Video: Thierry Baudet voorziet doemscenario Klimaatakkoord: “het einde van onze economie”

Zojuist sprak parlementair verslaggever Ernst Lissauer andermaal met Thierry Baudet (FVD) over het Klimaatakkoord. Baudet is niet blij met de inzet van het kabinet en herhaalt hij zijn standpunten in de hoop dat iemand luistert. Ook stelt de FVD-leider dat het Klimaatakkoord “de wraak van GroenLinks” is. 

Op de beelden is te zien hoe de voorman van FVD het Klimaatakkoord duidt als “de grootste zelfmoordbrief uit de Nederlandse geschiedenis. Het is echt belachelijk het is het einde van onze economie. Dit gaat ons de komende decennia zoveel geld kosten. Producten worden onbetaalbaar. Alles wordt duurder. En heel veel duurder.” Maar het akkoord ligt er nu toch en hoe vaak Baudet het ook herhaald: de meerderheid is vóór het plan.

Volgens Baudet zou uitvoering van het programma al vrij snel onsuccesvol blijken: “we gebruiken onvolwassen technieken die niet rendabel zijn”. Ondanks de waarschuwingen van Baudet lijkt zijn punt niet over te komen. Tijdens de klimaatclash tussen Segers en Baudet bleek dat beiden vast zitten ‘in hun eigen gelijk’. De klimaattransitie zal dus gewoon plaatsvinden. We voorzien drie mogelijke scenario’s van hoe deze grap gaat uitpakken 1) groene revolutie; 2) groene deceptie en 3) groene euthanasie.

Wel is het jammer dat Baudet zo stellig is wanneer hij zegt dat het “het einde is van de economie” terwijl zijn uitgangspositie is gestoeld in onzekerheid. Geheel zonder reden zijn de zorgen echter niet. Werkgeversorganisatie VNO-NCW waarschuwde eerder dit jaar voor ‘klimaatwerklozen’ door de plannen.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. Brazil

  Ruslandknuffelaar Baudet: Het grote project van Ruttes leven is om de macht in Europa.
  De leugens van Ruslandknuffelaar Baudet zijn groot nu blijkt dat Rutte gewoon in Den Haag blijft .
  Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  1. fockingworst

   @ Tim en @michael en@ teunis dokter zijn luie kneusjes…
   Kunnen niet eens een paar trollen wegsturen per dag…
   Of zijn ze zelf de trollen voor de hits?
   Wie zal het zeggen

  2. Duke

   Sapperdeflap wat een grap.

   1. Frets

    Hahahahaha geweldig gewoon hilarisch 🙂

  3. Scaldis

   Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch Hahahaha geweldig gewoon hilarisch

   1. Rosasolis

    Schadis. Hoe lang moet dit stomme gedoe van u doorgaan? Wat wil u bereiken met dit stomme onzin dat niemand zal lezen? Hopelijk zal de redactie van DDS dit flauwekul van u verwijderen.

 2. tonna

  In Duitsland krijgt iedereen die maar wilt,een gratis gasaansluiting van het Russisch Nord Stream net???
  In Nederland is dat onmogelijk en pertinent niet toegestaan door onze regering!
  Rara hoe is dat mogelijk?
  Dit is toch niet te begrijpen,Duitsland is immers óók een EU lidstaat!
  Baudet heeft gelijk,Rutte3 is zwakzinnig!

  1. Heinz

   Jawel, @tonna, en premie van 750 Euro. Zo zijn Duitsers.

 3. Meriadoc Brandebok

  Het ziet er onderwijl niet naar uit dat Rutte naar Brussel gaat. De vraag is hoe Thierry zich daar uit gaat draaien. Zal hij toegeven dat hij zich bezondigde aan zwartmakerij of verzint hij een andere uitvlucht?

  Baudets geloofwaardigheid lijkt weer eens op de grond aan duizend kleine scherven te liggen.

