MH17 - Premier Maleisië vroeg om bewijs, MH17-werkgroep reageert: 'contraproductieve houding bij zoektocht naar waarheid'

Geen categoriejun 02 2019, 19:00
Er is wat opmerkelijks aan de gang rondom MH17. De Maleisische premier vroeg om bewijs dat Rusland de BUK-raket heeft afgevuurd. In plaats van dat te leveren en de boel op te helderen, volgt een golf van kritiek. Dat meldt de NOS.
Nabestaanden van vlucht MH17 schreven een brief aan de Maleisische ambassadeur in Nederland, waarin zij protesteren tegen de uitspraken van diens premier Mahathir Mohamad.

"Zijn opmerkingen zijn meer dan alleen bizar en verontrustend; we vinden ze contraproductief bij de zoektocht naar de waarheid over de moord op 298 weerloze mensen, onder wie 43 Maleisiërs", schrijft de Werkgroep Waarheidsvinding MH17. "Uiteindelijk ervaren wij zijn opmerkingen, met alle respect voor de premier en zijn ambt, als verraad aan alle slachtoffers en hun rouwende families."

Valt u iets op? De vraag: 'waar is het bewijs?' is 'contraproductief bij de zoektocht naar de waarheid'. In reactie op de vraag van de Maleisische premier, levert de werkgroep het volgende antwoord:

"De werkgroep wijst erop dat uit het JIT-onderzoek is gebleken dat vlucht MH17 werd neergehaald door een raket die door een lanceerinstallatie van het Russische leger werd afgevuurd. "Dit belangrijke bewijsstuk is door de Russische Federatie verstopt en vermoedelijk vernietigd", schrijft de werkgroep. "Ook is er onweerlegbaar bewijs dat Rusland vals bewijs in elkaar heeft gezet. De Russische Federatie houdt belangrijke getuigen verborgen, getuigen waarmee het JIT graag wil praten.""

Juist ja, 'het bewijs is overduidelijk, althans, dat was het voordat de Russen het vernietigden!' En dat er 'onweerlegbaar bewijs' is dat de Russen vals bewijs hebben gefabriceerd, betekent nog steeds niet dat daarmee dan maar kan worden aangetoond dat zij verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van MH17.
Ik wil best aannemen dat de Russen verantwoordelijk zijn, die kans is ook gewoon wél aanwezig. Rusland heeft de afgelopen decennia nog nooit echt vertrouwen weten te wekken in de westerse wereld. Maar zorg er dan voor dat het bewijs daarvoor waterdicht is en op een eerlijke en open manier is onderzocht! Met dit soort reacties vanuit de werkgroep wordt er juist alleen maar méér achterdocht gecreëerd. En dat de werkgroep dan ook nog afsluit met:

"De werkgroep roept de Maleisische regering op zich van speculatie te onthouden totdat rechters gesproken hebben."

is helemaal doordenkt van ironie, gezien het feit dat Nederland en Australië in mei 2018 de Russische federatie officieel aansprakelijk stelden voor de ramp. Hypocrisie alom!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten