Gele hesjes bestormen Mark Rutte in Roermond: ‘wij zijn het volk’!

Lieden van de 'Gele hesjes' beweging in Roermond. Bron: Twitter / Pim van den Pool / @pimvandendool
Foto: Lieden van de 'Gele hesjes' beweging in Roermond. Bron: Twitter / Pim van den Pool / @pimvandendool

Mark Rutte dacht vandaag even rustig in Roermond campagne te kunnen voeren zonder bloempotten voor z’n voeten gegooid te krijgen. Dat lukte dit keer wel. Het lukte zelfs om, in tegenstelling tot Geert Wilders, zonder doodsbedreigingen campagne te voeren! Maar eenmaal in Roermond wachtte hem een warm ontvangst door de ‘Gele hesjes- beweging. Die waren boos en lieten het horen. Ook droegen ze een groot spandoek met zich mee: ‘Stem ze weg op 20 maart!’

Een duidelijke oproep voor iedereen die sympathiseert met de beweging. Volgens de regionale nieuwszender 1Limburg waren de demonstranten van Limburgse komaf en ging de premier met hen in gesprek. Gezien de ervaringen van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema is dat in Nederland in tegenstelling tot Frankrijk nog mogelijk. Jammer genoeg is het gesprek tussen Rutte en de ‘Gele hesjes’ moeilijk te volgen.

Niet vanwege de woordkeuze van de premier, maar vanwege het geschreeuw op de achtergrond: ‘wij zijn het volk!’ horen we bij de beelden. Een leus die verwijst naar twee zaken. Allereerst natuurlijk naar de demonstraties ten tijde van de val van de muur in Berlijn. Maar ook de leus die in Duitsland bij massale demonstraties in Chemnitz werd gebezigd om het ongenoegen over de massa-immigratie in Duitsland te onderstrepen.

En nu dus ook in Roermond.

Wat we anno 2019 zien is een premier die op het einde van zijn latijn lijkt. En toch staat hij er. Glimlachend. Het is bijna ontroerend. Niet alleen gaat Rutte zijn meerderheid in de Eerste Kamer waarschijnlijk verliezen. Maar wordt hij ook nog eens vol boosheid onthaald in zowel Groningen als Roermond. Toch heeft Rutte wel een aantal goede zaken gedaan tijdens zijn periode als premier.

Denk aan het (relatief) op orde brengen van de overheidsuitgaven waardoor de Nederlandse overheid bij een volgende crisis ‘klappen klappen kan opvangen’. Dat is iets waar we hem over enkele jaren nog zeker voor gaan danken. Ook al doen we dat dan schoorvoetend. Als we de balans opmaken kunnen we in ieder geval stellen dat de verkiezingen op dit moment  wat rommelig verlopen.

In Groningen kreeg Rutte een bloempot voor z’n voeten gegooid en Wilders werd in Heerlen bedreigd door een ‘verwarde man’. Het zijn allemaal tekenen van wat we allemaal al weten: het vertrouwen in de politiek kreunt en steunt. Hopen dus dat de komende verkiezingen een kanteling teweeg gaat brengen, die alle Nederlanders ten goede komt!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

35 reacties

 1.   

  Mensen die roepen ‘wij zijn het volk’ liegen dat het gedrukt staat. Ze vertegenwoordigen slechts een kleine extremistische minderheid.

  1.   

   Nee dat zijn anti-pieters die zijn een extremistische minderheid, de lhbgt is een minderheid die op een agressieve progressieve manier je iets door de strot drukken.
   De islam is een minderheid waar heel Nederland zich aan moet onderwerpen.

   Maar wij weten dat Rientje altijd tegen het volk zal zijn dat opkomt voor Nederland..Rientje is een misselijk mannetje..

   1.   

    “De islam is een minderheid waar heel Nederland zich aan moet onderwerpen.”

    Dat is geen goed idee, Siemien.

    Waarom zou je dat willen?

    1.   

