Knetterarrogante VVD speelt hoog spel: ‘Wij gaan door met Mark Rutte!’

De VVD bewijst voor de duizendste keer dé partij van, voor en door eersteklas leugenaars te zijn. Want in plaats van een stap terug te doen nu hun voorman publiekelijk ontmaskert is als de grootste leugenaar in de Nederlandse politiek, doen ze er gewoon een schepje bovenop. “Wij gaan door met Mark Rutte!” laat de partij weten. No matter what.

Kijk, zegt de VVD, wij willen ons heel “coöperatief” opstellen. Dit betekent vrijwel zeker dat de partij akkoord gaat met een informateur van D66-huize, die dan een coalitie mag gaan smeden… waarvan Mark Rutte dan wel premier is. Want ja, de VVD doet alles voor de macht. Als ze bijna alle punten moeten inleveren uit het verkiezingsprogram doen ze dat met alle liefde. De partij draait immers nog maar om één man.

Maar wat het opstappen van Rutte betreft, dat gaat niet gebeuren zeggen de liberalen. Iedereen heeft “vertrouwen” in hem. Het doet allemaal een beetje denken aan een voetbalclub die beweert volledig achter de trainer te staan. We weten allemaal wat daar steevast de conclusie van is. Maar dat geheel terzijde.

Heel prima, dit. Want de VVD wordt morgen vrijwel zeker om de oren geslagen met een épische peiling van Maurice de Hond waarin de partij vol op zijn bek gaat, en waaruit blijkt dat vertrouwen in Rutte tot het nulpunt gedaald is. Deze peiling zal de andere partijen stérken in hun houding ten opzichte van Rutte: wel met de VVD, maar niet met deze groteske leugenaar.

En het is niet alleen die peiling die eraan komt die de rest van de Kamer zal motiveren en inspireren. Datzelfde geldt voor de harde woorden van prominente VVD’ers, die stuk voor stuk denken dat ze nu al die andere partijleiders tot op het bot moeten beledigen.

Het is nu heel simpel. Rutte kan kapot worden gemaakt als de rest van de politiek daarvoor kiest. De VVD kan gillen wat ze wil, maar die partij heeft haar eigen lot niet meer in handen – wat natuurlijk de reden is dat ze daar nu zo vreselijk in paniek zijn. Eén woord van het CDA en/of D66 waaruit blijkt dat ook zij niet met Rutte gaan zitten in Rutte IV betekent dat het echt helemaal, definitief einde oefening is voor Rutte… wat de VVD daar ook van vindt.

Hebben ze de moed om dat te doen? Ik weet het niet. Want CDA en D66 zitten vol opportunistische, meedogenloze, hypocriete, psychopatische haaien die werkelijk alles doen voor de macht. Als ze Rutte eruit werken nemen ze een risico… maar als ze hem toch maar snel vergeven en alles vergeten mogen ze over een maand of wat weer heel snel een paar mooie ministersposten innemen.

Het zou mijn niet verbazen als ze daarvoor kiezen. Want de Nederlandse politiek is verrot tot op het bot. Als puntje bij paaltje komt is het partijkartel werkelijk één groot, corrupt, kwaadaardig kankergezwel op de Nederlandse samenleving. Als ze meer macht kunnen krijgen door elkaar de hand boven het hoofd te houden doen ze dat.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

Maar goed, wie weet! Misschien verrassen ze dit keer en doen ze wel iets principieels. En als ze het ze niet om het principe te doen is, dan om de politieke overwegingen. Want als er ooit een moment was om Rutte te lozen, dan is het nu. Als hij weg is wordt het hele politieke spel weer open gegooid. Voor al die partijen, die jaren gedomineerd zijn door deze beroepsleugenaar en -huichelaar, moet dat een heel mooi vooruitzicht zijn. Tenzij ze natuurlijk zo weinig fiducie hebben in het eigen vermogen dat ze tóch maar liever op hem blijven leunen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Cootje

  En Corona gaat ook door , in juli / augustus de vierde golf geen toeristen naar zuid Europa , en dan gaan we genieten van de heersende verdeeldheid hier en in Europa wordt een mooi jaar 2021 , en ik wil Rutte nog een keer zien als op vrijdag ochtend , prachtig dat gezicht wat leek of hij onder de trein had gelegen , heerlijk gezicht

 2. J. Punt

  Veel Verhuis Dozen richting binnenhof straks bij de nieuwe verkiezingen. 40 zetels FVD. Hoppa.. we kunnen weer verder!

