‘Persmoment’ Rutte en De Jonge: kabinet blijft lekker aanmodderen met gedeeltelijke lockdown tot in december

Volgens zwaan-klooit-aan minister De Jonge blijven we zeker tot in december in deze halfgare lockdown, zo liet hij weten in de persconferentie dit ‘persmoment’. Dat we van ruim 47.000 wekelijkse besmettingen naar bijna 70.000 gaan, is geen probleem. We kijken het nog lekker eventjes aan en zien wel hoe het loopt, hartstikke gezellig!

De maatregelen in de periode van voor de lockdown hebben totaal geen zoden aan de dijk gezet, het aantal besmettingen bleef keihard stijgen. Toen kwamen er nieuwe maatregelen, de ‘gedeeltelijke lockdown’, waarvan we inmiddels toch wel effect zouden moeten gaan zien. Dat zien we (nog) niet, dus wachten we wederom tot het weer véél te laat is.

Niemand die op het idee komt om gewoon alvast nog veel harder in te grijpen, zodat we in ieder geval niet straks wéér achter de feiten aanlopen. Dat past natuurlijk niet in de rekenmodelletjes van het RIVM, of in de draagvlakmodelletjes van de marketing- en pr-afdeling. In de tussentijd schieten de besmettingen omhoog, hebben we besmet zorgpersoneel verplicht aan het werk, moeten ouderen vooral geen griepvaccin halen en hopen we dat het virus vanzelf voorbijtrekt.

Tegen de tijd dat alle ouderen en zwakkeren zijn overleden, puur vanwege dit enorme faalbeleid, is de zorg allang in elkaar gestort en heeft dat nóg meer doden als gevolg. Maar dan kunnen we met z’n allen tenminste wel lekker snel 50 zetels voor de VVD binnenslepen, want de rijen om te gaan stemmen zijn dan in ieder geval een heel stuk korter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. vandaag

  67.000 “besmettingen ” 329 sterfgevallen waarbij je moet bedenken dat een meerjaars kankerpatient ook het stempel corona krijgt komen we uit op nog 0,5% mortaliteit

  0,002 % op de totale bevolking

  rutte is krankzinnig maar probeert te verbergen hoe hij de zorg gesloopt heeft

  1. NoDoubt

   Het RIVM bedrijft een misdaad. Ten eerste gebruiken ze een test die in het lab moet worden uitgevoerd en daarnaast kopieëren ze het RNA tot soms 50 keer maar het mag maar 29 keer. Op deze manier vind je altijd wat. van 29 naar 50 is 21 en dus 2 tot de macht 21 is meer dan 2miljoen dat je wat vindt. Ze hebben het onderzoek verlaagd naar het vinden van 3 stukjes naar 1 stukje. De huisartsen zijn buitenspel gezet maar die onderzoeken altijd wat de oorzaak is. Dat doen ze in de ziekenhuizen niet. Er wordt geen dubbelcheck gedaan vanwege het beleid van het RIVM. Ondertussen ligt het land plat. Ze hebben niet aangegeven dat ze de test hebben opgeschaald met onreglementair meer dupliceren.

   1. homefront

    Boem en dat is het hè, ooh wat is Nederland ineens “besmet”

 2. SubTec

  Precies dezelfde tactiek als de eerste keer.
  Doen alsof je niets doet zodat door de media in paniek gebrachte mensen zelf om een lockdown gaan gillen.
  En dan een lockdown forceren “want de bevolking roept er immers om”.

  Rutte moet voor een rechter en tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld worden

 3. Steven Opti

  Wat heb ik een gigantische hekel aan die corona freak Wout. Wat een idioot ben je toch als je voor een lockdown bent. Deze idioot moet zsm ontslag bij DDS krijgen.

 4. Beukman

  Wat een verademing, zo’n persconferentie van Rutte, zeker als je er net een paar hebt gezien van Trump.

