Prachtig! Onbekenden houden stille tocht voor verkrachte studente Rotterdam

Zo’n vijfhonderd mensen hebben zich gemeld. Zij willen graag een stille tocht houden voor het slachtoffer van een brute verkrachting die op klaarlichte dag in Rotterdamse wijk De Esch voltrok. Via de Telegraaf.

Om 20:00 loopt de groep van Centraal naar de Oude Plantage en de Herman Bavinckstraat. Die laatste is de plek waar de verkrachting plaatsvond. Mocht iemand nog zijn of haar steun willen betuigen, dat kan nog gewoon!

De stille tocht is door vier vriendinnen georganiseerd die het slachtoffer niet kennen. Ze hebben zelf het gevoel dat ze iets moesten doen en kregen daarmee dus ruim vijfhonderd man mee op de been!

Het gaat ze niet alleen om het slachtoffer maar om slachtoffers van verkrachtingen overal. De dames van de organisatie zeggen hierover: “Iedereen zowel m/v/x is meer dan welkom om mee te lopen tijdens deze tocht om zij aan zij te staan tegen seksuele intimidatie en seksueel geweld!” (die ‘/x’ vergeef ik ze omdat ik het zo’n mooie actie vind).

Het facebook evenement laat bijna 600 aanmeldingen zien en zo’n 1900 geïnteresseerden. Ook zullen er live updates via Twitter te zien zijn en loopt er een verslaggever mee.

Toch mooi om te zien hoe er uit zoiets verschrikkelijks toch weer dat menselijke aspect boven komt drijven die de pijn enigszins wil doen verzachten maar tragisch genoeg altijd nét tekort blijkt te schieten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Gerlos

  Daar zullen die viezerikken niks van aantrekken, maar het idee is goed.

  1. van Urk

   Zware protesten leveren meer op. Daarom heeft Links altijd succes met hun stille tocht door eerst een stad te laten branden.

 2. Ritter

  Wat mij opvalt in deze zaak is dat de politie zeer zwijgzaam is over de identiteit van de dader.

  1. Capo

   @Ritter: Meestal is dat een teken van islamisering.

  2. Dubbele Komma

   @ritter:

   Omdat de dader natuurlijk in deze zaak zelf het slachtoffer is!

 3. fusilier

  De linkse media stopt zon voorval het liefst in de doofpot, onder het motto de blanke mens doet dit ook.

 4. Ni28

  Stille tochten, daar trekt die lui zich niets van mocht dat de bedoeling zijn. Zij hebben een harde hand nodig en dat is het enige waar zij ontzag voor hebben. Dan zijn zij ineens heel klein. Dit soort acties vinden zij een slappe hap en het ligt aan hun tekortschietende ontwikkeling in normen en waarden. Een discussie met de man met de knuppel is bij voorbaat niet succesvol.

 5. Elu Thingol

  Mooi.

  1. Dubbele Komma

   Wat is mooi kwispeldoor WlM?

   Een brute verkrachting?

   Of die zinloze stille tocht?

   Stille tochten worden ook gelopen voor per ongeluk doodgereden overvallers of tasjesrovers.

   Stille tochten hebben daardoor elke geloofwaardigheid verloren.

   En wat heeft het slachtoffer aan een stille tocht?

   1. Capo

    @DK: Ik denk dat je in de war bent. Elu is volgens mij Guus en Duijndam is volgens mij WlM, niet uitgesloten dat hij nog een paar nicks heeft.

    1. Elu Thingol

     Yep.

     1. Adriaan

      Guus heeft nog nooit ‘Yep’ gezegd.

     2. Elu Thingol

      @ Adriaan

      Mogelijk niet tegen u.

   2. Elu Thingol

    Komma schreef: “Stille tochten worden ook gelopen voor per ongeluk doodgereden overvallers of tasjesrovers.”

    Iedereen kan een stille toch houden. Zelfs doodgereden tasjesdieven en overvallers hebben mensen die om hen geven. Daardoor boet zo’n tocht beslist niet aan geloofwaardigheid in.

