Geert Wilders haalt fel uit naar “grachtengordel-elite-vriendjes” Sigrid Kaag: ‘Vang Afghanen lekker zelf op thuis’

PVV-leider Geert Wilders heeft het helemaal gehad met het Afghanistan-beleid van demissionair minister Sigrid Kaag. De ‘grachtengordel-vriendjes’ van Kaag halen nu zonder goed na te denken veel Afghaanse vluchtelingen naar Nederland, maar Wilders heeft liever dat deze mensen in de regio zelf worden opgevangen. Of door buurlanden van Afghanistan, die om een of andere reden niet inspringen om te helpen. 

Door het mega gepruts van het kabinet de afgelopen maanden is er deze week een ware vluchtelingencrisis uitgebroken. Doordat het Westen ineens zijn handen terugtrekt van Afghanistan, en de Taliban grote delen van het land in beslag hebben genomen, moeten de laatste Westerlingen en Afghaanse medewerkers zo snel mogelijk in veiligheid worden gebracht. Nederland – kuch, Sigrid Kaag – had het ‘nooit zien aankomen‘ dat de situatie zo uit de hand zou lopen.

Andere landen wel, die bleken niet te slapen. En nu zien we het resultaat van ‘we hebben het nooit zien aankomen’. Het kabinet moet halsoverkop grote groepen mensen, die ons in de regio hebben geholpen, in veiligheid brengen. Echte plannen hebben we niet dus worden ze maar massaal naar Nederland overgevlogen.

De VVD stribbelde nog even tegen, maar heeft nu ook onze grenzen opengezet. Andere opties, zoals opvang in de regio of aankloppen bij de buurlanden, zijn niet eens overwogen. Terwijl een land als Oostenrijk heeft gezegd de grenzen juist niet open te zetten voor vluchtelingen. Toch kozen wij voor een andere optie. Waarschijnlijk vanwege het feit dat we gewoon vanaf het begin achter de feiten aanliepen.

Geert Wilders kritisch op Sigrid Kaag

PVV-leider Geert Wilders heeft het dezer dagen gemunt op Sigrid Kaag, die natuurlijk als hoofdarchitect fungeert in dit geblunder. Ze haalt halsoverkop mensen hiernaartoe, terwijl we in Nederland al genoeg interne kopzorgen hebben. Want nu die mensen massaal hier naartoe worden gehaald is er nog maar de vraag wat voor een toekomst we ze kunnen bieden. Het is niet zo dat de woningnood van de op de andere dag ineens is opgelost. Daarnaast worden zulke grote groepen nooit opgevangen in de achtertuin van Kaag en consorten, vandaar de sneer van Wilders. In plaats daarvan worden azc’s opgericht op de meest onlogische plekken:

Daarnaast kan ook een kritische kanttekening plaatsen of de screening allemaal wel secuur verloopt. Doordat grote groepen in grote snelheid proberen weg te komen, en ook Nederland alles zo snel mogelijk wil doen, zou het goed kunnen dat er per ongeluk ook ongewenste personen ons land binnen worden gelaten. In Frankrijk heeft men per ongeluk een Taliban-sympathisant in huis gehaald – die gelukkig op tijd is ontdekt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. ElGuapo

  Geert heeft weer helemaal gelijk.

 2. Albert Egberts

  Is Geert deze keer niet WOEST?

  1. ElGuapo

   Wat is er schlemieltje….niks om inhoudelijk te melden? Bespreek het rustig even met de gang.

  2. Cootje

   Nee en hij is ook niet gehandicapt , en laten ze een opvang maken bij Kaag voor de deur , maar ze kunnen verbouwereerd zijn de thee drinker maar de acceptatie is niet overweldigend in Nederland , de buurtsupers en het openbaar vervoer medewerkers kunnen weer in de nood toestand , Afghanen zijn niet bepaald een integratie volk , komen rechtstreeks uit de bergen en uit bepaalde stammen , onze regering zegt altijd we pleuren ze hier neer en je zoekt het maar uit ,

  3. usb3.0

   Wie had nou toch gedacht dat tamil iets over de bizarre inhoudt zou zeggen, ik vermoed dat tamil stiekem een stuk of 4 vluchtelingen heeft in zijn huis dat kan niet anders…

   1. Steiner

    Zeker vier minderjarige.

