Frans-Israëlische oplichters stelen voor dérde keer identiteit Franse minister, buit: 8 miljoen

CEO-Fraud-Whaling-CEO-fraude-Phishing
Foto: CEO fraud, via nexttech.nl

Voor de derde keer is het oplichters gelukt om zich voor te doen als de Franse minister Jean-Yves Le Drian. Hierdoor wisten ze een zakenman zo’n acht miljoen euro afhandig te maken! Dat meldt de Volkskrant.

Ze gingen kennelijk vrij geraffineerd te werk. In Israël werd een ministeriële suite nagebouwd. Met e-mail, telefoon en zelfs skypeconversaties deden ze zich voor als de Franse minister!

Zakenlieden waren het doelwit. Ze werden gevraagd om een donatie te leveren om ontvoerde Fransen mee vrij te kunnen kopen. De acht miljoen werd al snel buitgemaakt, juist omdat onderdeel van de scam was dat dit tegen het officiële beleid van de regering inging.

Ene Gilbert Chikli, die in 2005 de trendsetter werd van deze manier van oplichting, was van Frans-Israëlische afkomst en vluchtte naar Israël toen het hem in Frankrijk te heet onder de voeten werd. Hij heeft diverse anderen dus geïnspireerd.

Toch is het frappant dat zakenlieden, die zo even acht miljoen over de balk smijten, zo makkelijk te overtuigen waren. Zijn die oplichters dan zo goed? Zijn Fransen zo blind en goedgelovig? Ook is het natuurlijk behoorlijk vreemd dat steeds dezelfde minister wordt gebruikt om deze truc uit te halen.

De daders zijn in ieder geval aangehouden. Of ze in Frankrijk of Israël berecht zullen worden is nog onduidelijk.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

11 reacties

 1.   

  Intelligentie,opleiding,status biedt geen bescherming tegen naïviteit!

  1.   

   Misschien kun je hier wel spreken van “de Franse slag”.

 2.   

  Dit is natuurlijk de 1 april grap van DDS.
  Israëlitische oplichters in Israël, haha wat een mop, kanniet, daar wonen alleen 200% eerlijke mensen/Joden.

  1.   

   Israëlitische? Oei, mag van mij hoor maar ik zou dit snel corrigeren. Als schoolmeester Rien N. langs komt begint die meteen te meppen…

 3.   

  Een Franse linkse idioot die zich een oor laat aannaaien, wel grappig, die linkse idioten zijn te stom om voor de duvel te dansen.

 4.   

  @umhnz
  ik denk dat je vannacht slecht hebt geslapen nu je weet dat een goocheme jodenjongen die stomme Fransen een hak hebben gezet. je wereldbeeld is totaal omgedraaid. sterkte jongen/meisje/het???

  1.   

   “een goocheme jodenjongen”

   Antisemitisme komt vaak in vermomming.

 5.   

  Wauw, dat moet zeer doen bij DDS met jullie pro Israëlische instelling, want die doen nooit iets fout. Geniet ervan en welterusten.

 6.   

  Zo grappig dat Trollen hier wat over te zeggen hebben.
  Maar ook zo saai, je zal hier toch de hele dag leuke reacties moeten verzinnen omdat je geen echt leven hebt.
  Was hier weer een half uurtje om wat te lezen en nu snel weer naar buiten, nog lekker weer.
  En Trollen kneuzen, doet morgenochtend eens niet meer wakker worden.
  Goed voor het milieu en het ruimt zo lekker op.

 7.   

  Ik vind het maar een vreemd verhaal hoor. Wie laat zich nu voor de zoveelste keer oplichten. Volgens mij is het nepnieuws.

 8.   

  Oplichters bepalen onze toekomst. Dat is gemakkelijk aan te tonen. Immers immigranten komen massaal binnen op basis van voorgekookte verhalen. Zo zijn er Nederlanders van oorsprong te vinden bijvoorbeeld in de Kaukasus, die potentiële asielzoekers vertellen hoe ze de kluit kunnen bedriegen. Vroeg of laat, het lukt ze dan toch wel. Dank zij zelfs zware steun in de Tweede Kamer. Kerken. Leugenverkopers bij uitstek, die hun omzet denken uit te breiden. Verachtelijk. Wanneer komt er een eind aan? Zo kun je alleen maar in een minderwaardige mensheid geloven en anders ben je heel naïef. Dat is de stand van zaken.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!