Honderden bij anti-EU protest van ‘Gele hesjes’ in Maastricht!

Over de ‘Gele hesjes’ hebben we al veel gesproken. Het begon met de analyse dat we geen idee hadden waar ze voor staan om vervolgens wat antisemitische droeftoeters te spotten. Vervolgens werden ze weer in verband gebracht met een groot anti-joods complot, of tenminste dat is wat Bart Schut erin zag en nu vandaag blijkt er weer van alles aan de hand. Vandaag in Maastricht demonstreren ze niet voor het een of ander, maar glashelder: tegen de Europese Unie en vóór meer burgerparticipatie middels referenda. 

Niet alle spandoeken waren even leesbaar, maar als we de beelden mogen gebruiken om toch verslag te doen van deze vrij succesvolle demonstratie van de ‘Gele hesjes’ dan kunnen we concluderen dat ze een gemeenschappelijke boodschap gevonden hebben. Eindelijk! Niet alleen Nederlanders, maar ook Fransen, Belgen en Duitsers waren in Maastricht, dat overigens een symbolische waarde heeft als het gaat om de Europese Unie.

Daar in Maastricht werd immers het verdrag van Maastricht in 1992 ondertekend. Voorheen bestond alleen de E.E.G. en dat werkte prima, maar de machtszucht was nog niet gestild en dus kwam er dat verdrag in 1992. Niet veel later de Euromunt en de rest is geschiedenis. En nu, 27 jaar later roeren burgers zich om te demonstreren tegen de Europese Unie en voor meer burgerparticipatie, bijvoorbeeld middels het referendum (dat is afgeschaft).

Zo’n 800 ‘Gele hesjes’ waren aanwezig, volgens NOS waren dit er slechts 200(!). Hoeveel het er echt waren weten we niet, maar aan de beelden te zien gaat het om ten minste 500 personen.

Volgens het Twitteraccount van de ‘Gele hesjes’ demonstreren ze voor een échte democratie. De huidige, waar je slechts één keer in de vier jaar kunt stemmen voor het parlement is ‘niet echt’. Een punt hebben ze zeker en hun aanklacht tegen de representatieve democratie en haar werking lijkt te worden ondersteund door het rapport van Staatscommissie Remkes. Remkes liet in december doorschemeren dat de Nederlandse democratie ‘onvoldoende werkt’.

De opkomst van ‘populistische partijen’ wordt ook deels verklaard door dit gevoel van ongenoegen. De afstand tussen vertegenwoordiger en burger wordt natuurlijk steeds groter door de omvang van de democratie. Hoe meer mensen, hoe meer wensen. En als door globalisering één groep wordt achtergesteld en benadeeld dan kun je de klok erop gelijk zetten dat het klachten gaat regenen. Die klachten worden dus geuit vandaag in Maastricht waar de ‘Gele hesjes’ vreedzaam demonstreren vóór een NEXIT.

In tegenstelling tot de veldslag in Frankrijk bleef het rustig en raakte slechts één demonstrant gewond en werd één man gearresteerd nadat hij vuurwerk tot ontploffing had gebracht. Dat valt dan weer mee. De vraag is nu hoelang en hoe vaak de ‘Gele hesjes’ nog in actie gaan komen zo vlak voor de verkiezingen…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Deze 500 mensen staan na een Nexit op diezelfde plek te klagen dat zij die in hun portefeuille voelen. Deze 500 mensen staan na een vertrek van Rutte III te zemelen dat de “elite” geen regering kan vormen.

  Arme, misleidde mensen.

  1. Adriaan

   Juist Brandebok en door wie zijn ze misleid?

  2. santiago

   De elite kan ook geen regering vormen. Degene die zich laat misleiden ben je dus zelf. Deze 500 mensen zijn kanjers en hun aantal zal groeien tot minimaal 500.000 als onze elite-labbekakkers niet gaan luisteren.

   1. HendrikJan

    Kijk de NOS noemt een aantal 200.
    Snap jij nou waarom er stickers worden uitgereikt met NOS FAKE NEWS.

   2. Meriadoc Brandebok

    De gele hesjes begrijpen niet dat er voor Rutte III geen alternatief is. Immers, het politiek landschap is te versnipperd om bij volgende verkiezingen nog tot een stabiel kabinet te komen. Men roept om het aftreden van Rutte III, terwijl dat een lange periode van politieke instabiliteit kan veroorzaken.

    Maar ach, wat kan dat die hesjes verrotten? Dan schelden ze gewoon verder op de elite.

    1. Siemien

     Het is belangrijk dat (t)Rutte zo snel mogelijk oprot iig daarna kunnen we vaststellen wat voor een klimaat Rutte heeft achter gelaten, dan wordt het pas echt zichtbaar namelijk..

  3. Zozo

   Heb je een kristallen bol, oud wijf

   1. sonar

    Zozo je kan van brandhout toch niet verwachten dat hij hersenen bezit,hooguit een aanmaak blokje.

  4. HendrikJan

   Ik heb geen idee hoe oud jij ben(t), maak mij ook niet zo veel uit.
   Ik ben ruim 80 en geloof mij, voor het ontstaan van de EU, was het in Nederland beter als nu.
   En weet je, Rutte heeft 208 dagen nodig gehad, om zijn rampenkabinet Rutte 3, op poten te zetten.
   Daarbij heeft hij 1,4 Miljoen kiezers, bij het grof vuil gezet.
   Dus waarom simpele ziel, deze Gele hesjes hiervan te beschuldigen.

   1. Zozo

    +1

   2. Dik

    @HJ: +1

    #respect

   3. santiago

    Hendrik Jan. Helemaal goed.

   4. Spaanse kok

    Quote van HJ: Rutte heeft 1,4 Miljoen kiezers, bij het grof vuil gezet.
    Quote van HJ: Ga nooit met iemand in discussie, die zijn eigen leugens gelooft.

    1. HendrikJan

     Kokkie het is ook niet de bedoeling, dat ik of de Gele hesjes of een van die 1,4 Miljoen kiezers, een discussie willen met Rutte, maar een gesprek.
     Een groepering in Nederland, geeft hierop namelijk het antwoord, bij een discussie wil altijd iemand winnen.

   5. Meriadoc Brandebok

    “En weet je, Rutte heeft 208 dagen nodig gehad, om zijn rampenkabinet Rutte 3, op poten te zetten.”

    En waarom was dat? Vanwege de politieke versnippering, die momenteel nog erger is doorgezet, waardoor er bij nieuwe verkiezingen helemaal geen meerderheidskabinet meer mogelijk is.

    Overigens, het is nonsens dat kiezers bij het grofvuil zijn gezet. Wilders’ partij heeft evenveel macht als elke andere partij. Men heeft haar zelfs in het gemeentebestuur niet uitgesloten. Het kan echter niet in een regering met VVD en CDA. Maar ach, was het Wilders niet die niet met de VVD wilde als Rutte niet opstapte? Over kiezers bij het grofvuil zetten gesproken.

   6. Siemien

    @Hendrik ik ben nog niet zo’n oudere jongere maar weet dat je gelijk hebt, het is immers een kwestie van gezond verstand en goed kijken..

   7. Rien Noppen

    Dat hoor je vaak van bejaarden: vroeger was het allemaal veel beter.

    🙂

    1. Zozo

     Racist

    2. Arie B

     Onderkruipsel!

  5. sjun

   In België ging het tijden goed zonder regering 😉
   Zo’n Nexit bespaart op de groeiende contributie aan de EU, realiseert soevereiniteit in eigen land in plaats van doorgeschoven cumulerende kostenposten uit het Zuiden. Verstandig zou het zijn om ook de Euro te torpederen omdat via de achterdeur van ontwaring door aankoop van waardeloze Zuid-Europeaanse waardepapieren onze spaargelden geroofd worden. Bijkomend voordeel is dat er vlot handelsdeals met de Britten kunnen worden gesloten.

   1. Rien Noppen

    Sjun snapt het wel hoor: een Nexit bespaart op contributie aan de EU.

    🙂

    1. sjun

     Daarnaast gaat het effectief ondergraving van de Nederlandse democratie door de EU tegen. ‘Rien’ (zelden was een Franse naam zo goed gekozen) verwart weer eens een handelssamenwerking van Europese staten met het huidige EU constuct dat eerst en vooral een lobby- en carrieremachine voor globalisten op kosten van gewone burgers is gebleken.