 3. RvdBe

  Als de Hondt morgen een peiling doet zal dit wss negatief voor Rutte uitvallen, doe die peiling over 3 weken nog eens, en hij is weer terug.
  De kiezers van Rutte lijden nl aan dezelfde kwaal als hij zelf: vergeetachtigheid.

  1. Cootje

   Nog 3 weken vol Corona en de hele tolk shows worden bezet met huilende horeca ondernemers , dan is de vriendschap over dan zijn ze te hard in hun kruis geraakt , MKBers denken dat Rutte ze gaat redden , de goedgelovige polderde MKBers verdienen dan niet beter , maar over 3 weken staat onze Pinokkio op 15 zetels

 4. Cootje

  Rutte heeft ondersteuning gekregen van zijn vriend Orban hoe een democratie werkt . Als je afgeserveerd wordt moet je op de blaren gaan zitten

 5. coenzoon

  Dan hebben we 2 mogelijkheden ,

  1. Rutte wordt gewoon MP en alles schreeuwers schikken zich als lammetjes.
  2. Er is geen coalitie mogelijk en er komen nieuwe verkiezingen.

  Ik gok dat alle schreeuwers gewoon de rijen sluiten en gewoon over gaan tot de orde van de dag. We weten nu toch wel waar het partijkartel toe in staat is !

  1. Vanduinen

   Niet gokken, @Coen. Dat kost geld. Dan maar nieuwe verkiezingen. Een uitgeklede VVD, PvdA dik in de winst, met de Groenen een volgend cabinet. Gewoon helemaal anders en MP Arib of Aboutaleb.

 6. C.A.Barstow

  Zoals gezegd, een dictator geeft nooit uit zichzelf op.
  Zo ook landverrader, huichelaar, bedrieger en misleider Mark Rutte.

  Weg met dit voor ons land en volk rampzalig heerschap.

 7. Fax uit Darmstad

  Maar wat er ook uiteindelijk uitkomt: het gaat nog maanden duren voor er een oplossing is. Dit kabinet zal gewoon, zoals gebruikelijk blijven zitten als demissionair kabinet, net zoals ze nu al zijn.
  Gevolg: we blijven nog maanden opgescheept met de Jonge, van Dissel en het OMT.

  1. Fax uit Darmstad

   Om dit te voorkomen moet er een zaken kabinet komen.
   Een zakenkabinet moet doen wat de tweede kamer wil, maar kan wel voor elke wet een andere meerderheid samenstellen.
   Dit voorkomt uitruil van niet gerelateerde zaken.

  2. STOP FVD

   PRIMA! Alles beter dan opgescheept zitten met beter wetende fascisten uit het FVD kamp!

   1. Fax uit Darmstad

    Sapperdeflap, Pipo de Clown ziet het licht.

   2. Max Aue

    Juist.

    1. Lugar

     Ik zie het al, geen steek veranderd!

     1. Harry Haller

      Klopt Lugar. Er zijn alleen een flink aantal debielen bijgekomen. DDS kachelt hard achteruit.

     2. usb3.0

      Skietingkieling

  3. usb3.0

   “Gevolg: we blijven nog maanden opgescheept met de Jonge, van Dissel en het OMT.”

