Peilingen! CDA duikt met Hugo de Jonge naar een dieptepunt, FVD stijgt een zetel

Dat zowel het CDA alsmede D66 de afgelopen weken in het nieuws waren rondom hun lijsttrekker voor de verkiezingen van 2021, heeft de afgelopen weken voor bewegingen gezorgd bij deze twee partijen. CDA lijkt, met de electorale keuze voor Hugo de Jonge, in het moeras gezakt. D66 doet het iets beter en ook FVD kan een stijgende lijn optekenen.

Opmerkelijk genoeg is D66 al een tijdje aan het stijgen in de peilingen van Maurice de Hond. In twee weken tijd hebben ze er 2 zetels bij weten te snoepen.

Het CDA is -na de keuze voor Hugo de Jonge- als verwacht in een neerwaartse spiraal terecht gekomen. De partij verlies maar liefst 2 zetels in de peilingen. Nog voor de verkiezingen stond het CDA op 3 zetels winst. Reken maar uit.

De PvdA was de afgelopen weken vrij stilletjes en dat verklaart ook het verlies van 1 zetel. De partij van Lodewijk Asscher zakt van 16 naar 15 zetels. Dat is overigens nog steeds robuust voor een haast onzichtbare partij.

Forum voor Democratie doet het beter. Die partij kan er een zeteltje bij optellen en staat nu op 12 zetels in de peilingen. Daarmee zijn ze alsnog kleiner dan de VVD, CDA, PVV, PvdA en D66, maar het zijn tenslotte nog maar peilingen en geen stemmingen. Er kan nog van alles veranderen binnen het electoraat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Morgan4321

  Als Rutte straks instemt met de transferunie naar Italie (Merkel zal wel voor zijn om Duitse banken indirect te redden, net als bij Griekenland) wordt het prijsschieten voor Baudet bij de komende verkiezingen.

 2. leukeditter

  lkkr fvd elke week zeteltje dr bij…hoe komt D66 aan zetels???? 0 is meer dan genoeg

 3. Charles Bingley

  D66 zit duidelijk in een opgaande lijn. Kaag is een kanjer van een lijsttrekker en die zal de partij hoogstwaarschijnlijk weer een goede positie in het volgende Kabinet bezorgen.

  Goede ontwikkeling.

  1. leukeditter

   u zit op D66 te wachten en noemt dat een goede zaak? nog steeds mensen met beperkingen in de zaal

   1. Carstens van Schagen

    Als je hem voedt blijft hij leven.

  2. werikke

   ook de onnozelen mogen een mening hebben. D66 is de shitgroep, Ollogren niet te vertrouwen koolmees pensioenen kapot gemaakt kaag een dominante weggever van ons zuur verdiende geld dan nog zo’n wijf kom niet op der naam voor onderwijs wat een stom mokkel. als ik dus hun vergelijk met jou snap ik dat je bij deze groep wil horen.

  3. Aborifa

   Die zetels erbij is een bonus voor de val van Jetten die een maatje te klein is.
   Of de afstandelijke Kaag een goede lijsttrekker is moet nog bewezen worden.

 4. Che

  Conclusie, links doet het gewoon goed in de peilingen.

  1. Carstens van Schagen

   Dat is inderdaad onjuist.

   1. Che

    Als je hem voedt blijft hij leven

    1. Carstens van Schagen

     Dat is inderdaad onjuist.

  2. werikke

   dat veel mensen links stemmen wil niet zeggen dat het goed is . in de oorlog stemden veel mensen op de nsdap volgens jou theorie is dat dus ook goed geweest

   1. Che

    Als je hem voedt blijft hij leven

   2. Charles Bingley

    Dat klopt, het betekent slechts dat veel mensen links stemmen en dus democratisch bepalen welke kant we met dit land op willen.
    Het betekent ook dat relatief weinig mensen wat zien in het gebral van populistisch rechts. Ook dat is een democratisch feit dat bepaalt welke kant we met dit land op gaan.

    1. werikke

     fijn dat je links bent voor je iedereen maakt fouten. en populistisch geeft aan luisteren naar het volk als dat rechts is ben ik zeker rechts. Democratisch wil trouwens niet altijd zeggen dat het goed is.

     1. Charles Bingley

      Dat zie je goed, Werikke. De verkiezing van Trump en de Brexit bewijst dat een volk democratisch volledig in de fout kan gaan.

    2. Aborifa

     Links belooft geld en schone lucht. Daar trapt hun electoraat vnl. nieuwe Nederlanders, uitkering genietenden, etc in. Die beloftes kunnen zeker nu niet worden waargemaakt. Ze merken het wel als links gaat regeren wat God verhoede.

   3. Piet51

    Die NSDAP-successen waren in Duitsland in een met Nederland onvergelijkbare situatie. Maar het is wel het dilemma waarin je verzeild kunt raken als je democratisch bestuurd wilt worden. Met Adolf H.’s verkiezing in 1932 was democratisch nog niet eens zoveel mis. Maar zijn herverkiezing in 1933 had niets meer met democratie te maken. Als je eerst de kritische partijen verbiedt is het namelijk gemakkelijk winnen.

