Hiddema veegt de vloer aan met nazi-roepende Volkskrant: ‘Ik kreeg een siddering van walging’

Toen Thierry Baudet zondag bij OP1 zat kwam zijn oude strijdmakker Theo Hiddema langs bij het programma van Humberto Tan. In het gesprek met de presentator haalde Hiddema keihard uit naar de Volkskrant. Die had hem namelijk op bijzonder walgelijke wijze te kakken gezet vanwege het ‘oorlogsverleden’ van zijn vader en broer. “Ik wil met die hele rotzooi, die hele politiek, niets meer te maken hebben,” dacht Hiddema nadat Volkskrant-columnist Max Pam een ronduit schandalige column over hem had geschreven.

In de dagen voor kerst gaf Theo Hiddema een interview aan de Volkskrant. In dat interview vertelde hij dat hij terugkwam als lijstduwer bij Forum voor Democratie. Hij had weer zin om samen met Thierry Baudet “de zaaltjes in te gaan” en direct contact te hebben met FVD-kiezers. Opmerkelijk genoeg was het interview best vriendelijk. Hiddema mocht uitpraten en werd eigenlijk behandeld als, nou ja, iedere andere politicus. Dat zien we helaas maar zelden bij FVD’ers, die worden immers steevast als het vleesgeworden kwaad neergezet.

Toen Hiddema zondag bij Humberto op bezoek was praatte hij even over dat vraaggesprek. Hij was er zelf ook blij mee: “Ik heb een uitgebreid interview aan de Volkskrant gegeven. Omdat ik volledig de waarheid en openheid van zaken heb gegeven, heeft die verslaggever er niets anders van kunnen maken dan een vriendelijk ogend artikel,” legde hij uit.

Maar dat vonden ze bij de Volkskrant niet je van het, aldus Hiddema. “Daar houden de lezertjes niet van: zo’n rechtse man die er vriendelijk uit komt, is niet de bedoeling. Dus toen heeft men snel ingegrepen en is de columnist van dienst, Max Pam, in mijn oorlogsverleden gedoken.”

Wat Pam deed? Hij zette echt een keiharde persoonlijke aanval in op Hiddema. Hiddema had gezegd dat hem de liefde voor Israël met de paplepel was ingegoten. Dat kon niet, aldus Pam in zijn walgelijke schrijven. “Dat Theo Hiddema de liefde voor het Joodse volk meekreeg van NSB-ouders, kan ik moeilijk geloven,” kopte hij. Waarom? Nou, omdat Hiddema’s vader en oudere broer een tijdlang bij de NSB hadden gezeten.

“Ik ben helemaal niet geboren in de oorlog, ik weet van niks, maar hij haalde mijn vader en broer erbij. Of ik van 1944 ben? Ja, vanuit de baarmoeder heb ik de marsmuziek nog gehoord. Maar goed, die smeerlap haalde mijn vader en broer erbij omdat zij fout waren in de oorlog. Twee jaar, van 1939 tot 1941. Mijn broer was 17,” legde Hiddema uit tegen Humberto.

“Hij vond in dat artikel dat ik mij niet moest beroepen op niet antisemiet te zijn, want dat recht had ik niet, omdat ik uit zo’n nest kom. Dan krijg ik een siddering van walging en dan denk ik: ik wil met die hele rotzooi, die hele politiek, niets meer te maken hebben.”

Die broer van Theo is later heel hard antiracistisch geworden. Dit is een boek dat hij later schreef:

“Ik heb de heer Max Pam toen een boekje gestuurd van mijn broer. Mijn broer die hij bedoelde, die 17 jaar was, heeft zich namelijk ontwikkeld tot een antiracist van hier tot ginder. Die krijgt dan postuum te horen dat hij fout is geweest en dat zelfs ik na tachtig jaar mijn bek moet houden,” ging Hiddema verder. “Dat maakt voor mij deze hele politiek zo’n smoezig bedrijf, dat ik er niets meer mee te maken wil hebben.”

Hier raken we aan een belangrijk punt. Vriend en vijand waren verrast toen Theo onlangs opeens liet weten alsnog niet als lijstduwer op de FVD-lijst te willen staan. In een app-berichtje had hij medegedeeld dat dit vooral kwam door het nieuwe team én de focus op corona. Maar als je hoort wat hij gisteren zei bij Humberto kun je niet aan de indruk ontsnappen dat het wangedrag van de Volkskrant, met zulke laaghartige aanvallen, hem écht parten heeft gespeeld. Dat hij niets meer te maken wilde hebben met politiek omdat zijn dode broer en vader postuum zwart werden gemaakt.

