Staatssecretaris Harbers (VVD) trekt portemonnee voor vreemdelingen zonder verblijfsvergunning

Wat te doen met uitgeprocedeerde migranten? Ofwel mensen die zonder goede reden naar Nederland kwamen en vervolgens geen paspoort hebben ontvangen. Vaak kunnen ze niet terug. Voor zichzelf zorgen kunnen ze ook niet. De gemeenten zitten ermee in hun maag en ze kosten geld. Vaak wordt voor dergelijke gevallen een karige opvangvoorziening gerealiseerd, zoals in Groningen, waar onlangs een illegale migrant zichzelf in brand stak. Het is raar dat het Rijk gemeenten eerst opzadelt met een taakstelling voor asielzoekers en vervolgens niet thuis geeft als er gelukszoekers tussen zitten. Tevens vreemd dat de VVD daarmee haar eigen verkiezingsbelofte weer eens niet nakomt, die zouden iets doen met illegaliteit. Maar daar blijkt nu weinig van terecht te komen.

Nederland is ondertussen het afvoerputje ‘ongedocumenteerde mensen’ geworden. De VN-vluchtelingenorganisatie UNCHR laat op haar website weten dat er ongeveer 10.000 personen zonder geldig persoonsbewijs aanwezig zijn in het land. Hoe ze hier überhaupt terecht zijn gekomen is de vraag, maar het kan in Nederland allemaal. Ik begrijp ook niet waarom deze spagaat door de politiek in stand wordt gehouden. De mensen die hier zonder verblijfsvergunning zijn zouden in principe terug moeten naar hun eigen land. Maar als dat echt niet gaat, zoals politici en bestuurders beweren, waarom worden ze dan niet genaturaliseerd? Wat voor nu heeft het mensen maanden of jarenlang op te vangen? Zit er wel schot in de zaak? Op deze manier houden we een bizarre situatie in stand. De bed-bad-brood voorzieningen moeten zo snel mogelijk sluiten en de personen moeten terugkeren of een generaal pardon ontvangen. Het is het één of het ander.

Dat laatste is wellicht niet wat u wenst, maar bespaart uiteindelijk wel bakken vol met geld en onzin. Gecombineerd met een nog zelf te ontwerpen restrictief migratiebeleid zouden we dan eindelijk kunnen beginnen met dweilen en dan met de kraan dicht i.p.v. open. Dat is dan ook voor het eerst sinds  1994 (!). Ook van de lokale bestuurders kan toch meer creativiteit worden verwacht. Zo pleitte ik onlangs al voor een stadspaspoort in dit soort gevallen. Daarmee kunnen illegalen tenminste aan het werk. Maar mensen maandenlang in karige opvang zetten en claimen dat dit menselijk is, terwijl de situatie die deze veroorzaakt zich niet verandert, is natuurlijk belachelijk. En helemaal niet menselijk. Duidelijkheid is waar ieder mens bij gebaat is. Ook de instroom van nieuwe migranten blijft hoog en onder hen bevinden zich ongetwijfeld veel ‘ongedocumenteerden’. Dit is het Nederland van nathouden en pamperen, durft er nog iemand verantwoording te nemen?

Mark Harbers trekt de portemonnee om gemeenten te ondersteunen bij de opvang van illegalen. Hij houdt zich daarmee volledig aan het verkiezingsprogramma. Bron: VVD.nl
Een VVD-propagandaplaatje. Mark Harbers (VVD) trekt de portemonnee om gemeenten te ondersteunen bij de opvang van illegalen. Hij houdt zich daarmee volledig aan het verkiezingsprogramma. Toch? Of? Wat? Bron: VVD.nl

Staatssecretaris Harbers (VVD) heeft daarom besloten gemeenten te ondersteunen bij de opvang van (de facto) illegalen. Net voor de verkiezingen hield de VVD ons nog trots vol ‘illegaliteit strafbaar te willen stellen’, maar daar lijkt dus niets van te komen. En ik maar denken dat het Marrakesh pact bedoeld was om bij te dragen aan terugkeer van uitgeprocedeerde migranten. Of zou Harbers daar nog op wachten?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Svetlana