  Staat Donald in één stuk door te liegen, zichzelf op de borst de kloppen, anderen de schuld te geven en te beweren dat het virus op zijn retour is, Rutte geeft gewoon een realistisch beeld. Niet één keer zegt hij hoe geweldig hij is, geeft hij anderen de schuld, bagatelliseert hij de situatie of beweert hij dat het bijna voorbij is. Bovendien is hij kort en bondig. Waar Trump rustig een uur staat te lüllen, is Mark met vijf minuutjes klaar.

  Veel van de potsers alhier lijken niet te begrijpen dat dit aan de man wordt gewaardeerd, óók aan de niet-VVD-stemmers.

  1. vandaag

   soort zoekt soort zuigtról das duidelik, nu de actuele cijfers
   67.000 “besmettingen ” 329 sterfgevallen waarbij je moet bedenken dat een meerjaars kankerpatient ook het stempel corona krijgt komen we uit op nog 0,5% mortaliteit

   0,002 % op de totale bevolking

   rutte is krankzinnig maar probeert te verbergen hoe hij de zorg gesloopt heeft

   kan je bull shit enkel afdoen als

   ENZ !

   1. Beukman

    enz

    1. vandaag

     uiteraard , na a-pertje

     leuk hoe zuigtróllen zichzelf blootgeven

     1. Ernest Stern

      na-apertje

     2. vandaag

      nee stront vlek , dat kwam niet door de woord censuur bij mij hufter

     3. Fascal

      Leugenaar en zwendelaar!

     4. wesley bentley

      Strondvlek en zemelaar!

  2. Ernest Stern

   Inderdaad, Nederland wordt bestuurd door een competente leider.

   Je mag er niet aan denken dat Wilders of Baudet dit probleem hadden moeten managen.

   1. vandaag

    zuigtról nr 2 meldt zich , ook voor zuigtról 2 ,

    67.000 “besmettingen ” 329 sterfgevallen waarbij je moet bedenken dat een meerjaars kankerpatient ook het stempel corona krijgt komen we uit op nog 0,5% mortaliteit

    0,002 % op de totale bevolking

    rutte is krankzinnig maar probeert te verbergen hoe hij de zorg gesloopt heeft

   2. Cootje

    Ik heb toch zwaar mij een twijfel of Pinokkio competent is , loopt zwaar achter de feiten aan en probeert met kunst en vliegwerk de boel te repareren , maar als is de leugen nog zo snel de waarheid op 17 maart achterhaalt hem wel. In maart 2021 werkeloosheid in Nederland 7/8% beroeps bevolking , een giga aan faillissementen . En een kompleet instorting van het Europese rijk. Alle zuiderlijken lid Staten in een complete lockdown / zie de cijfers van van avond / rellen in Italië en Spanje , Frankrijk komt van zelf . Met de instorting van de zuiderlijke economieën , gaat dadelijk het bosje tulpen niet meer verkocht worden , een harde brexit en Nederland ligt uitgeteld tegen de touwen , op dat moment is Rutte de pineut . Want de Nederlander die zwaar in zijn portemonnee getroffen wordt is een raar beestje , en als emotionelen mensen kiezen uit armoe kan de stembus uitslag zeer verrassend wezen , dus Pinokkio krijg nog genoeg slapen lozen nachten , Wilders en Baudet hoeven alleen maar een beetje zout in de Corona wonden te strooien

  3. Meriadoc Brandebok

   Wat ook opvalt is dat Ruttes perscomferenties in de regel zonder al te veel emotie en drama worden gehouden. Gewoon, direct ter zake en er verder niet omheen draaien. Maar ook zomder te veel emoties en op de opgewekte manier. In dat opzicht vind ik zijn persconferenties ook een verademing in vergelijking met de monotone grafredes van die Bundeskanzlerin.

   1. vandaag

    ach , de vraag hoelang het duurt beantwoord men niet , dat doet men dan stiekem in de coulissen . Schijnheilige regentjes

    1. Ernest Stern

     beantwoordt, domme jongen.

     1. vandaag

      ach taalnazi heeft weer een reactie of 20 neer geplempt. Helaas geen enkele on topic dan wel inhoudelijk. De stront vlek loopt weer heerlijk te tróllen. Als zo een hufter je betiteld als domme jongen is hij kennelijk niet in staat om die domme jongen inhoudelijk de baas te zijn. Ga zo door stront vlek , je bent een hufter puur sang

      p.s Hufter is een informele aanduiding voor iemand die zich bij herhaling niet conformeert aan de geldende sociale regels en omgangsvormen en zich daarmee schuldig maakt aan asociaal gedrag.