     1. Rien Noppen

      Gelukkig ondervonden de gewone burgers er geen nadeel van, integendeel, de economie in de Eurozone doet het aardig en zonder de EU waren we als Nederland beroerd af geweest.

   2. Meriadoc Brandebok

    De contributie wordt per Nederlander becijfert op 250 euro en alleen de interne markt maakt de Nederlander al 1500 euro per jaar rijker. En niet Groot-Brittannië is onze grootste handelspartner, maar Duitsland.

    1. Zozo

     Ik merk dat niet in mijn, portemonaie. Dus je bent fake nieuws aan het verspreiden.

 2. Gerlos

  Het gedrocht EU is wel aan veranderingen toe, vooral de grootste eurofielen die maar meer en meer willen moeten gestopt worden.
  Vandaag gelezen: Nederland is de grootste NETTO BETALER VAN EUROPA.

  1. PMG

   Goh, wist je dat niet? Dat is altijd al zo geweest!

 3. PMG

  In dat zelfde aanhangsel van NL (Limburg) wordt Edith Schippers maar liefst even directeur van DSM, baantjescarrousel?????

 4. HendrikJan

  Kijk het is vrij simpel, als deelnemer in twee steden met vandaag mee 7x.
  Probeer je je onvrede (vredelievend), met deze Nederlandse overheid weg te lopen.
  Onder het zingen van het liedje 15 Miljoen mensen, voel je een stukje saamhorigheid ontstaan.
  De opzet is vanaf de eerste loop geweest RUTTUP.
  De opzet is simpel en blijft simpel RUTTUP.
  RUTTE.
  Praat niet OVER ons.
  Praat MET ons.

  1. Spaanse kok

   Maar HendrikJan, zodra u een gesprek met Rutte zou hebben , zegt u direct dat u niet hem maar dhr. Bilderberg wil spreken.
   Lost dus niets op.

   1. HendrikJan

    Een Bilderberger mag niet met personen van buiten praten, alles gebeurt daar achter gesloten deuren.

    Ik ga naar de Mol kijken.

    Gr.

    1. Spaanse kok

     De Mol bij NPO1.
     Hj wordt graag bedonderd, maar dat was al bekend

     1. HendrikJan

      Deze opmerking snap ik niet echt, maar hoeft van mij ook niet echt hoor kokkie.
      Wij zijn bijna 58 gelukkig getrouwd en kijken samen naar de Mol.
      Moet je ook eens doen, iets samen doen.

 5. Rien Noppen

  Deze trieste losers demonstreren tegen hun mislukte leven.

  1. sjun

   Ze komen juist in actie om er nog iets van gemaakt te krijgen en radicalisering als bij oninpasbare jeugd van een zekere adresseerbare stroming te voorkomen.

   1. Rien Noppen

    Je persoonlijke levensproblemen los je niet op door met een geel Hesje tegen moslims, de EU, het Klimaatakkoord of de pedofilie te demonstreren.

    Dat populisten die suggestie wel wekken is bekend. Het zijn de onnozele deplorabelen die er in trappen.

    1. Zozo

     Welke levensproblemen hebben deze mensen? Ken jij ze allemaal persoonlijk, of klets je maar een stuk in de ruimte zoals gewoonlijk.
     Deplorabelen, waar heb je het over, doorgedraaide oelewapper.

    2. HendrikJan

     Bedankt NOP.
     Het is jouw gedachtegang, die de Gele hesjes juist motiveren, tot wekelijks vreedzaam te wandelen.
     Doe wat meer met je leven NOP, als wat je nu met je leven doet.

  2. Zozo

   Was je erbij, of ken je deze mensen. Dus ook zoals brandbok praten over iets waar je niets of geen verstand hebt, schimmel (paard) met oogkleppen. Ga je nu maar afvragen waar bij jou de schimmel zit.

 6. Michael

  Mensen die Nexit roepen geloven blijkbaar nog steeds in de Nederlandse versie van de sprookjes die in Engeland werden verkocht. “Geen afdracht meer aan EU!”, “weer macht over eigen grenzen!”, “eigen munt weer terug!”, “wij zijn netto betaler!”

  Die kreten vallen allemaal in het niet bij het enorme economische oplawaai dat een volledige Nexit met zich mee zal brengen. Ik moet de eerste econoom nog tegenkomen die Nexit een goed plan vindt. Maar goed, waarom zou je daar over nadenken, als je lekker sprookjes kunt verkopen die lekker bekken?

