Geen vrouw: permanent chagrijnige VVD-faalhaas Stef Blok volgt Halbe Zijlstra op als minister van Buitenlandse Zaken

Blijkbaar kon premier Rutte geen competente vrouw vinden. Wat een vrouwenhater zeg.

Toen Halbe Zijlstra uiteindelijk toch maar aftrad als minister van Buitenlandse Zaken omdat hij gelogen had over een ontmoeting met Vladimir Poetin liet premier Rutte weten dat hij maar wat graag een vrouw zou benoemen tot diens opvolger. De geruchtenmolen kwam meteen op gang. Zowel Edith Schippers als Jeanine Hennis zouden in aanmerking komen voor deze mooie job. De laatste zou natuurlijk een verschrikking zijn, maar de eerste wordt door Jan en alleman wel degelijk gezien als een zeer goed politica. Helaas zag zij het zelf niet zitten.

Maar: gelukkig voor moderne feministen waren er nog veel meer vrouwen die theoretisch in aanmerking kwamen voor deze functie. Er zijn genoeg vrouwen met ervaring in het buitenland, als ambassadeur, op het departement zelf, en in het (internationale) zakenleven. Zoekt en gij zult vinden enzo.

Nou, na eens goed te hebben rondgekeken is Rutte blijkbaar tot de conclusie gekomen dat hij eigenlijk tóch geen behoefte heeft aan een vrouw. Zijlstra’s opvolger heet namelijk Stef Blok. Ja, dat is inderdaad die dodelijk saaie VVD’er met de uitstraling van een autoritaire natte dweil.

Zoals gebruikelijk als het de VVD betreft is De Telegraaf buitengewoon in zijn nopjes met deze keuze, hoewel zelfs het huisblad van de nepliberalen moet toegeven dat hij geen buitenlandse ervaring heeft, wat toch wel relevant is voor een minister van Buitenlandse Zaken. Maar, ach, denkt De Telegraaf, Blok is een loyale volgeling van Rutte, dus alles sal reg kom.

Met hem kiest VVD-voorman Mark Rutte voor een ervaren bestuurder. Hoewel zijn ministerschap voor Wonen in Rutte II redelijk ongemerkt voorbij ging, waren vriend en vijand het erover eens dat hij later rust bracht als minister op Veiligheid en Justitie. Dat departement kraakte onder de vele schandalen, waarvoor de VVD verantwoordelijk werd gehouden vanwege de bewindspersonen die er de dienst uitmaakten.

Blok is dan ook een veilige keus van VVD-aanvoerder Rutte; ze zetten als onderhandelaars diens tweede kabinet in elkaar met de PvdA.

Nou weet ik niet met welke vijanden De Telegraaf gesproken heeft, maar deze vijand van de VVD (hallo!) vindt helemaal niet dat Blok rust bracht op dat ministerie. Hij maakt er misschien geen overdreven grote puinhoop van, maar hij deed ook helemaal niets om het ministerie weer een ministerie te laten zijn in plaats van een propaganda-arm van de VVD. Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat hij bijzonder weinig gedaan heeft om het fiasco van de vorming van de Nationale Politie om te buigen in een succes.

Dan was er ook nog de confrontatie met FVD-Kamerlid Theo Hiddema die Blok kalmpjes de les las over de behandeling van criminele asielzoekers:

Hiddema legde het tweetal uit dat het natuurlijk volkomen van de gekken is dat je mensen geen straf gaat geven, omdat dan mogelijk hun uitzetting in gevaar komt. Je geeft criminele vreemdelingen daarmee dus een vrijbrief om zoveel mogelijk te roven en te stelen: ze zullen niet voor de rechter hoeven verschijnen. Hiddema is duidelijk over deze vreemde handelswijze van het openbare ministerie: ambtenaren die zo’n idee te binnen schiet, moeten zo’n gedachtengang onmiddellijk staken. Want een uitzetting is namelijk nooit zeker tot het moment waarop het plaatsvindt, en door als openbaar ministerie voor IND te gaan spelen loop je het risico dat zo’n criminele asielzoeker wellicht helemaal niet gestraft wordt – geen celstraf, en geen uitzetting.

