VS wil nieuwe aanvallen op Syrië wanneer er chemische wapens worden gebruikt

trumpassad
Foto: Trump en Assad.

De Amerikanen trekken een duidelijke grens. Vaatbommen en luchtaanvallen zijn allemaal prima maar gifgas mag niet! Mocht blijken dat er chemische wapens in Syrië worden gebruikt dan kan Assad een flinke aanval vanuit de VS verwachten. Via NU.nl.

John Bolton, Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur, meldde dit nieuws aan de Russen. De VS lijkt namelijk te beschikken over informatie waaruit blijkt dat het Syrische regime van plan is verboden wapens in te zetten.

Amerikaanse inlichtingendiensten melden dat het Assad regime deze wapens zouden willen inzetten in de provincie Idlib, het laatste noemenswaardige bolwerk van anti-Assad groeperingen. De VS, Frankrijk en Groot-Brittannië hebben al eerder Syrische doelwitten gebombardeerd als reactie op vermeende gifgasaanvallen. Nog steeds ontbrak hier (bij mijn weten) ieder bewijs voor en wordt ook dit keer niets gepresenteerd wat er op zou duiden dat deze wapens paraat staan.

Het is voor Assad simpelweg onnodig en levert meer problemen op dan er mee verdwijnen door dergelijke wapens in te zetten. Hij is al aan de winnende hand, sterker nog, praktisch heeft hij al gewonnen. Waarom zou hij dan voor die laatste tienduizend strijders dit soort wapens inzetten? Met voldoende Russische steun kan hij toch makkelijk hetzelfde bereiken?

Rusland stelt dat dergelijke anti-Assad organisaties zullen proberen een gifgasaanval uit te lokken zodat de Amerikanen interveniëren. Dat zou rampzalig zijn voor de VS, Rusland, Syrië in z’n geheel en de potentie voor een escalerend conflict met zich meebrengen. Een ontzettend onverstandige keuze dus om gifgaswapens te gebruiken én voor de Verenigde Staten om zich daar zo hard voor te maken als het wél gebeurt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

16 reacties

 1.   

  Hypocriete gedoe met gifgas, levend verbranden en afgerukte ledematen is niet zo erg.

  1.   

   Da’s de kat op het spek binden, net als domme dopper hier zit te mutinicken en zn oogballen eruit liegt,zullen de haatbaarden in Syrië wel weer zelf een gifgasaanval in scène zetten.

   Links en islam hangen van het liegen en smerige spelletjes spelen aan elkaar.

   Daarom houden ze ook zoveel van elkaar…

 2.   

  Als het nodig is moet men het regime een duidelijk signaal geven dat zij een grens overschrijdt.

 3.   

  Het is kennelijk bedoelt als drukmiddel. Zodat de Russen druk uitoefenen op Assad om geen gifgas te gebruiken.

  Wat Bolton heeft gezegd is dat de VS sterk zullen reageren als Assad gifgas gebruikt. Kennelijk zijn daar aanwijzingen voor.
  ————-

  US to act ‘very strongly’ if Syria uses chemical arms: Bolton
  https://www.breitbart.com/news/us-to-act-very-strongly-if-syria-uses-chemical-arms-bolton/

 4.   

  Duidelijk signaal naar Assad. Blijf met je tengels van chemische wapens af. En als er toch chemische troep wordt gebruikt, dan is het de andere partij die dit heeft gedaan. Elkaar de schuld geven. Hoe zielig kan een mens zijn.

 5.   

  De regering van Trump verlaagt financiering van Palestijnen met 200 miljoen dollar

  “De regering-Trump verlaagde de financiering aan de Palestijnen met $ 200 miljoen, verwijzend naar het regime van Hamas in de Gazastrook.”

  https://brabosh.com/2018/08/25/pqpct-jr2/

  1.   

   @Ritter dat is € 200.000.000 teveel wmb

 6.   

  Inmiddels is het volgende schandaal rond Trump opgedoken.

  https://edition.cnn.com/2018/08/24/politics/trump-tower-doorman-contract-ami/index.html

  1.   

   Tengo Kawana

   U bedoelt kennelijk “vermeende” schandalen.