   Klopt, overigens, de ministers die nu in kabinet zitten zijn een schande voor Nederland, en jullie kwiebussen menen echt dat de zittend macht prima is, sterker nog, jullie sluiten miljoenen kiezers uit.
   Daar weer naast vinden jullie de disproportionele fascistische coronaregels ook nog eens prima, als je het hebt over fascisme zijn jullie toch wel de aanstichters..

 8. EvertB

  Het zou nu achterdocht wekken als de VVD niet om Mark Rutte heen gaat staan. Hij heeft de motie van wantrouwen overleefd en dat nodigt uit tot doorgaan met Rutte.

  Met een kamerbrede – op de VVD na – motie van afkeuring op zak zijn de dagen van Rutte als premier echter geteld. In een volgend kabinet zal hij nagenoeg zeker als gewoon Kamerlid verder gaan.
  De VVD zal op zoek moeten naar een premierskandidaat en ik schuif Edith Schippers naar voren al dan niet in een minderheidskabinet met D66. Sigrid Kaag staat overigens op zeer goede voet met Schippers. Niet onbelangrijk als de VVD de premier claimt die anders naar D66 zou kunnen gaan.

  1. Beukman

   Het zou nu achterdocht wekken als de VVD niet om Mark Rutte heen gaat staan.

   Zoals de VVD ook om Van Aardenne ging staan in 1985?

   search.iisg.amsterdam/Record/1489045

   1. EvertB

    Heerlijke (politieke) humor!
    Een zelfde lot zal Rutte uiteindelijk – als het écht moet – tegemoet kunnen zien. Maar zover laat Rutte het niet komen.

  2. Fax uit Darmstad

   Schippers is toch dat vrouwtje dat tal van bezuinigingen in de zorg doorvoerde waar wij nu de wrange vruchten van plukken.

   1. STOP FVD

    Hoezo wij? De ziekenhuizen zijn toch leeg wappie?!

    1. Fax uit Darmstad

     Dat klopt inderdaad. ze hebben ongeveer 2600 patiënten. En al een spiegel gekocht? Sapperdeflap

     1. STOP FVD

      Hahaha, complotwappie!! Heb je zelf ook met het ziekenhuis gebeld? Of heb je geprobeerd binnen te kijken. Gezien je domme teksten lijkt het me dat die ene hersencel van je niet in staat is iets anders te denken dan het complotje waar je vurig in gelooft. WAPPIE! LOLOLOL.

     2. Fax uit Darmstad

      Zo Pipootje, knap hoor zinnetjes achter elkaar

     3. usb3.0

      De enige fascistische wappie die hier rond reaguurt is stopje zelf, maar dat weet stopje alleen zelf nog niet, stopje is namelijk een fascistische vaccinazidrammende coronafetisjist oftewel een vaccinaziwappie/coronawappie

    2. coenzoon

     dat klopt vaccinwappie , nog geen 700 man TOTAAL op de I.C . Maar cijfers zijn niet besteed aan een blinde mol zoals jij.

 9. Max Aue

  Mark Rutte is een staatsman van de buitencategorie die glimlachend en zonder moeite 10 jaar lang al zijn politieke concurrenten van de mat speelde.

  Dat zette kwaad bloed bij politici van minder kaliber. Nu zien ze hun kans om de man te vloeren.

  De zilverlingen worden in het rond geslingerd en de hanen kraaien zich schor.

  1. Fax uit Darmstad

   Als Rutte van de buitencategorie is, kom je niet zo in de problemen.

   1. Fax uit Darmstad

    VVD-leider Mark Rutte maakt een groot punt van het ‘weglopen’ van de PVV uit de Catshuisonderhandelingen in 2012.
    Echter de vork zit anders in de steel.
    CDA’er Hans Hillen, zelf minister van defensie in het eerste kabinet Rutte. “Het is jammer genoeg fout gegaan, maar niet door de PVV”,
    “Het budgettaire probleem was gewoon te groot. Ik denk dat elke coalitie die binnen twee jaar nog zo’n budgettair probleem erbij kreeg in de problemen was geraakt. Degene die er dan het verst vanaf staat kan je niet de schuld ervan geven”, zei Hillen.
    De schuld werd Geert Wilders achteraf in de schoenen geschoven als “argument om tot een soort cordon sanitaire te komen”.