  1. fockingworst

   @ Tim en @michael en@ teunis dokter zijn luie kneusjes…
   Kunnen niet eens een paar trollen wegsturen per dag…
   Of zijn ze zelf de trollen voor de hits?
   Wie zal het zeggen

   1. Dropje

    Motherfucking fockingworst staat weer eens pal voor de vrijheid van meningsuiting

    1. logisch denken

     Motherfucking dropje staat weer eens pal voor de vrijheid van meningsuiting

  2. M de ruyter

   Misschien, maar wat heeft links ons gebracht de laastse 40 jaar?
   Ik wil gewoon ander beleid, en dat de onervaren flamboyante baudet weleens een misser maakt vind ik wel grappig.
   Mijn volksdeel doet niet aan politiek correct

  3. M de ruyter

   Nou daar leek het anders wel op, hij kroop zo diep in de hol van Brussel tegen alle belangen van de gewone Nederlander in, dat ik het eerlijk gezegd ook verwacht had.
   En niet alleen baudet zei dat, ook de mainstream media had het erover.

  4. Stanly2000

   Ja Guus dit is de eerste keer dat Rutte NIET gelogen heeft. Dat moet gevierd worden!

 4. EU kok

  “de wraak van GroenLinks”
  de grootste zelfmoordbrief uit de Nederlandse geschiedenis.
  .
  Volgende week lezen we dat hij verkeerd begrepen, geciteerd wordt.

  1. M de ruyter

   Groenlinks staat synoniem voor de linkse elite, en ja dat heeft ( culturele) zelfmoord neigingen.

 5. Ab Infinitum

  Thierry jaagt ons de stuipen op het lijf met de zelfmoordbrief. Onbetaalbare offers van de bevoking vwb de kosten van het klimaat akkoord, uit de klauwen gierende consumentenprijzen. En als toetje pensioen kortingen. Heeft hij geen vrolijker nieuws ?

  1. logisch denken

   hij brengt het nog positief want de lange termijn gevolgen zullen desastreus zijn

 6. logisch denken

  dit is inderdaad een feitelijk misplaatst akkoord. Onze belastingcenten worden geschonken bij de oosterburen om gasaansluitingen te promoten en wij moeten hier maatregelen nemen om 0,0004 C temperatuurstijging te voorkomen. Een geheel uit zijn verband gerukt plaatje wat gepromoot wordt door politieke denktanken die allen een belang hebben bij de maatregelen. De echte onafhankelijke wetenschappers stellen allemaal dat dit waanzin en toch dendert de trein verder omdat niemand realistisch wil kijken. We gaan iets doen omdat we wat moeten doen maar niemand snapt waarom we het doen.

  gevolg is dat we het milieu onevenredig zwaar gaan belasten door het delven van het schaarse lithium, het vernietigen van uitstekende gebruiksartikelen , het bouwen van onrendabele alternatieve energie voorzieningen.

  gevolg 2 is dat we het stabiele energienet vervangen door een onzeker systeem van gekoppelde energiebronnen die afhankelijk zijn van de natuur.

  WE ZIJN KNETTERGEK MET ZIJN ALLEN DAT WE DIT LATEN GEBEUREN

  1. Heinz

   De enige oplossing is fuseren met Duitsland. Allebei aan het gas.

   1. toetssteen

    @Heinz
    een hoe nu met het Luns contract met Italië. U weet wel gas verkopen ver onder de delvingsprijs…. Maar we zitten er wel aan vast hè.

    1. toetssteen

     Leuk zeg, ik plaats een ter zake doend stuk en foets!!!!
     Redactie doe zulks met de blablabla enz.

    2. logisch denken

     uiteraard wordt dat gewoon uitgediend. Aardgas in overvloed immers

    3. tonna

     Nord Stream 2 is bijna klaar,het fiat van rutte3 is genoeg om heel Nederland van Russisch gas te voorzien!
     Verdere bestaande langdurige contracten hebben met deze handelswijze niets van doen!
     Het is puur een politieke beslissing die Rutte 3 niet wilt nemen ivm een gevreesde “afhankelijkheid van Rusland”!
     Ik persoonlijk vind dat wij meer hebben te vrezen van de EU dan van Poetin!