Dieptriest, natuurlijk, en we kunnen alleen maar hopen dat Hiddema zich in de komende weken alsnog bedenkt. Maar ik denk dat de vijanden van vrijheid en democratie deze strijd tóch gewonnen hebben; door dit vieze spel zo te spelen hebben ze bij Hiddema alle lol in de politiek weggenomen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. werikke

  hoe ze ook proberen Hiddema in een hoek te drijven het lukt ze niet. Net als Thierry Baudet . vaak zijn het linkse gasten die zo geradicaliseerd zijn dat ze geen onpartijdige mening meer hebben

  1. Logica

   Kan zeker zo zijn maar toch heeft Theo Hiddema Thierry Baudet laten vallen. Ik schreef hier op DDS al eerder dat ik het vermoeden heb dat Theo is uitgekeken op de politiek. Van zijn vaak uitstekende praktische ideeën werd nooit iets overgenomen want…tja…je neemt als lid van een kartelpartij nou eenmaal geen voorstel over van PVV of FVD.

  2. Logica

   De grootvader van Asscher? Is dat niet de man die in de Joodsche Raad zat en moest aanwijzen welke joden op transport gestellt moesten worden om zo zijn eigen hachje hopelijk te kunnen redden?

   Wat zou Cor Grijpstra daar nu toch van vinden? Ik vermoed helemaal niets, het gaat tenslotte niet over Wilders of Baudet.

   Maar ik vind dat we Asscher niet de daden van zijn voorvaderen mogen aanwrijven. Daar kan hij niets aan doen. Wel aan hypocriet PvdA beleid. Die eer hebben ze hoog te houden.

   Dom PvdA volk. Na elke regeerdeelname rennen ze zwaar teleurgesteld weg om vervolgens na 4 jaar weer terug te komen en na hernieuwde deelname in de regering weer af te haken. Men leert nooit.

 2. Nostradamus

  De linkse Humberto probeerde Theo uit de tent te lokken maar hij kreeg een rectse hoek terug.
  Voor Humberto: Disclaimer over facisme, racisme & antisemitisme t.o.v. marxisme & communisme.
  h**ps://youtube.be/watch?v=XfsJxkobPXk

  1. hans-e-pans

   De YouTubevideo zoals hierboven vermeld is bij YouTube niet meer aanwezig.

 3. Cor Grijpstra

  Het lag dus niet aan Baudet en Freek JanSSen 🙂 🙂 🙂

  Baudet heeft misbruik gemaakt van de niet goed in zijn vel zittende Hiddema en hem weer terug bij de partij gebracht.

  In een helder moment zag Hiddema wat voor koers het FVD voer, toen heeft hij definitief afscheid/afstand genomen van de Grote Leider.

  Mike denkt dat Hiddema nog een Heintje Davids gaat doen 🙂 🙂 🙂

  1. Nostradamus

   Blijkbaar verdiep jij je niet in de motieven van dhr. Hiddema. Logisch ook want waarom zou je als je ook gelijk vanuit de linkse hoek kan bashen.
   Als je het artikel goed leest dan komt het door de (anti!)volkskrant.

   1. Cor Grijpstra

    @NOS

    Vertel mij dan even de motieven die ten grondslag lagen aan het het vertrek van Hiddema.

    1. werikke

     niet doen , heeft geen zin hij is sinds vanmorgen bezig de boel op te naaien zodat tenminste nog reacties komen en hij wat te doen heeft. zielig persoon

    2. jennifer

     Als je het stuk gelezen had, moet het toch wel duidelijk zijn dan toch waarom.

    3. driewerf

     Kan SSarco zelf niet meer zoeken ??

  2. werikke

   analyseren is ook een vak dat moet je niet aan domme mensen overlaten dus stop daarmee

   1. Stanly2000

    Dit figuur is géén reclame voor de SP.

    1. driewerf

     SSarco is al jaren lid van de SSp .

  3. driewerf

   SSarco denkt te weten hoe goed iemand in zijn vel zit. SSarco weet eigenlijk helemaal niks maar ja zo werkt SSarco nou eenmaal he ofniedan SSarco ?

  4. Antihedo

   “De niet goed in zijn vel zittende Hiddema” is wel erg mild. Mijns inziens was hij mentaal in een deplorabele staat.

 4. 2030

  Theo Hiddema heeft dan nog niet de bagger van beukhol, malle pietje en de brandende bok gelezen.

  Die bagger kan nergens aan tippen

 5. Nostradamus

  Hiddema had het ook over hoe juist racisme in leven werd gehouden door alle extreem linkse subsidi-clubjes die hun bestaansrecht ontlenen aan het in leven houden van racisme. Zonder subsidie bestaat er bijna geen racisme meer in Nederland.

  1. 2030

   hoe minder ongelijke behandelingen = hoe minder racisme en discriminatie

   De linkse idioten denken dat positieve discriminatie geen discriminatie is ! 😂🤣😂

 6. ropart

  nu max pam in de flow zit, ben ik benieuwd wat hij over de overgrootvader van asscher gaat schrijven.

 7. Cor Grijpstra

  Staat rechts op deze pagina plotsklaps een stuk van Tim Engelbart.

  Thierry Baudet hoort niet thuis in de Tweede Kamer, maar in een psychiatrische kliniek .

  1. werikke

   wij weten dat jij dat vind wat is nu je doel ?

   1. Cor Grijpstra

    @w
    Via GGZ een gedwongen opname regelen.
    Gaat vast lukken.

    1. driewerf

     SSarco ziet kampen wel weer zitten liefst op SSniveau

    2. ervi

     Grijpgraag, voor een crisismaatregel (de term gedwongen opname bestaat allang niet meer ), moet je bij een burgemeester zijn.
     Weer een inhoudsloze en behoorlijk domme reactie van je.

  2. Nostradamus

   Wil je bezoek?

 8. jennifer

  De volkskrant, alleen de naam al het is een wcpapier blad zo links als de pest en alles wat er in staat kan men beter als n korreltje zout nemen.Deze krant brengt zeker de leugens in het land.Het is gewoon afval,en zou de naam de volkskrant niet mogen dragen.Wat hun schrijven heeft niets met het volk te maken want die denken zo niet.Als ik Hiddema was zou ik ze voor t gerecht slepen,wat denken ze wel niet.N duur stuk baggerpapier wat geen cent waard is.Hopelijk gaan ze dit jaar nog failliet die gun ik het van harte.

 9. Response

  Dan heeft die krant in naam van Max Pam toch haar doel bereikt. Alles wat in de optiek van deze krant niet deugt bashen, kapotschrijven, wat als positief gezien zou kunnen worden negatief brengen en/of heel klein maken, doorgraven totdat er iets subtiels is gevonden dat je negatief kunt uitvergroten. Tja, je moet je lezers toch deugmateriaal voorschotelen omdat ze graag voorgeschoteld willen krijgen en of dat onder ethische journalistiek valt is niet relevant.

 10. lucinde

  Nu zal niemand gisteren naar Baudet hebben gekeken op de zo verfoeide NPO en ook niet naar Hiddemeister op de net zo verfoeide commerciële zender dienen handen is van de slinkse kartel…

  Maar ik zag een heel zielige man die helemaal
  door het ijs zakte en maar bleef doorzeiken over balorige jongens die best een beetje nazi-sympathieën mogen hebben, niks fout aan!

  Het is duidelijk dat deze man in de winter van zijn leven, minder heeft geleerd dan zijn NSB-broer, waar hij even over diens graf ransde, want contact hadden ze naar WW2 niet meer.

  1. Steiner

   Aldus leeghoofd Lucinde.

  2. 2030

   onze domme huistrut komt weer niet verder dan nazi te betrekken in het verder inhoudsloze betoog. grote klasse , echt geweldige argumentatie voor een vuilnisbak

  3. Nostradamus

   Disclaimer over facisme, racisme & antisemitisme t.o.v. marxisme & communisme.
   h**ps://youtube.be/watch?v=XfsJxkobPXk

   1. Queen

    Dus daar heeft Cliteur zijn strategie vandaan.

    De vergelijking met proto fascisme is zeer op zijn plek aangezien het fascisme dezelfde soort retoriek heeft FvD. Links is de vijand, cultuur onder vuur en zondebok.

    1. Nostradamus

     Disclaimer over facisme, racisme & antisemitisme t.o.v. marxisme & communisme.
     h**ps://youtube.be/watch?v=XfsJxkobPXk

     1. Queen

      Exact wat Cliteur doet met zijn cultuur marxisme.

     2. Nostradamus

      Volgens mij weet je zelf niet eens wat dat inhoud.

 11. Duckday

  Hier merk je gewoon dat de VOLKSKRANT een waardeloze niets zegggende krant is die probeerd mee te liften op de onrust veroorzaakt door zulke kranten🤑.

 12. Queen

  “Dat zien we helaas maar zelden bij FVD’ers, die worden immers steevast als het vleesgeworden kwaad neergezet.”

  Dat doen FvD ers nog altijd zelf.

 13. tata

  Rat Pam heeft dus nooit kennis genomen van het boek Mr. Hiddema, waarin Theo al tijden geleden heeft verklaard nooit iets met de ideeën van zijn vader en broer te maken hebben gehad.

 14. 56RdK

  De inclusie- en diversiteitswaanzin ten top, het woke!
  Eindelijk zat er in ons parlement een integer en zuiver politicus in de maak: Theo Hiddema. Een scherp doch rechtvaardig persoon dat onze politiek hard nodig had en heeft!
  Maar ziet e vanaf dankzij totaal gesjeesd journaille en de rest!
  Wat een land is dit geworden! Een land waarin onze onschuldige kinderen niet meer veilig zijn dankzij instroom van vuilnis, vuilnis door de wokeidioten hier toegelaten!

  1. Marija

   Daarom is hij verketterd, omdat hij scherp en integer is, net als Pieter Omtzigt die bij het CDA op een vuile manier is behandeld.
   Ik hoop dat wij afrekenen invaart met onze corrupte regering en al het links gespuis er omheen.

   1. Marija

    Correctie: invaart = in maart

   2. Brenda Welsh

    Pieter Omzigt is uiterst integer, ik stem op hem. Dan het CDA er maar bij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.