    1. Beukman

     CDA trok de stekker eruit omdat Geert zich al een tijd onmogelijk maakte.
     En dat kwam weer omdat deze gedoogconstructie ongezond was door de disbalans tussen partijen met en zonder regeerverantwoordelijkheid: het Kabinet kon niet volgens afspraak aan de PVV leveren wat het beloofd had.

     Normaal gesproken overleggen partijen over hoe om te gaan met de weerbarstige werkelijkheid; men zoekt naar een compromis of in ieder geval naar het meest haalbare.

     Geert hield vanuit zijn comfortabele gedoogpositie echter koppig stand zonder een duimbreed toe te geven. Wat kon hij ook anders zonder zelf een heleboel aanhang kwijt te raken?
     Het gevolg: een trauma bij met name het CDA, dat nu nog doorspeelt.

     1. Fax uit Darmstad

      Het is niet de eerste keer dat vanuit CDA-hoek het verhaal van Mark Rutte in twijfel wordt getrokken.

     2. Fax uit Darmstad

      Bezijden de waarheid.
      Er was een bezuiniging van drie miljard op Ontwikkelingssamenwerking toegezegd door Rutte en Verhagen. Geert ging later akkoord met 1,5 miljard.
      Door de toezegging Van Verhagen die door gedonder binnen het CDA dat weer introk is die situatie ontstaan. Jaren later horen we Rutte nog zeggen: u bent weggelopen heer Wilders. Zo een leugenaar is Mark Rutte, willens en wetens, onwaarheden verkopen om je eigen falen te maskeren.

     3. Beukman

      Je gaat voorbij aan het punt dat de gedoogconstructie ongezond was door de disbalans in rechten en plichten tussen de regeringspartijen en de gedoogpartij, Darmfax.

      Het zou niet terecht zijn om alleen Wilders de schuld te geven van het klappen van Rutte I. Hij buitte zijn positie echter wel uit door steeds op zijn strepen te blijven staan en het onderste uit de kan te willen. Hij verziekte hiermee het gebruikelijke spel van geven en nemen, tot iedereen hem volkomen zat was. Voor sommigen van de betrokkenen is dit een traumatiserende ervaring geweest.

     4. Fax uit Darmstad

      Ik begrijp uw antwoord het was van het CDA eigen schuld. Verhagen had zelf veel te grote schoenen aangetrokken door van alles te beloven wat ie niet waar kon maken. VVD en het CDA waren gewoon machtsgeil. DAT werd doorbroken door Wilders.
      Knapen had steun van partijgenoten die het gedrag van Wilders zat waren omdat die zich overal mee bemoeit.
      Verhagen wil geen breuk binnen het CDA veroorzaken die er met het opstappen van Knapen zou worden gecreëerd en weigert tegenover Wilders de bezuiniging op Ontwikkelingssamenwerking. Wilders was daar zo boos over dat hij op het laatste moment het Catshuis verliet.
      Het was het CDA die zijn hand had overspeeld.
      Als u ooit nog een keer Mark Rutte iets hoort zeggen over dit geval dan weet u dat ie wederom liegt.

  2. Harry Haller

   Het retorisch vermogen van Frau Aue is niet slecht. Maar inhoudelijk stelt het geen moer voor. De Zak van Max is nooit een hoogvlieger geweest in het debat en dat toont hij nu eens te meer.

  3. coenzoon

   quote max anus , Mark Rutte is een staatsman van de buitencategorie die glimlachend en zonder moeite 10 jaar lang al zijn politieke concurrenten van de mat speelde. end

   volgens mij bedoelt de tról ,Mark Rutte is een staatsman van de maffiacategorie die glimlachend en zonder moeite 10 jaar lang al zijn politieke concurrenten van de mat loog.