     2. Ernest Stern

      betitelt

     3. vandaag

      LMAA

     4. homefront

      Ped*seksueeltje ernestje komt ook even z’n taalnazifetisj kunstje vertonen.

      Ongetwijfeld zal ped*seksueeltje ernestje komen met een argument maar ik zal iedereen gelijk even bij de les houden hier…

      Even wat uitspraken op een rij dat iedereen even weet met wie we te maken hebben..

      ernestje rechtvaardigt p̧edofilie, neemt geen afstand, bagatelliseert het, sterker nog,

      “De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik [ernestje] warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~ernestje~”

      …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
      ~ernestje~

      – ernestje vindt dat het recht van vereniging* een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.

      * = ped*partij martijn

  4. Loelap

   We leven hier in Nederland niet in de USA. Wat boeit het wat Trump met Corona doet. Dat heeft totaal geen invloed op Nederland.

 5. Banne de Booyer

  De schrik zit er goed in bij Jan met de Pet. Nadat we bijna allemaal de ruimte ingezogen zouden door de ozongaten, ondertussen gedicht met 10000en miljarden dollars en euro€€, de volgende armageddon tegemoet. Houd moed dappere burgers!

 6. ervi

  Wouts verlangen naar een totale lockdown neemt steeds groteskere vormen aan.

 7. Blitzkrieg

  Wout… Wout… Wout… Meer woorden wilde ik er eigenlijk niet aan vuil maken!

 8. Heras

  Rutte en de Jonge denken nog steeds dat er massaal op hen gestemd wordt. Maar vele mensen zijn hen spuugzat.🤮
  Maar ook de media zijn we zat.
  Ze krijgen allemaal een proces aan hun broek.

  1. JochemX

   Helaas, men blijft op Rutte stemmen

 9. Fascal

  Kabinet blijft lekker aanmodderen?

  Lees even mee met wat het RIVM (27-10-2020) zegt op haar website:

  Geen enkele maatregel kan er op dit moment voor zorgen dat het virus op korte termijn verdwijnt.

  Bron: ht*ps://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/ziekte

  #pcrgate

  1. vandaag

   Symboolpolitiek doet zetels winnen getuige de peilingen

 10. Bes Tolen

  De vergelijking, die M Brandebok maakt tussen Rutte en de Duitse super lijkt me juist. De Duitse bondskanselier vormt met een club dominees een model fascisme wat er bij de Duitse christenen vol in gaat ja er kritiekloos volgend in verzuipt. Bij meer daar klaarblijkelijk.
  De Nederlandse regering is niet echt daadkrachtig bezig. Dat is het eerste vereiste. Ze laat te veel tijd verloren gaan. De hele presentatie moet anders. Alleen de regering (minder) en de eigen zegsman (”in de regel”) moeten het woord voeren. De resultaten van de RIVM moeten dagelijks kort samengevat worden. Uitgebreider (min of meer zoals ze nu uitgebreid worden uitgebracht maar dan met korte toelichting) moeten ze dagelijks worden vrij gegeven als leesvoer.

 11. cronewillie@gmail.com

  Rutte en de Jonge 2 zolder kamer geleerden
  zelfde kaliber als Biden nutteloze gekkies
  die in korte tijd ons land in de uitverkoop
  zetten.
  en dan de zogenaamde peilingen van die
  leugenachtige corrupte media die dagelijks
  dat linkse verstand loze volk volpropt met
  angst over een griepje en dan (net als Trump)
  verteld dat zolder kamer geleerde Rutte boven aan
  staat in de peilingen hoe misselijk moet je worden.

 12. Bon-vivant

  Wout, praat even met je collega Tim, want die heeft een diametraal ander standpunt , gezien zijn bijdrage vandaag. Misschien komen jullie samen tot een gezond genuanceerd standpunt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.