Eindelijk! Mark Rutte komt belofte na en gaat in gesprek met 'Gele hesjes' over hun zorgen!

Geen categoriemrt 27 2019, 17:00
Premier Mark Rutte (VVD) sprak in Roermond tijdens de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen met een aantal demonstranten van de 'Gele hesjes'. En een vervolggesprek is ondertussen ingepland in het torentje! Daarmee kan de beweging een succesje claimen! Eerder waren ze zo stoutmoedig om de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema thuis een bezoekje te brengen.
En het lef betaalt zich nu uit. De woordvoerders van de beweging willen het gesprek op film vastleggen, maar of dit mag is nog niet duidelijk, aldus Hart van Nederland. Net zoals de Franse president Emmanuel Macron kiest premier Rutte voor het debat om te achterhalen wat de zorgpunten van de 'Gele hesjes' zijn.
Een verstandige strategie, al lijkt deze voor Macron minder goed uit te pakken en houden de demonstraties in Frankrijk gewoon aan. En gaf de Franse president zelfs opdracht om op de demonstranten van de 'Gele hesjes' te schieten 'als het nodig is'.
In Nederland een andere aanpak dus en Rutte nodigt de woordvoerders uit in het torentje. Wat er op de agenda staat is onbekend, maar reken er maar op dat de onderwerpen Europese Unie, referenda, massa-immigratie, ongelijke verdeling van welvaart en de koopkracht relevant zijn. En natuurlijk de hogere BTW-belasting waardoor levensmiddelen nog duurder zijn geworden.
Dat Rutte met de 'Gele hesjes'-beweging in gesprek wil spreekt voor de premier. Niet alleen omdat de verkiezingen achter de rug zijn, maar vooral omdat de demonstraties niet zo massaal waren als in Frankrijk. Waar het Elysée werd bestormd door tienduizenden mensen daar liepen tijdens het protest in Maastricht slechts honderden.
Echter is niet iedereen positief over de zet van Mark Rutte. Zoals Peter Breedveld van Frontaal Naakt:
Waar dhr. Breedveld aan voorbij gaat is de mogelijkheid dat de 'Gele hesjes' niet gehoord worden in de Tweede Kamer en wellicht niet worden vertegenwoordigd. Dat kan natuurlijk. Terwijl voor het klimaat en voor vrouwenrechten diverse Tweede Kamerleden welhaast wekelijks een lans breken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten