Peilingen! GroenLinks (-4) en FVD (-4) gedecimeerd terwijl PvdA en VVD goed scoren

Maurice de Hond (Peil.nl) leverde ons vandaag peilingen aan en wat blijkt? Dat niets zo veranderlijk is als het weer en de Nederlandse kiezer. We zweven er weer op los deze week. Zo worden Forum voor Democratie en GroenLinks gedecimeerd en verliezen ze beiden vier zetels. PvdA en VVD scoren goed en staan ondertussen bovenaan de ranglijsten.

De peilingen van 2 juni 2019

De peilingen volgens Maurice de Hond. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl
De peilingen volgens Maurice de Hond. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl

Als we naar de bovenstaande tabel kijken dan zien we een ouderwets vertrouwd beeld. De VVD staat bovenaan zoals ze al jaren doet want ‘het gaat steeds beter met Nederland’. En de PvdA doet het tegelijkertijd ook goed en staat ondertussen op de derde plaats. Het gaat in Nederland namelijk zo goed ‘dat herverdeling noodzakelijk is’. Maar dit vertrouwde beeld is niet het meest interessante aan de peilingen van deze week.

Het meest interessante is vooral dat de partij van Lodewijk Asscher de bloedrode cijfers heeft weten om te draaien in groene en het momentum van de partij is op volle kracht. De PvdA wint in een periode van enkele weken zo even 5 zetels. Met 18 zetels in de peilingen zijn de sociaal-democraten een kracht om rekening mee te houden. Ook de regeringscoalitie lijkt weer wat zetels te winnen.

Voor één persoon in Nederland zijn de peilingen waarschijnlijk een regelrechte frustratie. En dat is natuurlijk voor niemand anders dan de PVV-voorman Geert Wilders. Verandering van spijs zit er voor de PVV’ers nog niet in: Wilders gaat gewoon door met zijn werkzaamheden. Maar dat doet hij dan wel met 12 zetels minder in de peilingen dan de PVV haalde tijdens de verkiezingen van 2017. Met acht zetels in de peilingen is er weinig van de PVV over.

Verder worden Forum voor Democratie en GroenLinks momenteel gedecimeerd (beiden -4 sinds PS2019). De vraag welke factoren hier van invloed zijn op de resultaten ligt natuurlijk voor de hand. Het antwoord echter niet. Mogelijk dat de uitspraken van Thierry Baudet (FVD) in een essay leidden tot zetelverlies of wellicht politieke vermoeidheid na twee recente verkiezingen. Aangezien alle politieke kopstukken wel negatief in het nieuws komen, ook Mark Rutte, is het maar de vraag welke factoren hier echt van belang zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Ritter

  PvdA, GroenLinks en D66 zijn communicerende vaten.

  Als de een wat verliest krijgt de ander er wat bij.

  Dus nu de Klaver hype weer wat is geluwd krijgt de PvdA er wat stemmen bij.

  1. Meester Kong

   @R
   Je meent het 🙂 🙂 🙂

  2. Moh de pedo

   Inderdaad. Men zweeft van de ene linkse partij naar de andere. Klaarblijkelijk is men nergens tevreden. Wat vergeten kiezers toch snel het verleden. Pim is voor niets gestorven . Dit is klaarblijkelijk wat Nederland wil. Het effect zal vroeg of laat zichtbaar worden.

 2. F.C. Labrouste

  PVV en FvD leveren in deze peiling 6 zetels in.
  De voorspelde implosie begint op stoom te komen.

  Voor het FvD ligt de verklaring in de incompetente lijsttrekker en zijn wonderlijke gezwets. Daar waarschuwde Otten voor en daarin krijgt hij gelijk.

  1. Trien Knoppen

   En het sprookje van de klimaatdrammers is kennelijk ook over dankzij de incompetente Klaver…

  2. Meester Kong

   NRC

   Als meerdere vragenstellers Baudet confronteren met de vraag ‘hoe wil je dan een conservatieve revolutie?’, hekelt hij het idee dat politici per se antwoorden moeten hebben. „Dit soort vragen zijn symptomatisch voor het probleem.”