 10. RCS

  André van Duin : Doorgaan

  Ja, ik zal doorgaan als water uit de kraan
  Ja, ik zal doorgaan
  De kip zei tot de haan
  We zullen doorgaan (2x)
  Tot het een hit zal zijn.

  We zullen doorgaan
  Ik wil in ‘Losse Groeven’ staan
  Dus moet ik doorgaan
  Het graan heeft de orkaan doorstaan
  Door door te gaan
  Dus wil ik doorgaan
  Tot het een hit zal zijn.

  Ja, ik zal doorgaan
  Ik wil dwars door iedere beeldbuis gaan
  En doorgaan
  Ik heb Duys achter me staan
  Dus ik kan doorgaan
  Ja, ik kan doorgaan
  Tot het een hit zal zijn.

  We willen doorgaan
  Het heeft geen zin om terug te gaan
  Nee, we moeten doorgaan
  Ook als we dwars door ’t bed heen gaan
  Moeten we doorgaan?
  We moeten doorgaan
  Tot het een hit zal zijn.

  We zullen doorgaan
  Ik zing naakt als een sopraan
  We willen doorgaan
  Gooi er een zangkoor tegenaan
  Willen we doorgaan?
  Dan kunnen we doorgaan
  Tot we in ‘Toppop’ zijn (2x).

  Ho, ho, ho ho ho ho ho (3x).

  Tot we in Toppop zijn
  Doorgaan, ‘k heb me regenjas weer aan
  Kunnen we doorgaan?
  Ik ben gek op levertraan
  Laten we doorgaan (2x)
  Tot we aan ’t gaatje zijn.

  Ja, we zullen doorgaan
  U wordt bedankt, u kunt wel gaan
  We zullen doorgaan
  Met z’n allen naar de Zaan
  We zullen doorgaan (2x)
  Tot we aan ’t gaatje zijn.

  Ha ha ha ha ha
  Ha ha ha ha ha
  Ho ho, ho ho ho ho ho
  Ho HO ho, ho HO ho
  Hooooo, hooooo.

  We zullen doorgaan
  Laat de leeuw niet in z’n hempie staan
  Maar doorgaan
  Tante Leen, Johnny Jordaan
  We zullen doorgaan (2x)
  Tot we aan ’t gaatje zijn.

  We zullen doorgaan
  Waar komt die rotzooi toch vandaan
  Laten we doorgaan
  ‘k Ga met me sambaballen slaan
  Laten we doorgaan
  Ja, ik wil doorgaan
  Ik wil doorgaan
  Tot we aan ’t gaatje zijn.

  Kotsende vulkaan
  Een banaan in ’t cellofaan
  kleed je uit, kleed je aan
  Als golven op de oceaan
  Me broer heeft een hijskraan
  Kunt u mij verstaan?.

  🙂

 11. STOP FVD

  Gut gut, het vvd heeft een keertje gelogen, alsof je broodheer fascist Baudet niets aan elkaar liegt. Maar dan zijn we stil, en nu een stom leugentje (en het gaat nergens over) en heel FVD valt over hoe arrogant ze wel niet zijn. Kijk eerst eens even in je eigen huis, alsof het daar allemaal zo lekker is gegaan. Hypocrietjes.

  1. Fax uit Darmstad

   Pipo de Clown kan een paar zinnetjes schrijven, Sapperdeflap.
   Goed hoor Pipo de Clown. Ga zo door.

  2. coenzoon

   baudet de winnaar van de verkiezingen , geweldig hoeveel pijn dat doet bij linkse mafketels

  3. usb3.0

   “het vvd heeft een keertje gelogen,”

   Uh vvd? nee vaccinaziwappie! leugenclown rutte heeft weer eens gelogen, gelukkig ontken je dit ook niet met een omweg pfffjjieuw iedereen ziert jouw er namelijk wel voor aan dat je liegt en fascistisch bent namelijk

 12. plakband

  Segers: functie elders.
  Probleem uit de weg geruimd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.