     Je bent een blind paard, je verdedigd de islam tot op het bot waarom vind jij dat wij rekening moeten met een totalitaire ideologie?

     1.   

      verdedigt

    2.   

     Man die roept ‘ik heb het beste voor met Nederland’ liegt alsof het gedrukt staat!

  2.   

   Goed antwoord , kan echter ook begrepen worden als : zolang mijn medestanders en ik er niet bij staan bent u een extremistische minderheid.

  3.   

   Inderdaad. Het zijn dus nog leugenaars ook.

  4.   

   De uitdrukking ‘wij zijn het volk’ is geheel terecht en valt uit te leggen als ‘wij zijn burgers, leden van het volk’ . Zij roepen niet ‘wij vertegenwoordigen het gehele volk’. Als ze hadden geroepen ‘wij zijn Ajaxieden’ was het ook correct geweest.

   1.   

    Ze suggereren tenminste om de mening en de gevoelens van Het Volk te verwoorden. De werkelijkheid is dat ze hoogstens de gevoelens van een kleine minderheid uitdrukken.

    Een potsierlijk gedoe dat je bij populisten vaker aantreft.

    1.   

     Jij bent iig de minderheid hier die het vooral niet opneemt voor Nederlanders, op je spugen moeten ze..

 2.   

  Het publiek in Roermond is duidelijk fan van een andere soort politiek!

 3.   

  Hij kraakt in al zijn voegen en zelfs Teunis kan deze leugenaar, niet meer redden.
  Teunis zijn woorden zijn, hij staat er glimlachend en bijna ontroerend.
  Mijn herinnering aan hem is simpel, hij en alleen hij heeft in 2017: 1,4 Miljoen eerlijke oprechte kiezers bij het grof vuil gezet.
  Rutte.?
  Rutte praat niet MET ons.
  Rutte praat OVER ons.
  #STEMZEWEG op 20 Maart.
  RUTTUP en NEXIT.

 4.   

  De “laaf” van Europa trekt geen zout maar weet diep in zijn hart dat het verhaal over is……
  En Europa zal vallen, zelfgenoegzaamheid is iets waar de grootste rijken kapot door zijn gegaan…

 5.   

  Na al die jaren weekdieren en afglijden naar links komt de eindafrekening, hoe laag kun je al, hysterisch lachend, vallen?

 6.   

  Elke unie is in de geschiedenis gevallen en de geschiedenis herhaalt met het uitstappen van het Engeland. De EU is geweest, tijd voor nieuwe EEG!

  Stem FVD!

  1.   

   En deze keer gaat het ons zelf lukken het 4e rijk te stoppen. We zullen de ondemocratische Brusselse bende stoppen, die steeds meer macht willen, het internet willen censureren, ons geld willen overhevelen, massa immigratie bevorderen om onze culturen af te breken en ons zwak te maken, ons pensioengeld willen verdelen, onze innovatieve vissers de nek om draaien, de islamisering geen halt toe roepen, de Franse regering zijn eigen volk laat bewerken met verboden oorlogswapens, een lidstaat die uit wil stappen te gronde wil richten, een agressieve opstelling heeft naar Rusland door versnelde uitbreiding van de eu, een pact wil vormen met Afrika waar te veel mis mee is. En dit keer gaan we het zelf stoppen zonder hulp van geallieerden. In mei gaan we zelf zorgen dat deze corrupte verraders buiten spel gezet worden! We gaan zelf weer de macht in handen nemen, realistisch rechts groeit overal in Europa, en we hebben sterke leiders als Orban, Salvini, Kürz die op dit moment laten zien dat het goed mogelijk is als je je rug maar recht houdt en niet zwicht voor de dreigementen en terreur vanuit Brussel. De Engelsen hebben het ook al begrepen, in Denemarken zijn ze ook wakker aan het worden. Genoeg is genoeg! Stem ze weg!

   1.   

    Een aaneenrijging van leugens en onwaarheden door ZiggyStardust. Binnenkort ga ik ze nog eens allemaal ontzenuwen en ontmaskeren om zodoende factree praat over de EU de kop in te drukken en het welzijn van Nederland te waarborgen.