     1. toetssteen

      @Tonna en Logisch
      Eens, echter Luns heeft ervoor gezorgd dat wij per contract vastzitten aan de leveranties aan Italië.

  2. Siemien

   Klimaat Nederland stelt op mondiaal (wereld) niveau helemaal niets voor, wij zijn gelijk aan een stofje op de weegschaal. Toch wil ‘onze’ regering voorop lopen in een peperduur spel, geïnspireerd door de klimaatgelovigen op links.
   Dan nu het verlossende antwoord, je mag zelf bedenken wat ik ermee bedoel:
   Afrika: 1,2 miljard inw, 714 x groter dan Nederland
   Rusland: 144,5 miljoen inw, 402 x groter dan Nederland
   Amerika: 325,7 miljoen inw, 231 x groter dan Nederland
   China: 1,3 miljard inw, 225 x groter dan Nederland
   India: 1,3 miljard inw, 77 x groter dan Nederland
   Iran: 82 miljoen inw, 38 x groter dan Nederland
   Colombia: 47 miljoen inw, 26 x groter dan Nederland
   Turkije: 80 miljoen inw, 18 x groter dan Nederland
   Irak: 39 miljoen inw = 10 x groter dan Nederland

   Samen zijn deze landen 1731 x groter dan Nederland.

   1. Dropje

    Wat is dat toch met knetter rechts, ALTIJD maar wijzen naar een ANDER en zelf geen enkele verantwoordelijkheid willen nemen
    Lekker makkelijk, dat wel

    1. Siemien

     Klimaat probleem bestaat niet, we hebben te maken met een stel spastische klimaathysterische religieuze klimaatofoben.

     Klimaathysterische religieuze liegen alles bij elkaar.
     Wat wij nu aan CO₂-uitstoot moeten terugbrengen (tegen zo’n 1.000 miljard aan kosten, wat dus de totale ineenstorting van onze economie betekent), is wat China in vijf dagen uitstoot. En de komende vijf jaar alleen al bouwt China nog eens 700 nieuwe kolencentrales bij. Waanzin….

     De “consensus van 97%” vd klimaatwetenschappers.
     Deze claim is feitelijk volstrekt onjuist.

     forbes.com/sites/alexepstein/2015/01/06/97-of-climate-scientists-agree-is-100-wrong/#27d6c5243f9f

     “maar toen het onderzoek publiekelijk werd uitgedaagd door econoom David Friedman, berekende een waarnemer dat slechts 1,6 procent expliciet stelde dat door de mens veroorzaakte broeikasgassen ten minste 50 procent van de opwarming van de aarde veroorzaakten.”

     Onze atmosfeer bestaat voor:
     – 78% uit stikstof
     – 21% uit zuurstof
     – 1% uit edelgassen
     – 0,038% is CO₂
     Van deze 0,038% produceert de natuur 96% zélf. De mens staat voor de andere 4%. De invloed van de mens in zijn geheel op CO₂ staat dus welgeteld voor 0,00152%

     1. logisch denken

      tja , zoals ik stelde , elk weldenkend mens met een analytisch denkvermogen kan de invloed van de mens inschatten cq uitrekenen. Als blinde ezels achter klimaatpausen marcheren is echter simpeler voor de gutmensch die zijn schuldgevoel wil blussen.

      klimaathoax van mensen die er beduidend beter van worden.

     2. Frets

      Wie niet het ultralinkse klimaat aanbidt wordt gestenigd

      Telegraaf en door Leon de Winter op dinsdag 2 juli 2019

      De klimaatdiscussie is een gesprek tussen gelovigen en belanghebbenden zoals er in de middeleeuwen hevig gediscussieerd werd over geesten; de meeste geleerden van die tijd discussieerden over hun verschijningsvorm, grootte, gewicht. Er bestond geen twijfel aan het bestaan van geesten, en wie dat wel deed, werd verketterd.