   De laatste vragensteller: wat wilt u echt zijn, een filosoof, of een politicus die ons vertelt hoe de weg naar de betere toekomst eruit gaat zien? „Ik heb een andere invulling van het begrip politicus te zijn dan wat dominant is geweest in Nederland en het Westen in de afgelopen jaren.”

   1. Beukman

    @Koning Kong
    Wat een déconfiture voor Baudet, deze avond. Om te beginnen weet hij niet eens de toch al niet al te ruime Zuiderkerk vol te krijgen, notabene in zijn eigen stad Amsterdam.
    En dan weet de eerste de beste toeschouwer hem al te vloeren met een paar simpele vraagjes.
    Zeer pijnlijk voor de held van mijn vriend Vit.

  3. Isengrijn

   F.C Labrouste,
   Ik denk dat uw gewenste implosie voorlopig uitblijft.
   Het FvD zal na dit gehannes wellicht groter worden dan ooit.
   Het onderlinge geruzie betekent voor de kiezer niet zo veel in dit geval. Zij, de kiezers, gaan voor het FvD als partij en haar standpunten.

  4. cuoretx

   En de incompentie van Rutte 3 de hoeveelste vvd’er heeft de boel al belazerd maarja partijen die aan de macht zitten wordt schijnbaar alles van gedoogd. VVD en PvdA ja ja partij dictatuur mooie parlemenraire democratie zeg. Daar hoor u niet uitzonderlijk of zwetsen

  5. edoc431

   Ik stel vast dat jij hier van 0 en gene waarde bent ,jouw feiten boeit hier niemand.
   Ik weet niet of je het weet dramorgel je zit op de verkeerde site, niemand hier heeft enige interesse jouw gelul .
   Jij hebt geen bord voor je kop maar een complete balk, werkelijk waar dat jij hier na al die jaren nog steeds rond huppelt ,man ik had je allang zo ver verbannen dat je zelfs met een vpn hier nog niet terug zou kunnen komen .

 3. santiago

  Mooi he zo’n democratie. 🙂

  1. Korporaal Monty

   Klopt, beter dan in Noord-Korea waar één persoon zijn wil aan een hele bevolking oplegt.
   Omdat hij denkt dat zijn koers de juiste is.

   1. santiago

    Nou, dat weet ik nog zo net niet hoor. Mensen hebben zo snel een oordeel.

    1. santiago

     Beatrix heeft ook welk goede dingen hoor.

 4. Ritter

  De gevestigde media bepalen nog altijd voor een groot deel de publieke opinie.

  Dus de dagelijkse demonisering van Baudet en van Wilders zullen een rol spelen bij de stem van de kiezer.

  Daarbij promoten de gevestigde media dagelijks de EU en overtuigen daarmee de mensen indirect dat de agenda punten van FVD en de PVV op dit gebied niet goed zijn voor Nederland.

  Het klopt dat ook Rutte kritiek krijgt van de media maar ook veel lof van deze media. Vooral zijn EU beleid krijgt veel lof in de media omdat veel journalisten pro-EU zijn.

  1. Meester Kong

   @R

   ”Dus de dagelijkse demonisering van Baudet en van Wilders zullen een rol spelen bij de stem van de kiezer. ”

   Het ouwe gejank betreffende demonisering steekt de kop weer op.
   Zo verklaar je alles…

   1. Ego-non-solus

    Het ouwe (sic) gejank … etc.

    Ja, ik begrijp wat u bedoelt.
    Maar gelukkig heeft demonisering nog nooit iemand kwaad gedaan. Toch?

    1. santiago

     Syp, ga de zaak ergens anders opkloten.

    2. Ragmilla

     U bedoelt zoals met Sylvana en Jetten gebeurt?

     Als Wilders haat zaait is het vvmu, als Wilders beledigt wordt is het demonisering en als Wilders voor haatzaaien wordt vervolgt is het onderdrukking.

  2. Robert75

   Nou daar ben ik het niet mee eens. Integendeel zelfs vaak heeft het een averechts effect. Ze kunnen demoniseren zoveel ze willen dat maakt de partij alleen maar groter. De PVV heeft gewoon ontzettend veel last van de populariteit van het FVD. Maar daarentegen ben ik er ook van overtuigd dat wanneer die populariteit gaat minderen dat de PVV weer zal groeien.

   En het Forum heeft geen enkele korte termijn oplossing. Die schuiven alles naar de toekomst.Zoals bv de Nexit en ook het immigratieprobleem. Baudet doet vooral heel veel filosoferen, en niet dat dat erg is maar een filosoof zijn denkers en een politicus is een doener.

   1. santiago

    Robert. Het forum heeft alleen nog maar geschreeuwd en nog helemaal niets gepresteerd. Maar wij weten ook wel dat het niet de bedoeling is van forum. Het forum heeft zijn doel reeds bereikt en hakkelt alleen nog maar wat na voor de buhne.
    Dat er nog zoveel naieve mensen zijn die in het forum geloven vind ik nog het zorgelijkst. Het aller ergste zijn de volslagen rasidioten die denken dat de PVV samen gaat met het forum. Dan ben je wel heel ver van het pad af.
    Als baudet wat zou willen, moet hij eerst maar eens een jaar of 15 in de modder gaan staan.
    De PVV zal zeker groeien naar de verkiezingen toe of onze verrotte, Minerva elite kliek moet weer een nieuwe list verzinnen, wat waarschijnlijk het geval zal zijn. We wachten weer af.

   2. Korporaal Monty

    “Maar daarentegen ben ik er ook van overtuigd dat wanneer die populariteit gaat minderen dat de PVV weer zal groeien.”

    Dan krijgt Wilders weer die adepten terug die als een blad aan de boom om kunnen draaien.
    Of komen ze niet meer terug bij Wilders omdat zijn verhaal niet zo extreem is als hij al 15 jaar voorschotelt?

    Je zou trouwens verwachten dat Wilders tijdens de ramadan in populariteit zou winnen gezien alle problemen en aanslagen die juist in deze tijd zo toenemen.
    Hieruit weet hij geen voordeel te behalen schijnbaar. Terwijl hij alleen maar voorbeelden van de ramadan terreur in Nederland hoeft aan te halen

    Zou Wilders lui geworden zijn?

  3. santiago

   Ritter. Voor een groot deel, laat me niet lachen, wel voor het hele deel hoor.Alles staat netjes op papier en wee je gebeente als je daar van af wijkt. Zelfs onze z.g. onafhankelijke journalistiek staat strak onder regiem. Jongens als Wynia, Duk etc. hebben niets in te brengen dan lege briefjes.
   Mooi he zo’n democratie.

 5. Beukman

  FvD: Otten heeft gewoon gelijk. Baudet moet stoppen met zijn achterlijke zweefpraat over vrouwen en uilen, én de functie van zijn partij als onderdeel van een cultus rond zijn persoontje moet worden gestopt. Gaat Otten definitief worden kaltgestellt voor zijn durf om zijn nek uit te steken, óf gaat Baudet eindelijk naar hem luisteren?

  GL: hopelijk straft de kiezer Klaver af voor de wijze waarop hij de vrijdenker en onafhankelijke geest Özdil aan de kant heeft geschoven. Dat past gewoon niet bij een partij met de pretenties van GL.

  PvdA: Asscher is een baken van rust in het woelige politieke landschap. Hij blijft kalm zijn verhaal vertellen zonder grootspraak, en zonder ook maar een zweem van populisme of uilengezwets. Dat is waar de gewone Nederlander op dit moment behoefte aan heeft.

  Al met al geen verrassende tussenstand dus van De Hond.