Of zie het gevalletje Michael Panhuis:

In schriftelijke vragen aan de minister van Veiligheid en Justitie, de VVD’er Stef Blok, gaat PVV-Kamerlid Gidi Markuszower terecht flink los. Eerst vraagt hij de minister en de staatssecretaris waarom ze er niet voor hebben gezorgd “dat deze levensgevaarlijke crimineel, Michael Panhuis, zijn opgelegde celstraf volledig in de cel uitzit?” Het is een goede vraag. De Justitie-top had daar namelijk wel degelijk voor kunnen zorgen. In plaats daarvan kwam hij vroeg in detentiefasering terecht, wat inhoudt dat meneer de verkrachter hoegenaamd ‘kon wennen’ aan zijn uiteindelijke vrijlating.

Maar Markuszower is nog niet klaar. “U bent verantwoordelijk voor het feit dat dit monster nu al, zo kort na zijn veroordeling tot 12 jaar gevangenis, vrij rond kon lopen,” gaat hij verder. Waarom heeft u, en hebben de diensten onder uw verantwoordelijkheid, zoals het Openbaar Ministerie, de Reclassering, en de gevangenis, de maatschappij niet beschermd tegen dit monster?”

En tenslotte het zwakke optreden van Blok tegen jihadisten:

Sinds afgelopen maart kan Blok het paspoort intrekken van jihadisten, ja, ook als die nog niet veroordeeld zijn door een rechter. Een normale minister zou dankbaar gebruiken van die mogelijkheid om Syriëgangers massaal hun identiteit af te pakken, maar niet Blok. Nee, die ligt op koers om het in slechts één geval te doen.

Oh ja, en “in enkele andere gevallen” kijkt hij nog naar de mogelijkheden. Volgens RTL Nieuws ligt er “een stapeltje op zijn bureau.”

Kortom, Blok was helemaal geen geweldige minister van Justitie… en de kans dat hij het significant beter doet als minister van Buitenlandse Zaken is gering.

Maar hé, Rutte én De Telegraaf zijn tevreden, dus wat loop ik nou te zeuren?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. Guus Geluk

  “Blijkbaar kon premier Rutte geen competente vrouw vinden. Wat een vrouwenhater zeg.”

  Dat heeft niets met vrouw-zijn te maken en ik heb Rutte nooit op een vrouwenhatende opmerking kunnen betrappen. De hier geliefde Trump daarentegen staat bekend om zijn Pussygate.

  Een goede minister gedijt op elk ministerie.

  1. Vit

   Wat Rutte betreft, dat is een pauw zonder veren.

   1. Guus Geluk

    De bewering dat Rutte een vrouwenhater is raakt kant noch wal.

    Maar wat zei Trump ook al weer over vrouwen?

    1. Vit

     Achter de kansel kun je charisma hebben, bij vrouwen ligt dat anders.

     1. Guus Geluk

      Los van of de man nog tijd heeft voor een sociaal leven.

     2. Vit

      Tuurlijk wel, dat hebben anderen ook, hij is duidelijk net als Wim van de commode gevallen.

     3. Guus Geluk

      Ach, zo relevant is het niet. Kern is dat hij er nooit de schijn heeft gewekt van vrouwenhaat. Dat punt wilde ik maken.

     4. Vit

      Neuh dat is zo, maar ook geen voorliefde, in Den Haag noemen we dat een kwee.

      Verder niets mis mee.

    2. penis aqua di rosa

     Waarom moet de heer Trump hier weer bijgehaald worden?
     Het gaat over Nederland en een Nederlandse minister.
     Ik word van dit ge-OH zo moe. Ga elders het vuur opstoken.

     1. Guus Geluk

      Omdat van de Nederlandse premier geen vrouwenhaat bekend is en van Trumpiaanse minachting tot vrouwen wel degelijk.

     2. Holland

      De aandacht van zijn geliefde homo-premier afleiden en richten op satan Trump -ook al heeft het totaal niets met de draad te maken- is aan Guus wel toevertrouwd. Daar krijgt hij immers voor betaald?