      Sceptici en dissidenten worden momenteel ook verketterd. Ten onrechte worden zij ’klimaatontkenners’ genoemd, alsof er iets te ontkennen zou zijn aan het bestaan van een dynamisch-chaotisch klimaat. Het klimaat verandert altijd op een planeet met een flexibele aardkorst rondom een gloeiend hete ijzeren kern, met een dampkring, oceanen, absorptie en reflectie van kosmische straling.

      Onze vooruitgang en welvaart is mede ontstaan door het verbranden van fossiele brandstoffen voor energieopwekking; dat is een stuk effectiever dan het sprokkelen van hout. Nog effectiever is atoomenergie; wie durft dat begrip nog in de mond te nemen?

      Groene heilstaat
      Klimaatactivisten zoeken de totale controle over de samenleving. De kapitalistische samenleving moet veranderen in een groene heilstaat, die in feite de vervulling is van de marxistische utopie. Om die te bereiken, moet twijfel aan de extreem giftige rol van CO2 in het opwarmen van het klimaat worden onderdrukt; sceptische wetenschappers worden verketterd.

      Politici en bureaucraten van de VN hebben zich meester gemaakt van de klimaatproblematiek; wie die problematiek als existentieel gevaar voor de mensheid kan inzetten, krijgt de sleutel in handen tot een fundamentele transformatie van de wereld.

      We naderen in Nederland (Gidsland!) een point of no return – nee, niet het punt waarop de aarde koorts krijgt, zoals Al Gore eens opmerkte. De aarde kan geen koorts krijgen aangezien de aarde geen vaste temperatuur heeft. We leven in de milde slipstream van een verschrikkelijke ijstijd, en de aarde ontwaakt nu al tienduizend jaar lang uit die bevroren toestand. Nee, we naderen een point of no return qua overheidscontrole over ons doen en laten, én over ons denken.

      Doodvonnis
      De klimaatreligie is onverbiddelijk ten aanzien van ketters. De nieuwe klimaatkardinalen eisen totale onderwerping aan hun geloofsartikelen; wie daaraan twijfelt, tekent zijn doodvonnis. Sceptische klimaatwetenschappers raken hun baan kwijt, tijdschriften weigeren hun artikelen af te drukken, ze worden uit symposia verbannen. De klimaatkardinalen heersen al in politieke en publicitaire zin; nog even, en zij kunnen gevangenisstraffen uitdelen.

      Een modern doodvonnis is verbanning uit de wereld van de (sociale) media. De leiding van de grote techbedrijven hangt ook de progressieve klimaatleer aan, want dat is politiek gezien veilig en biedt privileges. Een van de meest opmerkelijke en betekenisvolle figuren is Mark Zuckerberg, de man van onder andere Facebook. Hij is voor vrije migratie, maar heeft om zijn landgoederen hoge muren laten bouwen. Het is het gedrag van de leden van het vroegere Politbureau van de Sovjet-Unie: allen overtuigde marxisten en hypocriet tot op het bot.

      Kortgeleden heeft het KNMI de temperatuurgeschiedenis van Nederland aangepast. Dat heet homogeniseren. De temperatuurpieken van het eerste deel van de twintigste eeuw zijn afgevlakt. Een groep onderzoekers rond klimaatjournalist Marcel Crok heeft daarover een vernietigend rapport geschreven, maar dat heeft niet tot een nationaal debat geleid. Dat soort debatten zijn uit den boze. De klimaatkardinalen willen dat niet, de media niet, de meeste politici niet.