    1.   

     Mag nu ook hoor.

    2.   

     Meriadoc, ik zal het je makkelijk maken. Begin eens met de uitspraken van Verhofstad van de afgelopen tijd. Over een Europese gecensureerde vorm van internet, over het pact met Afrika wat hij wil en de Franse politie die verboden traangasgranaten met 25 gram TNT er in gebruikt op de eigen bevolking. Meer tips geef ik niet, de rest zoek je maar zelf uit.

   2.   

    “En deze keer gaat het ons zelf lukken het 4e rijk te stoppen. (…) En dit keer gaan we het zelf stoppen zonder hulp van geallieerden.”

    Het zegt wel iets over de kennis van uw geschiedenis dat u de EU aanduidt met een benaming die verwijst naar Nazi-Duitsland. In de eerste plaats onderwierp Nazi-Duitsland Europese volkeren aan zich met geweld. De Europese samenwerking is tot stand gekomen door middel van intensieve onderhandelingen en lidstaten die vrijwillig toetraden. Daarnaast is het geen nationaal-socialistisch regime dat besloot de Joden uit te roeien. Dit is een typisch staaltje van ondoordachte demonisering. En u klaagt als Tusk een kwaad woord zegt over de Brexitters?

    ” We zullen de ondemocratische Brusselse bende stoppen, die steeds meer macht willen,”

    Ik laat verder aan u wie “we” is, maar “ondemocratische” en “meer macht” ligt uiteraard evident genuanceerder dan u wilt doen voorkomen. Hoewel het democratische gehalte van de Europese instituten zeker niet perfect is, kunt u wél stemmen voor de leden van het Europees Parlement, en aldus bepalen welke politieke partijen toetreden tot de Europese Commissie. Het hoogste besturende orgaan in de EU. Ook kunt u de leden van de Europese Raad van Regeringsleiders kiezen door de door u gewenste politicus in eigen land premier te maken. En als u het heeft over “meer macht” gaat het in feite over de verdere centralisering van de bevoegdheden van nationale staten naar een suprationeel niveau. Maar ook verdere Europese integratie kan door lidstaten zeker continu worden geblokkeerd. Dit geschiedde eerst onder aanvoering van de Britten en nu onder leiding van de Nederlanders (u bent bekend met de Hanzebond?).

    “het internet willen censureren”

    Hoe dan? Heeft u daar een bron van? Het enoge dat ik mij kan herinneren dat door populisten werd aangezien voor censuur is de nepnieuwsgroep EUvsDisinfo. De Oost-Europese lidstaten hadden er bij de EU op aangedrongen iets te ondernemen tegen nepnieuws. Met de censuur van u valt het overigens wel mee: u heeft hier nog steeds de vrijheid ongenuanceerdheden dan wel leugens over de EU te verkondigen.

    “massa immigratie bevorderen om onze culturen af te breken en ons zwak te maken,”

    Onzin dan wel een leugen. De massa-immigratie begon ver voordat de Europese Unie haar levenslicht zag. Men liet goedkoop gastarbeiders instromen, en toen kwam de PvdA ook met haar gezinshereniging. Sinds de vluchtelingencrisis in 2015 begon de EU immigratie als een probleem te zien voor het continent. Vluchtelingenstromen hadden Duitsland immers sterk gedestabiliseerd. Er is een deal met Turkije gemaakt, deals met andere Afrikaanse landen, een deal met Afghanistan ter wederopneming van migranten. Tusk had plannen voor ontschepingsplatforms op zee en in de laatste Staat van de Unie trok Juncker een budget uit voor ruim duizend Europese grenswachten. Dat de Europese Unie beleid heeft om “culturen af te breken” is onzin en het heeft al helemaal geen belang bij het “zwak maken” van de lidstaten (wel bij het versterken vsn die staten).