     3. Guus Geluk

      Ik veronderstel dat ook Holland Rutte vrouwenhaat kan aanwrijven.

     4. Holland

      Niet wegglibberen Guus: het ging over jouw onterecht erbij slepen van Trump.

      Wat een hypocriete slijmbal ben je toch.

     5. Guus Geluk

      Nee, ik haalde binnen een bepaald kader de échte vrouwenhater in stelling.

      Overigens heeft nog steeds niemand hard kunnen maken hoe Rutte een vrouwenhater zou zijn. Vrouwenhater komt wat mij betreft daarom ook in het vak “onzin & bagger”.

     6. Holland

      Nee, ik haalde binnen een bepaald kader de échte vrouwenhater in stelling.
      ————————————————————————
      Guus, jij brengt binnen ELK kader Trump in stelling. Dat is nou net het zwaktebod van jou.

     7. Guus Geluk

      Hier is geen enkel argument genoemd om de beschuldiging “vrouwenhater” te staven, ook jij hebt nog geen argument aangegeven.

      Er is geen sprake van vrouwenhaat bij de Nederlandse premier, waarmee deze beschuldiging gerust kan worden beschouwd als demonisering.

      Daarentegen kennen we wel Pussygate van een ander staatshoofd.

      Maar komt er nog een argument of geef je toe dat deze beschuldiging volslagen ongefundeerd is? En niet duiken.

     8. Holland

      Guus, domme jongen: ik heb het nimmer over het vrouwenhatende karakter van onze homo-premier gehad. Ik bracht in, nadat Penis daarop geattendeerd had, dat jij volkomen ten onrechte altijd en overal Trump erbij haalt. En daar heb je geen weerwoord op. Hoewel je natuurlijk weer tracht de aandacht daarvan af te leiden.

     9. Guus Geluk

      Dat is niet correct, ik haal niet overal Trump bij.

     10. Holland

      Guus, als Trump-hater haal jij de wettig gekozen Amerikaanse president altijd en overal in negatieve zin erbij. Dat is ook jouw taak: de Nederlandse regering altijd omhoog steken en Trump altijd omlaag halen.

     11. Pit

      @Holland: Bovendien is Geen Geluk een zuigtrol.

      #doodzwijgen

     12. Guus Geluk

      Je droomt, Holland, ik haal Trump er niet altijd bij. “vrouwenhatende karakter van onze homo-premier”, daar is werkelijk geen enkele aanwijzing toe.

      Dat punt maakte ik.

     13. penis aqua di rosa

      Guus, domme Gans (Guus Geluk uit de Donald). Je heb t het zelf niet door, maar de heer Trump is voor jou een nachtmerrie en je blijft die enge droom maar oprakelen. Hadden wij maar een premier die zo doortastend zou zijn, die doet wat hij zei. Ik mag dat wel, protection of his own country.

    3. Stanly2000

     Zie reactie 1.

   2. Vit

    Ps, net als Wim dus die nog nooit een voorbips in het echie heeft gezien.

    1. Ernst Quispel

     Wat wordt die Wim hier toch weer bespot!

     1. Holland

      (Opgedoken uit de archieven): Ernst-Wim ging op DDS ook een tijdje als trafo door het leven onder de nick Isolde.

     2. Pit

      @Holland: En Sloterdijk, Neworder, K.Dopper en Ger Groot

    2. Pit

     @Vit: Opmerkelijk dat Wim hierboven reageert op jou stelling, je hebt dus gelijk.

     1. Vit

      Tuurlijk heb ik gelijk, dat hij een dochter heeft is alleen in zijn fantasie.

  2. Spaanse kok

   Beste Guus.
   Michael of Mike heeft een bijzonder zwaar en deprimerend weekend achter de rug.
   Zijn Messias is van zijn politieke voetstuk gevallen.
   Daardoor verkeert hij in een negatieve gemoedstoestand.
   Neem hem niet al te serieus of steek een kaarsje voor hem aan.
   Morgen gaat het hopelijk een stukje beter met hem.

