PVV gaat ondergang tegemoet, houdt maar vijf armzalige zetels over in Eerste Kamer

In een normale partij zou Geert Wilders nu aan de kant gezet worden.

Hoewel er bij Forum voor Democratie gisteren reden voor feest was, was dat anders bij die andere outsiders partij, de PVV. Geert Wilders en de zijnen gingen er namelijk in het hele land op achteruit. Volgens de laatste prognoses zullen zij daardoor in de nieuwe Eerste Kamer genoegen moeten gaan nemen met vijf magere zetels. Dat zijn er maar liefst vier minder dan bij de vorige verkiezingen.

Met andere woorden, de PVV is bijna gehalveerd.

Eigenlijk is dat bijna een knappe prestatie. Het kabinet Rutte III is immers ongekend impopulair. De VVD is weliswaar nog steeds redelijk groot (de tweede partij van het land na gisteren), maar dat komt eerst en vooral doordat het politieke landschap ontzettend verdeeld is. In vergelijking met de verkiezingen van 2010 is er ook van de VVD eigenlijk niets meer over.

Toch heeft de PVV daar totaal niet van geprofiteerd. Sterker nog, de partij is kleiner en ronduit insignificant geworden de afgelopen jaren. Dit terwijl de oude concurrentie helemaal in elkaar is gezakt, en er voor de PVV dus genoeg te halen viel. In theorie dan.

Het verval van de PVV is wel degelijk gemakkelijk te verklaren: Geert Wilders is de afgelopen jaren steeds verder geradicaliseerd. De rechtsliberale en rechtsconservatieve kiezer vindt hem doorgeslagen, en wachtte slechts op het moment dat er een ander, écht rechtsconservatief en rechtsliberaal alternatief was om op te stemmen alvorens de PVV eindelijk de rug toe te keren. Forum voor Democratie is dat alternatief, en dus groeit die partij als kool terwijl de PVV leegbloedt. Ja, de groei van FVD komt ook deels van andere partijen — zoals de VVD en het CDA — maar het lijkt eerst en vooral de PVV te zijn die geslachtofferd wordt door Baudet en co.

Natuurlijk is dat alleen maar goed nieuws. De PVV staat buitenspel in de Nederlandse politiek. Geen andere partij die er zaken mee wil doen. Wilders is zo ver doorgeslagen dat niemand nog iets met hem te maken wil hebben, zelfs andere rechtse partijen niet (de enige die de deur nog openhoudt is FVD, maar dat is voor de bühne, want ook daar weten ze dat de ándere partijen nooit en te nimmer gaan regeren met PVV). En dat is maar ook goed, want Wilders’ PVV is tegenwoordig gewoon een nationaal-socialistische partij die eerst en vooral — en heel trots — bezig is met het verspreiden van islam- en moslimhaat. Zo’n partij hoort niet groot te zijn, zeker niet in Nederland.

Een normale leider van een normale partij zou daar conclusies aan verbinden door op te stappen. Maar Wilders? Die blijft natuurlijk gewoon zitten. Want als puntje bij paaltje komt is hij de PVV. Als hij zichzelf kapotmaakt met zijn hatelijke, discriminerende uitlatingen, dan zijn partij ook.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. santiago

  Wilders komt hier sterker uit en dat is gunstig voor de landelijke verkiezingen over een jaar of 2, maar ik denk dat het al wel eens over een half jaartje zou kunnen zijn.
  Sjerry bedankt en zet em op ouwe rukker.:)))

  1. Rien Noppen

   PVV en FvD scoren rond 20% van het electoraat. Hoger gaat het niet worden en daar hoeven de professionele en fatsoenlijke partijen niet wakker van te liggen.

   Het chagrijn heeft een projectiescherm nodig en in zekere zin is dat een nuttige functie van deze populisten.

   1. Ego-non-solus

    Beste RN, U heeft uw tijd genomen maar empathisch als ik ben (een gevoel dat u ontbeert ben ik bang) begrijp ik dat u enige tijd nodig had om uit te huilen.
    Nu kop op, nog even ontkennen maar ook voor u breekt wellicht ooit de acceptatiefase aan en kunnen we inhoudelijke reacties van u tegemoet zien. Ik hoop dat bij leven nog mee te maken.

 2. TD

  Het blijft onverdiend voor Geert Wilders,Geert’s beeld van de samenleving is de enige juiste!
  De Nederlandse politiek,maar ook de bevolking heeft niet de moed dat toe te geven.
  Het FvD,mijn 2e keus is de grootste geworden en dat is ook prima,hopelijk scoort Geert in 2021 weer!

  1. Lugar

   @TD: FvD zál samenwerken met PVV, reken daar maar op. Tot ergernis en woede van de linksdraaiende azijnzuipers!

   1. pappen en nat houden

    Klopt, PVV heeft een aantal zetels verloren maar vormt samen met de FVD wel nu een groot blok op rechts met nagenoeg het zelfde geluid.
    De gevestigde slapende partijen kunnen nu niet meer zo gemakkelijk dit geluid ter zijde schuiven en het in de hoek van racisme schuiven waar men Wilders monddood mee wilde maken.