  Het is nog lang niet genoeg. Er moeten nog veel meer migranten hierheen komen maar het liefst alleen maar migranten met een islamitische signatuur

  De islamisering van Nederland en heel Europa kan mij niet snel genoeg gaan. Meer vakantiedagen als Ramadan en Suikerfeest erbij

  Héérlijk

  1. AS210854

   Sletvana, dan houd het vanzelf wel een keertje op. Als de mensen die dit nu op moeten brengen niks meer hebben, is er ook niks meer te halen.

   1. Svetlana

    Je kunt altijd je reet openen. Hoe meer nieuwkomers hoe groter de markt 🙂

    1. Vliegenvanger

     Svetlana, jij bent een uitzuiger eerste klas. Jij profiteert van hardwerkende mensen die jou aan de vreet houden. Jij zit heel de dag op je luie reet commentaar te leveren. En als het nou eens positief commentaar was, maar ook dat heb je nog niet eens.
     Hopelijk trappen ze je eerdaags eens flink onder die luie reet. Zodat je kan gaan werken voor je vreten.

    2. Sibvach

     Zoals je moeder doet?

    3. Rosasolis

     @Svetlana. Wat is dat voor een vloek-taal dat u gebruikt? Ik dacht dat u een moslim bent? Sinds wanneer mogen moslims ordinaire taal gebruiken?

     1. hans-e-pans

      Kom mensen reageer niet op deze @Svetlana, dan zijn de stukjes van deze figuur snel verleden tijd. Het kikt op dit soort commentaar op haar stukjes.

 2. ReJa

  @Teunis Dokter Denkt u echt dat die illegalen komen om hier te werken? Die blijven, illegaal of niet, alleen maar bergen geld kosten aan de gemeenschap.

  1. Lugar

   Uit onderzoek blijkt keer op keer dat meer dan 95% afhankelijk is van uitkeringen en dat er aan die trend maar nauwelijks een einde komt. Logisch, want gratis geld is nog altijd… gratis!

   1. Svetlana

    Leuk toch! Meer uitkeringen, meer gratis geld meer vreugde

   2. fockingworst

    @lugar als nederland een bedrijf zou zijn ieder weldenkende eigenaar of manager van het bedrijf had na een proeftuintje van een paar jaar allang dit soort mensen verwijdert uit zijn bedrijf en nooit meer aangenomen.
    Dit is ook wat je ziet in het mkb geen kleine ondernemer die een marrokkaan, turk somalier of iemand uit dat soort contreien wil aannemenBtw heb je ooit wel eens een hollander zien werken bij een turkse bakker slager of shoarma zaak?
    Toch helaas verplicht sinds ergens rond eind 90 een wet aangenomen voor bedrijven meer als 35 medewerkers verplicht om x aantal procenten aan mensen met een buitenlands paspoort oid aan te nemen.
    Het is een grote verliespost voor die bedrijven gemiddelde marrokkaan turk of somalier in dienst hebben, het ziekteverzuim ligt veel hoger dan bij autochtonen, geen respect voor leidinggevende waardoor spanningen op de werkvloer ontstaan met allerlei xtra kosten van dien voor ziekteverzuim mediation etc. , eisen zgn stilte gebedsruimtes.
    Aziaten en midden europeanen zijn wel geliefd hard werken beleefd(over het algemeen) DIT ZIJN GEEN ISLAMIETEN.

    1. Lugar

     @Worst: Waarom denk je dat er in Japan nauwelijks moslims zijn?

     Citaat WikiPedia: “De islam is in Japan geen grote godsdienst; Japan heeft van alle landen ter wereld een van de laagste aantallen moslims. Tot en met de Meiji-restauratie was islam in Japan zelfs vrijwel onbekend. Tegenwoordig wonen er in Japan ca. 185.000 tot 200.000 moslims, nog geen 0,2% van de totale Japanse bevolking van 127 miljoen.”