  Jullie worden bedonderd door kortzichtige opportunisten die geen flauw benul hebben van de complexiteit van nexit.

  1. sjun

   Dezelfde mensen zijn evenals de Engelsen hun licht eens bij Calais gaan opsteken. Daar concludeerden zij dat eventuele economische schade verre te prefereren valt boven gequoteerde inkomende cumulerende kostenposten en hun demografische bijwerkingen.

   1. Aytas

    Kom eens met een ander verhaal sjun, het is een frame. Voor iedere dollar die naar Afrika gaat gaan er 10 naar het westen. Wat lul je toch onzinnig kerel, heel Afrika kan komen en nog kost het jou niets. Ga over een terugbetaling regeling in gesprek of zeur niet. James Boyce heeft dit onderbouwd, Stefan Molyneux durft geen gesprek met hem hierover aan te gaan. Laatste keer dat ik je op de waarheid wijs, blijf je je onzin verkondigen neem ik je niet meer serieus.

    1. Zozo

     Aaitasje, ga werken inplaats onzin te verkondigen!

  2. santiago

   Michael. Een enorme economische oplawaai. Veel dommer heb ik ze nog niet gehoord.

   1. Aytas

    De kans dat dat wel gebeurd is groter dan dat het niet gebeurd. Alleen al de kans die je aan multinationals biedt om de boel helemaal leeg te zuigen is nu al te voorzien. Het gebeurd nu al en zelfs in Amerika spelen ze de staten tegen elkaar uit wat ten koste van burgers gaat door teruglopende belasting inkomsten. In Nederland is de vennootschapsbelasting fors terug gelopen door dit spel. Zal alleen maar erger worden.

  3. Meriadoc Brandebok

   Zo is het, Michael. Leugenaars die het land in een economische en politieke chaos willen storten. Je wordt door hen belazerd waar je bij staat.

  4. Zozo

   Blijf dromen

  5. Zozo

   Ach, wat hadden we het toch slecht voor de eu, armoede, voedselbanken, bedelaars in de straten en nog meer ellende. Jaja, de linker mens heeft dat allemaal verbeterd, och wacht, toen waren er geen voedselbanken. Wat een vooruitgang.

 7. Aytas

  ‘En als door globalisering één groep wordt achtergesteld en benadeeld dan kun je de klok erop gelijk zetten dat het klachten gaat regenen.’

  Wat uiteraard niet de gele hesjes zijn.

  Referenda dragen niets bij aan democratie, alleen voor mensen die met de onderbuik denken lijkt dat zo. Democratie is bestuur van onderaf waar autoriteiten zich constant moeten kunnen verantwoorden.

  Gele hesjes gewoon ter werk stellen en niet serieus nemen. Deze mensen beseffen niet hoe bevoorrecht ze zijn en reageren zich constant af op andere groepen. Dat Henk bres door deze groep serieus genomen wordt zou genoeg moeten zeggen. Hendrik Jan een geel hesje heeft hier diverse keren het antisemitische karakter van dat clubje laten zien.

  1. Zozo

   Nogmaals, ga werken luie sodemieter, dat jij nog iets durft te schrijven. Oja, bedankt voor dat miljoentje dat de Afrikanen mij betaald hebben.

