MH17 – Premier Maleisië vroeg om bewijs, MH17-werkgroep reageert: ‘contraproductieve houding bij zoektocht naar waarheid’

Er is wat opmerkelijks aan de gang rondom MH17. De Maleisische premier vroeg om bewijs dat Rusland de BUK-raket heeft afgevuurd. In plaats van dat te leveren en de boel op te helderen, volgt een golf van kritiek. Dat meldt de NOS.

Nabestaanden van vlucht MH17 schreven een brief aan de Maleisische ambassadeur in Nederland, waarin zij protesteren tegen de uitspraken van diens premier Mahathir Mohamad.

“Zijn opmerkingen zijn meer dan alleen bizar en verontrustend; we vinden ze contraproductief bij de zoektocht naar de waarheid over de moord op 298 weerloze mensen, onder wie 43 Maleisiërs”, schrijft de Werkgroep Waarheidsvinding MH17. “Uiteindelijk ervaren wij zijn opmerkingen, met alle respect voor de premier en zijn ambt, als verraad aan alle slachtoffers en hun rouwende families.”

Valt u iets op? De vraag: ‘waar is het bewijs?’ is ‘contraproductief bij de zoektocht naar de waarheid’. In reactie op de vraag van de Maleisische premier, levert de werkgroep het volgende antwoord:

“De werkgroep wijst erop dat uit het JIT-onderzoek is gebleken dat vlucht MH17 werd neergehaald door een raket die door een lanceerinstallatie van het Russische leger werd afgevuurd. “Dit belangrijke bewijsstuk is door de Russische Federatie verstopt en vermoedelijk vernietigd”, schrijft de werkgroep. “Ook is er onweerlegbaar bewijs dat Rusland vals bewijs in elkaar heeft gezet. De Russische Federatie houdt belangrijke getuigen verborgen, getuigen waarmee het JIT graag wil praten.”

Juist ja, ‘het bewijs is overduidelijk, althans, dat was het voordat de Russen het vernietigden!’ En dat er ‘onweerlegbaar bewijs’ is dat de Russen vals bewijs hebben gefabriceerd, betekent nog steeds niet dat daarmee dan maar kan worden aangetoond dat zij verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van MH17.

Ik wil best aannemen dat de Russen verantwoordelijk zijn, die kans is ook gewoon wél aanwezig. Rusland heeft de afgelopen decennia nog nooit echt vertrouwen weten te wekken in de westerse wereld. Maar zorg er dan voor dat het bewijs daarvoor waterdicht is en op een eerlijke en open manier is onderzocht! Met dit soort reacties vanuit de werkgroep wordt er juist alleen maar méér achterdocht gecreëerd. En dat de werkgroep dan ook nog afsluit met:

“De werkgroep roept de Maleisische regering op zich van speculatie te onthouden totdat rechters gesproken hebben.”

is helemaal doordenkt van ironie, gezien het feit dat Nederland en Australië in mei 2018 de Russische federatie officieel aansprakelijk stelden voor de ramp. Hypocrisie alom!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  Het enige ‘bewijs’ wat het JIT heeft zijn de woorden van zolderkamer ‘journalist’ Bellingcat en wat beelden waarop een BUK installatie rijdend te zien is, zonder datum of locatie data.
  Maar omdat Oekraïne en Bellingcat zeggen dat de Russen schuldig zijn vinden het JIT en de nabestaanden dat het zo is.
  Om bewijs vragen mag niet.
  Kompleet geschift.

  1. Watcher

   Ik volg u nu al een tijdje, maar als er iemand compleet geschift is dan bent u dat wel.

   1. Joop Klepzeikert

    Hé leuk. Weer zo’n zwakzinnig ultra extreem linkse hersenloze trol, die werkelijk denkt dat normale mensen hem serieus nemen.

 2. lIN-T

  Typische Hollandse grote bek, emotionele mensen moeten zich niet bemoeien met het onderzoek.

  1. Trien Knoppen

   En dus ook de Maleisische premier niet. Aangezien het om een toestel uit zijn land ging!

 3. J.Rademaker

  Als er nog recht is dan zal er ook bewijs moeten zijn.

 4. Janna47

  Waarom is het toch zo’n probleem om de ware schuldige te vinden? Bij andere vliegrampen is er nog nooit zo’n probleem geweest. Vreemd toch? Wat/wie wordt er uit de wind gehouden? Alles wordt uit de kast getrokken om Rusland te beschuldigen, terwijl er voor Rusland geen enkel voordeel te behalen viel….Over Kiev wordt nauwelijks gesproken, terwijl daar naar mijn mening de angel zit….maar ja….dat wordt lastig, want die moeten we in de EU halen…Oekraine een land wat niks te bieden heeft en wat we ook tot onze dood kunnen verzorgen….met dank aan Verhofstadt en zijn companen Timmermanske en dat andere vette varken van de VVD.

  1. F.C. Labrouste

   Het klopt dat Rusland geen enkel voordeel had bij het neerhalen van de MH17. Niemand had daar voordeel bij.
   Het betrof een tragische vergissing van domme separatisten die de BUK van Rusland hadden gekregen. Als de Russen dat vanaf het begin hadden kunnen toegeven hadden we dit eindeloze gezeik niet gehad.

   1. Sealgaire

    Blablablablabla blaaskaak en pisvlek verzint zijn eigen waarheid.

   2. Fortiori

    De enige die weet hoe het werkelijk is verlopen is Poetin. Dat is de man die weet van de hoed en de rand. En deze baas houdt zijn kaken stijf op elkaar. Niets ontgaat Poetin, daar heeft hij zijn mensen voor. Die worden goed betaald, het gefilosifeer laat hij over aan anderen.

  2. van Urk

   Volgens de serienummers op raketmotor en raketbuis is de raket in 1986 door de Sovjet-Unie geproduceerd en vijf dagen later per trein naar west-Oekraine geleverd bij een Russische luchtafweerbrigade bij Ternopil in de buurt van de stad Lviv. Met het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991 is de raket in eigendom gekomen van de Oekrainse leger. Kennelijk is deze BUK systeem in handen gevallen van de rebellen -gezien de niet-militaire trailer waarop het vervoerd werd- en hebben die er gebruik van gemaakt of heeft het Oekrainse luchtafweerbrigade zelf een flinke blunder veroorzaakt omdat zij dachten dat het om een Russisch militair vrachtvliegtuig betreft dat terugkeerde naar Rusland.

  3. van Urk

   Rusland weet dat het Oekrainse leger Rusland niet zal binnenvallen en ook niet beschikt over bommenwerpers ten grootte van een Boeing. Dus..Waarom werd er dan op Oekrainse grondgebied op een groot vliegtuig op zeer hoge hoogte geschoten dat richting Rusland vloog?

   1. Trien Knoppen

    Hoe kan je van een vliegtuig dat op 10 kilometer hoogte vliegt de grote zien? En knap dat je het onderscheid kan maken tussen een Boeing en bijvoorbeeld een Antonov…
    Zoals ik al eerder zei zijn er in de maanden voorafgaande aan de MH17 ramp 3 grote transportvliegtuigen van Oekraïne neergehaald door de separatisten (=Russen)
    2 Antonovs en een Ilyushin!

    Dus Rusland had er helemaal geen voordeel bij! De separatisten dachten gewoon dat het een vrachtvliegtuig van Oekraïne was!

    Als je een beetje verstand hebt van luchtafweergeschut dan weet je dat raketten een grondradar nodig hebben om een groot gebied te kunnen overzien… dit hadden de separatisten niet! Ze hadden alleen een losstaande BUK-installatie en daarmee konden ze maar een heel beperkt gedeelte van het luchtruim afspeuren… ze wisten dus niet dat het om een vliegtuig ging afkomstig uit Amsterdam!