  1. santiago

   Baudet moet gewoon op sodemieteren en stoppen met het Nederlandse volk te belazeren.

   1. trutje

    Nou erger dan Rutte kan niet jarenlang lees je dat hij liegt en bedriegt en dan gaan ze weer op hem stemmen. Ik ken veel mensen en ze zijn allemaal FvD stemmers en dat zal zo blijven.

  2. Ego-non-solus

   @ Beukman
   Asscher blijft kalm zijn verhaal vertellen.

   Ik heb meer van u gelezen en meen dat u gewoonlijk inhoud van dat verhaal belangrijker vindt dan de wijze van brengen. Vorm versus inhoud, ik ga voor het laatste. U toch ook?

   1. Beukman

    Dank je @Ego, maar ik probeer hier een verklaring te vinden voor en verband te leggen tussen de cijfers van de genoemde drie partijen. Inhoud speelt zeker een rol: de PvdA is van de drie degene met de meest gematigde standpunten. Dat zal de van nature gematigde en genuanceerde Nederlander aanspreken.

    Maar denk je zelf ook niet dat de vorm wel degelijk een grote rol invloed heeft? Baudet is erg vol van zichzelf en overschreeuwt zich nogal eens. Asscher steekt hierbij aangenaam af als een man zonder een al te groot ego, die zijn verhaal vertelt zonder gescheld en zonder grootspraak.
    Rutte heeft diezelfde eigenschap, en ook hem heeft dat geen windeieren gelegd. Aangezien VVD en PvdA twee heel verschillende partijen zijn, durf ik te concluderen dat vorm inderdaad een belangrijke rol speelt.

    1. Ego-non-solus

     Oh, vorm is zéker belangrijk. Maar op de tweede plaats. Ik ben niet “van links”, ben het inhoudelijk dan ook met Asscher oneens, maar bewonder wel zijn ingetogen manier van optreden. Rutte lacht teveel en inderdaad, Baudet mag van mij iets minder pronken met zijn intellectuele bagage.
     Het rechtse verhaal van een man als Asscher, dan ben je voor mij de man.

     1. Beukman

      @Ego
      Ik ben het met je eens. Je benoemt ook een verschil tussen Rutte en Asscher waar ik nog niet op was gekomen: Rutte heeft dat tefal-achtige (al is het in de loop der jaren wel minder geworden), en door zijn verbale begaafdheid is hij als een goed geoliede worstelaar waar niemand vat op krijgt. “De man zonder eigenschappen”.

      Asscher komt authentieker en empathischer over. In hoeverre dát echt is of aangeleerd? Ik vrees dat we er niet achter zullen komen.

   2. santiago

    Syppie, er loopt wat kwijl uit je mondhoeken. Komt waarschijnlijk door je inhoudelijk gezeur. Ga ergens anders kwallen i.p.v. Beukman in de maling te nemen.

 6. Vraagtekentje

  Wat een triest volk, rennen allemaal weer terug naar hun oude “vertrouwde” partijtjes.

 7. edoc431

  Groen links -4 verbazend dat niemand het daar over heeft wel meteen PvD en PVV aanvallen .
  iedereen is blijkbaar stekeblind geworden maar goed tis mooi weer even richting Albufeira maar weer .de balle

 8. Lex

  Och och och het domme domme klootjesvolk dat leert het ook nooit.

  Weer word de VVD beloond voor zijn wanbeleid.

  Wat een onbetrouwbaar en verschrikkelijk onberekenbaar volk.

  Ik schaam me dat ik Nederlander ben.

  Wat een kut dag.

  1. Beukman

   Kom kom @Lex, het is maar een peilinkje. Laat je dag er niet door verpesten; een echte Nederlander vaart ook bij tegenwind fier rechtdoor zonder te versagen.

 9. Ome Wim

  Ik krijg sterk de indruk dat wij Nederlanders een volk zijn met een masochistische inslag en nog te zijn dom om voor de duivel te dansen.

 10. Kapitein Haddock

  Onvoorstelbaar dat de PVDA stijgt!
  Leren de Nederlanders het nooit?
  Nog meer Islamisering?
  Nog meer gelukzoekers?
  Nog meer anti-Nederland?
  Nog meer, etc,.
  Alle allochtonen gaan PVDA stemmen? PVDA: oprichter DENK en nu zelf een Moslim partij aan het worden?

 11. Rosasolis

  Het is nu eindelijk duidelijk dat onze kiezers moe zijn van alle sensatie en show van Thierry Baudet. Rust, vrede, en een gezond leven vinden de meeste mensen de hoogste waarden. Daarom zullen zij kiezen een van de bekende stabiele partijen. Wat hebben gewone mensen, die moeten omgaan met problemen thuis of op het werk, te maken met een excentriek leider van een nieuwe partij, FvD, die over complete onzin praat…zoals de uit van Minerva, Borealis, en Oekifobie?! De meest kwetsende onzin heeft Baudet durven praten en schrijven over de rol van vrouwen in onze maatschappij. Al vorige jaar waren zijn opmerkingen tegen vrouwen zeer onsympathiek, maar recentelijk is het van kwaad tot erger geworden. Kortom: het is duidelijk dat Baudet houdt niet van vrouwen. Zijn mede-oprichter voor FvD, Otten heeft hem gewaarschuwd…maar kennelijk moet de bizar Thierry show nog steeds doorgaan.

 12. Rud56

  Diegenen die een stem uitbrengen op ook een PvdA, VVD zijn dommer dan domst! Wat een volk!

  1. DidiMadloba

   Die kiezers denken misschien wel aan hun eigen belang, de egoïsten!
   Sinds wanneer is bestrijding van islamisering geen topprioriteit meer?
   Toegegeven: daar heb je weinig aan maar dat mag idealusten niet deren .

 13. Saskia Haan

  Binnen twee weken tijd verliest FvD de helft van de zetels die PVV groot is.. PVV mooi stabiel..Mocht de PVV een patient zijn die in kritieke toestand is opgenomen in ziekenhuis..en artsen zeggen: patient is stabiel..dan is dit een goed teken.
  Ik ga als DDS niet lachen om het verlies van FvD (dat deed ik al..haha!) Ik zou het jammer vinden als FvD niet in College Zuid-Holland zou komen.. (Dan kan ik nooit te weten komen waar ze politiek staan) en ik hoop op Collegeplaats FvD en PVV gezamenlijk in Limburg..en dan zien hoe dat loopt.. Ik ben ook van mening dat opkomst FvD slecht is geweest voor PVV, dus als die euforie straks verdwenen is of gedecimeerd..dan komen deze zetels weer in het politieke spaarvarken van de PVV, waarbij ik denk dat ‘het land intrekken’ van de PVV deze partij zeker geen windeieren zal leggen..Veel mensen komen beetje bij beetje wel achter de inhoud van FvD..ook van de PVV, echter bij de PVV zal zich dat vertalen in winst.. En gelukkig is de PVV geen ledenpartij, dus dat is solide basis.. Ik kijk uit naar de ledenvergadering van FvD, want dan wordt er meer bekend over FvD en wat de 35000 leden vinden van bijvoorbeeld hypotheekrenteaftrek, veroordeling Rusland inzake MH-17 en annexatie Krim..leden kunnen een visie/standpunt aannemen..en zo veel zinnen zoveel botsing..camera’s erop… Gelukkig staat er in de ledenvergadering van de PVV nooit een camera op..dat is slim bekeken van de PVV ..is het ondemocratisch? Ja… Zal het bij de partij FvD democratischer zijn? Ik denk van niet.. ik denk zelfs net zo ondemocratisch.. Nederland is een ondemocratisch land.. we moeten daarover niet zo verontwaardigd zijn.. ( Trouwens die 2 zetels verlies voor FvD komt toch niet door mij denk ik..ik ontken alles.. ) Ik moet zeggen dat de PVV juichers hier best veel invloed hebben, ondanks dat DDS pro FvD is..

 14. Fred Plantinga

  Het begint er op te lijken dat de Nederlanders genoeg krijgen van die zogenaamde [fascisten] populisten. Het werd tijd.

 15. Michael M

  Lees een aantal nieuwe en oude boeken over de politiek en leer hoe zij jarenlang een tactiek gebruiken waarin ook de media een rol in heeft. Geloof niet alles klakkeloos. Zo ook niet altijd de peilingen. Geluid moet je van links en rechts kunnen horen. Als links dit probeert te ondermijnen door altijd maar rechts tegen te werken zoals zij dat al jaren gewend zijn dan zal dit ooit averechts werken. Iedereen heeft de vrijheid om anders te denken en te kunnen zeggen wat zij denken. Vrijheid van meningsuiting is een gemeen goed. Dat is Democratie. Dat schijnt links niet zo te begrijpen!

 16. Michael M

  Voor die mensen welke vinden dat ze de PVV of FVD het liefst zien verdwijnen en hun programma afwijzen hopen wij dat wanneer de PVDA, VVD en GL het werk voortzetten om de rekening van 1000 miljard euro, waar de FVD zo op tegen is te pompen in 0,0007 graad omlaag dat niet gaat lukken, omdat China het voor ons met 12 graden omhoog verwarmd, de komende jaren zal die 1000 miljard ook keihard in de portemonnee van deze niet nadenkende mensen zwaar voelbaar worden. De leugen van Groenlinks dat bedrijven de rekening betalen, halen de bedrijven gewoon weer dubbel en dwars terug via verrekening bij de burger. Conclusie: De volledige kosten komen op het bordje van de burger terecht. Uw portemonnee zal leger zijn dan ooit. Er was ooit een gezegde: “Wie niet luisteren wil”….en dat doen we al jaren niet….

  1. DidiMadloba

   Heel simpel: met FvD beleid loopt de helft van Nederland onder maar tegelijk vlucht de helft van Nederland voor een Nexit.
   Dus de bevolkingsdichtheid blijft gelijk.

   1. Marcel4x4

    Nederland loopt niet onder. Dat is de grootste hoax ooit. Radicaal linkse leugens en bangmakerij om geld en vrijheden af te pakken. Geen enkel feit ondersteunt die onzin.

    Onze deltawerken zin bestand tegen stormen die 1x in de 10.000 jaar voorkomen. Zelfs als de zeespiegel fors zou stijgen dan bestand tegen stormen 1x in de 5.000 jaar. Bovendien kun je dijken ophogen als de zeespiegel sterker zou stijgen.

    Maar de zeespiegel stijgt niet meer dan eerst. 19cm per eeuw. Dit tempo is al ongeveer 6000 jaar gelijk en dus 100% natuur. Van de vermeende menselijke invloed is nog niets te merken.
    CO2 is een broeikasgas maar slechts een minimaal broeikasgas. Slechts 3,6%.
    Waterdamp is met 95% het belangrijkste broeikasgas en bepaald het broeikaseffect. CO2 is nauwelijks van invloed. Methaan blijft maar 12 jaar in de lucht en dus nog minder.
    Van de broeikasgassen in de lucht is slechts 0,28% afkomstig van de mens. Compleet verwaarloosbaar.
    En daarnaast zijn er nog veel grotere effecten: de zon, Milankovic cyclus, PDO, NOA, oceanen, atmosferische effecten, El Nino, La Nina.
    De mens is nietig klein en de invloed op het klimaat merk je niet op een thermometer.
    Over 10.000 jaar komt er gewoon weer een ijstijd.

