Peilingen! PvdA stijgt naar nieuwe hoogten: derde partij, FVD verliest in één week 10% van de kiezers

Het kan verkeren in de politiek en deze week is het zo ver: de PvdA is wederom één van de grote partijen van Nederland. Toegegeven, dat was ze altijd al, maar in de zetelverdelingen van de peilingen stond de partij van Lodewijk Asscher en Frans Timmermans er vaker slecht dan goed voor. Na de hoopgevende verkiezingsuitslag van de Europese Parlementsverkiezingen komt daar nu nog meer goed nieuws bij: de PvdA stijgt naar 16 zetels.

Of het daadwerkelijk goed nieuws is of niet laten we aan u als lezer, maar hieronder ziet u in ieder geval de scores van de peilingen van Maurice de Hond (Peil.nl) van deze week:

De peilingen van 26 mei 2019

De peilingen van 26 mei 2019. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl
De peilingen van 26 mei 2019. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl

Voorzienigheid is een tragische eigenschap. In een land waar achterwaarts wordt bestuurd (PCDA-cyclus) zien degenen met voorzienigheid al wat er komen gaat, onmachtig om het tij te keren. Denk aan Syp Wynia met zijn visies op het Klimaatbeleid van Rutte, onze eigen Tim Engelbart inzake Tesla of de visies op de mars van terugkeer van de PvdA. Het zijn van die ‘Ark van Noach’-scenario’s. Je kunt roepen dat er een vloed komt, maar uiteindelijk zit je alleen in de boot.

En nu zit de PvdA overduidelijk in haar eigen ark. De partij is nu de grootste linkse partij geworden en  heeft het GroenLinks van Jesse Klaver vervangen. De partij werd natuurlijk keihard afgestraft tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2017, maar heeft de weg weer naar boven gevonden en staat nu op 16 zetels. Daarachter volgen GroenLinks (16, +1) en CDA (15). Daarachter een hele tijd niets en dan de tandem van Rob Jetten (D66), die overigens wéér een zetel zijn kwijtgeraakt. Waarschijnlijk aan de Timmermansjes van de PvdA.

Verder zien we dat Forum voor Democratie drie zetels heeft verloren tegenover vorige week. De kiezers die de renaissancevloot verlieten vinden nu hun heil bij VVD en CDA aldus De Hond. Daarmee is FVD niet langer de grootste partij van Nederland, maar staat ze één zetel achter de VVD van Mark Rutte. Wat de precieze redenen zijn voor een verlies van meer dan 10% van de kiezers weten we niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

79 reacties

 1. EU kok

  Weer een hoop respondenten thuis gebleven denk ik.

  1. marco1

   Ach het zijn maar peilingen EU kok en de Hond zit er meestal naast.

   1. henk43

    Niet mee eens,Het was de Hondt die een half jaar geleden al melding maakte van het Timmermans effekt en tot nu toe alle ontwikkelingen beter voorzag dan Ipsos/1vandaag.

  2. Tripartite

   Aan de positieve electorale flow, waarin FVD zat, is -vooralsnog?- een eind gekomen. De uitslag van ruim 11% bij de Europese Parlementsverkiezingen komt voornamelijk door de lage opkomst onder de eurosceptische kiezers, dus die is niet maatstafgevend. Maar toch zien we wel FVD kiezers van 20 maart jl. die terugkeren naar VVD en CDA. Daarom een 3 zetels lagere score dan vorige week (24).
   Aldus Maurice de Hond

   1. Saskia Haan

    Een groot deel van de FvD kiezers gaan beetje bij beetje inzien waar FvD staat. Zo’n hersenproces gaat bij de ene burger heel snel, bij de ander tergend langzaam..PVV blijft mooi stabiel. ik zie daar geen 100% verlies sinds laatste 2e Kamer verkiezing..volgens deze peiling een verlies van 60% .. Laat dit nu ook het percentage thuisblijvers zijn voor de PVV bij de Europese verkiezingen..

 2. Vit

  Ach dat veranderd heus nog wel voor de TK verkiezingen na een paar typisch PvdA stunten, in negatief opzicht dan. Ik mag wel hopen dat Thierry zijn les heeft geleerd.

  Met de EU verkiezing heb ik ook niet op hem gestemd maar op Eppink.