   2. santiago

    Zouden ze wel willen, maar Geert gaat hier zijn handen niet aan branden hoor. Met verraders kun je niet samenwerken en dat weet Geert heel goed.
    FvD zal zijn heil gaan zoeken bij de VVD de gluiperds.

   3. TD

    Lugar:
    Zeker weten! ++++++

   4. Fortiori

    Dan moeten de PVV’ers allemaal op taalles willen ze meepraten met Baudet op zijn nivo. Dat is u misschien wel duidelijk geworden nadat Baudet zijn zegje had gedaan. ‘Societas Lingua’, onze taal.

    1. m.van.rosmalen

     Vreselijk wat ben jij voor een oomhoogevallen kereltje met je Latijnse geleuter.
     Weet u hoe ze mensen als u noemen
     Hele domme mensen.

    2. m.van.rosmalen

     Nivo wat en lulletje ben jij zeg.
     Ben blij dat ik niet op die aanstellerige snoeshaan heb gestemd

    3. Coco22

     Dan ben jij vast een PVV’er als je bewering tenminste klopt.. NIVEAU

 3. Ome Wim

  Meer vertrouwen in Baudet dan in Wilders, met uitspraken als “kopvodden-tax” en “alle Koran’s verbranden” is niemand gediend, Baudet komt op voor onze cultuur en vecht tegen het eindeloze geld binnen harken ten behoeve van Brussel en het desastreuse migranten (wan)beleid van links.

 4. Meriadoc Brandebok

  Ik vind de PVV natuurlijk een ranzige islamofobe partij, maar het verbaast me toch hoe gemakkelijk de PVV-ers Wilders bij het oud vuil zetten. Hij loopt nu jaren met beveiliging rond voor hen en er is kennelijk geen enkele dankbaarheid of nog maar een beetje loyaliteit. Dat moet hem pijn doen.

  1. santiago

   Meriadoc. Dat verbaast mij ook. Heel ondankbaar.
   Welke partij stemde jij eerst voor je FvD ging stemmen. Ik zag jou ook altijd wel als een getrouwe PVV er.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik ben beslist geen FvD-er of PVV-er, maar ik vind de loyaliteit van oud-PVV-ers beneden alle peil. Natuurlijk is de partij slechts een instrument om ons dierbare vaderland te besturen, maar je voelt toch wel een beetje binding met de partij waar je op stemt?

    Als je een trouw partijlid bent en ervan overtuigd bent dat die partij goed is voor Nederland, dan sta je pal voor de partij, dan span je je in om die de grootste te maken. Denk aan alle CDA-flyeracties. Die CDA-ers zullen niet zomaar overstappen naar GroenLinks, omdat deze meer voor het klimaat is.

    1. Beukman

     Meriadoc schrijft:
     ik vind de loyaliteit van oud-PVV-ers beneden alle peil.

     en

     Als je een trouw partijlid bent en ervan overtuigd bent dat die partij goed is voor Nederland, dan sta je pal voor de partij, dan span je je in om die de grootste te maken.

     Tja. De PVV heeft maar één lid, zoals je weet. En dat ene lid is beslist héél trouw aan zijn partij.

     1. m.van.rosmalen

      Tja en waarom zou dat zijn denk je?
      Omdat dat miss nogal lastig is om de boel bij elkaar te houden als je overal zwart gemaakt word
      Moet maar zien wat er van die schijtpartij van jou overblijft
      Hardlopers zijn doodlopers

     2. Meriadoc Brandebok

      Ik begrijp je punt, Beukman, maar zelfs dan moet er toch enige binding tussen de kiezer en zijn/haar partij zijn?

      Ik ben benieuwd hoe dat gaat als de volgende “messias” opstaat. Dan loopt FvD massaal leeg en zakt ook weer weg.

     3. Beukman

      @Rosmalen
      Niet er omheen lullen, svp.
      Denk jij dat er verband bestaat tussen het gebrek aan loyaliteit bij de PVV-stemmers en het feit dat de PVV geen ledenpartij is?

     4. Beukman

      @Meriadoc
      Een grote voorraad met leden geeft een stabielere basis aan een partij, dat heeft Baudet begrepen.
      Maar nu komt het moeilijkste: hoe geef je die leden invloed zonder dat er “LPF-toestanden” ontstaan?
      Tot nog toe heeft Otten dissidenten de partij gewoon uitgegooid, maar dat zal nu moeilijker worden.

     5. Meriadoc Brandebok

      We denken ook nog steeds dat Hongarije een democratisch land is, Beukman, maar wie naar de feiten kijkt weet wel beter. Zo zit het ook met Forum: er is een top die alles bepaalt en de leden zitten erbij als applausmachine.

     6. biggeorge

      De PVV zou voor FvD door de knieën moeten gaan want nu kunnen ze via FvD misschien ooit nog eens echt mee gaan doen.
      Zonder FvD zouden ze altijd kansloos langs de zijlijn blijven staan, nu krijgen ze misschien een kluifje in de toekomst.