    Er is NIETS aan de hand met het klimaat. Niets dat nu gebeurd is niet eerder gebeurd in het verleden. Niet in gebeurtenissen en niet in snelheid.
    In het Krijt waren er geen poolkappen en liepen er Dino’s op Antarctica.
    De Zuidpoolkap is 35 miljoen jaar oud, de Noordpoolkap minder dan 5 miljoen jaar. 50 miljoen jaar geleden leefden er krokodillen op Groenland.
    120.000 jaar geleden was het veel warmer en stond de zeespiegel 6 meter hoger.
    Recenter was het in de warme middeleeuwen en warme Romeinse periode warmer dan nu. In de kleine ijstijd was het weer een stuk kouder.
    In de laatste echte ijstijd stond de zeespiegel ruim 100 meter lager.

    Het warmt overigens al 20 jaar niet meer op. Sinds 1850 is het gemiddeld wat warmer mondiaal. Grootste stijging was tot 1943, daarna TEMPERATUURDALING tot 1975, toen waren ze bang voor een nieuwe ijstijd. Daarna ging de temperatuur stijgen tot 1997. Vanaf 1997 tot heden mondiale temperatuur ongeveer gelijk.

    Van een vermeende apocalypse door CO2 is geen sprake. Er is ook geen enkele toename extreem weer. Zuidpoolijs groeit juist.

    Er is nog niets aan de hand met het klimaat | Salomon Kroonenberg
    https://www.youtube.com/watch?v=2Tst9-Be4nY&t

    Hoezo, 5 voor 12? | Marcel Crok
    https://www.youtube.com/watch?v=aXvSc8b3dJw

    Maar er is een hele industrie ontstaan die flink verdient aan de hoax. Allemaal energiebronnen en apparaten die onverkoopbaar zijn omdat ze minder effectief zijn en duurder. Dus alleen door subsidie, dwang en bangmakerij te verkopen.
    Aan de andere kant zijn er mensenhaters die de klimaatreligie aanhangen en uit zijn op het afnemen van alle vrijheden en geld van de gewone burger. Communisme en eco-fascisme in feite.

    Overigens is FVD helemaal niet tegen duurzaamheid op zich. WEL tegen duur. Energie is een eerste levensbehoefte en mag niet duurder worden.
    FVD wil Thorium kerncentrales. En als iemand zelf zonnepanelen wil kopen zonder subsidie dan is dat zijn vrijheid. Maar dwing je klimaatreligie niet bij een ander door de strot.
    Kerncentrales ook prima. Maar dat mag niet van de groene maffia, ondanks dat het de meest efficiënte CO2 vrije energie is en het IPCC zegt dat de doelen alleen gehaald kunnen worden met kernenergie.
    Het feit dat ze deze energie negeren bewijst wel dat er geen klimaatprobleem is, zo wel dan zouden ze alles aanpakken om die vermeende apocalypse tegen te houden. En kernenergie is het meest effectieve middel.

    Een Nexit zou een verademing zijn. De vrije handel is goed. Maar al het andere dat wordt opgelegd door de dictatuur in Brussel leidt ons naar de ondergang.
    Terug naar de EEG of een Nexit.

    Laat al die linksen daar maar voor vluchten en neem de niet aangepaste immigranten (de meerderheid) mee. Dan wordt het hier weer lekker leefbaar.

 17. DidiMadloba

  De PvdA populair? Dat wordt belastingverhoging, speciaal voor de rijken.
  En omdat dit een rechtse site is wemelt het hier natuurlijk van de rijken.

 18. logisch denken

  Ik weiger te geloven dat Nederland wederom in de vvd / pvda trapt. Als dit waar is wordt het druk in het Pieter Baan centrum

 19. Heras

  Waar baseert die man zn cijfers op…hoeveel mensen zijn er ondervraagd

  1. Tripartite

   3000 mensen per weekpeiling dat zegt echt helemaal niks je krijgt op deze manier nooit een representatief beeld.

   1. F.C. Labrouste

    Tripartite weet niets van statistiek en zwetst maar wat. Een peiling onder 3000 respondenten is een zeer betrouwbare steekproef met een foutenmarge van minder dan 3%.

 20. Heras

  Tjonge, wat een naar bericht. En ik moet nog eten…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.