    2. Ernst Quispel

     Focking is de zoon van Tante Betje.

     🙂

     1. fockingworst

      @ernst MAG HIER RIJKELIJK ZIJN MENING VERKONDIGEN over @worst, daar ligt NIEMAND wakker van.

     2. Vliegenvanger

      Wat is dit voor reactie, slaat werkelijk nergens op.
      Slaat als een lul op een drumstel.

 3. fockingworst

  Dez illegalen moeten of worden opgesloten of terug naar het laatste land van waar ze zijn binnengekomen terug of terug naar eigen land.
  Dit beleid moet.consequent uitgevoerd worden.
  Het is voor alle partijen niet eerlijk om een soort stadspaspoort te geven valse hoop voor de illegaal.
  Het is niet eerlijk om burgers op te zadelen met kosten die door de illegalen worden veroorzaakt te verlengen.
  Het is niet eerlijk tegenover ECHTE vluchtelingen dat illegalen zoveel rechten hebben.
  Het is niet eerlijk tegenover eigen bevolking dat illegalen maar weer een pardon krijgen en dat dit weer een aanzuigende werking heeft waardoor de nederlander word opgezadeld met culturen die hier de veiligheid ondermijnen.
  Ach zo kan ik nog wel een uurtje doorgaan.
  Het is duidelijk voor de groeiende groep nederlanders dat het immigratie beleid van de afgelopen decennia compleet idioot beleid is geweest en ons (burgers) alleen opzadelt met ellende zoals ZEER HOGE KOSTEN en onze VEILIGHEID op straat is enorm gekelderd.

  1. Lugar

   @Worst: Moet je jezelf eens indenken wat er gaat gebeuren als Marrakesh van kracht wordt, dan worden we helemaal overspoelt met scheepsladingen vol aspirant uitkeringstrekkers.

   1. Svetlana

    Ik kan niet wachten. Dan wordt Neederland echt een uitkeringparadijs. Hmmmmmmm

    1. Marija

     Svetlana is een VOLKOMEN GESTOORD WIJF

     1. fockingworst

      @marija svetlana is de sateliet trol van @ernst niet meer niet minder.

   2. Marija

    En barbaren…….
    Ons volk wordt er aan opgeofferd.

    1. Lugar

     Wel eerst even het referendum om zeep geholpen. Welke reden(en) heb jij om de Regering te vertrouwen? We worden zomaar een zeer vergaand verdrag ingemoffeld!

   3. fockingworst

    @lugar moeg er niet aan denken.
    Ze presenteren weer een inlegvelletje om de “bezorgde burger” tegemoet te komen.
    Dit is niks anders een poging om vooral vvders binnen boord te houden in de partij, want oh oh oh ze zijn als de doods voor de kracht van fvd.

    1. Lugar

     @Worst: Het is al bekend dat zo’n velletje volstrekte onzin is, iedere rechter zal daar z’n edelachtbare reet mee afvegen omdat verdragen nu eenmaal boven landelijke wetgeving gaan, waarom zou je anders tekenen?

 4. C.A.Barstow

  Aan het eind van de regenboog ligt de goud pot Nederland.
  Uitgeprocedeerd of niet, die barbaren komen een paradijs binnen waar zij niet over hadden durven dromen, die neanderthalers krijg je nooit meer weg.
  Dit beleid ontgaat natuurlijk ook de zuidelijk gelegen Europese landen niet, Spanje, Italië, Griekenland, die denken natuurlijk doorschuiven dat gajes in Holland kunnen ze altijd terecht en wij zijn ze mooi kwijt.
  Wanneer barst de bom?

  1. Lugar

   @Barstow: Tal van landen hebben al besloten om het Marrakeshverdrag niet te tekenen. Juist dan komen ze naar Nederland. Dit gaat absoluut niet goed komen!