    “onze innovatieve vissers de nek om draaien”

    Gelul. Een Franse lobby heeft zich gekant tegen pulsvisserij en deze lobby was krachtiger dan de Nederlandse lobby. Als de Nederlandse lobby krachtiger was geweest had het EP allicht anders beslist. Maar sowieso: een meerderheid van de lidstaten was tegen pulsvissen en is met Frankrijk en Groot-Brittannië meegegaan. De vissers mogen gewoon blijven vissen, maar niet meer door middel van puls.

    “de islamisering geen halt toe roepen,”

    Dus nu wilt u onze nationale soevereiniteit weggooien doordat de EU zich mag bemoeien met de hoofddoekjes en moskeeën in individuele lidstaten? Erg consequent bent u niet.

    “de Franse regering zijn eigen volk laat bewerken met verboden oorlogswapens”

    Heb je daar bewijs van? Ik zou wel graag weten wie binnen de EU daartoe de opdracht heeft gegeven. Overigens, ik denk niet dat de hardwerkende Franse ondernemers, die hun levenswerk in rook zagen opgaan toen een stel gele hesjes hun winkels verrot sloegen, hier erg rouwig om zullen zijn. Het zijn geen helden, maar regelrechte misdadigers.

    “een lidstaat die uit wil stappen te gronde wil richten,”

    Dit is een leugen. Van meet af aan heeft de EU als doel gehad uit de Brexit-onderhandelingen de beste deal voor haar lidstaten te slepen. Deze deal kan uiteraard minder gunstig uitpakken voor de Britten. Als de EU Groot-Brittannië kapot had willen maken had hij haar er al veel eerder zonder deal uit kunnen sturen, maar dat was niet haar doel, haar doel was het dienen van de lidstaten. En niet alle lidstaten gaan zich klakkeloos aanpassen aan de grillen van een uittredende lidstaat. Overigens, er lag een deal die voor beide partijen (May en de EU) acceptabel was, maar deze is afgeschoten door de Britten zélf, niet door de Unie.

    ” een agressieve opstelling heeft naar Rusland door versnelde uitbreiding van de eu,”

    U suggereert dat de Unie een Russische invloedssfeer dient te respecteren. Dit is niet het geval. Alle staten in het Oosten zijn soevereine en onafhankelijke landen die zelf hebben gekozen voor toetreding van de EU. Derhalve kan er ook geen sprake van agressie zijn. De EU is geen militair, maar economisch verband.

    “een pact wil vormen met Afrika waar te veel mis mee is.”

    Welke plannen liggen hiervoor?

    “realistisch rechts groeit overal in Europa, en we hebben sterke leiders als Orban, Salvini, Kürz die op dit moment laten zien dat het goed mogelijk is als je je rug maar recht houdt en niet zwicht voor de dreigementen en terreur vanuit Brussel.”

    Eén van de problemen van “realistisch rechts” is dat hun gedachtegang inconsequent is en elke logica mist. Enerzijds roept u hier dat u tegen censuur en voorde vrijheid bent, maar anderzijds steunt u een regeringsleider (Orban) die de pers muilkorft, de rechtsstaat kapotmaakt en de democratie heeft stukgemaakt. Waar zijn toch uw principes? Waarom wel tegen Brussel ageren (al dan niet met behulp van leugens) en een regeringsleider die écht doet waarvan u Brussel beschuldigt steunen?

    Het woord hypocriet ligt voor de hand.

    1.   

     Meneer Brandebok heeft wel heel erg zijn best gedaan met deze ‘reactie’. Met dit opstel is hij vast het hele weekend bezig geweest.

 7.   

  Rutte?
  Economie op orde gebracht?
  7 Miljard jaarlijks naar Brussel.
  4,7 Miljard naar nooit te dempen putten Afrika.
  Gratis zorg/ziekenhuis e.d. voor gelukzoekers. Familie mag overkomen om ook deze zorg te gebruiken! Geschat op 4 Miljard!
  Pensioenen weer niet geindexeerd en, waarschijnlijk na 20 maart verlaagd.
  Kosten per vluchteling 30.000,00 Euro per jaar. Afgelopen jaar 230.000 gelukzoekers binnen gekomen: reken uit, bijna 7 Miljard!
  Het waanzinnige ( vele onnodigen) aantal uitkerings gerechtigden 82 Miljard : bijstand, ww, wao, wia enzovoort.
  Dan “gedogen” uitkeringen naar buitenland, Marokko, Turkije, etc,.
  Nog meer????
  En dan de kosten klimaat waanzin, na 20 maart; daar gaat de burger van schrikken en niet zo,n klein beetje!

