Daar gaan we! Coronapaspoort steeds meer realiteit: Big Brother-EU eist reizigerspas met “coronastatus” erop

De Europese Unie is een groot voorstander van een ‘coronapaspoort’. EU-burgers moeten deze zomer gewoon weer op vakantie kunnen binnen het continent, dit zou moeten kunnen met een pas die iemands zogenaamde ‘coronastatus’ aangeeft. Een pas waarop staat of iemand gevaccineerd of recent getest is. Het plan wordt morgen gepresenteerd door de Europese Commissie. 

We zullen en moeten allerlei gegevens over het coronavirus in ons paspoort krijgen, zo eist Brussel. De Europese Commissie wil een zogeheten reizigerspas invoeren, en noemt die nu al pompeus het “groene certificaat.” Dit voor alle burgers mee te dragen EU-document zou ervoor moeten zorgen dat het Europese toerisme weer kan worden opgestart. Het Von der Leyen-certificaat zal in eerste instantie mensen die al gevaccineerd zijn méér bewegingsvrijheid geven. We kunnen dus best stellen: de eerste stappen naar een Europese vaccinatiepaspoort lijken hiermee te worden gezet.

Met deze pas, waar een groen vinkje in zou gaan staan, zouden toeristen weer toegang kunnen krijgen tot de Spaanse of Portugese stranden. Mensen die recent negatief zijn getest of het laatste half jaar corona hebben gehad zouden ook recht krijgen op zo’n groen vinkje, meldt de NOS.

De wens op zo’n pas komt voornamelijk vanuit de Zuid-Europese landen. Zij hopen op deze manier toch toeristen te kunnen ontvangen in de zomermaanden. Voor de Brusselse elite is dit natuurlijk een fantastische kans om dit keer wél met een corona-aanpak op de proppen te komen die breed wordt gedragen.

Een perfecte kans voor de EU-bobo’s om meer macht en invloed naar zich toe te trekken. Never waste a good crisis, toch? En dat geldt al helemaal dubbel en dwars voor de coronacrisis.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. nexit_nooit

  Goed initiatief.
  Liever vandaag dan morgen.
  Weer een rede om voor de EU te zijn.

  1. Logica

   Ik ben voor een Nexit. De grote landen bepalen alles. Zie bijvoorbeeld de pulsarvisserij. Ik heb al vaak een hele uitleg hierover gegeven. Maar let maar op, de Brexit wordt een succes en als wij dan nog grotere problemen hebben dan wil Nederland anders.

 2. Yoyo

  Oké, dan ben je geïnjecteerd.
  Je hebt je plicht gedaan, en je mag reizen.
  Maar niemand heeft of geeft garantie dat je niet besmettelijk bent.
  Wat heeft dit voor zin in godsnaam.
  Hoeveel mensen hebben zonder dit te weten al corona gehad zonder klachten en niet getest?
  “Ze” weten het niet.
  Apartheid 2.0 !!!

  1. nexit_nooit

   Van wie en waarom verwacht u welke garanties in het leven?

   1. Neko-

    Blijkbaar verwacht de EU of in ieder geval de zuidelijke EU landen wel die garantie…

  2. Max Aue

   “Maar niemand heeft of geeft garantie dat je niet besmettelijk bent.”

   Het is in theorie niet onmogelijk dat je na vaccinatie nog het virus bij je draagt. Het besmettingsrisico is echter heel klein.

   1. Logica

    Klopt Max. Je afweersysteem kan het virus aan omdat je lichaam antistoffen heeft aangemaakt. Maar dan kun je natuurlijk nog wel besmet zijn. Maar het virus muteert constant, we zullen ons dus regelmatig moeten laten vaccineren.

    We moeten op een verstandige manier uit de lockdown. Veel mensen haten Baudet en hebben het trekken vaak, ook nog eens ten onrechte, de racismekaart. Heel jammer dat ze nooit eens reageren op de inhoud van Baudet’s visie. Zo volstrekt belachelijk is zijn theorie nou ook weer niet als hij het heeft over mortualiteitspercentages. Anders was hij daar ook wel over aangevallen maar ik heb dat nog nooit gehoord.