    1. van Urk

     Als je een vliegtuig op tien kilometer met blote oog ziet dan is het een groot vliegtuig. De BUK-installatie heeft een radarsysteem. Punt is dat deze radarsysteem waarschijnlijk geen informatie oppikt van vliegtuigen die een transponder aan boord hebben waardoor het geen onderscheid kan maken om wat voor type en soort vliegtuig het gaat.

  4. Fortiori

   @Janna, hebt u de illusie dat de schuldige nog in leven is ? Daar zijn geheime diensten voor om een en ander op te lossen.

 5. Bes Tolen

  Waarom zou Rusland het vliegtuig hebben neergeschoten? Wat zou het belang zijn? Merkwaardig is ook dat de route van het vliegtuig is veranderd. Op wiens verantwoording? De vluchtleiding?
  Waarheidsvinding is in de westerse wereld de laatste decennia zwak. Dat komt door bewuste politieke beïnvloeding. Die krachten moeten eens geïnventariseerd worden. Dat die in de VS leidinggevend zijn in berichtgeving ook voor Europa sluit ik niet uit. Met de berichtgeving over de Joego Slavische oorlogen was veel mis.
  Wie in kwestie van het neergeschoten vliegtuig schuld dragen, is onduidelijk. Maar dat een vliegtuig onnodig over oorlogsgebied vliegt, lijkt me een dwaasheid.
  We leven zelf onder voor een belangrijk deel dictatoriale politiek namelijk de massa immigratie en alles wat daarmee in verband staat. Wel, behalve dat dit het leefklimaat vergaand negatief beïnvloedt, ontneemt het het vertrouwen in de politiek en in mensen onderling. Wat verbeelden die politici, journaille, onderwijs e.d. zich eigenlijk wel? Want ze lijken volledig het gevoel voor de werkelijkheid en de leefbare toekomst kwijt te zijn.

  1. toetssteen

   @Bes Tolen
   Het was de laatste dag van de NAVO oefening in de Zwarte Zee. Ze moesten hoger vliegen, over de Zwarte Zee mocht niet.
   Ik ben kort ervoor zelf over Moskou gevlogen vanuit Singapore, Over Oekraine mocht niet!!!
   Aandit verhaal zitten zoveel vraag tekens dat het kort door de bocht van een Thugs Timmermans echt belachelijk is!
   Mijnwerkers die zich de touwtjes werkten om de lijken in een koelwagon te krijgen die goddank veel vroeger kon vertrekken dan aangekondigd waardoor het bombardement uren te laat kwam…. en dus de lijken aankwamen. Het maakt geen bal uit. Het waren de Russen.

  2. HierBenIk

   Volledig mee eens!

 6. fusilier

  Ga er maar vanuit dat ze dachten dat Poetin in dat vliegtuig zat.

  1. Trien Knoppen

   Wie dachten dat? De Oekraïners? Onmogelijk!
   Die wisten namelijk dat dit vliegtuig uit Amsterdam afkomstig was… daar zijn air traffic controllers voor! Die dragen toestellen namelijk over zodra ze van het ene land het luchtruim van het ander binnenvliegen.

  2. van Urk

   De kleuren (wit, blauw en rood) van beide vliegtuigen kwamen inderdaad bijna overeen.

 7. Ome Wim

  Die Rutte is er maar druk mee, die graaft nog steeds naar de onderste steen, of zou hij soms weer gelogen hebben ???????

 8. Trien Knoppen

  Iedereen heeft het maar over welk belang de Russen zouden hebben bij het neerhalen van een passagiersvliegtuig…
  Ik zou het graag om willen draaien… welk belang zou Oekraïne hebben dan?
  Hopen dat de EU en NAVO ingrijpen? Daar is dit veel te opzichtig en gevaarlijk voor…

  1. van Urk

   Oekraine maar ook Polen en de Baltische staten hebben anders wel veel breder steun gekregen van de EU en de NAVO dan voor die ramp.

 9. garfield

  Waarom mocht Maleisië de zwarte doos niet onderzoeken ?
  Waarom mag een mogelijke dader mee werken in het onderzoek en een veto hebben ?

  Is het om ons extra bang te maken voor de russen ?
  om zo toch hun zin te krijgen voor een eu leger ?
  kut eu , daarvoor was het veel beter Nederland heeft geen eu nodig .

  maar ach over 4 a 5 generaties zijn de blanke sterk in de minderheid hier en andere blanke landen .
  die kut kans parels fokken als de konijnen .
  maar ach voor vele links stemmers maakt het toch niet uit dat hun DNA en bloedlijn uit gaat sterven in de toekomst .

 10. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Hoe zat het ook al weer met al die lijken in winterkleding en omgeven / doordrenkt waren met een blauwe vloeistof / sterk water… Geen bloedspoor te vinden. RARA !

 11. peetjoh. k

  De schuldigen zijn degenen die de oorlog daar begonnen. Frans Timmermans is 1 van de daders.

 12. Veteraan

  MH 17 gedoe, is dat nu nog niet afgelopen ?
  Er heeft iemand een raket afgevuurd, raar maar dat gebeurt in een oorlog/strijd.
  Dus niet zeuren maar gewoon doorgaan.
  Er is genoeg tijd aan besteed, die mensen zijn dood en klaar ermee.
  Het heeft honderden miljoenen gekost, ruzie met Rusland terwijl er uiteindelijk niet bewezen is wie de schakelaar heeft overgehaald, vele miljoenen aan schadevergoeding en heel veel emotioneel gedoe.
  Ondertussen zijn er al miljoenen andere slachtoffers van strijd gevallen, zeuren we daar ook nog steeds over ?
  Jesus, wat een soap is dit geworden.

 13. Martinus52

  Trien Knoppen, via flightradar 24 kan iedereen via zijn tel. zien welk toestel het is, hoogte, snelheid, bestemming afkomst en bestemming etc. zien.
  Wat een stom gelul hier.

  1. Trien Knoppen

   Als het zo simpel is… waarom hebben ze de MH370 dan nog steeds niet gevonden?
   Appeltje eitje! Gewoon ff op je telefoon kijken… 🙂

  2. Trien Knoppen

   En hoe is trouwens de ontvangst? In the middle of nowhere in het Oosten van de Oekraïne… Net zo goed als in Winterswijk? 🙂
   Of gaat dat nog via de fax misschien…

 14. Kapitein Haddock

  Effe, …….iets bezijden het artikel; Rutte heeft de ” onderste steen, al bereikt?

  Voor vergeters: ” Ik zal de onderste steen bovenhalen betreffende MH17″

 15. Rud56

  Er wordt gesproken over domme separatisten, over moordenaars etc. Nu, die “domme’ separatisten, die ‘moordenaars’ waren en zijn soldaten in actieve strijd die gewoon hun werk deden: het tegenhouden van voor hun vijandige troepen. Met behulp van Rusland! Omdat die mede daar in de oorlogsvoering betrokken was.

  De westerse politiek én vliegmaatschappijen waren op de hoogte dat er voor 17 juli al vliegtuigen boven dat oorlogsgebied waren neergehaald!

  Dus wie hebben het bloed van die 298 onschuldigen aan de handen, wie zijn verantwoordelijk voor hun dood?
  Juist ja, degenen die bewust uit economisch (én politiek) belang dat toestel daar lieten vliegen.

  Het is dus ook uitermate achterbaks, ronduit schofterig om de schuld bij de Russen neer te leggen!
  Ja, dat hele JIT-gebeuren c.q. rechtsgang stinkt als zijnde één grote beerput! Eén groot gemanipuleer vanwege wellicht een gore verborgenEU-agenda!
  En het domme volk trapt ook hier er vol in!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.