    1. Bullshit10

     Piet51
     Doe je ogen open waar word jij nu ingezogen ze zetten hier fvd en pvv ook aan de kant terwijl de kartel partijen doorgaan met ons burgers monddood te maken dus piet wat is het verschil
     Nogmaal partijen die het goed bedoelen met Nederland word aan de kant geschoven als het aan die kartel partijen ligt dan verbieden ze het liefst deze partijen

 5. rexm

  Een paljas als lijsttrekker, het heeft zo zijn bedenkingen bij de CDA leden, de meeste denken, doe normaal dan doe je gek genoeg.
  Deze clown past niet in het systeem van het CDA.

  Daar komt nog bij, wel subsidie ontvangen over het aantal leden, maar 10 duizend leden mochten niet mee stemmen in verband met nog contributie te betalen.
  Niets verandert in die partij, blijven harken.

 6. johanjha

  We weten dat Dagelijksestandaard een pro FVD site is , Dus kunnen we dit verhaal met een korreltje zout nemen , we zullen toch echt moeten af wachten wat de kiezers gaan doen op 17 maart 2021. Niets meer en niets minder.

  1. Bertus Bambergen

   Sterker, deze site wordt door het FvD gefinancierd.

 7. Heras

  Heerlijk. bezorgt pvv en fvd zetels. Heleboel mensen waarschuwden, maar cda moest en zou de Jonge hebben. So be it.

 8. Piet51

  Een iets andere weergave van dezelfde feiten laat zien, dat het FvD in ruim een jaar van plm. 28 zetels in de peilingen langzaam, maar heel zeker afzakt naar een paar zeteltjes, misschien 5 à 6, maar iets meer of minder zou ook kunnen.

  1. Bullshit10

   Piet51
   Dat komt door de mainstream media
   Jij partijen heeft de mainstream media mee terwijl fvd en pvv het van YouTube en zijn fvd journaal moet hebben

   1. DubbelZout

    Wow, Youtube en FVD journaal
    Je zou er bijna jaloers op worden

  2. gedacht

   malle pietje zijn fantasie is weer volledig op hol geslagen, de wens id de vader van de gedachte , hahahaha , sukkeltje

 9. Bullshit10

  Op inhoud van dictatuur 66 hoef je niet te stemmen wie op dictatuur 66 stemd dat zullen wel allemaal geile mannetjes zijn die vooral een vrouw als voorzitter willen hebben
  Na ja het is maar wat je knap vind bij mij zullen de muizen er nog voor op de loop gaan
  Zeker je toekomst STEM FVD OF PVV ……..UIT DE EU

  1. Charles Bingley

   “allemaal geile mannetjes zijn die vooral een vrouw als voorzitter willen hebben”

   Leuk hoe seksisme op DDS steeds weer nieuwe uitdrukkingsvormen vindt.

   1. Cootje

    Maar wel met het licht aan , dus niet op de lucht af in het donker

 10. JFU

  Het blijkt keer op keer dat de kiezers die op D66 stemmen besmet zijn met het corona virus dat bij hun de hersenen aantast.

 11. Cootje

  Nog een paar bevingen in Groningen , en Corona weet met een tweede sessie de wereld omver te werpen , einde van het jaar 10% werkeloosheid in Nederland dan hoeven Baudet en Wilders geen campagne te voeren. Dan vieren er nog een paar mensen Sinterklaas met zwarte piet , de gekleurde bevolking is meestal de eerste slachtoffer van een recessie dus die hebben andere dingen om zich druk te maken, en de gevestigde oude partijen inclusief de Arabische partij D66 gaat het gootje in , wordt een bijzonder jaar 2021 terug naar de eigen lands grenzen .

 12. Bes Tolen

  Het fascisme als met name voor een belangrijk deel in de KVP (eerder RKSP) zat, liep lange tijd na de Tweede Wereldoorlog langzaam maar zeker terug maar nu is het links fascisme breed vertegenwoordigd en wat niemand zo ooit gedacht zou hebben een christelijk links fascisme, dat uit protestantisme voort komt. Het toont aan dat hier het protestantisme haar bestaansgrond heeft ingeruild voor wat daaraan strijdig is. En men kan stellen, dat overeenkomstig D66 dat met liberalisme heeft gedaan. Bij D66 was die ontwikkeling al veertig jaar geleden ingezet. Bij de CU en voorlopers aanmerkelijk korter geleden. De huidige ronkende linkse politiek gebaseerd op radicale ideeën gedicteerd en geïndoctrineerd via o.m. onderwijs, schrijvende pers en TV met als herkomst Amerika, zal veel ongeluk brengen in de westerse wereld. Daar zal het huidige links zich niets van aantrekken. Het heeft een ongenadig heel hard bord voor de kop.

 13. 56RdK

  Laat dat CDA zichzelf maar wegreduceren, net zoals de PvdA, dat D66 en die VVD.
  Partijen die ons land door decennia fout beleid naar de afgrond hebben gebracht.

  Ja, hoog tijd voor beleid waarin het belang van het eigen volk weer bovenaan de politieke lijstjes komt te staan.
  Dus tijd voor FvD, PVV en misschien SP? en uit die dictorale EU, tijd voor nexit!

  Weer tijd voor de échte, normaal denkende Nederlander met al hun eigen tradities, normen en waarden!!

  En die Omzigt, als hij daadwerkelijk een man met ruggegraat is stapt hij uit dat CDA en neemt zitting in partijen die voor Nederland en haar volk opkomen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.