  2. Marija

   Niet met u eens.
   Omdat ik Wilders de meeste ruggengraat vind hebben in al die afgelopen moeilijke jaren, bleef ik hem steunen.
   Maar soms had ik ook twijfels, niet over hem of zijn kwaliteiten, NOOIT, maar al zijn stemmers worden genegeerd, dat is schandelijk.
   Ik hoop van harte dat FVD hem wel zal betrekken in de besprekingen en er samenwerking komt.

   1. Meriadoc Brandebok

    Wilders heeft tijdens de verkiezingen nadrukkelijk aangegeven dat Rutte wegmoest, dus ja: logisch dat hij straks wordt gepasseerd.

    1. Marija

     Ja dat klopt, PVV zal niet met VVD willen.
     Eerst verkiezingen.

  3. biggeorge

   het is politiek het is je favoriete voetbalclub niet waar je trouw aan ben. Politiek veranderd continu dus daar moet je in meegaan dus moet je ze gewoon bij het oud vuilnis zetten zodra je beter kan. Beter dan een een dood paard blijven trekken.

 5. pappen en nat houden

  Baudet liet gisteren tussen zijn literaire dictee zijn belangrijkste speerpunten weten:
  ‘Stupiditeit onbenul Mark Rutte is nu afgestraft’
  minder migratie, strengere integratie, meer directe democratie, en een einde aan het klimaatbeleid van het kabinet en vooral niet marchanderen met de Nederlandse taal en tradities.

  Wie niet beter weet, zou dus denken dat we hier Wilders light hebben gehoord.
  Nogmaals vele zijn het met deze speerpunten eens maar vonden Wilders iets te drastisch (islam) waardoor Baudet hier goed op heeft ingespeeld.
  Word hier de pvv nu slechter van? Ik denk het niet: Rutte is nu gedwongen om nog linkser te gaan uitpakken om een coalitie te vormen (want FVD zal niet gaan aanschuiven gezien hun standpunten) en het is de vraag of een groot deel van de VVD kiezers dit straks met de landelijke verkiezingen nog zal gaan nemen omdat men zich niet meer in hun eigen partij kan vinden, waardoor de macht nog meer zal schuiven naar echt rechts en hier spinnen Wilders en Baudet uiteindelijk samen garen bij.
  VVD nog op het pluche maar strategisch wellicht bij de landelijke verkiezingen (en daar draaide deze provinciale verkiezingen, zo leek, feitelijk meer om) een grote verliezer gezien de noodgedwongen draai naar links.

 6. Robert75

  Ja de PVV wordt op deze site systematisch gedemoniseerd en belachelijk gemaakt en de partij die nagenoeg het zelfde wil wordt de hemel in geprezen. Vanwaar toch dat verschil in opvatting ? O ja wacht even islam natuurlijk. Gelukkig dat de schrijver van dit stuk een stuk slimmer is dan de gemiddelde Forum stemmer. Immers begrijpt hij wel dat je niet bij Baudet moet zijn omtrent islam. Maar om de een of andere reden denken de Forum stemmers dat die dat wel gaat doen.

  1. Sprookjesfiguur

   Gezien het feit dat de PVV toch wordt buitengesloten, is een stem op FVD logischer. Wilders heeft altijd gelijk gehad, maar zijn manier van politiek bedrijven slaat niet goed aan. Baudet is ook tegen migratie maar haalt de Islam er niet bij. Zeer verstandig want deze gaan hand in hand. Minder migratie betekend automatisch minder Islam. Strengere integratie betekend aanpassen of pech hebben met het idee dat de allochtonen dan gedwongen worden of misschien zelfs wel teruggaan naar hun geweldige thuisland.

   1. Robert75

    Minder immigratie betekend niet minder islam. Het betekend alleen maar minder immigratie en niets meer dan dat. Wil je minder islam moet je er toch voor zorgen dat er geen moslims meer bij komen. Sterker nog wil je minder islam dan moeten der zelfs moslims uit dit land verdwijnen dan moeten ze het land uit geknikkerd worden.

    Beide gaat bij het Forum niet gebeuren. Die willen geen immigratiestop voor moslims en dat betekend dat er dus nog steeds moslims binnenkomen en daarmee gaat de islamisering die daarmee gepaard gaat gestaag verder. Het enige wat je ermee bereikt is dat je het proces vertraagd en meer niet.

    1. biggeorge

     De PVV zou voor FvD door de knieën moeten gaan als een romeinse slaaf want nu kunnen ze via FvD misschien ooit nog eens echt mee gaan doen.
     Zonder FvD zouden ze altijd kansloos langs de zijlijn blijven staan, nu krijgen ze misschien een kluifje in de toekomst.