  1. Beukman

   @Vit
   Dus jij hebt gestemd op de grootste opportunist waarop er te kiezen viel? De vent die de VVD nu afdoet als “een linkse partij”, maar niettemin zelf kort geleden nog probeerde om Kamerlid bij de VVD te worden? De sjlemiel die een paar jaar geleden Nexit nog “economische dagdromerij” noemde, en meende dat Brexit tot een “heilloze Exit” zou leiden, maar inmiddels al zijn meninkjes radicaal heeft bijgesteld teneinde zich binnen te kunnen likken bij FvD? Jij hebt gestemd op dit voormalige PvdAapje, de paljas zonder principes, die onlangs Timmermans nog probeerde zwart te maken door hem er ten onrechte van te beschuldigen dat deze in een dienstauto reed?

   Nou @Vit, je moet het natuurlijk zelf weten, maar vind je het niet zonde van je stem?

   1. Sealgaire

    Aldus sprak de bejaarde supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

    1. Brazil

     Bye bye PVV
     Bye bye FvD
     Welkom PVDA , terug van nooit weggeweest.
     Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

     1. Sealgaire

      Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   2. Vit

    @Beukman

    In principe stem ik op het FvD en Eppink was op dit moment een goed alternatief i.p.v Baudet. Het FvD vertegenwoordigd zo’n 90% van mijn standpunten.

  2. Fortiori

   Eppink zal zijn spaarpotje aardig kunnen bijvullen met de verdiensten in het EU parlement komende 5 jaar. Met weinig of geen inspanning. Zal er voor zorgen niemand op de tenen te gaan staan. Zeg maar een plek in de schaduw. Lekker freewheelen.g

   1. DeBruijn

    @ Fortiori

    Moet hij een voorbeeld nemen aan Sophie in ’t Veldt dan? Die kan goed in haar eigen zak rekenen en er nog mee wegkomen ook.

    Deed de media maar net zo moeilijk over haar als over Otten of anderen, maar daar zie je hoe bevooroordeeld de media is.

    1. Beukman

     @Fortiori
     Eppink kan natuurlijk ook op sjoemelles gaan in zijn eigen partij. Otten en Hiddink willen vast hun kennis wel met hem delen. Van de laatste kan malle Eppink bovendien leren hoe je er vervolgens mee wegkomt.

     1. Saskia Haan

      Eppink (fvD) is een buitenlander, hij woont in New York, dubbel paspoort. Ben blij dat hij niet voor de PVV op de lijst stond. Beukman heeft niets tegen buitenlanders en dubbele paspoorters kennelijk..ieders goed recht, maar daarom juist is PVV alleen al hard nodig in Nederland

     2. Beukman

      @Saskia
      Als Eppink voor de PVV had gewerkt, had hij ook kunnen kiezen uit een keur aan sjoemelleermeesters.
      De bekendste: Dion Graus, die beweerde bij zijn moeder te wonen, en aldus €24.297 per jaar extra opstreek, bijeengebracht door de belastingbetaler.

  3. Brazil

   Inderdaad droom maar lekker verder in een Nederland met Baudet als MP, hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

 3. Regina

  Ik vind het erg hoopgevend dat mijn partij, de partij voor de dieren zo consistent is gegroeid. Dat is hoopgevend voor de Nederlandse politiek. Hoe kan het dan zijn dat ze geen enkel zetel halen in de EU verkiezingen?

  1. marco1

   Ik begrijp het ook niet Regina een goed functionerende EU kan eigenlijk niet zonder de Partij voor de Dieren. Ik ben bang dat de EU nu gedoemd is te falen.

 4. Korporaal Monty

  “De kiezers die de renaissancevloot verlieten vinden nu hun heil bij VVD en CDA aldus De Hond”

  Als dit klopt houd FvD straks alleen nog de overgelopen Wilders stemmers over.
  En die worden hier niet hoog ingeschat op dit forum.

  1. Robert75

   Klopt. En dan heeft die toch een groot probleem als die alleen de overgelopen PVV stemmers overhoudt. Dat zijn namelijk verraders he. En zoals ze Wilders een mes in de rug kunnen steken kunnen ze dat natuurlijk ook bij die omhoog gevallen student die korps voor balletjes heeft opgericht.

