Geluid! VS-ambassadeur Pete Hoekstra confirmeert de alliantie ‘we zouden jullie weer redden als het nodig is’

De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra was vandaag aanwezig bij de Herdenking van de Schelde in terneuzen, een belangrijke slag die 75 jaar geleden plaatsvond. Hoekstra was voor de gelegenheid te gast op NPO Radio 1 waar hij Nederland complimenteerde over de mate van waardigheid van de herdenking, maar ook het bondgenootschap tussen de VS en Nederland nogmaals bekrachtigde: ‘we zouden jullie zo weer redden als het nodig is’. 

Volgens Hoekstra dienen herdenkingen als die van vandaag in Terneuzen om ons eraan te herinneren wat er kan gebeuren als het fout gaat en erkentelijk te zijn “dat wij vandaag in vrijheid leven” en er “alles aan doen om dat te behouden”. De Tweede Wereldoorlog was een bizarre apocalyps van haat waardoor enorm veel schade werd aangericht. Dit herdenken om lessen te trekken zulks afschuw te voorkomen is dan ook helemaal geen gek idee.

Hoekstra ging in gesprek met NPO Radio 1 verder in op de teleurstelling in de Verenigde Staten vanwege de te lage defensie-uitgaven van de Nederlandse Rijksoverheid. Nederland voldoet namelijk al jaren niet aan de afspraken die gemaakt zijn binnen de NAVO. Echter is Hoekstra zo eerlijk te erkennen dat er ‘niets verandert aan het bondgenootschap’ ondanks het schenden van deze afspraken. En dat de steun uit de VS ‘als het nodig is hetzelfde zijn als toen in 1944’.

Verder was premier Rutte ook aanwezig bij de herdenking van de Slag om de Schelde en met hem tientallen notabelen en oud-soldaten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. merlot

  “Nederland voldoet namelijk al jaren niet aan de afspraken die gemaakt zijn binnen de NAVO.”

  Dat is niet minder dan schandalig.

  Net als bezuinigen op politie, justitie, verhogen van de AOW-leeftijd, ouderen in hun pis laten liggen en noem maar op.

  En waarom? Om die godvergeten uitvreters uit Afrika te kunnen pamperen.

  Smerige rotoverheid. Ze laten hun eigen volk barsten.

 2. meneer cactus

  Nederland is niet meer te redden van de socialistische onderdrukking. Deugmenschen zitten overal en sturen met hun minderheidsvertegenwoordiging het land naar de kl o te

  1. Jumping

   Inderdaad meneer cactus.

   Nederland is een keiverrot land geworden.

   Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

   Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

   Stop met de EU in deze vorm.

   NEXIT.

   1. Watcher

    “De meest briljante propagandistische techniek zal geen succes opleveren tenzij er constant één fundamenteel principe in gedachten wordt gehouden – het moet zich beperken tot een paar punten en ze steeds opnieuw herhalen.”

    J Goebbels

    Jumping Dik Lugar, jij kleine rat.

   2. Confucius

    Welkom terug Jumping!
    Ik begon uw keiverrotte reacties al te missen.

 3. van Urk

  Tijdens het interview in Nieuwsuur vond ik het grappig dat Pete Hoekstra een gestreepte stropdas had aangeknoopt wat hij tijdens een werkbezoek op Urk als cadeau heeft gekregen. Dat presentje werd dus aardig op waarde geschat. Dit soort functionarissen voelen precies aan met welke soort mensen zij wel in zee kunnen gaan. Niet met die linkse anarchistische land-slopers die het zo verschrikkelijk vinden dat een agent een losgeslagen brutaal studentje stevig aanpakt en het geweldig vinden dat een agent een klap voor zijn smoel krijgt bij een melding van overlast door een bruidsstoet. Of vrouwelijke bewindslieden die bij defensie werken en citaten aan halen van dit soort gevaarlijke anarchistische en pacifistische clubjes die juist van onze land een zeer breekbaar vaasje willen gaan maken. Laat staan een vrouwelijk figuur met een bepaald complex die zich ook nog een Nederlandse politica durft gaan noemen die vindt dat de migrant niet aan de wet gestelde verplichtingen hoeft te voldoen omdat het zogenaamd veel geld kost en dus zomaar hier zijn of haar eigen gangetje kan gaan doen. Dit soort narcistische lui zijn een veel groter gevaar voor ons land.

  1. Watcher

   Hoekstra een oerconservatieve christen.
   Mag ik overgeven van Urk 🙂 🙂 🙂

   1. meneer cactus

    als je erin stikt mag je je goddelijke gang gaan
    🙂 🙂 🙂

   2. Vrijedenkert

    Watcher: “Hoekstra een oerconservatieve christen. Mag ik overgeven van Urk”

    Met dat overgeven maakt u heel duidelijk dat u dus liever had geleefd onder een Duitse fascistische dictatuur of Sovjet communistische dictatuur!
    Links Nederland heeft niks meer met vrije democratische waarden van doen en aanbidden liever dictators zoals Maduro of regimes zoals in Iran of groeperingen zoals Hamas…
    Links geeft ook liever geen cent uit aan de eigen veiligheid, defensie of grensbewaking maar verpatsen het liever in bananenrepublieken onder het bewind van religieuze fanatici of linkse communistische onderdrukkers.

    1. Watcher

     Lul niet zo dom !!!!!

     1. Dik

      Dom ventje.

     2. Vrijedenkert

      Lees eerst je eigen schrijfsels!

     3. Siemien

      Det maije zegge

     4. meneer cactus

      ga dat maar 5000 maal opschrijven misschien smelt dan die betonnen plaat voor je harses

   3. van Urk

    @Watcher, Als u nu al moet gaan overgeven over iemands achtergrond wat voor misselijk gevoel moet u dan krijgen als er opeens daadwerkelijk Russische leger helicopters voor uw neus gaan landen omdat uw linkse achterkliek geen extra cent wil gaan uitbesteden aan onze veiligheid? 70 jaar geen oorlog in Nederland heeft er toe geleid dat voor vele burgers en sommige politici het woordje vrede te vanzelfsprekend is geworden terwijl er in de toekomst nog zeker van alles kan gebeuren. O wat hebben de gebroken geweertjes gegild en naar hulp of zelfs naar God geroepen toen Rotterdam dat in 600 jaar werd opgebouwd in 1 klap verwoest werd.

    1. Watcher

     Ach creëer een angstbeeld.
     Zeg Urk een sterk EU met eventueel een leger, lijkt u dat wat?
     Zijn we niet zo afhankelijk van de VS..

     1. Vrijedenkert

      Een EU-leger zonder politieke eenheid maar wel onder leiding van niet-gekozen maar benoemde EU-kopstukken waar vooral Frankrijk en Duitsland het voor het zeggen hebben en de dienst uitmaken en gaan bepalen waar Nederlandse beroepsmilitairen worden ingezet of die gaan bepalen dat Nederlandse burgers weer verplicht aan een Europese dienstplicht moeten voldoen is uw ideaal?
      Europese en Navo samenwerking op zich prima maar er mag nooit een EU-leger of een EU-Exclusieve bevoegdheden komen op defensie gebied, EU en Navo-lidstaten moeten altijd de bevoegdheid en het laatste woord over inzet eigen eenheden hebben en blijven houden!

    2. Joshuak

     Mosf je je voorstellen dat in het land onder Marroko.. Mauritanië ofzo tot op de dag van vandaag nog steeds een kwart van bevolking een bezit is van een ander. Voornamelijk in de vorm van een schuld slaaf..

     Hoor je die idioten daar over? Nooit waarom niet, een paar tweets en een toneelstukje gaat zoiets niet oplossen. En zijn er nog wel meer landen waar dat nog extreem veel gebeurd.

     Het interrseerd ze ook niet want het komt ze ideologisch gezien niet uit want het haalt de stereotype uit de lucht dat het alleen westerse machten waren die slavernij hadden..

     Dus dit soort onderwerpen zal het alleen maar ingewikkeld voor de maken..

     Links geeft geen fuck om de realiteit en dat begint zich nu te laten zien als de scheuren zich beginnen te laten zien

 4. Anne Sophe Schillersdorf

  Haha die gekke piet toch met zijn oorlogstaal 🙂

  1. Deathspank

   Zwarte piet mag niet meer, en gekke piet al helemaal niet! Het politiek correcte woord is regenboog nicht!

   1. Siemien

    Genderneutrale homseksuele regenboog nicht!

 5. Agios

  Links is niet in staat problemen op te lossen. Links is namelijk het probleem.

  1. Watcher

   Eh links bezit nog altijd 80% van het electoraat. .

 6. C.A.Barstow

  ”de teleurstelling in de Verenigde Staten vanwege de te lage defensie-uitgaven van de Nederlandse Rijksoverheid.”
  Tja, dat heb je als je met een onbetrouwbare overheid te maken hebt.
  Die smerige linkse ratten hebben op dit moment de overhand in ons land.
  Als daar geen verandering in komt dan kun je ons land als verloren beschouwen, in de zin van volledig geïslamiseerd, en kapot gemaakt door linkse hersenloos krankzinnige plannen zoals het volslagen idiote klimaat plan waarvoor een overgroot deel van de wereld zijn schouders ophaalt dan wel in zijn vuistje lacht omdat wij als stompzinnig volk alles maar slikken wat ons door dat vervloekte linkse tuig strot geduwd wordt.

 7. Mycase

  Die komen ons niet redden we hebben geen olie nog wel iets gas misschien dat we daar iets mee kunnen dan …

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.