 8.   

  De crisis werd wel door het gewone volk betaald
  en niet door Rutte en cashotten

  1.   

   Heeft u echt iets gemerkt van de crisis?

   1.   

    Jij niet, Marco??
    Verbazingwekkend!!

    Ik raad diegenen die denken zich hier op absurde wijze te uiten, eens logisch na te denken.

    Klimaat:
    Duizenden jaren geleden behoorde Engeland tot het vaste land, nu niet meer…….
    Oorzaak:
    Mammoet?
    Dinosaurus?
    Polifinario??

    Allemaal uitgestorven, teveel CO2 uitgestoten denk ik. Behalve de Polifinario dan, die stootte humor uit.

    Helaas voor al die klimaat fanatici hier en ook diegenen die er tegenwoordig een leuke stuiver mee verdienen, was er toen van enige door de homo sapiens voortgebrachte CO2 uitstoot geen sprake, toch??

    Ik vraag mij bij vele reaguurders hier af of zij werkelijk wel in staat zijn om LOGISCH na te denken!

    Wat is wetenschap?
    Niets meer of minder dan de kennis van het moment, toch?
    Wat is de kennis van het moment?
    Het wordt warmer.

    Is ons al duizenden jaren lang overkomen, warmere periodes noemde men dat toen.
    Het wordt ook weer kouder.
    ook al duizenden jaren gebeurt, dat zijn de koudere periodes, ook wel ijstijd genoemd. Gemiddelde langjarige temperatuur lag toen zo’n 5 graden lager.

    Het leven op aarde wordt bepaald door de zon en die is stervende.
    Hij fluctueert en zet hopelijk nog niet uit.
    B E G R I J P J I J D A T R I E N ?

    Als de zon implodeert is het einde aarde, einde verhaal, zijn we allemaal dood!
    Als de zon niet implodeert gaan we ook allemaal dood, want iedereen gaat dood, met of zonder “Global Warning”.

    Dus…..
    Waar doen we het voor? Voor onze kinderen volgens Klaver, Jetten en Asscher onder meer.
    Die gaan ook dood. Alle kinderen gaan dood. Misschien als kind, misschien als volwassene, maar dood gaan ze, net als wij.

    Als ik het weerbericht volg zie ik nog steeds niet staan:
    “Vanwege een te lange droogte hebben wij besloten om Saoedi Arabië vanaf vanavond 22,00 tot morgenmiddag 14,00 te beregenen met 14,4 mm. Houd daar rekening mee als u op dat tijdstip naar buiten zou willen gaan”.

    “Tevens hebben wij besloten om de vulkaanuitbarsting van de Etna, welke aangekondigd, geen doorgang te laten vinden. Wel dient u zich te wapenen tegen vallend gesteente als gevolg van de explosies, Want als wij als overheid de door u betaalde bommen in die krater gooien, zou het best wel eens kunnen gaan spoken.
    U bent bij deze gewaarschuwd, enige claims achteraf zullen dan niet behandeld worden”.

    Gaat niet gebeuren milieufanatici, we kunnen niets controleren aangaande de natuur, vroeger niet en nu ook niet.

    Elk zinnig mens kan dat zien, kun je nagaan welke randdebielen er in dit kabinet zitten.

    Zij en al die aanbidders van dat “geloof” wil ik dan ook het volgende adviseren:

    “Blijf trouw aan jezelf en berust in het verlies. Het verlies van geloof in wat jou is overkomen! Je zou nog kunnen proberen om NA TE DENKEN, maar persoonlijk vrees ik het ergste voor jullie……….”