   1. Guus Geluk

    Dat zou kunnen, Spaanse Kok, ik had een soortgelijke ervaring toen de Britten voor een vertrek uit de EU stemden.

    Blok had als streepje voor dat hij vertrouweling was van Rutte en eerder op een superministerie minister was geweest. Bovendien: als we ministers gaan aanstellen, puur en alleen vanwege hun vrouw-zijn, is dat geen goede zaak.

    1. Holland

     “…en eerder op een superministerie minister was geweest…” met deze opmerking maak je jezelf onsterfelijk belachelijk Guus.

     1. Pit

      @Holland: Dat doen zuigtrollen uit zichzelf.

     2. Guus Geluk

      Nee hoor, jij maakt jezelf belachelijk, maar ik heb geen zin om álles uit te leggen. Ga maar even googelen.

    2. Stanly2000

     Je hebt het artikel niet gelezen, Guus.

 2. Rechtsaf

  Überhaupt een VVD-er op een ministerspost is per definitie een verloren post.

  Deze minister heeft ervoor gezorgd dat alle huurders in Nederland te maken kregen bakken met huursverhogingen.
  Het is een VVD rat pur sang

  1. Rechtsaf

   “te maken kregen met bakken huurverhogingen”

 3. Babaji538

  Als ik het zo zie, zien jullie het allen verkeerd.
  Leuke foto, overigens.
  Leuker is het, dat er geen sprake is van fiasco
  of falen; integendeel!!
  Het leukst, is dat het buitenland niet meer, weet
  hoe de vork nou eigenlijk, in de steel zit.

  Petra Hermans

  1. Siemien

   @Babaji Vaginamonoloog: Als ik het zo zie,dat er geen sprake is van fiasco, weet
   ik hoe de vork nou eigenlijk, in de steel zit.

  2. Pit

   @Petra: Vaginamonoloog, hoe de steel nou eigenlijk in de vork zit.

 4. B. Pascal

  Beter een chagrijnige man dan een verlichte vrouw!

  1. Heinz

   Jammer Elly, de trein moet blijven rijden. De wagon BuZa kan niet leeg mee denderen.

   1. corfo

    @ Heintje.
    Ongeacht wélk VVD-figuur er op die plaats gezet wordt : het wordt vast wéér een fiasco. Kan Rubberen Rutje wéér een potje gaan zitten janken, wát een jankbek is die vent. Blok op BuZa ? Lachertje !!

 5. EllyD18

  Volgens mij ook niet de juiste persoon voor een minister van Buitenlandse Zaken.

  1. Guus Geluk

   Stef Blok is in het landsbelang teruggekeert als minister en heeft zijn persoonlijke voornemens daarbij aan de kant gezet. Prijzenswaardig.

   1. DolleDries

    Ik moes van schrik een windje laten toen ik je onzin las.

   2. Siemien

    @Guus Stef Blok keert terug in het belang van het land laat mij niet lachen die keert terug in het belang van de leugenachtige vvd

    1. Pit

     @Siemien: Geen Geluk is daarentegen een zuigtrol, logisch dat hij dit soort bewezen nonsens publiceert.

     #rugtuffer

    2. Pit

     @Siemien: Fortiori = Wim

     1. Siemien

      @Pit 🙂

    3. DolleDries

     Volgens mij had die juist dan niet terug moeten keren.
     Daar had een oersterk figuur moeten staan na de belachelijk leugens van Zijlstra gesteund door Rutte staat Nederland er belachelijk op en wordt niet meer serieus genomen internationaal.

    4. penis aqua di rosa

     Hahahahaha, wat een leuke sidekick. Terugkeren in landsbelang. Hahahaha.

   3. Kodi

    Een D’66-regering dient geen landsbelang en daar ga je ook geen zitting in nemen of parlementaire goedkeuring aan geven, sufkut! Wie een D’66-regering dient is fout.

  2. Kodi

   Weer een leugenaar die zijn beloften breekt.

 6. Fortiori

  Vakmanschap, ervaring in de politiek, daar gaat het om. Geen ijdeltuiterij, solide aanpak van de post BuZa heeft prioriteit. Saai, ok, misschien. Maar voor het amusement is het theater. Alhoewel een opkomend artiest als fractieleider zich heeft aangediend.