 8. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Van Rompuy kletst wederom weer uit z’n nek, het is juist andersom. Zonder de EU zou Nederland het beter hebben. Politici beweren dat de EU ons al grote voordelen heeft opgeleverd, maar deze nooit in harde cijfers kunnen bewijzen. Hooguit komen ze met vage beweringen dat onze export of onze handel met EU-landen zo groot geworden is. En zelfs dat staat nog los van een politieke unie. “onze handel” met andere Europese landen groeit al eeuwen en zal met of zonder EU ook blijven groeien. Als we tenminste goede producten blijven produceren die andere mensen willen hebben. Eurofielen slikken alles wat Rutte, Juncker en Timmermans beweren over de Brusselse poppenkast als zoete koek. Terwijl het in feite een kolderieke vertoning is waar een goeie film van kan worden gemaakt : “Jean Claude Juncker flying Europe”. Werkelijk alles wat daar gebeurd is in de ogen van de Eurofiel normaal. Terwijl de EU er in eerste instantie voor de handel was, maar is uit gegroeid tot een Europese Clan met een heel hoog irritatie gehalte. En diezelfde Eurofielen vinden het vreemd dat Groot Brittannië uit de EU wil, ik kan mij het 100% voorstellen dat Groot Brittannië de EU spuug en spuug zat is. Het is voor de Eurofielen te hopen dat er alsnog een deal brexit uitkomt, want een ” harde Zwitserse brexit”betekent dat hun O zo geliefde EU 40 miljard Euro misloopt en dat betekent dat Stan Laurel (Juncker) en Olivier Hardy/Blunder (Timmermans) bij Rutte op de stoep staat om even de 1,48 miljard te komen incasseren. Rutte beloofde eerder dat er geen extra geld naar de EU gaat als Groot Brittannië eruit gaat. Maar Nederland is het braafste jongetje van de Europese Clan, dus Rutte trekt de portemonnee wel en betaald braaf 1,48 miljard, en zo is het Nederlandse volk weer een leugentje rijker. EU landen die op ramkoers liggen met de EU trekken niet de portemonnee maar de middelvinger van : sodemieter effe gauw op. Tsja, de EU : het was niks, het is niks en het wordt nooit wat, grijpgrage graaiers van het ergste soort.

  1. HendrikJan

   Inderdaad de kurk waar Nederland op drijft, is die van HET doorvoerland van Europa, zolang de Maasvlakte / de Europoort / de Botlek en het Waalhaven gebied in deze hoedanigheid blijven bestaan, komt Nederland niet in de problemen.
   Eind vorige eeuw, met Rotterdam als grootste wereld haven en Amsterdam met al zijn vliegbewegingen, was er een stevige basis voor een redelijk bestaan in Nederland.
   Van jong tot oud bijna iedereen voelde zich in Nederland gewenst.
   Nederland was nog Nederland.
   En nu, kijk in de media, kijk op straat, kijk op tv.
   Ontevreden groeperingen demonstreren, jong , oud , het gezag enz.

 9. TD

  “Fransen, Belgen en Duitsers waren in Maastricht”
  Nou,in Limburg is meer aan de hand dan bij ons Hollanders in het noorden,daar moet heel Nederland zich wat van aantrekken!
  Kom op de gele hesjes aan,Nexit en stem PVV of FVD

 10. Gewoonomdathetkan

  Rien noppen.
  Je bent een stiekem en ranzig mannetje.
  Jou moeder had jou door moeten slikken.
  Rat!!

 11. Pescador

  jongens jullie kunnen lullen wat je wilt maar die gele hesjes doen iets rutte is ons land naar de kloten aan het helpen en bijna niemand durft iets te zeggen of te doen.
  Nederland moet bij betalen aan de EU rutte had gerekend op een half miljard gelukkig dat bij betalen moet omdat het veel beter gaat in Nederland als verwacht, maar het gaat niet beter in Nederland het gaat slechter in Nederland de Nederlanders krijgen een klein beetje meer maar de kosten stijgen enorm en de pensioenen staan op omvallen. de politiek speelt rare spelletjes zoals het kinderpardon Buma loopt te brullen dat zijn partij dat wou, maar dat is niet waar de meeste leden van de CDA willen dit niet maar Buma wil ook zo graag even wat macht tonen, dat vind hij blijkbaar belangrijker als het land dienen.

  alleen de rijken en de bedrijven gaan erop vooruit, zelfs veel MKB bedrijven zoeken manieren om hun geld naar het buitenland te sluizen.

  ons land gaat naar de klootten en dan nog zijn er mensen die het niet nodig vinden om iets te doen

 12. Nickdejong

  Als ik my niet vergis….NOS met 200?hier met 500?allevei compleet verkeerd ingeschat.het waren er 2130gele hesjes als ik my niet vergis.dankzy elite die ons leven zuur maken geld stelen van hard werkende mensen.ben ik bly dat ik erby was.en Rutte kut en zyn holmaatjes gewoon optyfen uit de pluche.zelfs ik kan het land beter regeren.het is een schande zoals het kabinet met ONS pensioengeld en het koningshuis die geen belasting betaalt over hun vermogens.gewoon een schande.en jazekers….iedere inwoner in NL moet belasting betalen.daar is een wet voor aangesteld vroeger.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.