Labour-chef Jeremy Corbyn zegt 'sorry' vanwege mega dreun voor sociaal-democraten tijdens Brexitverkiezingen

Geen categoriedec 15 2019, 8:18
Afgelopen weken leek het erop dat Labour het de Conservatieven nog moeilijk zou maken en won Corbyn vlak voor de Brexitverkiezingen wat zetels, maar tijdens de kiesuitslag was alles ander. De Conservatieven behaalden een soevereine overwinning op alle andere partijen en werden daarmee in één klap de grootste partij mét een meerderheid in het Britse Lagerhuis. Voor Corbyn liep de dag uit in mineur: zijn geplande machtsgreep liep op niets uit, via NU.
Dat de Labour-man bij zichzelf te rade gaat kan ook niet anders. Als voorman van de Britse sociaal-democraten was hij hét boegbeeld van Labour en daarmee vrij bepalend voor de attitudes van kiezers tegenover de partij.
De historische nederlaag kwam wel als een shock: in veel peilingen leek Labour juist bezig met een inhaalslag, maar zoals vaker met peilingen bleken ze deze keer niet helemaal te kloppen. Het enige dat vervolgens wel werd geklopt was Corbyn.
Met slechts 202 zetels pakt labour ruim 140 minder dan de Tories en liepen sommige Labour-districten zelfs over naar de Conservatieven. Dat gebeurt niet vaak, maar dit jaar -in 2019- dus wel. De Brexitverkiezingen kenden een unieke en historische uitslag, die grote impact zal hebben op Europa.
Jammer genoeg hult Corbyn zich in drogredenen aangaande waarom hij de verkiezingen verloor. Het zou zogenaamd komen door 'de leugens van Johnson' en 'een scheef verkiezingssysteem'.Maar uiteindelijk is Corbyn toch echt het boegbeeld en heeft hij de belofte niet waargemaakt:
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten