DDS-report! Sietse Fritsma neemt onverwachts afscheid. Prominente PVV'ers blijven achter met vraagtekens

Geen categorieokt 29 2019, 16:00
Een opmerkelijke mededeling verscheen ineens in het nieuws: PVV'er Sietse Fritsma stopt als Tweede Kamerlid en gaat aan de slag als ondernemer. Niemand, maar dan ook niemand had dit zien aankomen. Veel mensen zitten uiteraard met vragen, want vanwaar dit besluit? Fritsma is namelijk een PVV'er van het eerste uur en zit nu al zo'n dertien jaar in de Tweede Kamer.
Onze reporter Kenneth Steffers is gelukkig aanwezig in Den Haag om ons van meer informatie te voorzien rondom het plotselinge opstappen van Fritsma. Via onze reporter weten we het volgende: meerdere PVV'ers, waaronder één van de grootste vertrouwelingen van PVV-leider Geert Wilders, reageren onthutst op het bericht dat PVV-crime fighter Sietse Fritsma opstapt.

"Grappig dat we dat dan weer via de media moeten vernemen. Normaal reageer ik graag met naam en toenaam, maar ik denk dat ik maar even een moment van zwijgen en overdenken moet instellen"

Aldus een prominente PVV'er bij wie de naam op onze redactie bekend is. Het plotselinge besluit van Fritsma komt als donderslag bij een helder hemel. Want de geruchten over interne onrust nemen uiteraard direct de overhand. Fritsma zelf zegt het volgende over zijn vertrek:

"Ik heb mijn beste jaren aan de PVV gegeven, maar ik heb nu behoefte aan een ander leven en een nieuwe uitdaging"

Volgens het 'officiële' verhaal zou Fritsma opstappen vanwege een werkgerelateerde keuze, maar insiders zeggen dat het eigenlijk vanwege een privé reden is.
Toevoeging: Reactie bij monde Fleur Agema: 'Sietse had een volkomen normale reden om te stoppen.'
Wilders liet weten zijn collega erg te gaan missen maar wenst hem uiteraard alle succes met zijn nieuwe avontuur. Over de opvolging van Fritsma zijn er twee mogelijke kandidaten. Namelijk Robert Houtman de nummer 22 en gedeputeerde in Limburg. Kans dat hij het gaat doen is niet groot, want als hij de zetel overneemt moet men opzoek naar een nieuwe gedeputeerde. De volgende op de lijst is Chris Jansen, nummer 23 op de lijst. Hij wordt gezien als de grootste kanshebber voor de zetel.
Mochten beide heren het niet willen dan staat Henk de Vree als goede kanshebber ook nog klaar om het stokje over te nemen - De Vree staat als nummer 24 op de lijst.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten