Eindelijk! Mark Rutte komt belofte na en gaat in gesprek met ‘Gele hesjes’ over hun zorgen!

Premier Mark Rutte (VVD) sprak in Roermond tijdens de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen met een aantal demonstranten van de ‘Gele hesjes’. En een vervolggesprek is ondertussen ingepland in het torentje! Daarmee kan de beweging een succesje claimen! Eerder waren ze zo stoutmoedig om de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema thuis een bezoekje te brengen

En het lef betaalt zich nu uit. De woordvoerders van de beweging willen het gesprek op film vastleggen, maar of dit mag is nog niet duidelijk, aldus Hart van Nederland. Net zoals de Franse president Emmanuel Macron kiest premier Rutte voor het debat om te achterhalen wat de zorgpunten van de ‘Gele hesjes’ zijn.

Een verstandige strategie, al lijkt deze voor Macron minder goed uit te pakken en houden de demonstraties in Frankrijk gewoon aan. En gaf de Franse president zelfs opdracht om op de demonstranten van de ‘Gele hesjes’ te schieten ‘als het nodig is’.

In Nederland een andere aanpak dus en Rutte nodigt de woordvoerders uit in het torentje. Wat er op de agenda staat is onbekend, maar reken er maar op dat de onderwerpen Europese Unie, referenda, massa-immigratie, ongelijke verdeling van welvaart en de koopkracht relevant zijn. En natuurlijk de hogere BTW-belasting waardoor levensmiddelen nog duurder zijn geworden.

Dat Rutte met de ‘Gele hesjes’-beweging in gesprek wil spreekt voor de premier. Niet alleen omdat de verkiezingen achter de rug zijn, maar vooral omdat de demonstraties niet zo massaal waren als in Frankrijk. Waar het Elysée werd bestormd door tienduizenden mensen daar liepen tijdens het protest in Maastricht slechts honderden.

Echter is niet iedereen positief over de zet van Mark Rutte. Zoals Peter Breedveld van Frontaal Naakt:

Waar dhr. Breedveld aan voorbij gaat is de mogelijkheid dat de ‘Gele hesjes’ niet gehoord worden in de Tweede Kamer en wellicht niet worden vertegenwoordigd. Dat kan natuurlijk. Terwijl voor het klimaat en voor vrouwenrechten diverse Tweede Kamerleden welhaast wekelijks een lans breken.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Heras

  Ik weet niet wat ik ervan moet denken. De ‘gele hesjes’ demonstreren al weken, zo niet maanden. En nu komt er een gesprek?? Waarom niet eerder? Omdat Baudet misschien nu een meerderheid heeft? en/of mei komt in zicht..

  1. Jumping

   De eerste wandeling was 8 December 2018.
   Hij is bang voor het Westen, daarom kiest Limburg.

  2. stellendam

   @Heras Ze gaan het voelen dus ze moeten de boel sussen!Wel veel te laat gelukkig.

 2. Fortiori

  Premier Rutte kan tzt het stokje aan zijn opvolger doorgeven en dan gaan we meemaken wat die ervan bakt. Of hij of zij er ook in slaagt om zich zo lang aan de kiezer te binden is vers 2. Tekenend is wel de hunkering van FvD naar het gedachtengoed van de VVD om zich juist met Wiegel in te laten. Dus die gesprekjes met de hesjes kunnen nog wel eens extra nuttig blijken te zijn.

 3. umhnz

  Zou HendrikJan eindelijk zijn zin krijgen.
  Op audiëntie bij Rutte?

 4. C.A.Barstow

  Hahaha, de smerige misleider, hoe doorzichtig allemaal.
  De verkiezingsuitslag heeft deze huichelaar tot dit gesprek gedwongen.
  Er zullen wel weer een paar vage beloftes gedaan worden, onbegrijpelijk dat de gele hesjes daar nog intrappen.

  Laat je niet misleiden,
  Stem in mei ook op FvD!

 5. Satty

  Zitten er ook jongeren bij of allemaal ouderen die andermans geld willen.

  1. Peter Oudshoorn

   Money is the root of all evil, dat weet je toch Satty? Geld is compleet onbelangrijk. Alleen de dingen die niet te koop zijn tellen: gezondheid, liefde en geluk.

   1. Satty

    Peter ik wou dat het zo simpel was. Zonder geld worden die dingen moeilijker te bereiken. Dat neemt niet weg dat sommigen weer teveel van geld afhankelijk zijn. Tevreden zijn is een deugd en geld koopt geen geluk of gezondheid. Toch?

   2. Willem Bever

    +++

 6. Adriaan

  Rutte heeft het vertrouwen van een heel groot deel van de Nederlanders al lang verloren. De onderste steen? De rooie rug? Er volgt nu een gesprek waarin niks gezegd zal worden. Zo’n treurige man.

 7. Jumping

  Baudet (FvD) is de grootste en Rutte (VVD)
  Is verslagen (RUTTUP).

  Nu de volgende stap over ca 8 weken,
  NEXIT.

 8. J.Rademaker

  Breedveld heeft gelijk, heeft hij altijd vraag het maar aan hem.
  Blijft de vraag wie is Breedveld maar goed de gele hesjes dat is de gewone man en daar luisteren de Breedvelds niet naar.

 9. DidiMadloba

  De “gilets jaunes” in Frankrijk kwamen in opstand tegen hogere brandstofprijzen, want in het dunbevolkte platteland van Frankrijk is er weinig openbaar vervoer dus zijn ze veel met de auto onderweg.

  Maar ik vrees dat die Nederlandse dragers van “gele hesjes” ordinaire relschoppers zijn. Dat zie je al aan de onderwerpen: “Europese Unie, referenda, massa-immigratie, ongelijke verdeling van welvaart en de koopkracht.”
  De Europese Unie en referenda zijn politieke issues, geen zaken waar de burger direct mee te maken heeft. En “massa-immigratie” is een probleem van anderen, want niemand voelt dat aan den lijve. Omdat het niet (meer) bestaat.

  “Ongelijke verdeling van welvaart en koopkracht”: hallo! Als je echt rechts bent vind je dat de inkomensverschillen niet groot genoeg kunnen zijn: meer belasting voor de armen en minder voor de rijken. Dat is ook het beleid van Trump.

 10. Ome Wim

  Een gesprek met Rutte is hetzelfde als vragen om belazerd te worden, die man liegt al als hij “goedemorgen” zegt.

 11. Ome Wim

  Veel beloven, weinig geven, doet de gek in vreugde leven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.