 5. Troelstra

  Dit gaat een verblijfpremie worden. Het enige geld wat nog aan illegalen mag worden uitgegeven is het vertrekcentrum achter gesloten hekken en een enkel vliegtuigticket.

  1. Lugar

   Als migratie een mensenrecht wordt kun je de grenzen opheffen. Zorg dan maar voor een eigen grens + 220 volt.

   1. C.A.Barstow

    Juist!

 6. Jacco

  Ach ja die vvd liegt en bedriegt alles bij elkaar.gewoon land uitzetten niks geen vreten of onderdak

  1. Lugar

   Lastig als je de wens en de opdracht hebt om de islam te beschermen en te verheffen.

   1. Marija

    Yep, uitvoering van het verdrag van Straatsburg 1975, ze zijn er haast klaar mee.

    1. Lugar

     Inderdaad Marija, het is niet eens geheim meer.

    2. Mart

     Ja en ze gaan het nog even bevestigen in Maracesh volgende maand…..Rutte tekend gegarandeerd,anders mist ie zijn volgende job in Brussel.Fuck dat stomme volkje zal hij denken….heeft nog gelijk ook.95% is er tegen zag ik vanmorgen,maar hij zal het er wel doordrukken,

 7. Koos sssss

  Ik neem aan, dat het Centraal Justitieel Incassobureau ook stopt met het versturen van boetes als je wat te snel gereden hebt?
  Want de ene overtreding toestaan en de andere bestraffen leidt tot rechtsongelijkheid.

 8. Marija

  Harbers dus toch de trekpop van Rutte.
  Ik verwacht niet anders stel onbenullen in Den Haag.

 9. RS

  Weet die Harbers dit ook nog NA de verkiezingen in maart 2019 ???

  Geloof dat het gewoon VERKIEZINGSPRIETPRAAT IS………….WAT ZOVEEL PARTIJEN MOMENTEEL HEBBEN..

 10. TD

  “waar onlangs een illegale migrant zichzelf in brand stak”
  Dat kan toch niet!
  Is er dan geen enkel crematorium die deze mensen tegemoet komt om hun innige wens te faciliteren,dat is wat humaner.

 11. pejoar

  Er komen dusr AZC’ s voor uitgeprocedeerden.
  Dus je wordt na het zoveelste hoger beroep afgewezen en je moet gaan, maar niet echt want er komt een nieuw AZC speciaal voor jou.
  Wat ze dan doen is nogmaals kijken of je recht op verblijf hebt.
  Lukt het dan weer niet dan moet je beloven dat je weg gaat.Hou je je niet aan je belofte en blijf je toch hier, dan heb je recht op bed,bad en brood tot je dood gaat.
  Ik dacht eerst dat ik gek werd of dat het een grapje was, maar helaas.
  Ik denk ook ,als je zou vragen aan de burgers of ze dit een goed plan vinden, de meerderheid tegen zou zijn.

 12. Rosasolis

  De wet tegen illegaal migranten moet aangescherpt worden. Wij kunnen ze en moeten ze niet zomaar accepteren en voor hun zorgen. Ze moeten aangehouden worden op de grenzen en naar hun thuislanden teruggestuurd worden. Enkele dagen gleden was er een uitgebreide artikel in Trouw, over steeds minder blanke mensen in Europa. Dat er worden nu minder blanke kinderen geboren, terwijl de aantal kinderen uit gemengde ouders steeds groeit. Steeds meer blanke vrouwen studeren en werken. Velen zijn kinderloos, of alleen een zeer kleine gezin willen. Een bekende antropoloog vertelde dat binnen enkele jaren Europa meer licht bruin of creme kleurig bevolkingen zullen hebben dan de huidige blanke bevolking. Dat er nu al overal overbevolking is, is duidelijk. Hoe kan Europa nog meer illegale migranten en hun vaak grote gezinnen onderhouden? Wij kunnen alleen beperkt geregistreerd migranten toelaten, liefst met een diploma. Gelezen gisteren in Trouw: een nieuwe wet in Frankrijk. Iedereen kan nu gratis condooms van goede kwaliteit krijgen via die huisarts, mannen zowel als vrouwen. Omdat dit land vreselijk overbevolkt is. Er moet geboorte beperking uitgevoerd worden, voordat de steeds groter problemen nog erger zullen gaan worden.

