VVD'er Klaas Dijkhoff 'niet zeker' over steun van partij, haalt rekeningrijden nu al onderuit

Geen categoriejun 29 2019, 8:00
Klaas Dijkhoff is al met de volgende verkiezingen bezig. Hij zegt, een dag na de presentatie van het Klimaatakkoord, er niet zeker van te zijn dat zijn partij het rekeningrijden vanaf 2026 zal gaan steunen. Dat meldt het AD.
Zoals u gisteren kon lezen, is één van de te overwegen maatregelen het rekeningrijden: betalen per gereden kilometer. Er werden drie varianten gepresenteerd:
En nog voor er een keuze kon worden gemaakt, zaagt Dijkhoff al aan het hele idee. Nu is dat op zich niet zo'n ramp, ik hekel het hele idee van rekeningrijden namelijk, maar dit is nu de tweede keer dat Dijkhoff openlijk uitspraken doet die twijfel en verdeeldheid zaaien bij het kabinet. De eerste keer bagatelliseerde hij het Klimaatakkoord door het 'meer als richtlijnen' te zien en nu kan hij dus niet garanderen dat zijn partij dit onderdeel van het Klimaatakkoord zal steunen.
Dijkhoff lijkt op het mannetje in de rij die als eerst een stap naar voren lijkt te gaan zetten, maar net pas op de plaats maakt terwijl de rest, mede door hem, wél naar voren is gestapt. Waarschijnlijk wil Dijkhoff een signaal afgeven naar de kiezer dat bij de volgende verkiezingen de VVD weer wat naar rechts op zal schuiven en nu alleen meedoet voor de stabiliteit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten