Afshin Ellian: ‘Iran of ISIS? Malaria of cholera! Derde mogelijkheid: staat zonder islam, staat van mensenrechten!’

Via zijn profielpagina op Twitter heeft de Nederlands-Iraanse hoogleraar in de rechten en cursievenschrijver van De Telegraaf hard uitgehaald naar islamistische regimes zoals dat van Iran. Hij vergelijkt geregeerd worden door dat soort bloeddorstige lui met dodelijke ziektes en doet een oproep om die radicale geloofsinterpretatie volledig te verwerpen.

Kersverse Telegraaf-columnist Afshin Ellian heeft geen goed woord over voor degenen die het despotische islamistenregime in Iran ondersteunen. Hij stelt het ayatollahbewind gelijk aan ISIS en noemt de twee als ‘malaria en cholera’. Het liefst ziet hij de naargeestige godsdienst van Khamenei en al-Baghdadi helemaal verdwijnen uit het staatsgezag. Dan ontstaat er ruimte voor democratie en mensenrechten, zo schrijft Ellian op sociale media:

Afshin Ellian is zo fel op islamistische overheden, omdat hij zelf voor eentje gevlucht is: als jongeman is hij vanuit Iran via Afghanistan naar Nederland gekomen om uit te komen onder het dictatoriale shariabewind dat gold in Teheran en omstreken. Islamisten bestrijden is daarmee, ook nu hij hoogleraar en Telegraaf-columnist is, nog altijd één van zijn belangrijkste drijfveren. Hij maakte onlangs de Rotterdamse shariapartij NIDA uit voor een neonazistische beweging en ging los toen een geflipt adviescollege vond dat politieagentes best hoofddoeken kunnen dragen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Ben Venuti

  De wereld zou er beter voorstaan zonder de islam en moslims, dat lijkt mij een mooi streven!

  1. Watcher

   Ach @Ben pleit voor het uitroeien van 2 miljard moslims.

   1. nu ik

    hoeft niet , ergens in de zandbak met een groot hek er omheen is ook goed. De joden hebben een woestijn ontgonnen en veranderd in een vruchtbare economie. Lijkt me een strak plan om te bezien of de islamiet dat ook klaar speelt of zielig zijn klaagzang blijft verkondigen

    1. Ben Venuti

     Op die idioot van een Watcher reageer ik niet eens, die heeft het verstand van een pootaardappel.

   2. Duckday

    Als je de ogen niet gesloten blijft houden zou het mooie streven wel eens waar kunnen zijn

  2. Watcher

   Benvenuti al Lugár

  3. hans-e-pans

   “Ben Venuti.” De kans is groter dat het een wereld zal worden zonder niet moslims. Durf er wel wedeschap op af tesluiten.

 2. Michael M

  Iraniërs hebben het al moeilijk in het land. Het regime en de ayatollahs is niet meer van deze tijd vinden ze. Ze willen meer vrijheden en de corruptie in dat land aanpakken daar waar het regime voor het zeggen heeft. Het land verdiend beter. Geen revolutionaire garde meer. Geen bemoeienissen van ayatollahs zoals ze zeggen. Een normale regering zonder macht van leger enzovoort. Ze willen een voorbeeld zijn van andere moslimlanden waar er meer vrijheden zijn. En ook valt nog daar eer te behalen als het om echte vrijheid gaat, maar nog altijd beter dan het oude middeleeuws denken en doen en het al 40 jaar schenden van de mensenrechten van het regime in dat land. Maar dom links zou het regime beschermen, omdat ze niet nadenken kunnen. Zo wordt er al gesproken. Schieten op demonstranten in Teheran, dat geloof je toch niet? Vreselijk dit. Maar het gebeurd wel in Anno 2020.

 3. Michael M

  Iraniërs hebben het al moeilijk in het land. Het regime en de ayatollahs is niet meer van deze tijd vinden ze. Ze willen meer vrijheden en de corruptie in dat land aanpakken daar waar het regime voor het zeggen heeft. Het land verdiend beter. Geen revolutionaire garde meer. Geen bemoeienissen van ayatollahs zoals ze zeggen. Een normale regering zonder macht van leger enzovoort. Ze willen een voorbeeld zijn van andere moslimlanden waar er meer vrijheden zijn. En ook valt nog daar eer te behalen als het om echte vrijheid gaat, maar nog altijd beter dan het oude middeleeuws denken en doen en het al 40 jaar schenden van de mensenrechten van het regime in dat land. Maar een groep dom links zou het regime beschermen, omdat ze niet nadenken kunnen. Zo wordt er al gesproken. Schieten op demonstranten in Teheran, dat geloof je toch niet? Vreselijk dit. Maar het gebeurd wel in Anno 2020.

 4. Michael M

  Iraniërs hebben het al moeilijk zat in het land. Het regime en de ayatollahs is niet meer van deze tijd vinden ze. Ze willen meer vrijheden en de corruptie in dat land aanpakken daar waar het regime voor het zeggen heeft. Het land verdiend beter. Geen revolutionaire garde meer. Geen bemoeienissen van ayatollahs zoals ze zeggen. Een normale regering zonder macht van leger enzovoort. Ze willen een voorbeeld zijn van andere moslimlanden waar er meer vrijheden zijn. En ook valt nog daar eer te behalen als het om echte vrijheid gaat, maar nog altijd beter dan het oude middeleeuws denken en doen en het al 40 jaar schenden van de mensenrechten van het regime in dat land. Maar een groep dom links zou het regime beschermen, omdat ze niet nadenken kunnen. Zo wordt er al gesproken. Schieten op demonstranten in Teheran, dat geloof je toch niet? Vreselijk dit. Maar het gebeurd wel in Anno 2020.

  1. Watcher

   Tja die linkse Trump doet er alles aan om Saoedi Arabië uit de wind te houden 🙂 🙂 🙂

 5. van Urk

  Mijn vader zei ooit eens: “Alle landen wat ten zuiden van Nederland ligt daar moet je bij vandaan blijven of niet mee bemoeien.”

 6. RvdBe

  Voor een hoogleraar vind ik dit een kinderlijke naieve opvatting.
  Alles ten oosten en ten zuiden van de Middellandse zee is niet geschikt voor een democratie.
  Er zijn slechts 2 mogelijkheden: je doet niks en laat ze elkaar de tent uitvechten of een dictator moet de macht grijpen.
  Waarbij de dictator wss de beste oplossing is.

 7. Veteraan

  Fijn mens die Afshin Ellian, ik volg zijn visie al jaren op Elsevier en hij gaat geen onrecht uit de weg. En bikkelhard tegen de foute moslims, extremisten en Linkse lafaards.
  Aan te raden om te volgen !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.