Britse premier Boris Johnson gaat vol op het WEF-orgel: ‘Samen zullen we Build Back Better’

De Britse premier Boris Johnson vond het vandaag geweldig om de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden te ontmoeten. Want, zei hij, samen gaan ze zich in het grote avontuur storten om de wereld opnieuw op te bouwen na de ravage veroorzaakt door het waanzinnige coronabeleid van overheden wereldwijd. Zoals Johnson het verwoordde, “together we’re going to Build Back Better.”

Toen Boris Johnson premier van Groot-Brittannië werd vonden veel rechtse Nederlanders dat fantastisch. Hij had zich immers ingezet voor Brexit en leek écht rechtser dan zijn voorganger Theresa May. Nou, dat valt in de praktijk nogal tegen. Want hij promoot overal – maar met name op Twitter – de Build Back Better-plannen van het World Economic Forum. Daarbij legt hij, zoasl de WEF’ers het ook willen, steevast de nadruk op “climate change,” oftewel klimaatverandering.

Vandaag grijpt hij de G7-top aan, en dan specifiek zijn ontmoeting met president Biden, om die Build Back Better-propaganda maar weer eens in te zetten. “Het was een eer om u in Cornwall te verwelkomen Mr. President,” schrijft Johnson op Twitter aan zijn nieuwste beste vriend. “Samen gaan we Build Back Better van de pandemie, de wereld helpen te vaccineren, en maken we 2021 het beslissende jaar in de strijd tegen klimaatverandering.”

Maar die tweet was niets vergeleken met de video die hij óók op zijn sociale media-account zetten.

In het filmpje hierboven stelt Johnson dat de pandemie de grootste internationale crisis is die de wereld in tientallen jaren gezien heeft. Maar geef de moed niet op! Want samen met zijn internationale vrienden gaan we de wereld herbouwen, en dan ook nog eens beter dan ooit tevoren. Ofzo.

“Dit is onze kans om uiteen te zetten hoe we reageren op de wereldwijde problemen waarmee we allemaal geconfronteerd worden,” aldus Johnson in bewoordingen die honderd procent gekopieerd lijken te zijn uit het boek “Covid-19: The Great Reset” van WEF-oprichter Klaus Schwab. En voor iemand roept dat dit vast een vage “samenzweringstheorie” is: neen. Lees het Reformatorisch Dagblad anders even over deze materie.

Trouwens, Schwab en zijn vrienden zijn er ook heel eerlijk en open over. Kijk maar op de website van het WEF zelf. Ook over dat Build Back Better staat er daar echt het één en ander te lezen. Niks vreemde complottheorie van een paar wappies.

En ja, Johnson is daar één van de meest uitgesproken voorstanders van. Hij gebruikt de term echt continu. Alleen Justin Trudeau van Canada komt bij hem in de buurt. De andere regeringsleiders gebruiken de term ook regelmatig, maar Johnson en Trudeau lijken niet meer in staat om over Covid-19 te praten zónder iets over Build Back Better te zeggen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wat valt deze man tegen zeg. Wat zonde.
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Gebande_5

  Ik snap de teleurstelling van MvdG niet.
  Hij kiest altijd voor de verkeerde populisten.
  Boris, Baudet, Brump.

  1. september

   Brump I.pv.Trump ,je bent de leukste,maar alleen thuis

   1. nexit nu aub

    jij bent een debiel die in een sprookjeswereld geloofd. Een fantast en een dromer

  2. nexit nu aub

   kan onze micro zwetscock even de voordelen voor de burger uitleggen van agenda 2030 ofwel de build back better idioterie !

   Maandenlang hebben de linkse hypocrieten lopen scanderen dat build back better een complottheorie is gepresenteerd door wappies.

   Nu blijkt de complottheorie gewoon een scenario te zijn tegen de burger door een absolute staat. Anno 2030 zult u niets meer bezitten maar gelukkig zijn. En de domme zwetscocken blijven gewoon stug partijkartel promoten.

   Wat een dom volk !

   1. Beukman

    Heb je soms geen internet, Rennie, dat je met zulke onnozele vragen komt?

    Building Back Better (BBB) is a strategy aimed at reducing the risk to the people of nations and communities in the wake of future disasters and shocks.[1] The BBB approach integrates disaster risk reduction measures into the restoration of physical infrastructure, social systems and shelter, and the revitalization of livelihoods, economies and the environment.
    BBB was first officially described in the United Nations’ Sendai Framework for Disaster Risk Reduction document, which was agreed on at the Third UN World Conference on Disaster Risk Reduction held on March 14–18, 2015, in Sendai, Japan. It was adopted by UN member states as one of four priorities in the Sendai Framework for disaster recovery, risk reduction and sustainable development.[3] The UN General Assembly adopted this document on June 3, 2015.

    Lees verder:
    en.wikipedia.org/wiki/Building_Back_Better

    1. nexit nu aub

     bukhol toch , ben je overstag hufter , knap he dat men in 2015/2016 corona voorspelde hufter ! Je weet nu dus toch de notulen te vinden hufter.

     corona is een hoax om de klimaatagenda erdoor te duwen en verder niets kwal.
     maar je hebt je aangesloten bij de wappies , blij dat je agenda 2030 niet meer ontkent hufter. Kennen we eindelijk op inhoud verder kwallekop

 2. Beukman

  Trouwens, Schwab en zijn vrienden zijn er ook heel eerlijk en open over. Kijk maar op de website van het WEF zelf. Ook over dat Build Back Better staat er daar echt het één en ander te lezen. Niks vreemde complottheorie van een paar wappies.

  schrijft MvdG.