   2. m.van.rosmalen

    Sprookjesfiguur
    Minder migratie????
    Hoe gaat Derrie dat doen dan?
    Strengere integratie??????
    Hoe dan????
    Wilders wil criminele allochtonen met een dubbele nationaliteit het land uitknikkeren er ligt al een wetsvoorstel hiervoor klaar dus kan zo uitgevoerd worden waarom horen we die liegneus Derrie daar ook niet over dan?????
    Dan heb je de helft van heel Ned al gedeislamiseerd want de helft van de allochtonen is crimineel of u het nou leuk vind of niet.
    Ook het ontmoedigen van Moslims wat Wilders wil is een goeie keus dus gern Moskeeen geen islamitische scholen ed zodat ze vrijwillug oprotten
    Maar daar hoor ik Bodet Kroket ook nooit over .
    Welk draaiboek ligt er klaar dan want het is 2 voor 12.
    Tegen elke motie van Wilders tegen deislamisering van ned stemt derry tegen
    GO DERRIE maar niet heus

    1. Sprookjesfiguur

     @ van Rosmalen

     Jazeker heb je gelijk, maar je moet het niet te radicaal aanpakken. Als je in de Nederlandse politiek iets wil bereiken zul je helaas moeten samenwerken. Het gaat er niet om wat klein deel van de bevolking wil (ik namelijk ook), het gaat erom hoe je dat gaat bereiken. Wederom, Wilders wordt buitengesloten. En helaas wil een meerderheid van de bevolking niet hetgeen wat de PVV wil. Dus als je dan een keuze moet maken, stem je op de PVV, en krijg je niets, of stem je op het FVD en krijg je misschien een beetje. Ik heb op de PVV gestemd. Alleen uit loyaliteit, omdat ik wel vind dat Wilders gelijk heeft. Strategisch gezien was een keuze op het FVD verstandiger. De toekomst zal het leren.

   3. Step one

    Gelet op dat de massale immigratiestromen geheten asieleisers (Vluchtelingenzwendel is net als klimaatzwendel het grootste bedrog van de 21ste eeuw.) vooral de ons vijandig gezinde Islamitische invasiemacht uit (Noord-)Afrika en West-Azië betreft betekent minder immigranten in de praktijk natuurlijk wel minder Islam. Het zou een zegen zijn. Indien wij hier in Nederland het Australische immigratiemodel toepassen, zou nagenoeg een ieder van hun kansloos zijn voor het kunnen verkrijgen van een green card en daarmee toegang tot ons land. Let’s give it a try!

 7. sonar

  We weten dat M,gal anti PVV is heeft verloren ,maar wat belangrijk is blijft achterwege,en dat noemt zich hoofdredacteur walgelijk.

  1. umhnz

   Michael is eigenaar, Tim is hoofdredacteur.

   1. sonar

    UMhnz aan het begin staat het wat M is

 8. umhnz

  Partij-trouw vervaagt geheel.
  De winnaar is de beste vertolker van de onvrede.
  Bij de PVV is de vrijheid alleen voor gelijkgestemden.
  Bij het FvD is nog nooit iemand democratisch gekozen binnen de partij.

 9. ikweetwatikwil

  Dat Michael een hekel heeft aan de PVV, dat weten we en hij zal dan ook niet laten om dat hoe dan ook , te benadrukken, soms bij het zielige af. Ik ben blij dat de coalitie een flinke opdonder heeft. Weg met doe troep.
  Jammer dat de PVV (daar heb ik op gestemd) bijna de helft verloren heeft. Veel van zijn stemmen zullen naar de FVD gegaan zijn en daar ben ik tevreden mee.
  Kijk eens naar de andere partijen Michael hoeveel die verloren hebben .

  1. Step one

   Hoe lang gaat het nog duren voordat Mike met links gaat meedoen met het demoniseren van Thierry Baudet, FvD en hun kiezers? Hij moet toch wat om een wit voetje bij engnek Joshua Livestro te kunnen gaan halen…

 10. Gekko

  Ik had een mooie reactie geschreven (al zeg ik het zelf).
  Maar om mij onbegrijpelijke reden wordt dit niet geplaatst.

  1. Bosche draak

   Mafklap micky voelde zich waarschijnlijk opgelaten daar niet iedereen gedient is van zijn misplaatste haat-erectie naar PVV?

   1. Step one

    🙂

 11. Fortiori

  De conclusie is dat Wilders zichzelf heeft overschreeuwd. Het publiek kent zijn repertoire door en door en kan het zelfs meezingen. Of Baudet een “bloc” wil vormen met de PVV zal hier sterk van afhangen. Afwachten of het gaat klikken tussen de manschappen van beide ploegen.

 12. Marija

  Geert Wilders verliest niet omdat hij ongelijk heeft, integendeel.
  Nog steeds benoemt hij duidelijk met gevaar voor eigen leven, de gevaren van de islam, die in Nederland niet thuis hoort en zeker geen vriendelijke ideologie is.
  Hij verliest uiteindelijk m.i. omdat het jarenlang negeren en langs de zijlijn laten staan van hem en die op hem stemden, uiteindelijk het gewenste effect heeft bereikt.
  Dit is in een democratie een GROTE SCHANDE.