 13. Aytas

  ‘Ofwel mensen die zonder goede reden naar Nederland kwamen en vervolgens geen paspoort hebben ontvangen.’

  Als je uit de 3e wereld komt is het altijd een goede reden. Vooral omdat de westerse wereld niet z’n eigen broek ophoudt.

 14. Mart

  Hier in Brasil lopen ook wel enige millioenen moslims rond denk ik zo.Ik zie er nooit een in mijn stad van 1.2 millioen,en hoor ook nooit over problemen met ze……of zouden ze zich ”gedeist” houden tot nadat Europa is overgenomen?

 15. Bes Tolen

  Vluchtelingenorganisatie hebben m.i. Nederland kapot gemaakt. Door deze organisaties invloed te geven, toont elke regering dat ze niet deugt. Als het over uitgeprocedeerde asielzoekers gaat, laat een staatssecretaris duidelijk blijken ongeschikt voor zijn werk te zijn. De conclusie kan niet anders zijn over de periode van meer dan veertig jaar dat de belangen van de Nederlandse bevolking nimmer zijn gediend en we dus een ondeugdelijke democratie hebben en zo’n ondeugdelijke democratie hoort niet te bestaan. Het volk degenereert onder zo’n bewind waar bedrog de mentaliteit zwaar heeft aangetast en charlatans en hun dienaren onnozele Gutmenschen de dienst uit maken. (Alsof dat niet een enorme discriminatie van personen geeft. In het bijzonder natuurlijk meest -lees: meest- uit de oorspronkelijke bevolking.) Dat heeft zich ondertussen door de hele maatschappij heen gevreten.

 16. PMG

  Ja, deze groep moet zo snel mogelijk integreren zodat ze er zo snel mogelijk achter komen wat voor duur, racistisch, moslimhatend, zwarte-pietenland dit is, zodat ze zo snel mogelijk op eigen kosten blij huiswaarts keren.

  Maar wel eerst grenzen 100% op slot, niemand meer binnen laten, ga maar naar Merkel, die hebben een eeuwige schuld in te lossen met 2 wereldoorlogen met miljoenen doden op hun geweten.

 17. Anders55

  Tja?
  m.i. is het te wijten aan de politiek/ ook de Europese politiek,
  het begon met de open grenzen; goed voor de in- en uitvoer tussen de verschillende landen van de Unie?
  daarna moest er een gelijke Europese munt komen voor alle landen in de EU; het zou beter zijn/ het zou goedkoper zijn/ het zou gemakkelijker zijn?
  In de Nederlandse politiek was het vooral de linkse politiek die steeds bezig was met het pamperen van mensen zonder geldige papieren; en nu men in Nederland niet meer weet hoe men de overlast van bepaalde ( lastige) groepen aan moet pakken; wordt er met de vinger naar elkaar gewezen?
  een ieder weldenkend mens weet dat men dit als samenleving niet vol kan houden om door te gaan op de manier die men toen zo “goed”vond?
  zowel de Unie blijft praten/ vergaderen: top na top komt men er nog niet uit?
  en in Nederland wringt men zich in allerlei bochten maar ook hier komt men er niet uit?
  het hele beleid in zowel de EU als in Nederland moet danig herzien worden!!
  maar of men met een goede oplossing zal komen? denk het niet!!
  dit hele ‘probleem’ sluimert en sluimert al jaren!!
  en Nee ik doe niet aan politiek,
  en Nee ik ben niet Links; ik ben niet Rechts!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.