      Controle
      Geen bedragen in cash meer hoger dan drieduizend euro. Kilometerheffing die de sporen die we trekken controleerbaar maken, voor zover Google dat niet al doet. Het elektronische betaalverkeer laat zien wat we kopen, hoe vaak, waar. Let op het moment dat cash helemaal wordt afgeschaft; daarover wordt al geruime tijd in de wandelgangen gesproken. Dan is ons gedrag geheel onderworpen aan controle door instanties, en wordt dan corrigeerbaar. Wat dat inhoudt, gebeurt momenteel in China. Daar worden burgers afgerekend op hun sociale gedrag, want dat is zichtbaar gemaakt, en dus rijp gemaakt voor beheersing en bijsturing. Bij ons gaat dit gebeuren ten aanzien van ons energiegedrag.

      Er wordt in politieke kringen gesproken over gemeenteambtenaren die het recht krijgen om huizen binnen te treden en de energiesituatie te beoordelen; als je te veel CO2 uitstoot, word je gestraft.

      We zijn op weg naar een autoritaire nachtmerrie die gerechtvaardigd wordt met de stelling dat we geen keuze hebben omdat anders de zeeën onze steden opslokken en de aarde verschroeit. Kan het Bijbelser? Is de klimaatreligie niet een boete- en ondergangsmythologie voor seculieren? Een nieuwe leer die eenheid schept, duivels bestrijdt (de sceptici), verbinding geeft, persoonlijke zingeving biedt en de weg aanwijst naar een zuivere heilstaat zonder ballast, afval, viezigheid, onenigheid, confrontaties?

      De zogenoemde klimaattransitie houdt een fundamentele transformatie in van onze samenleving. De rest van de wereld doet niet mee (er staat in Polen een kolencentrale die per jaar slechts twintig procent minder CO2 uitstoot dan onze hele industrie bij elkaar). Ik heb dat al eerder geschreven: dit had in een referendum aan de burger moeten worden voorgelegd. Dat is niet gebeurd: het wordt ons opgedrongen.

      Over een religie kan niet worden gestemd. Je bent een gelovige, of niet en in dat laatste geval moet je ritueel worden gestenigd. Dissidenten als Marcel Crok weten er alles van.

     3. Piet51

      @Siemien
      Het klimaatprobleem bestaat zolang er ook maar een enkele wetenschapper is die goed wetenschappelijk onderbouwd dat probleem specificeert. Dat wil niet zeggen, dat het klimaat inderdaad gevaar loopt, maar wel dat het serieus onderzocht zou moeten worden. En dat gebeurt nu dus, zeker omdat het er niet slechts 1 is, maar 97% van alle zich uitsprekende klimaatwetenschappers. Dat is bijna in een kleine tien onderzoeken aangetoond. Zie de site klimaatverandering voor meer info.

      Die 1000 miljard van Baudet is te gek voor woorden om er nog tekst aan te wijden. Het zijn investeringen, waarschijnlijk te hoog geschat, maar o.k., we doen het ermee. De daaruit voortvloeiende afschrijvingskosten zijn onder bepaalde aannames gemiddeld 17 miljard per jaar (zie mijn sommetjes van een paar dagen geleden). Heel veel geld inderdaad, maar omdat die investeringen bedoeld zijn om minder fossiele energie te gaan gebruiken, worden ze, tenminste voor een groot deel, terugverdiend. Ook investeringen in dubbel glas, vloer- en dakisolatie, zonepanelen zijn voor een particulier hoog, maar worden binnen 10 jaar terugverdiend, ruim voor de gebruiksperiode. Volledig terugverdienen hoeft niet, want een beter klimaat mag best wat kosten. Laat Baudet hierop eens een zinnige reactie geven in plaats van steeds maar weer die 1000 miljard en die zelfmoordbrief-metafoor.

      Dat sommetje met percentages CO2 en de invloed van der mens getuigt alleen maar van onwetendheid v.w.b. natuurverschijnselen, chemie en natuurkunde.