 13. Ritter

  “De PVV staat buitenspel in de Nederlandse politiek. Geen andere partij die er zaken mee wil doen.”
  ————–

  Hetzelfde lot zal Baudet treffen. Ook om Baudet zullen de andere partijen een “cordon sanitaire” afspreken.

  1. biggeorge

   gaat niet gebeuren is Baudet te intelligent voor Wilders heeft het zelf verkloot

   1. Step one

    Helaas vrees ik dat de regeringspartijen liever bij Groen Links in de kont willen gaan kruipen dan de Nederlandse kiezers welke FvD met een terecht eclatant debuut in de PS en in de EK hebben beloond willen zien staan. Je gaat je soms wel eens afvragen of CDA en VVD nog kleiner willen worden. Dan moet dat maar gaan gebeuren. Politieke lafheid mag nooit met een stem beloond worden. Een politiek correct cordon sanitaire om FvD heen, welke ik helaas wel zie gaan gebeuren, zal uiteindelijk tot een nog groter kiezerscordon sanitaire om de kartelpartijen heen gaan leiden wat gisteren al is gebeurd. Wie niet luisteren wil moet maar voelen.

 14. Veteraan

  Ach ja, het is bekend van Galien dat hij de PVV niet zit zitten.
  Vrij land dus dat moet kunnen, alleen jammer van het bashen wat ik wel regelmatig zie langs komen.
  Verder gaat het mij erom dat NL en Europa Rechts gaat stemmen en dat er veranderingen komen.
  Dit is allemaal voorbereidend werk voor de grote opstand.
  Ooit, en hopelijk niet pas over 30 jaar, zullen we criminelen echt straffen, uit die frauduleuze EU club treden, de foute moslims aanpakken, de gelukszoekers het leven onmogelijk maken en weer een trots Nl en Europa worden met normale waarden gebaseerd op oude tradities die wel gemoderniseerd zijn zoals de Christenen dat hebben gedaan in een paar eeuwen tijd.
  Een seculiere maatschappij waarin het gevecht tegen de overheersende islam zal worden uitgevochten voordat we het onderspit delven.
  Het bloed zal steeds meer over de straten stromen voordat het duidelijk wordt dat we echt in oorlog zijn, zowel in buiten als binnenland.
  Dus Go FvD en Go Wilders, samen sta je sterk.
  Ik heb in ieder geval weer hoop gekregen, 20 jaar geleden waren deze partijen weggehoond zoals altijd met de PVV gebeurde, nu gaan er zaken veranderen.

 15. Beukman

  Michael schrijft:
  Wilders’ PVV is tegenwoordig gewoon een nationaal-socialistische partij

  Deze waarheid mag hier op DDS gelukkig tegenwoordig gewoon gezegd worden.

  1. Bosche draak

   Jamaar, jamaar nazi’s!!!

   Goed argument hoor

 16. nienke

  Het is misselijk om alleen de PVV. te noemen bij g=het verlies kijk eens naar die andere partijen die verloren hebben.
  We moeten niet vergeten dat de gevestigde partijen hem het onmogelijk hebben gemaakt
  om iets voor elkaar te krijgen wat ze even goed straks bij Baudet zullen doen.
  Bij de volgende landelijke verkiezingen zal de PVV. weer groter worden.
  Hoop niet dat Baudet straks ook beschermd moet worden er lopen heel wat gekken rond in dit land.
  De gevestigde partijen zullen er alles aan doen om Baudet het zo moeilijk mogelijk te maken dat ook hij heel wat veranderingen waar hij z’n zinnen op gezet heeft niet kan waar maken
  Links zal nu alles aan doen hem te demoniseren en te boycotten wens hem uiteraard het allerbeste en veel kracht.

 17. Vit

  Voordat het FvD bestond was ik PVV’er (daarvoor SP), een ander alternatief was er dus niet hoewel ik bijvoorbeeld de ‘kopvoddentax’ als idioot bestempelde, het FvD is wat dat betreft meer in mijn straatje omdat ik van een beschaafde benadering hou én de partijpunten in grote lijnen overeen komen.

  1. m.van.rosmalen

   Ach hou toch op met je kopvoddentax.
   Al dat schijnheilige gelul hier .
   er worden goddomme bussen met kinderen in de fik gestoken , mensen in Utrecht in de tram uitgemoord.
   En je lult over 1 woordje van jaren geleden stoer hoor
   Je stond er zeker niet bij stil dat de PVV en zeker destijds tot de bodem toe afgebrand werd en Wilders het moest hebben van one liner uitspraken om zijn punt te kunnen maken.
   je word er toch ook doodziek van hier al die kopvodden en kleden en burkas.
   het straat beeld is helemaal verpest en het ziet er ook niet uit

   1. Vit

    @m.van. rosmalen

    Ik neem je jouw reactie niet kwalijk want ik kom op voor de zwakkeren in de samenleving, blijf jij maar bij je standpunt dat het FvD voor debielen is, geeft niks.