    1. Holland

     Doodgereden tasjesdieven en overvallers hebben geen moreel recht op een openbare herdenking en rouwen, idiote Guus. Je bent ook echt de weg kwijt. Dat schuim mag hooguit en alleen in kleine en besloten kring herdacht worden. Gevierd is misschien een beter woord: blij dat ze morsdood zijn en geen kwaad meer kunnen doen.

     1. Elu Thingol

      @ Holland

      Dat mag u vinden. De stille tocht blijft staan als iets heel nuttigs.

 6. Duke

  Stille tochten zijn zinloos, helemaal als je op het partijkartel blijft stemmen.

  1. AS210854

   Duke, helemaal mee eens.

  2. sjun

   Beter rekent men in Rotterdam het huidige college van B&W en het daaraan leverende partijkartel politiek af op gebrek aan daadkracht de stad veilig te houden.

  3. Dubbele Komma

   @duke:

   +10000

 7. Diederik van Walsum

  Een realist:

  Ik was al niet gecharmeerd van die steeds maar terugkomende nutteloze “Stille tochten” waar de daders en volgende daders schijt aan hebben en de slachtoffers al helemaal niets aan hebben maar gaan we het nu ook al voor nog levende slachtoffers organiseren !?

  Zijn wij Nederlanders gek aan het worden of zo?

  Net als Rutte weer z’n medeleven voor de zoveelste maal heeft betuigd, nu weer aan de slachtoffers van familie in dat land wat op STAN eindigt waar die Nederlanders zijn vermoord …totaal nutteloos!!

  De BRON van het kwaad aanpakken, dat is nuttig.

  1. sjun

   Stille tochten leiden evenals de door de PvdA geregisseerde lawaai-optocht na de slachtpartij op Theo van Gogh om zijn mening over islam en haar boodschapper vooral af van het issue zodat de politiek kan voortgaan alsof alles koek en ei is. En dat is doorgaans ook precies de bedoeling.

 8. Adriaan

  Een zeer rare ontwikkeling die stille tochten. Zinloos. Overheid komt altijd met dezelfde boodschap: onze gedachten gaan uit enzovoort. Er veranderd niets. En dan maar zeggen dat de criminaliteit daalt omdat gevangenissen best zijn. Logisch. Aangiftes worden niet meer of veel minder gedaan, omdat je te weinig respons krijgt van politie.
  Mijn buurman deed aangifte van diefstal van zijn aanhanger. De dader is inmiddels bekend, maar hij is nu de rechtmatige eigenaar omdat hij zegt de aanhanger eerlijk heeft gekocht. Bewijzen hoeft hij niet. Mijn buurman krijgt zijn aanhanger niet terug. Kan het nog gekker?

  1. Dubbele Komma

   @adriaan:

   Het is triest. Maar zo draait het hier… in het oude Nederland.

   Gaaf land he?

 9. struisvogelpolitiek

  Stille tochten houden verkrachters hoe goed bedoelt dan ook niet tegen.
  Verkrachters en andere geweldplegers meedogenloos straffen en het land uitflikkeren, dat helpt.

 10. Paaldanseres

  Liepen er ook BN’ers mee, of moesten die deuggleuven ergens anders multi cultureel deugen?

 11. Peter Loosduinen

  Lieve mensen die hieraan meedoen, maar het levert geen flikker op.

  1. nogmaals

   Zo’n stille tocht heeft geen enkel nut en geeft alleen een goed gevoel voor de deelnemers.
   Herhaling van de ellende wordt niet voorkomen, en bijna niemand realiseert zich dat dit soort misdaden alleen zijn te voorkomen door om te beginnen een eind te maken aan de islaminvasie. Maar dat is iets dat Wilders al jaren roept, en je kan hem nu toch geen gelijk meer geven nadat je jezelf inmiddels jarenlang hebt laten hersenspoelen door de msm.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.