   Want media als CNN hebben het graag over de z.g. “schandalen” die dan later geen schandalen blijken te zijn maar roddels en overdrijvingen die door o.a. CNN worden verspreid.

   Van het z.g. Rusland “schandaal” is ook niets over. Na anderhalf jaar onderzoek door Mueller is er nog geen enkel bewijs gevonden dat Trump tijdens de verkiezingen met de Russen heeft samengewerkt.

   Ondertussen gaat Trump gewoon door met zijn beleid en laat het roddelen over aan CNN.

   1.   

    Er zijn de afgelopen weken wel heel erg veel ‘roddels’ boven water gekomen, Ritter.

    Mogelijk ben je de enige Trump-fan die zich geen zorgen maakt.

   2.   

    @Ritter alles werkelijk alles stelt onze antisemitische islamlover Tengo in het werk om de aandacht af te leiden

   3.   

    Welk beleid, bedoelt Ritter overigens. Hij doelt, naar ik aanneem, niet op de vrede met Noord Korea.

    :)

    1.   

     Trump begint inmiddels ook door te krijgen dat zijn debiele dans met Kim niet bepaald tot resultaten heeft geleid.

     https://www.tijd.be/politiek-economie/internationaal/vs/trump-annuleert-reis-pompeo-naar-noord-korea/10043062.html

 7.   

  Zullen we maar eens ophouden over Syrië ? Assad heeft zijn land vrijwel volledig weer onder controle (met dank aan Poetin), IS is verslagen, en de rust en stabiliteit zijn weer hersteld. Klaar. Einde verhaal.

  1.   

   Nou, nou, Ben Zine. Het land Syrië ligt een beetje uit elkaar zie ik. Tamelijk wat huizen zijn bouwvallen geworden. Het is vooral berusting dat het nooit meer wordt zoals het was. De
   bouwwerken uit de oude geschiedenis zijn verwoest.Een diep treurige zaak.

 8.   

  Islamitische terroristen zijn momenteel bezig met de voorbereiding van een geënsceneerde gasaanval in Syrië. Dit om de schuld aan de president van het land Bashar al-Assad te geven en zodoende nieuwe westerse bombardementen uit te lokken, kondigt het Russische Ministerie van Defensie aan.
  De Russische minister van Defensie beschuldigt de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk er van nieuwe luchtaanvallen tegen Syrië voor te bereiden onder het voorwendsel dat de regering van het land chemische wapens gebruikt.
  De veiligheidsadviseur van Donald Trump, John Bolton, heeft al publiekelijk gedreigd met nieuwe krachtige bombardementen als Assad dergelijke wapens zou gebruiken.
  Waarom Assad überhaupt chemische wapens zou gebruiken, terwijl zijn troepen bijna heel Syrië al hebben bevrijd, is onduidelijk.
  In plaats daarvan wordt de verklaring van Bolton geïnterpreteerd als een uitnodiging aan terroristen om een geënsceneerde gasaanval te plegen.
  Volgens de woordvoerder van het Russische Ministerie van Defensie, generaal-majoor Igor Konashenkov, bereidt het Islamitische Al-Nusra Front momenteel een gasaanval voor tegen burgers in Idlib, het laatste sterke islamitische bolwerk in Syrië. De terroristen zouden onder andere verschillende tankwagens vol chloor in handen hebben gekregen, schrijft Sputnik News.
  Dit zal dan worden gebruikt als excuus voor de Verenigde Staten en hun bondgenoten om Syrië opnieuw aan te vallen, meent Rusland.
  De Verenigde Staten hebben al oorlogsschepen naar het gebied gestuurd.
  Rusland beweert ook dat de terroristen zijn opgeleid door een Brits militairbedrijf genaamd “Olive”.
  – Ze hebben de opdracht gekregen een reddingsactie na te bootsen van slachtoffers van chemische wapens, zegt Igor Konashenkov.
  – Deze provocatie, met actieve deelname van de Britse inlichtingendienst, zal voor de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk een nieuw voorwendsel zijn om een raketaanval uit te voeren op de Syrische regering en haar faciliteiten.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!