    Stel dat er een ‘verwarde man’ komt die Thierry vanwege zijn standpunten omlegd (Isis verhoede het) en het FvD verdwijnt zoals het LPF, dan ga ik terug naar de PVV als enige alternatief.

    1. m.van.rosmalen

     Er is nog eens zo’n profiteurspartij geweest die toen in het gat van succes wilde springenterwijl Wilders al het voorwerk had gedaan
     Weet effe niet meer hoe ze heten
     Er bleef gelukkig niks meer van ze over

     1. Step one

      De Tamponpartij van Ego Drinkman?

     2. biggeorge

      Wilders heeft geen voorwerk gedaan schei toch uit wat een bullshit. Wilders had de mzzl dat er geen alternatief was op rechts . Anders was de PVV al jaren geleden bij het oude vuil gezet en zou er slechts een handje vol zetels overblijven.

  2. biggeorge

   kijk jij snap het @Vit

   De PVV heeft zichzelf verneukt door dat soort uitspraken alleen was er toen geen alternatief. Nu wel en kiezen de gematigde rechtse stemmers eieren voor hun geld.
   zo simpel is het gewoon. Trouw dit trouw dat en zus en zo aan PVV dat allemaal gelul je moet stemmen wat voor jou op dit moment het beste is. Je voetbalclub daar ben je trouw aan en die ga je niet zo makkelijk bij het grove vuilnis zetten maar de PVV wel hoor geen enkel probleem.

   1. Vit

    @biggeorge

    Precies, dat minder minder minder was ook beter overgekomen als erbij werd vermeld de criminele, dat moest je er maar zelf uit distilleren wat kortzichtige niet meekregen, logisch ook dat links het aangreep om Geert af te branden.

    1. Lugar

     Ik wil ook minder en het liefst helemaal geen islam.

    2. Step one

     Negen dagen in aan allerlei tafels in de talkshows als een spreekkoor zwelgen in morele verontwaardiging om minder minder minder. Slechts Ebru Umar had de moed op te durven te merken niemand uit haar wijde omgeving te kennen die op meer Marokkanen staan te wachten. En laten we eerlijk zijn: Wie wil er nou meer Marokkanen. Linda Voorthuis van Groen Links droeg zelfs een t-shirt “Ik ben Marokkaan”. En na negen dagen kwam Deurne (Wat gebeurde daar ook alweer..?)… Van die partij t-shirts werd er daarna niet één meer verkocht en we waren van het gejank in de talkshows af. We waren back to reality… 🙂

     1. Vit

      @Step one

      “En na negen dagen kwam Deurne (Wat gebeurde daar ook alweer..?)”

      Toen werden 2 kansenparels ehh overvallers omgelegd uit zelfverdediging tot verontwaardiging van de Marokkaanse gemeenschap jawel.

   2. m.van.rosmalen

    Nou mooie lul ben je dan
    Je staat nogal achter standpunten is maar goed dat je grote held dat niet weet.
    En wat voor soort uitspraken?
    Ben je nu in 1 x een Heilige BIG George ?

 18. poldi

  Er is vaker gezegd dat het met de PVV is afgelopen en toch kwamen ze iedere keer terug.
  Er zijn veel overeenkomsten tussen de PVV en FVD, alleen verpakt de FVD die overeenkomsten wat subtieler.
  Het zijn communiceren vaten en in dat geval hebben ze hun macht tegen Rutte III flink vergroot.

 19. m.van.rosmalen

  Triest
  De PVV is tot op gisteren altijd een brede volkspartij geweest wat deze partij juist zo uniek maakte ( van zorgmedewerker , bouwvakker , bakker tot advocaat) van alles wat stemde op de PVV
  Toen begon het gebash zoals zo vaak vanuit de media en de Linkse Haagse kliek inc Forum v Debielen dat de PVV alleen maar bestaat uit zgn tokkies compleet met beelden van getatoeeerde kauwgomballen whatever werden ze zwart gemaakt om maar te laten zien He mensen voel je je wat meer /beter of ben je toevallig hoger opgeleid dan een ander goshie dan wil je toch zeker niet bij die tokkies horen kom maar naar het Forum voor Debielen jammer dat zoveel zgn “hoog opgeleiden” in deze s(Linkse) truc getrapt zijn want dat is wat het is tweedeling veroorzaken binnen een partij over het opleidingsniveau wat iemand heeft WALGELIJK.
  Jammer dat jullie hier een partij zo laten vallen als een baksteen die eerst wel “goed” genoeg was
  Jullie laten je gewoon gebruiken en ik hoop dat de PVV nooit en te nimmer gaat samenwerken met die Linkse club zonder enige oplossing mbt islam

 20. Step one

  Mike tetterde

  Islam- en Moslimhaat?

  Wat bedoel je nou Mike? Weet je wat voor haat staat? Dat is die achterlijke doctrine de Islam. Het is geheel aan de volgelingen van de Pedofeet zelf te wijten dat de Islam er bij voortduring om vraagt kritisch te worden gevolgd.