     4. Piet51

      @Frets
      De laatste opmerking van Leon de Winter zal hem ontglipt zijn. Want wie is hier de gelovige. Zijn dat de mensen die al die wetenschappers volgen die zekerheid hebben en verkondigen op grond van de resultaten van hun onderzoeken? Of zijn dat de volgelingen van klimaatsceptici die hun geloof ontlenen aan wetenschappers die ook menen wat over het klimaat te kunnen zeggen, zonder ook maar een spoor van degelijk wetenschappelijk bewijs. Wie is hier nu de gelovige en wat is nu de religie?

    2. logisch denken

     Wat is dat toch met knetter links, ALTIJD maar wijzen naar een ANDER en zelf geen enkele verantwoordelijkheid willen nemen
     Lekker makkelijk, dat wel

 7. J.Rademaker

  Helaas heeft hij gelijk, op grond van een (klimaat) geloof macht verwerven ten koste van de bevolking. De geschiedenis geeft voorbeelden genoeg.

 8. Jumping

  Inderdaad Baudet het faillissement van Nederland.
  Tel daar bij op, de totale kosten van het demonteren en afvoeren van al het staalwerk inclusief leidingwerk van de gas en olie winning op ons deel van de Noordzee.
  Geschatte kosten ca 1 Miljard Euro.
  Let op het zelfde is van toepassing op de verouderde windmolens.
  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 9. tonna

  De links verwarde EU politici met hun waanzinnig klimaatakkoord hoeven maar een klein beetje groene stroom op te wekken!
  Net genoeg,om een aantal electrische stoelen van energie te voorzien,om vervolgens zichzelf te bevrijden van hun ongeneeslijk psychotisch leven!

 10. Sprookjesfiguur

  misschien is het klimaatakkoord wel de oplossing voor een gezonde samenleving. Veel Nederlanders hebben het nog steeds te goed, waardoor ze werkelijk alles slikken wat de overheid bedenkt. Pak de Nederlander financieel, en dan doet het misschien wel pijn. Geld is helaas voor veel Nederlanders belangrijker dan een gezonde samenleving. Raak ze in de portemonnee, en ze worden wakker. Dan pas merken ze hoeveel geld er over de balk wordt gegooid, met name aan de meest onzinnige projecten (lees asiel, migratie, ontwikkelingshulp, EU, koningshuis, etc etc etc).

 11. Agios

  Nederland naar de bliksem, Europa aan het zieltogen. Als we de oorzaak van beide gevallen bekijken gaat het om machtsspelletjes, beinvloeding en de on stuitbare neiging van links en groen om alles kapot te maken.

 12. Lao Tse

  Thierry hysterisch in de overdrive.
  Er zijn mensen die zijn bespottelijke teksten serieus nemen maar gelukkig zijn dat er niet zoveel.

  1. logisch denken

   ontkracht de beweringen dan is inhoudelijk op feiten ! Maar jij bent gelijk aan die blaaskaak van urgenda , je durft niet inhoudelijk in debat want je hebt geen argumenten anders dan de bangmakerij die zijn vruchten heeft afgeworpen

   1. Piet51

    Mag ik ook antwoorden? Vast.
    Die 1000 miljard van Baudet is te hoog geschat. Als dat bedrag in de komende 20 à 30 jaar moet worden opgehoest en er staat geen enkel voordeel tegenover, is het een zware klap voor onze economie. Maar dat is natuurlijk niet zo. De Volkskrant komt in februari 2019 uit op ongeveer 50 miljard, wat weer een lage schatting lijkt te zijn, want er zijn nog veen onbekende kosten en investeringen. Anderen houden het op een bedrag rond de 500 miljard. Maar veel interessanter is de discussie hoe je hiermee moet rekenen om tot de te verwachten financiële last voor burgers en bedrijven te komen. En juist op dit punt gaat Baudet volledig de mist in. Eerder liet ik zien, dat die miljarden in ieder geval geen kosten zijn en dat er bovendien hoge baten tegenover staan. Anders zullen particulieren en bedrijven die bedragen nooit uitgeven. De afschrijvingskosten zijn onder bepaalde aannames (in 30 jaar af te schrijven en de komende 30 jaar elk jaar 33 miljard te investeren) te ramen op 17 miljard. Baudet hoor je daar allemaal niet over en dus is hij op die punten ook niet te beschuldigen van desinformatie. Wel echter van het onvolledig informeren en dat is net zo afkeurenswaardig.
    Tip voor Baudet: Laat Otten e.e.a. eens volgens de daarvoor geldende regels doorrekenen tot welke kosten deze maatregelen jaarlijks leiden.