   1. Korporaal Monty

    “En zoals ze Wilders een mes in de rug kunnen steken kunnen ze dat natuurlijk ook bij die omhoog gevallen student”

    Eigenlijk zit toch geen enkele partij op deze stemmers te wachten?

    Zonder ruggengraat. Zijn niet te vertrouwen, zo ben je de tweede partij van Nederland zo zetten ze je bij het oud vuil.
    En voor wat………?

 5. Meester Kong

  #stem ze weg 🙂

 6. F.C. Labrouste

  Het heeft er alle schijn van dat het FvD nu reeds over het hoogtepunt heen is. De vooruitzichten zijn vanwege de te voorziene interne partijtwisten evenmin gunstig.

  Deze peilingen tonen dat men deze teruggang niet uit een lage opkomst kan verklaren. Mijn indruk is dat het debat van Baudet met Rutte eerstgenoemde geen goed heeft gedaan. De kiezer zag Baudet in ware gedaante en dat stemde velen niet vrolijk.

  1. Sealgaire

   Blaaskaakje, inderdaad, Blablabla. En verzin gewoon je eigen waarheid. Tiktaktiktok, en vooral tiktaktiktaktiktak.

   1. F.C. Labrouste

    Het is wel jammer dat hier ook mensen reageren met een verstandelijke beperking die inhoudelijk niets hebben te melden.

    1. Sealgaire

     Ik reageer in de meeste gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en zat met name op heel veel andere sites. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering, gelukkig niet hoog genoeg voor.

     1. Potsdam

      Sealgaire moet vooral nog een keer van die vieze en lasterlijke opmerkingen plaatsen. Dan wordt het direct een permaban voor Sealgaire.

     2. Brazil

      Ja of met andere woorden je kunt nog steeds niet geloven dat de PVV van de aardbodem is verdwenen, al heeft een weldenkend mens dit natuurlijk zien aankomen, in de echte wereld dan en niet in een bubbel waar je al jaren leeft en waar heel Nederland tegen de EU is, ik zou zeggen droom maar lekker verder kid.
      Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

     3. Sealgaire

      Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    2. Tripartite

     Aan de positieve electorale flow, waarin FVD zat, is -vooralsnog?- een eind gekomen. De uitslag van ruim 11% bij de Europese Parlementsverkiezingen komt voornamelijk door de lage opkomst onder de eurosceptische kiezers, dus die is niet maatstafgevend. Maar toch zien we wel FVD kiezers van 20 maart jl. die terugkeren naar VVD en CDA. Daarom een 3 zetels lagere score dan vorige week (24).
     Aldus Maurice de Hond

    3. edoc431

     zegt de slapjanus die al aan zijn 50ste nick toe is hahahaahahahaahahah
     “als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan.
     Toch goed dat er een God is.

     dagelijksestandaard.nl/2018/04/column-jan-roos-debat-dividendbelasting-was-de-begrafenis-van-het-laatste-beetje-vertrouwen-in-de-politiek/”

     1. Sealgaire

      Ach ja, Noppie slaat altijd terug, met de kracht van een vlindervleugeltje. Niets om over na te denken. Het lijdt een armzalige leventje, waar zijn toekomst alleen maar zwarter wordt. Hij geeft altijd een pot vaseline binnen handbereik, want als oude PC-rukkertrol, is dat noodzakelijk voor hem, zit in de leeftijd.

    4. Bosche draak

     En toch blijf je doorgaan met je kolder, maarja vrijheid van meningsuiting hé?
     Dus let voortaan maar wat meer op jezelf en wat minder op een ander.

   2. Brazil

    De domheid van rechts is nu vooral tiktaktiktaktiktak, het FvD
    sloopt de PVV, lekker bezig daar op rechts.
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  2. edoc431

   We wachten rustig de eerste grote aanslag af daarna zien we wel verder dan oke ?

   1. Brazil

    De PVV en het FvD moeten inderdaad hebben van een aanslag,
    dan ben je echt zielig.
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

    1. Sealgaire

     Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

     1. Heinz

      Als jager zou je moeten weten, @Sealgaire, dat de PVV zich in eigen voet heeft geschoten. Dat doet auw ! Midden onderkant doel, dat is Wilders niet gelukt.