  En Thierry Baudet, FvD en hun stemmers gefeliciteerd! Dit is een eclatant debuut in de PS en in de EK. Dik en dik verdiend. Ik ben benieuwd hoe zuur de druiven bij links zijn. Je had maandag die Prem moeten zien bij VARA’s De Wereld Draait Door. Het waren inderdaad volkomen geflipte doorgedraaide engnekken bij elkaar. Helaas gesubsidieerd over de ruggen van de werkenden heen.

  1. Lugar

   @Step1: Megazuur.

   1. Step one

    Nog een stukje dom getetter van scribent dezes draads:

    want Wilders’ PVV is tegenwoordig gewoon een nationaal-socialistische partij

    Mag ik me even aansluiten bij de enige juiste analyse van Joop Klepzeikert in het ander draadje Misselijk! ‘Journalist’ Kees Boonman op Radio1 over Thierry Baudet: “Dit hebben we natuurlijk in de jaren dertig ook wel eens gehoord”?

    Zowel VVD als CDA beloven elke keer weer dat ze nu wel klaar zijn met wegkijken. Zowel financieel als cultureel. Beide zijn van origine ook rechts nationalistisch.
    Nationaal socialistisch zijn GroenSlinks, PvdA, SP en D66.
    Nationaal socialistisch is niet nationalistisch. Hitler was ook nationaal socialistisch, maar wilde wel de hele wereld veroveren en gelijk maken. Net zoals de linkse partijen dat nu ook willen.

 21. Piet Patat

  Ik zie dit meer als een overwinning voor rechts.
  PVV en FvD liggen niet ver uit elkaar qua standpunten alleen de een verpakt het wat anders dan de andere. Wat ze uiteindelijk willen komt grotendeels op het zelfde neer. Of die stoeltjes nou bij PVV of FvD staan, het gaat er om dat er een sterker rechts geluid ( anti €U, migratie, klimaat etc ) komt in Nederland want dat zogenaamde rechts van de VVD is al lang geleden links af geslagen en van (s)links zelf moeten we het al helemaal niet hebben. Helaas zijn de Tweede Kamerverkiezingen nog niet in zicht want ook die club dient eens goed opgeschudt ( lees : afgerekend ) te worden voor de ellende die ze hebben veroorzaakt.

  1. Lugar

   “PVV en FvD liggen niet ver uit elkaar qua standpunten alleen de een verpakt het wat anders dan de andere.”

   Ze gaan absoluut samenwerken!

 22. Korporaal Monty

  “PVV gaat ondergang tegemoet,”

  Wat gek zelfs na een terroristische aanslag heeft Wilders het volk niet weten te overtuigen om hem de grootste te maken.

  Dat de coalitiepartijen afgestraft zijn is logisch ze liegen en bedriegen maar Wilders is toch echt de enige die de vinger op de zere plek durft te leggen.

  Waarom heeft het volk dan niet massaal op hem gestemd?
  Heeft het volk geen vertouwen meer in hem.

 23. PMG

  Onverdiend voor Geert die zoveel opoffert in zijn leven maar ook een beetje eigen schuld.

  Hij heeft het boeltje aangeslingerd en gigantische bijval gekregen met 1,4 miljoen stemmers maar werd volkomen genegeerd en wist zijn club niet om te vormen tot iets serieus, wil hij volgens mij ook niet. PVV is een soort ‘tegenpartij’.

  Maar 5 zetels is absoluut niet niks!!!

  1. Korporaal Monty

   “gigantische bijval gekregen met 1,4 miljoen stemmers”

   En waar waren al die 1,4 miljoen stemmers gisteren.
   Ze hebben hem massaal bij het oud vuil gezet.

 24. goedisfout

  Ach de weglopers van PVV zitten nu bij FvD, niets aan de hand. Als de politiek hun teleursteld zijn ze volgende verkiezingen net zo gemakkelijk terug.

 25. pappen en nat houden

  Waarom FVD en PVV tegen elkaar opzetten, die twee partijen kunnen prima samenwerken.
  Zoals Wilders na afloop al aangaf zijn de meeste zetels voor FVD weggehaald bij andere partijen. Het is echt niet dat door het succes van FVD nu de rol van PVV is uitgespeeld.
  In tegendeel zelfs; bij de landelijke verkiezingen zullen, nu de VVD nog meer genoodzaakt is als regeerpartij wederom meer naar links te schuiven om een coalitie te vormen, waardoor zowel PVV als FVD hier uiteindelijk beide garen bij spinnen.

  1. PMG

   Inderdaad, de Nederlander laat steeds meer blijken dat men het niet eens is met de huidige gang van zaken! Voor sommigen is de PVV te extreem maar in het FVD kunnen ze zich vinden.

   FVD is beetje combinatie van oude VVD en oud D66, conservatief liberaal, verantwoordelijkheid nemen, twee voeten op de grond, aan het werk, steun de zwakkere waar nodig, constructieve opbouw en onderhoud van ons prachtige Nederland en haar oorspronkelijke bevolking, gastvrij en loon naar werken, om maar een paar punten uit het brede partij programma te noemen.