    1. Fax uit Darmstad

     Logics

     Hoe vaak zijn er griepprikken aan kinderen uitgedeeld?

     Als het RIVM voor God blijft spelen en het bewijs en de gegevens negeert, krijgen we daar misschien spijt van.
     Je kunt niet toestaan dat niet-medische interventies het “nieuwe normaal” worden.
     Zoals op vele gebieden van de wetenschap trachten wij de dood te bedriegen door de natuur te manipuleren (in dit geval onze eigen natuur) en de natuur zal uiteindelijk terugslaan.
     Aldus M. de Hond
     Baudet is in ieder geval duidelijk over rechts denken, er is geen probleem zo groot dat wij het niet aankunnen. En zo is het.

  3. Logica

   Inderdaad. Maar ik zag een spotje van de VVD. Zegt een man: Rutte fietst naar zijn torentje, waar zie je dat een MP nog doen? Klaarblijkelijk denkt de VVD dat je op deze manier mensen kunt overhalen. Ze zijn niet gek maar daarmee zeg je wel dat je kiezers klaarblijkelijk achterlijk zijn.

   Nederland zal krijgen wat het wil.
   Misschien komt zelfs BIJ1 in de kamer. Over 4 jaar NIDA? Die partijen zijn nog veel erger dan DENK. Ik zei al eerder dat het jammer is dat die Özturk niet meer in de 2e kamer zit. Dat is een idioot. Azarkan is nog wel iemand waar soms verstandige dingen uit zijn mond komen zolang het maar niet gaat over immigratie en integratie.

 3. Monty

  ”De wens op zo’n pas komt voornamelijk vanuit de Zuid-Europese landen”

  Gaan we daar toch niet meer heen. Kunnen liever ons geld in eigen land uitgeven toch.
  Of bij onze ooster- of zuiderburen.

 4. DubbelZout

  Goede zaak
  Laat die antivaxxers, corona-wappies en aanverwante figuren maar lekker wachten op groepsimmuniteit
  Geduld is een schone zaak toch ?

  1. Max Aue

   Ik vind dat de wappies best het vaccin mogen weigeren. Als ze dan ook maar binnen blijven.

 5. Max Aue

  Goede zaak.

 6. StemPzeweg

  Er is een verschil tussen een Vaccin paspoort en corona paspoort omdat het laatste ook met een negatieve testuitslag bewezen kan worden. Ik ben een groot voorstander van de Corona paspoort en hoop dat dit zo snel mogelijk realiteit wordt

 7. liefdevol rechts

  En nog steeds mogen ze dat paspoort steken waar de zon niet schijnt.

  1. Max Aue

   Dat gaat dus niet gebeuren, over twee maanden is het ingeburgerd en vindt iedereen het logisch en normaal.

   Dat is het ook.

 8. 1pitter

  Zoals ze dat met die andere dieren doen met zo’n oormerk lijkt me veel handiger.

  1. Edjan

   Zoiets gaat er inderdaad komen. In deze intensieve menshouderij.

   1. 1pitter

    En dan halveren ze de veestapel.

 9. Kharm

  Op de zeevaart wordt er al jaren gevaccineerd tegen diverse ziektes .
  Toch heb ik verschillende malen mee gemaakt , dat er nog personen ziek werden zoals malaria bijvoorbeeld
  Bij mij komen pokken vaccinaties niet op ben er wel ontelbare keren voor geënt.

 10. Logica

  Dit schreef ik een klein jaar geleden al. Straks worden we elk jaar, direct of indirect, gedwongen om ons te laten vaccineren. Wilt u niet? Dan geen vliegvakanties, geen verzekeringen, etc meer voor u. Zal Mark Rutte al gevaccineerd zijn?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.