     2. Sealgaire

      Blablablabla Zouaaf

   2. Heinz

    Van wie zou die moeten komen? De Moslims? Een studie in het dagblad Trouw gepubliceerd geeft aan dat er bijna 2x zoveel christenen van verschillende komaf in Nederland immigreren dan Moslims. Want dat is wat u misschien bedoelt te zeggen. Dit is een constatering, ikzelf heb niets met een religie. Wilders heeft zich teveel aan zijn idee overgegeven en vastgehouden. Dat is gaan roesten.

 7. Tripartite

  Aan de positieve electorale flow, waarin FVD zat, is -vooralsnog?- een eind gekomen. De uitslag van ruim 11% bij de Europese Parlementsverkiezingen komt voornamelijk door de lage opkomst onder de eurosceptische kiezers, dus die is niet maatstafgevend. Maar toch zien we wel FVD kiezers van 20 maart jl. die terugkeren naar VVD en CDA. Daarom een 3 zetels lagere score dan vorige week (24).
  Aldus Maurice de Hond

 8. Henk Albarda

  Als overtuigd FvD kiezer en lid natuurlijk teleurstellend. Wat mij verbaasd is dat de plusjes zo verdeeld zijn. Pvda 1, groen links 1 (voor mij de grootste teleurstelling), 50PLUS 1, en mogelijk Volt (overige), 1.
  Wij hebben het wellicht te ‘danken’ aan ons Nexit standpunt, wellicht ook aan het debat met rutte, waarin Thierry Baudet enkele pijnlijke fouten maakte. Voor een Nexit moet het bindend referendum per wetgeving ingevoerd worden. Dat is op dit moment niet in zicht, dus is Nexit niet in zicht.
  FvD is en blijft een nieuwe partij en eigenlijk hadden we niet mogen verwachten dat FvD zo snel zo groot zou worden.
  De meningen over opleidingsniveau overigens blijven verdeeld. Velen die op papier ‘slechts’ een MBO opleiding hebben, hebben zich door de jaren heen ontwikkeld naar HBO of zelfs universitair werk- en denk niveau. Dat wordt gemeten door universitaire werving- en selectie bureaux. Laat ik ‘toevallig’ bij die groep behoren, en velen met mij.
  Diverse presentatoren, columnisten etc, hebben bij FvD bijeenkomsten geconstateerd dat daar ‘representatief’ Nederland aanwezig is. MdH, vandaag (voor FvD) helaas zeer betrouwbaar peiler, is volledig afhankelijk van de in zijn enquetes gegeven antwoorden…….

  1. Meester Kong

   Geachte H Alberda, het is als of ik Joop Klepzeikert hoor oreren.
   Familie?

   1. Brazil

    Joop Klepzeikert is met zijn staart tussen de benen vertrokken, of hij is nog aan het uithuilen over het mega verlies van de PVV.
    Dagen voor de verkiezingen alleen maar Fakenews van Joop Klepzeikert , gelukkig is niemand hierin getrapt.
    Hahahahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

   2. Korporaal Monty

    Ik lees ook weer veel nieuwe namen maar hun reacties blijkt dat ze eigenlijk niet zo nieuwe zijn.
    Daarin tegen zijn er ook vele namen verdwenen.

    Toeval?

 9. Ome Wim

  Hopelijk heeft de PvdA een lesje geleerd uit de nederlaag van de verkiezingen uit 2017 al betwijfel ik dat ten zeerste want het pamperen van migranten en gelukszoeker blijft nog steeds hoog in het vaandel.

 10. Arbeider65

  Gewoon het Timmermans effect. Ascher vindt ik een grote, neo-liberale druiloor. Zelden zo. n hete aardappel gehoord.Trouwens er is maar een socialistische partij, de SP.

 11. Eminem2

  Bij de verkiezingen voor het Europees parlement zou de PvdA volgens de exit-polls een kleine 20% van de stemmen behaald hebben. Dat zich dit slechts in één enkele zetel winst vertaalt bij de peilingen voor de TK (naar 16 zetels, oftewel slechts 8%) is niet bepaald bemoedigend te noemen. Hoewel een partij die zo ver weg is gezakt als de PvdA uiteraard ieder sprankje hoop zal aangrijpen. En dat ze nu met marginaal verschil weer de grootste op links zijn, is ook een schrale troost met slechts 16 zetels.