    Tevens geef ik jullie mee dat er altijd hoop is!
    Geldt ook voor Klaver, Jette en Asscher.

    Speciaal voor jullie is er ooit eens een band opgericht.
    Qua naam passend moet ik bekennen, kwalitatief niet, jullie kunnen niet in hun schaduw staan….

    Juist..
    Die Band….

    THE SIMPLE MINDS!!!!

 9.   

  De staatsschuld daalt wel naar een lange tijd. Maar tock hoop ik dat ze worden weg gestemt ik stem zo ie zo geen VVD en ook geen d66 en CDA. Nu maar hopen op een flinke minderheid

 10.   

  @Rien Noppen

  Uit al jouw reacties tot nu toe of het nu gaat over klimaat, asielzoekers, islamisering, economie, Rutte is één heel duidelijk, je bent een betaalde door het kabinet ingehuurde trol of je leeft onder een zware steen die de wereld af en toe door limonaderietjes observeert.
  En @Satty is volgens mij door DENK ingehuurd.

 11.   

  Ik snap het wel hoor die gele hesjes want je staat hier in NL alleen maar voor al die eindeloze belastingen en heffingen enz te werken. We worden gruwelijk genaaid hier het is gewoon moderne slavernij!

 12.   

  Overheidsuitgaven op orde? Hoe kom je erbij. Als de aflossing van de staatschuld wordt berekend met de wettelijke rente van 4% of volgens de regels die worden opgelegd aan de pensioenfondsen tav hun verplichtingen ziet het plaatje er heel wat zorgelijker uit.
  #stemzeweg en Nexit

 13.   

  Gisteren gooide de gewone benadeelde burgers van Groningen een bloempot voor zijn voeten stuk, waar hij zich niets van aan trok, nu de gele hesjes in Roermond die hem duidelijk maakte dat zijn tijd voorbij is omdat hij zich geen zorgen heeft gemaakt om de gewone burger, en de industriëlen beschermde!
  Je staat buiten de gewone maatschappij als je niet inziet, dat je tijd gekomen is om te verdwijnen naar de EU, daar lopen meer van dit soort vriendjes rond!

 14.   

  In Groningen gooide men een bloempot voor Rutten zijn voeten stuk, in Roermond stonden de gele vestjes hem op te wachten.
  Een president die zo laag in de peilingen staat, moet de eer aan zich zelf houden, anders overkomt hem het zelfde als Ruud Lubbers die ook verslaafd was aan de macht, maar op een bepaald moment wordt je door de gewone burger uit gespuugd!

  1.   

   Als Rutte er over twee jaar niet in geslaagd is het onbetrouwbare imago van de VVD te herstellen dan ligt inderdaad een vergelijkbaar scenario voor de hand: een grote regeringspartij die na een lange periode van regeermacht wordt vervangen door een andere partij. De kans is dan groot dat dit GL en D66 zullen zijn.

 15.   

  “Toch heeft Rutte wel een aantal goede zaken gedaan tijdens zijn periode als premier?”
  Rutte heeft ons mooie land naar de donder geholpen.
  Hij heeft NIETS gedaan aan de Islamisering.
  Hij heeft het geld van de ouderen gestolen.
  Hij heeft onze gulden verkwanseld aan de EU.
  Hij heeft ons verkocht aan de EU.
  Het wordt tijd dat hij opdondert. Niet naar een mooi baantje in Brussel, maar ver weg, het land uit.

 16.   

  “Here-me-tiet”, zal Pinokkio gedacht hebben, “Ik riep nog wel zó vaak dat Nederland een rijk landje is, zouden ze mij niet geloven dan “?
  Deze malloot is volkomen de weg kwijt, zo hij die al wel gekend zou hebben, hij roept en blèrt maar een beetje voor zich heen, gaat vaasjes beschilderen als op de fröbelschool, de man is totaal gek geworden en dient z.s.m. van het “politieke” toneel te verdwijnen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!