   2. usb3.0

    Dat dan weer wel, aangezien tamil sëks met kinderen aandoenlijk vindt..!

 3. Mistgabel

  Ze maken er een tering land van.
  Tijd voor het schavot.

 4. Cootje

  En de tweedeling in Nederland wordt steeds groter , Oostenrijk heeft het goede voorbeeld geschetst , die zeggen hek er om heen ze komen niet binnen

  1. Vanduinen

   Bedoelt u misschien een hek “zegenen” i.p.v. zeggen?

 5. Mistgabel

  Die grachtenpanden zijn zo groot, daar kunnen ze best een aantal plaatsten.

  1. Aborifa

   De ambtswoning van Femke?

   1. Eppo123

    Goed idee.

 6. Cootje

  Over 2 maanden maar weer eens peilen ik denk 80% vind Nederland een kut land .

 7. Mistgabel

  Lijkt trouwens ook wel een afleiding voor die corona hoax.

  Oja, WEF.
  Ze draven ondanks de vaccinaties doorrrr.

  h*tps://twitter.com/i/status/1430409648763506689

 8. trutje

  Zag juist op YT een filmpje van powned dat de COA medewerkster vertelde dat ze voor altijd zullen blijven.

  1. ikweetwatikwil

   Had niet anders verwacht trutje.

  2. ET007

   logisch

 9. Jannes-46

  Sigrid Kaag koopt huis van 1,4 miljoen euro in de chique Haagse wijk Benoordenhout. Kijk dat is nou daadkracht. Een statig oud pand kopen om de Afghaanse kansenparels in te herbergen met Truus Tafeldans als hospita. Zou er ook Al Qaq-HAMAS-geld mee worden witgewassen? Follow The Money, hier ligt een taak voor jullie!

 10. Mistgabel

  Omvolking.

 11. Eppo123

  Geert for president.

  1. Vanduinen

   Doe hem dit niet aan. Hij krijgt acute darmkrampen bij de gedachte alleen al. Fleur zou nog kunnen als vice premier.

 12. Pieter48

  Na jaren lang bezuinigd te hebben op alle maatschappelijk belangrijke en onmisbare posten door de Rutte clan blijkt dat er op de asiel industrie nooit bezuinigd is. Nog steeds komen ze met ladingen binnen. Voor eigen volk geen woningen maar voor de geluk en gemakkelijk leven zoekers zijn gemeenten zelfs verplicht ze een woning aan te bieden . Dat is ook te begrijpen want deze figuren gaan alleen terug naar hun vaderland om vakantie te houden. Daarna weer verder met hun leven op onze kosten en met hun rug naar onze maatschappij gekeerd.

 13. ET007

  Vooral lekker blijven stemmen op een partij die je wel durft te noemen bij naam als je zondags naar de kerk gaat. Gefeliciteerd mensen met jullie nieuwe aanwinst. Helaas moet ik zelf ook meebetalen, maar dit alles is het me wel waard.

 14. 56RdK

  Geert heeft helemaal gelijk! Zoals altijd.

  Want de screening van die zogenaamde vluchtelingen is zo en zo al een complete farce, en nu met het massaal binnenhalen van die lui uit Afghanistan; dorpen en steden vrees uw veiligheid!

  Want de overheid heeft gefaald en faalt in alle opzichten met het immigratie-c.q. asielbeleid én met de zorg voor uw veiligheid en welzijn.

  En het wegsturen van ongewenst volk kan niet, want het supernaïeve deugvolk heeft zorggedragen voor wetgeving en organisaties die dit niet mogelijk maken.

 15. Wally

  Tsja… waarheid als een koe. Ze komen hier alleen maar naartoe voor gratis geld, gratis alles en beginnen dan te terroriseren met hun eisen hier eisen daar. Sodemieter dus op naar je heilige allahvriendjes. Maar gratis geld he… en links maar kwijlen, totdat ze eindelijk doorhebben wat er staat te gebeuren.