  De vraag of de lichte terugval van het FVD komt door de wat mindere publiciteit rondom Baudet vlak voor de verkiezingen of door minder belangstelling voor de EU bij zijn achterban kan op basis van deze peiling wel voorzichtig beantwoord worden: kennelijk het eerste, omdat de peiling voor de TK redelijk aansluit bij de 11% die ook bij de EP-verkiezingen is gepeild.

  Verder verandert er weinig aan het beeld dat noch links, noch rechts, noch centrum-rechts een meerderheid heeft. Zelfs een brede middencoalitie van VVD-PvdA-CDA-D66 komt niet verder dan 66 zetels. Klassiek links komt op 40, met de Partij voor de Dieren op 48. Sociaal-economisch rechts (VVD-CDA-D66) komt op 50 zetels. En meer cultureel-rechts (FVD-PVV-SGP) op 34. Een duidelijke keus van de kiezer voor de koers op lange termijn is uit dit alles moeilijk af te leiden.

  1. Zouaaf

   Kort maar krachtig, het boreaals gelol van Baudet werkt afschrikwekkend. Daar bouw je geen huizen mee maar luchtkastelen.

   1. Sealgaire

    Blablablabla Heinz

   2. Mars020

    Liever een luchtkasteel, dan een moskee…

 12. Michael M

  Timmermans PVDA, ik zou gewoon blij wezen. Blij omdat Timmermans met een salaris van 5 ton per jaar ervoor gaat zorgen dat het minimumloon overal in Europa gelijk is waardoor bedrijven in Polen failliet gaan, hij voor massa immigratie is, dus nog meer gevaar en onze pensioenen volledig naar Brussel verdwijnen om dit over Europa te delen ( puur diefstal ). Dus werken tot je 85ste. PVDA maakt meer Kapot dan je lief is. We gaan naar de Verdoemenis. Hopelijk trekt ooit 1 van de Europese landen de stekker eruit zodat Europa alsnog in elkaar klapt als een kaartenhuis en 300 miljoen Europeanen bevrijd zijn van de dieven en graaiers in Brussel !!!

  1. Sealgaire

   hear, hear

  2. Caro

   Aan de PvdA denkend…
   Zij hebben ook veel met de vakbonden.
   Dezelfde vakbonden die oproepen tot staking in OV en waar sinds 10 uur vanochtend een kort geding dient.

   Mensen in OV zijn ambtenaren, dus betaald door overheid.
   Ik heb niets tegen ambtenaren, maar er is in casu ook een moreel kompas over stakingsrecht. Ik blijf verwonderen.

   1. Ad Fundum

    Doen, @Caro ! Dat scherpt de geest.

    1. Caro

     @Ad Fundum,

     Verwonderen blijft lastig.
     Off topic.
     Wat als verzorgingstehuizen meer worden bestuurd, ingericht, bewaakt als een goed hotel.
     Gastvrijheid, aandacht, pro actief, missie visie vertalen naar mensen die werken en wonen.
     Of liever geen bestuur om dit te bereiken, een andere inrichting en besteding gelden.

   2. Piet51

    @Caro
    Er was vandaag geen kort geding, want men besloot eerst te overleggen. Daar is men nog niet uit. Als dat overleg niets oplevert zou er een kort geding kunnen komen, maar ook dat is nog onzeker. De mensen in het OV zijn trouwens geen ambtenaren.

    1. Caro

     @ Piet,
     Het kort geding is vanochtend wel degelijk door gegaan.
     Vervolgens geschorst.
     De mensen in OV zijn wel degelijk ambtenaar.

     1. Piet51

      @Caro
      Je hebt formeel gelijk. Het kort geding is om 10:00 uur gestart met de vraag van partijen om toch nog weer te overleggen en daarom het kort geding (nog) niet inhoudelijk te houden.
      Ambtenaren werken bij de overheid. OV-medewerkers zijn voor een groot deel in dienst bij particuliere vervoersbedrijven en geen ambtenaar. Maar medewerkers van de gemeentelijke OV-bedrijven in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam lijken me inderdaad wel ambtenaar. Of medewerkers van het geprivatiseerde NS ambtenaar zijn, weet ik niet. Ik vermoed van niet.
      Remise???

     2. Caro

      @ Piet,

      Dank voor uw reactie, om remise wel gelachen.
      Ben benieuwd naar uitkomst.
      Persoonlijk heb ik mijn mening gegeven, dit moeten OV medewerkers niet willen. Wellicht dat zij oproep vakbonden niet volgen.

