die Pim Fortuijn overleefd heeft, en zéér waarschijnlijk Volkert van der G. ‘vrij reizen’heeft gegeven.

 8.   

  Ik snap al dat gezeur niet. Al die transgenders of hoé ze zich ook noemen, worden op hun wenken bediend: Man wil vrouw zijn, vrouw wil man zijn. Wat is er dan een groter compliment, om met “dag dames en heren” aangesproken te worden. Bén je eindelijk van geslacht veranderd, wordt je nóg niet met je nieuwe hoedanigheid aangesproken! Hebben die linkse D66 druiloren dáár al eens aan gedacht? Duizenden Euri weggegooid geld! Maar hoe wordt een man of vrouw alleen straks aangesproken aan bijv. een loket van de gemeente? “Dag ehhh, persoon”? Of “dag, iemand”? Het moet eens een keer uit zijn met die flauwe kul, want het slaat helemaal nergens meer op!

 9.   

  Genderneutraal D66 NS baas Roger van Boxtel. Wat verdient die D66er eigenlijk. Weet deze grootverdiener waar het eigenlijk over gaat? Met dames en heren heb je toch iedereen? Al een keer per ongeluk in een mannen toilet terecht gekomen? Moeten dames in de toekomst hun plas kwijt in een stinkende, vieze mannen wc? NS is er met een D66 als baas als de kippen bij om alles waanzinnig genderneutraal te maken.

  1.   

   “Moeten dames in de toekomst hun plas kwijt in een stinkende, vieze mannen WC?”

   Beste Anna, je uitspraak zal ik toch even moeten pareren. het mannen toilet is inderdaad niet altijd een feestje. Zeker als er geen urinoirs zijn. Mannen zijn nu eenmaal slechte “schutters”. Maar onderzoeken hebben uitgewezen, dat dames toiletten een veelvoud smeriger zijn. Zelfs het cijfer, van moedwillige vernielingen en vervuilen ligt aanmerkelijk hoger.

  2.   

   Genderneutraliteit is D66 niet vreemd alszijnde de “partij zonder ballen” ;-)

  3.   

   In de trein is de plee al sinds mensenheugenis genderneutraal @Anna, en daar klaagt nooit iemand over.

   Verder wat @Top zegt. Je bent zeker nooit naar een dames-wc geweest in het uitgaansleven? Moet je eens doen voor een ontnuchterende ervaring.

 10.   

  Voor mij hoeft gender neutraliteit niet zo. Maar ik was ook niet zo gelukkig met het alternatief: Dames en heren. Altijd het gevoel gehad dat je daarmee kinderen en jongeren uitsluit. En eigenlijk ook de lower class people. “Beste reizigers” lijkt me een veel betere dekking geven als je de NS klanten wilt toespreken. En natuurlijk, het is een verandering. Onze kostbare cultuur dreigt een belangrijk element te verliezen: historisch cultuurgoed gaat teloor. Maar is dat nu echt zo onoverkomelijk?

 11.   

  Het maakt in wezen niet uit wie regeert want de sleutelposities in het land zijn door links gekaapt. Een rechtse regering bereikt in praktijk bijna niets. Dictatuur van links regeert in Nederland en niemand anders.

 12.   

  Beste lezers!
  met deze aanhef ga ik vanuit dat jullie allemaal mannen zijn.

 13.   

  Geweldige kerel dit. Martin Bosma heel goed verwoord.

  1.   

   Ik vind haar ook reuze aantrekkelijk.

   1.   

    Hutten weet het niet meer….

 14.   

  Links Nederland is geschift….m.a.w. ontoerekeningsvatbaar……en een gevaar voor de toekomst van ons land.

  En wij….de overgrote meerderheid trappen er ook nog in en laten het gewoon gebeuren.
  Wij zijn te laks en te lui om actie te ondernemen…….We mopperen wat en dat was het dan weer.
  Links doet dat wel…meestal ook nog gewelddadig……en ook dat wordt stilzwijgend geaccepteerd .Niemand komt er echt tegen in opstand……..of toch????
  En zij….de Pvv en Fvd….die wel in opstand willen komen worden alleen maar afgezeikt.
  Dus wat er nu aan het gebeuren is hebben we aan ons zelf te danken.

 15.   

  “Hoewel de overgrote meerderheid van Nederland geen enkel probleem had met de knecht van Sinterklaas, was de toon gezet. Linkse columnisten, opiniemakers, presentators: allemaal vonden ze Zwarte Piet écht niet meer kunnen.”
  Even voor de volledigheid: al die lui zijn hierin wél hierin aangestuurd of aangemoedigd door de politiek, namelijk door een zekere Asscher met zijn rondetafelgesprekken!

 16.   

  En ja, krijg je genderneutrale toiletten, zal het aantal verkrachtingen daar vrijwel zeker toenemen. Want …. ach, is Nederland, hé!

 17.   

  Nederland doet alles om “minderheden” aan te trekken. Wat je ook mankeert en je positie in de samenleving dus onmogelijk maakt, welkom in Nederland waar wij al deze mensen omhelzen. Wat voor land gaat dit worden op de lange duur met al die gefrustreerde en daardoor slecht functionerende mensen, is daar over nagedacht? Nadenken is niet de sterkste kant van de Goed Mens, vrees ik.

 18.   

  Op dit moment wordt in ons land het EK Vrouwenvoetbal georganiseerd. WEURO 2017.
  Mag dat eigenlijk wel? En Dames1 bij hockeyclubs? Dat moet natuurlijk snel Mensenvoetbal 2017 worden en Organisme1.

 19.   

  Ik ga verder geen vis fileren, het is totaal
  onzinnig tot onnodig.
  Een goede site wordt gekenmerkt door een databasis
  en bovendien heb ik vele USB-sticks.
  Jammer dan, heel erg jammer, als de waarheid
  nog een grotere waarheid heeft, door verraders
  die zich niet weten te beheersen.

  HA!

  Petra Hermans

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!