 13. tonna

  Heb gisteren een stevig glas single malt gedronken,op de tegenslag en verlies voor Timmermans!
  Timmermans spreekt meerdere talen(multiculti!),verafgoodt moslims en haat fossiele brandstoffen!
  Die man is ècht hysterisch!

  1. Lao Tse

   Jammer dat Nederland deze toppositie niet mag vervullen.
   Geluk bij ongeluk is dat Rutte woord hield (de leugens van Baudet zijn ontmaskerd) en behouden blijft voor Nederland. Hij maakt daarmee grote kans ook de volgende premier te zijn.

   1. logisch denken

    dus ook jouw leugen ! waarvan akte

    1. Lao Tse

     Welke leugen precies?

     1. logisch denken

      weet je nu echt niet meer wat jezelf beweerd hebt samen met die trol brazil ? links heeft heel vaak last van spontaan geheugenverlies. Normale mensen noemen dat liegen. Je bent een volwas leugenaar das duidelijk

  2. Peter Oudshoorn

   Ja Tonna, ik heb ook een feestdansje uitgevoerd op het verlies van die volgevreten, plofkippende hansworst: de schaamteloze windbuil die over lijken gaat en van top tot teen vol zit met foute ideeen. Die ramp is ons bespaard gebleven.

   1. Hans Brusselmans

    Voorlopig komt er nu een Moffin aan het bewind die een Verenigde Staten van Europa helemaal ziet zitten, dus zoveel schieten we er niet mee op dat die volgevreten vetkwab het niet wordt.

    1. Lao Tse

     Dat is correct, Brusselmans, Von der Leyen is een gedreven pro-Europeaan en zal op dat punt de agenda van Macron en Merkel stevig doortrekken. Ze is niet voor niets door Macron naar voren geschoven.

     Ze is echter nog niet zeker van haar kandidatuur: het EP heeft in meerderheid grote moeite met deze voordracht.

    2. Peter Oudshoorn

     Jazeker Hans, je hebt gelijk. Maar als ik moet kiezen tussen twee kwaden, zie ik toch liever Von der Leyen dan Timmerfrans. Ik heb echt een pleurishekel aan die rat. Hij deugt gewoon niet, zit verkeerd in elkaar.

    3. Fortiori

     Een dubbele ad hominem ? Is dit het enige.

   2. Lao Tse

    Timmermans blijft eerste vice-voorzitter van de EC en met zijn ervaring mogelijk de man met de meeste invloed.

    Hij kon geen voorzitter worden omdat hij het waagde stevige kritiek te uiten op de aantastingen van de rechtsstaat in Polen en Hongarije. Daar zal hij zeker mee doorgaan, geholpen door de nieuwe pro-EU voorzitter.

  3. Pescador

   Jammer dat tie geen hardaanval gehad heb.

 14. Pescador

  Ach de eerste geinstalleerde warmtebronnen maken al teveel lawaai en dan zijn er nog maar een paar ze moeten voor veel geld worden aangepast en gaan dan minder warmte leveren als alle huizen straks zo´n duur ding hebben wordt de herrie verschrikkelijk en hebben we een constand stuk lawaai in ons hoofd. Therry heeft gelijk let maar op.