  1. Holland

   Klaas Dijkhoff is inderdaad een begenadigde komiek.

   1. Pit

    @Holland: En Fortiori is zuigtrol Wim.

 7. Pindas

  Ja in de handen van Rutte{MrED het sprekende paard}moest het iemand zijn die te “kneden”is???
  Zien jullie dat “BLOK” al voor je in een PRIVATJET onderweg naar de “wereldlijers”???.

  In ieder geval zal het nu toch wel gauw gedaan zijn toch met dit “kabinet”???

 8. Ni28

  Het had beter een vrouw moeten zijn om haar evenbeeld Sigrid Kaag makkelijker de ogen te kunnen uitkrabben. Blok wordt een makkelijke prooi voor deze tante die dan de vrije hand krijgt net als het al was tijdens de spion Zijlstra.

 9. Ni28

  De trol Quispel bevindt zich op de hoogtepunt van de steeds op dezelfde wijze werkende cyclus en begint de redacteur openlijk uit te lachen en beledigen. Hij wilt verwijderd worden want dat beschouwt hij als eigen succes met zijn masochistische trekjes. Beste Michael, verwijder hem niet en laat hem doorkoken. Gun hem geen nieuwe begin.

  1. lanex

   Jullie moeten geen woord vuil maken aan die Quisling!

 10. Ni28

  Guus als leerling van de Spaanse kok Quispel doet het niet slecht, hij neemt steeds meer aan van zijn kwel meester.

 11. Bon-vivant

  Blok lijkt mij geen hoogvlieger, maar misschien vergis ik mij. We gaan het zien, ik gun hem het voordeel van de twijfel.

 12. sjun

  Ondanks mijns inziens de terecht opgeworpen bedenkingen heb ik nu al meer vertrouwen in Blok dan in Al Qaq om BZ te bestieren.

  1. Kodi

   Het is droevig gesteld met de kwaliteitseisen aan dit kabinet als daar zo’n lichtwicht als een Sigrid Al Qaq aangesteld kan worden. Zo krijg je vanzelf een rampenkabinet.

 13. lanex

  Ik zie deze houten klaas op uitnodiging van Trump aankomen in The Whitehouse, nou dat wordt lachen, net als Balkenende toen die zo geïntimideerd was dat hij hakkelend en strompelend binnenkwam.

 14. Frits Jansen

  Wordt Michael Van Der Galien per hatelijkheid betaald?
  Dit is langzamerhand niet leuk meer om te lezen, al was het maar omdat die hatelijkheden eigenlijk nergens op slaan. Hoezo “faalhaas”?

  Intussen blijft terechte kritiek achterwege. Zoals dat ministers worden geselecteerd op hun vaardigheid de Kamer te bespelen. Verstand van het vak van hun Ministerie zit alleen maar in de weg, want de Kamerleden hebben ook geen verstand van dat vak, in dit geval buitenlands beleid.

 15. a.wolb

  Stef Blok!
  Is dat niet die VVD er met die hete aardappel in zij bek als hij wat te zeggen heeft?
  Ik vind dit een prima man om de stoep van het ministerie de vegen!
  Of als toilet meester om rollen wc papier op te hangen.
  Maar ja ons veelal christelijk landje is toch naar de kloten en verkocht en verraden aan Brussel dank zij de VVD o.l.v de eeuwige lachebek Rutte!
  Het word tijd dat deze figuren worden gecremeerd in het crematorium die dreigt te worden gesloten door de islam!

 16. Pindas

  Die roeptoetende verslaggeefster Dominique vd H. uit UT HAAGIE noemde ,gisteravond in Nieuwsuur de DIKVETTE LEUGENS van Zijlstra,een ongelukkige gebeurtenis!Benieuwd hoe zij de capriolen van zijn plaatsvervanger komende tijd gaat benoemen!
  Eerlijk,oprecht en objectief zijn kwalificaties die door die Brainwashers inn Den Haag volledig uit haar geheugen zijn gewist!
  Over NEPNIEUWS gesproken!NPO?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.