      Persoonlijk zie ik AOW leeftijd ook omlaag gaan, persoonlijk zie ik mijn pensioen ook geïndexeerd.

     3. Piet51

      @Caro
      Er zou hier meer gelachen moeten worden.
      Ook het kort geding is in remise geëindigd: staking verboden, maar alleen rond Schiphol.

     4. Caro

      @ Piet,
      I.d.d….weer een remise 🙂

 13. Mars020

  De nieuwe achterban van de PVDA, komt met een grote vloot rubberbootjes deze kant op. De PVDA hoort er te zijn voor de werkende Nederlander, want daarvoor zijn ze opgericht. Zolang ze daar niet voor opkomen, zal er geen echte Hollander meer op stemmen.

  1. Piet51

   @Mars020
   “Zolang ze daar (de werkende Nederlander) niet voor opkomen, zal er geen echte Hollander meer op stemmen.” Behalve nu die ruim 18% van de Nederlandse kiesgerechtigden dan. Die kiezers zien gelukkig heel veel voordelen in het standpunt van de PvdA over de Europese thema’s: de EU, de migratie en het klimaat. Dat zijn standpunten die ook de werkende Nederlander zeer aangaan.

   1. Vit

    Piet51

    Als de standpunten van de PvdA er over gaan dat de niet werkende migranten terug worden gestuurd naar land van herkomst vind ik het goed.

    1. Piet51

     De visie van de PvdA is heel duidelijk: vluchtelingen, dus mensen in nood, helpen, ook als ze geen werk hebben, en anderen terugsturen, zelfs als ze werk hebben.
     Maar dat moet men wel eerst serieus onderzoeken. Iedereen bij de grens tegenhouden, zoals zo vaak hier wordt bepleit, zal de PvdA en ook veel andere partijen nooit voorstaan.

 14. logisch denken

  van plaatselijke buien naar heftig noodweer. De club van volkert zit in de lift door geheugenverlies van het electoraat. Onbegrijpelijk dat men zo een kort geheugen heeft

 15. Janna47

  Het is maar weer duidelijk hoe dom het volk is om achter dat ene varken aan te lopen, die ook nog alleen voor zichzelf werkt en heus niet voor Nederland. Hoe dom kun je zijn.

 16. Heras

  “Hahageweldiggewoonhilarisch”: onthoud 1 ding, ook pvda zal moeten samenwerken met andere partijen.
  Daarbij kan de uitslag over enkele jaren ineens rechts uitpakken.

 17. nienke

  De pvda. stemmers hebben weer naar de sprookjes van Timmermans geluisterd en geloven er heilig in dat hij z’n uiterste best zal doen een walhalla voor ze te crieeren.
  Geen zorgen meer, genoeg geld voor iedereen, vrouwen moeten het veel beter gaan krijgen enz enz.
  De overgrote meerderheid van de PVDA. stemmers gelooft deze sprookjes prins.
  Wacht maar af totdat dit heerschap de macht heeft dankzij z’n kiezers, er gaat niets veranderen dit zijn zoals altijd wat we van de PVDA. gewend zijn loze beloftes.
  MACHT en nogmaals MACHT.

  1. Dreverhaven

   Larie, klinkklare kletskoek. Omong kosong.

 18. Meriadoc Brandebok

  BOEM! FvD stort helemaal in elkaar; VVD als raket omhoog.

  1. Stanly2000

   Guus kijk nog eens goed. VVD -8

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik ging even in DDS-stijl.

    1. Sealgaire

     Aldus sprak de hypocriete parasiet en supporter van de speklap, steenpuist, smeerpijp, leugenaar, blaaskaak en pisvlek.

 19. Michael M

  PVDA gefeliciteerd. De toekomst is bepaald. Door ongecontroleerde massa immigratie zoals overal te lezen is Europa implodeert zichzelf en de rijken zijn gevlucht.

 20. Julian

  De PvdA is toch een beetje het redelijk alternatief op links aan het worden. Hun klimaat beleid is niet zo radicaal als GL en D66 en op sociaal vlak minder radicaal als de SP. Dus als je dan toch links wil stemmen is de PvdA redelijk.

 21. Saskia Haan

  Dus het verlies bij FvD gaat rapper dan bij de PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.