 15. Vit

  Wat wij aan CO2 produceren is peanuts vergeleken met landen als China, laat men daar eens wat aan doen, in Beijing kun je vaak niet zonder mondkapje over straat en dat waait in de hogere luchtlagen ook hierheen.

  Dat het klimaat veranderd is in een kort tijdsbestek lijkt mij duidelijk, het is wel prettig om hartje winter bij 20 graden een terrasje te pakken op Kijkduin, dat dan weer wel.

 16. logisch denken

  @piet 51

  Ga de oproepen , lezingen , rapporten van de ECHTE wetenschappers een bestuderen en beluisteren. De mening van een zelf benoemde professor van urgenda die slechts wiskundige is schaar ik niet onder wetenschappers.

  De wetenschappers waar jij achter aan loopt zijn geselecteerde wetenschgappers uit de politieke denktanken die allemaal een winst te behalen hebben bij de voorgestelde plannen.

  Slechts idioten beweren dat de mens verantwoordelijk is voor de verstoring van de klimaats cyclus door de mens. De bangmakerij doet het overigens erg goed en de lobby is berensterk. Wat we doen maakt niet uit als we maar iets doen. Het electoraat is werkelijk murf gemaakt door de demagogie. Erge krachtige lobby dat moet ik toegeven

  1. Piet51

   @logisch denken
   Ik volg “echte wetenschappers”, echt. Maar ik zoek dan wel “echte klimaatwetenschappers”. En die zijn het in overgrote meerderheid eens over de opwarming van de aarde, de oorzaak ervan (mensen) en dat er nu nog iets aan te doen is (CO2-reductie). Andere wetenschappers spreken zich ook uit, maar dat zijn er minder en de meesten zijn geen klimaatwetenschapper. Die 97% van de klimaatwetenschappers die zich uitspreken, vaak toegelicht hier, zijn in verschillende onderzoeken aangetoond. Maar ook als we alleen maar naar het verschil tussen sceptische en alarmistische klimaatwetenschappers kijken, 3% tegenover 97%, is dat verschil veelzeggend. Bijna 33x zoveel alarmistische klimaatwetenschappers als sceptische. Waarom houden al die anderen, als ze er inderdaad zouden zijn, hun mond???

   Ik heb al vaker de site Klimaatverandering genoemd, zeer de moeite waard. Ook voor sceptici, want je moet je tegenstanders kennen.

 17. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Hans Brusselmans zolang er EU landen zijn die een dikke middelvinger opsteken richting de alcohol verslaafden uit Brussel komt er geen verenigde staten van Europa. Baudet zei ooit ; EU is een jaren 70 oplossing voor een jaren 50 probleem, volledig mee eens. “en zal op dat punt de agenda van Macron en Merkel stevig doortrekken” ja!! tot het einde. De EU is een from hell to the unknown. Als de EU op termijn naar de verdommenis gaat zal een kleine groep Eurofielen daarom treuren, het overgrote deel is de dictatoriale en bemoeizuchtige Clan al heel gauw vergeten. Als onafhankelijk land heb je veel meer politieke zeggenschap, als EU land moet je je altijd aan de door de EU opgedrongen beperkingen houden, een aantal landen is dat (terecht) meer dan zat. en ja als we allemaal duurzaam MOETEN gaan wonen dat gaat ten koste van de economie. Burgers moeten zichzelf in de schulden steken om het allemaal te kunnen bekostigen. file’s bij de voedselbanken worden een stuk langer. Ik steek mezelf niet in de schulden om een lawaai warmtepomp aan te schaffen, meer lawaai dan warmte -maximaal 18 graden-. Ik hou het maar bij een knisperend haardvuur is wel zo rustig.

 18. tonna

  Inderdaad het is maar een cartoon,want de werkelijke fysieke constitutie van Rutte is van dien aard dat Baudet hem in luttele seconden zou kunnen verzuipen,hij is immers een boreale èchte man in tegenstelling tot Rutte!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.