  Inderdaad: BBB is géén complottheorie, hoe graag de wappies dat er ook van maken. BBB gebeurt niet stiekem in achterkamertjes, maar gewoon open en bloot, en wordt mogelijk gemaakt door regeringen die democratisch door het volk zijn gekozen.

  Ik kan me wel voorstellen dat sommigen zich verraden zullen voelen door Boris. De man begrijpt echter heel goed dat hij de rest van de wereld nodig heeft, Brexit of niet, en dat de problemen die overwonnen moeten worden steeds globaler van karakter worden.

  Intelligente man, die Johnson. Hij valt me erg mee sinds hij premier is.

  1. nexit nu aub

   bbb is in achterkamertjes tot stand gekomen hufter en de hoofdrol spelers voor Nederland , al kaq en pinokkio rutte weigeren nog altijd de tweede kamer te informeren over de afspraken sukkeltje

   je lúlt weer uit je nek decadente tról

 3. Edjan

  Los van verouderde termen als links en rechts: de grote beweging van deze tijd die nu in de startblokken staat heeft maar éen bedoeling: een grote massa onderworpen mensen en een zeer kleine, stinkend rijke elite.

  Democratie is uit, feodaal regime komt in.

  1. halo1

   Dat is toch niet waar Edjan.. dat zouden de mensen toch niet pikken! Niet gaan zeggen: ” Ze hebben het niet door!”. Boris lijkt me eerder door zijn vrouw/huwelijk zo veranderd.. vrouwen stemmen meestal links( =toestaan+uitgeven), dat heeft Trump ook genekt.

   1. Beukman

    Welnee. Trump is genekt door zijn narcisme, door zijn impulsiviteit, door zijn onwetendheid, door zijn leugens en door het feit dat hij zijn beloftes niet nakwam.

    Boris daarentegen is weliswaar een opportunist, maar ook een behendige politicus, die zich niet laat leiden door ijdelheid en paranoia, zoals Trump wel – en nog steeds – doet.

   2. Edjan

    Halo. Als ik de politiek bekijk, zie ik een en al behendig machtsspel. Beukman o.a. beschrijft dat heel mooi. Dat machtsspel is van alle tijden, maar het verschil met 50 jaar geleden, is, dat er toen nog maatschappelijke idealen waren, grote lijnen die politici nastreefden. Partijen die ergens voor stonden: de arbeider, het gezin, de economie etc.
    Tegenwoordig lijkt het er meer op dat politici al hun behendigheid maar voor éen ding gebruiken: hun persoonlijke machtspositie. Het lijkt soms wel alsof de politiek is overgenomen door een stel narcisten en psychopaten.
    Van de andere kant is een stel mensen op aarde ongelofelijk rijk geworden. Als deze mensen macht zoeken en ze vinden politici die alleen maar op eigen gewin uit zijn, is een feodaal systeem snel klaar.

    De mensen zouden het niet pikken, zeg jij. Jawel hoor, ze pikken het wel. Het interesseert ze nl. niet. Helaas. Dat is al 90 jaar geleden voorspelt door Ortege in zijn boek: de opstand der horden.

    1. Edjan

     voorspeld

     1. halo1

      Als het de mensen niet interesseert, dan voelen ze zich toch ook best senang bij een bepaalde situatie: geen honger, geen gebrek, vrede, geen “onrecht”” vrijheid. Ik zelf heb dat ook: prima leven..ondanks/dankzij (ook) links(e elite?), alleen wegens hun allochtonen+criminelen-standpunt stem ik consequent rechts.

     2. Edjan

      Halo. Precies. Men ziet het als vanzelfsprekend. Men is het idee kwijt dat er voor een aantal dingen gestreden is. Men komt thuis, drukt op een knopje en er is licht. Men draait aan een knopje en er is water, of warmte. Daar is ooit een hoop moeite voor gedaan maar dat is lang geleden.
      Zo is democratie ooit moeizaam veroverd maar later vanzelfsprekend geworden en nu een soort van toneelstuk dat op gezette tijden opgevoerd wordt.
      En inderdaad; met een relatieve welvaart wordt de betrokkenheid afgekocht. Die relatieve welvaart zal niet lang meer duren.

    2. Meriadoc Brandebok

     Ik ben het met je eens dat politici van tegenwoordig nog voor weinig staan. Wellicht is de teloorgang van de oude volkspartijen hieraan te danken. Premiers als Balkenende en Kok stonden wel ergens voor en wisten derhalve grote verkiezingsoverwinningen te boeken. Het volk snakt naar politici die ergens voor staan: voor de arbeider (PvdA), ondernemer (VVD) of gemeenschapszin (CDA). Waar staan deze partijen vandaag de dag nog voor? Wat voor een visie hebben zij?

     Omdat de oude partijen nergens meer voor lijken te staan zoeken kiezers een partij met een scherper profiel (zie hier de opkomst van partijen als de SP).

  2. Mistgabel

   Dat is de droom van die Verhofstadt.

   1. usb3.0

    Dat is natuurlijk het allerbeste en vrij op vakantie geen dna privacyverkrächtende maatregelen

 4. Mistgabel

  Build Netherlands back better.

  Hup, uit de EU en een schop onder de hol van de VN, WEF etc.

 5. usb3.0

  Zie hier het wappiegelijk

 6. Thee

  Tekst van Boris is van Klaus

 7. right

  Johnson promoot ” build back better”, haha!
  Da’s voor UK niet zo moeilijk, dan wel minder problematisch dan voor EU lidstaten!
  Immers ze hebben door de Brexit geen verplichtingen meer mbt de ongebreidelde instroom van gelukszoekers, dus ” build back”, is voor eigen volk, zoals het hoort!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.