   De start is gemaakt en nu wordt het pas echt spannend!

   Relnicht Jetten, dik in de min, met viswijf dat zo arrogant is dat ze niet eens de moeite neemt om een paspoort mee te nemen naar het stembureau, heeft alweer aangegeven wat hij ervan vindt, de mafia houdt PVV en FVD wel buiten maar ik denk dat andere partijen hier toch wat anders over denken.

   Groenlinks, de kleurplatenclub van kinderlokker en rekenwonder Yasar, zou best wel eens een soort hippie beweging kunnen worden en ik denk dat het daar bij blijft, wordt door de gemiddelde NL-er niet serieus genomen; en terecht!

   1. Lugar

    “(…) wordt door de gemiddelde NL-er niet serieus genomen…”

    De gemiddelde Nederlander wordt wel door GroenLinks genomen, in hun portemonnee. Tot meerdere eer en glorie van de afgod ‘klimaat’. En maar volhouden, volhouden dat wij het groenste kabinet ooit moeten krijgen.

    Opgedonderd met dat idiote idee! Nederland stelt mondiaal en op klimaatniveau geen reet voor, daar wil ik dan dus ook niet voor betalen!

    1. Heinz

     Hierin vergist u zich @Lugar…De keuze voor GL is een weloverwogen keuze, geen bevlieging zoals bij FvD. Het blijkt duidelijk dat de kiezer wel degelijk aandacht heeft voor de doelstellingen en ambities van GL.

 26. Korporaal Monty

  “Met andere woorden, de PVV is bijna gehalveerd.”

  Dat gaan ze in Amerika niet leuk vinden.
  Jaren geïnvesteerd in Wilders om invloed te krijgen in de Nederlandse politiek en blijkt het een bodem lose put te zijn.

  Die trekken zo de stekker eruit.
  Ben benieuwd hoeveel van de 1,4 miljoen adepten hem financieel gaan steunen of als ze hem zo bij het oud vuil zetten.

 27. Step one

  Dader steekpartij Albert Cuyp 020 ‘ernstig geradicaliseerde’ moslim, net terug uit Midden-Oosten

  ‘Politie is afgelopen tijd, ook nog vorige week woensdag, gewaarschuwd voor deze persoon’

  Door: Redactie , 19:20, 20 maart 2019

  De steekpartij in Amsterdam afgelopen zaterdag op de Albert Cuypmarkt, waardoor twee mensen zwaargewond raakten, werd gepleegd door een ernstig geradicaliseerde persoon die korte tijd geleden vanuit het Midden-Oosten naar Nederland is teruggekeerd. Dat meldt het advocatenkantoor Loonstein, dat een van de twee gewonden bijstaat.

  Volgens het advocatenkantoor is de politie de afgelopen tijd, ook nog vorige week woensdag, gewaarschuwd voor deze persoon. Vanuit de man, die werkzaam is op de markt, gingen “zeer zorgelijke signalen uit”, aldus het kantoor.

  Loonstein komt met de informatie omdat er volgens het kantoor foutief bericht is over de zaak. Zo is er gemeld dat het een (markt) burenruzie betrof, terwijl dit volgens de advocaat niet juist is. Bij de steekpartij raakten een vader en zijn zoon, meubelverkopers op de markt, zwaargewond. Het kantoor staat de vader bij.

  Door de messteken verkeerden de twee slachtoffers in acuut levensgevaar. Het leven van de vader werd gered doordat iemand erin slaagde de slagaderlijke bloeding in zijn been te stelpen. “Was dat niet gebeurd, dan had de vader de aanval mogelijk niet overleefd”, stellen de advocaten.

  Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam zegt dat het onderzoek naar het steekincident in een beginstadium verkeert en dat het daarom nog te vroeg is om iets over het motief te zeggen. “Wel kan ik zeggen dat een getuige heeft gezegd dat er een langlopend conflict was tussen de verdachte van de steekpartij en de slachtoffers. De verklaring van die getuige wordt onderzocht.”

  De woordvoerder van het OM laat weten dat de politie na eerdere signalen van radicalisering onderzoek naar de verdachte heeft gedaan. “In dat onderzoek zijn geen aanwijzingen van radicalisering naar voren gekomen.”

 28. Politiek Profeet

  Helaas is de msm ook doorgedrongen tot de DSS,PVV bashen is hot topic bij wanna bee journaille.
  Heel erg jammer dat de PVV zetels is kwijtgeraakt terwijl de opmars van het Forum verwacht werd.
  Ongelooflijk dat de vvd niet is gehalveerd, de partij die Nederigland verwoest.
  Groen slinks en zelfs de pvdallochtonen zijn nog in tel, hoe blind is de kiezer?
  Utrecht is niet de laatste……er komen er meer en dan piept en kraakt het Nederiglandbestel….

 29. Vrijedenkert

  Maar 5 zetels in de Eerste Kamer is mischien weinig maar altijd nog veel in vergelijking met de 0 zetels van DENK:)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.