Gideon van Meijeren (FVD) gaat los op druk fantaserende NOS: “Fake news!”

Forum voor Democratie Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren is helemaal klaar met de NOS. Want de staatsomroep doet net alsof er verschillende redenen zijn waarom hij “onderzocht” wordt door de integriteitscommissie van de Kamer. Onzin, zegt Van Meijeren. Dat is de énige reden. Dat de NOS iets anders beweert is simpelweg “fake news!”

FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren is razendsnel naam voor zichzelf aan het maken in Den Haag. Niet zo gek, want deze jongeman is écht niet op zijn mondje gevallen. Zo ging hij eerder op schitterende wijze de confrontatie aan met premier Mark Rutte. Ja, hij sloopte de VVD’er toen werkelijk.

Omdat hij het zo goed doet proberen de linkse mainstream media hem natuurlijk te beschadigen. Dat doen ze nu met een beetje hulp van de vrienden van de integriteitscollege van de Kamer. Die “onderzoeken” namelijk een vre-se-lijk incident. Een schokkende gebeurtenis.

Welke? Nou, Van Meijeren feliciteerde collega-FVD’er Simone Kerseboom met haar maiden speech, en daarbij gaf hij haar drie kussen. Je zou denken: een volstrekt normale manier om met elkaar om te gaan. Ah, ja, natuurlijk. En als de camera’s niet meekijken doen andere Kamerleden dit ook. Maar nu stond de camera er wél op, en oh jongens, wat was iedereen boos!

Achterlijk genoeg wordt die gebeurtenis nu dus onderzocht. Natuurlijk erkennen Van Meijeren en Kerseboom het gezag van het college niet. Ze willen daar niet aan meewerken, want ze vinden het volkomen terecht belachelijk.

Maar wat is nou zo interessant? Nou, dat is dat de NOS in haar berichtgeving net doet alsof Van Meijeren voor méér onderzocht wordt dan de drie kussen. “De twee zijn uitgenodigd voor een gesprek begin september, na een aantal klachten over het overtreden van de coronaregels, maar gaan daar niet op in,” aldus de NOS. “Van Meijeren zegt op Twitter dat de klachten onder meer gaan over de manier waarop hij Kerseboom feliciteerde met haar maidenspeech als Kamerlid. Hij gaf haar drie zoenen, wat in coronatijd volgens de gedragscode niet is toegestaan.”

“Onder meer gaan”? Oh. Dus er is meer?

Nee, zegt Van Meijeren terecht woedend. Want ja, de NOS impliceert weliswaar dat er meer aan de hand is, maar dat is onjuist.

“Ik zeg helemaal niet ‘onder meer’,” aldus Van Meijeren op Twitter. “De klachten gaan UITSLUITEND daarover.”

“Smerige manier van de NOS (fake news!) om te doen alsof er meer aan de hand is,” sluit hij zijn woedende tweet terecht af.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit is hoe de NOS FVD-Kamerleden probeert te framen. Het is misselijkmakend. En ze doen het stééds weer. Goddank dat die FVD’ers daar niet van onder de indruk zijn en keihard terugslaan!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. Pauline Kummer

  Toen was iedereen nog boos…

  1. Flengan

   Aldus altertje ego

 2. Emile Takma

  Het rebellenclubje van de FvD is in de Tweede Kamer politiek volstrekt geïsoleerd geraakt. Ze doen slechts nog aan provocatie en ziek geklier.

  Helaas zal dit de komende vier jaar nog wel van kwaad tot erger gaan.

  1. Xyz1234

   Schlemiel is niet geïnteresseerd in de waarheid, maar hecht slechts waarde aan de grootte en hoeveelheid macht van een bepaalde club of groep, om zich vervolgens achter die groep te scharen die het dominante geluid vertegenwoordigt. Een typisch kenmerk van een zwakke, laffe meeloper.

   1. Harry Haller2

    Een juiste analyse Xyz123.

    Takma schrijft ook altijd overheid, regering en kabinet met beginhoofdletters, waarmee de serviele onderdanigheid van deze zwakke en laffe meeloper duidelijk tot uitdrukking komt.

    1. Emile Takma

     “Takma schrijft ook altijd overheid, regering en kabinet met beginhoofdletters,”

     Dat hangt van het gebruik af. Als het een eigennaam is zoals Rijksoverheid of Overheid kan voor een hoofdletter worden gekozen maar als het een soortnaam betreft is een kleine letter aan te bevelen.

     Het is goed denkbaar dat ik met die taalregel wel eens de fout in ging, waarvoor bij voorbaat excuses, maar in dit taalgebruik serviliteit te ontwaren is net zo paranoïde gestoord als denken dat de NOS verwikkeld is in een propagandaoorlog met het FvD.

     1. Harry Haller2

      Overheid, regering en kabinet zijn soortnamen en worden altijd met een kleine beginletter geschreven.

      Uitzonderingen zijn inderdaad eigennamen zoals Rijkswaterstaat, maar dat geldt nimmer voor overheid, regering en kabinet.

     2. Flengan

      In gesprek gaan met de forummongool is niet alleen kansloos maar is ook zonde van je tijd en bovendien niet bijster slim.

     3. Emile Takma

      “Overheid, regering en kabinet zijn soortnamen en worden altijd met een kleine beginletter geschreven.”

      Maar Rijksoverheid bijvoorbeeld niet.

      Valt het kwartje?

     4. Harry Haller2

      Nee Takma: rijksoverheid is ook geen eigennaam i.t.t. Rijkswaterstaat.

      “Samenstellingen met rijks- krijgen een kleine letter: rijksambtenaar, rijksinstelling, rijksoverheid, enz., tenzij het om een naam gaat: Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf.”

      Valt jouw kwartje inmiddels een beetje?

     5. Flengan

      “Nee Takma”

      In gesprek gaan met de schlemiel is niet alleen dom, het is ook zonde van je tijd, zoals je al meer dan tien jaar weet.

     6. usb3.0

      Onbelangrijken altijd zonder hoofdletter..

     7. vlekkenoplosser

      Strönt vlërk is altijd met kleine letters tenzij je een zin begint. Dat de strönt vlëk een hufter is zou je wel met capital H kunnen uitdrukken.

     8. vlekkenoplosser

      Strönt vlërk is altijd met kleine letters tenzij je een zin begint. Dat de strönt vlëk een hufter is zou je wel met capital H kunnen uitdrukken.

    2. Flengan

     Aldus de vette speklap en psychopathische narcist.

   2. Nikita

    Herpes takkemaar is zo’n type die vroeger bij een schoolgevecht ook kringetjes liep bij de omstanders om maar bij het sterkste cluppie te horen. Onze zeer grote kindervriend is het nooit verleerd. De zielenpoot zal altijd een rukker op zolder blijven.
    Daarom ook mijn gemeende raad om zo’n nageboorte volkomen te negeren. Ik doe dat al zeer lang bevalt prima.

    1. Emile Takma

     Ik vind het bijzonder prettig dat de fantast Nikita mij zoveel mogelijk probeert te negeren. Houd dit alstublieft vol, beste kerel.

    2. Flengan

     “Herpes takkemaar”
     “zeer grote kindervriend”
     “De zielenpoot”
     “rukker op zolder”
     “zo’n nageboorte”

     Bam!

  2. Mistgabel

   U kunt zo te zien zo bij de NOS werken.

  3. Brenda Welsh

   Om die reden zeggen ze de meest overbodige dingen altijd woedend om kracht bij te zetten.

  4. vlekkenoplosser

   Ach strönt vlëkje toch. Het rebellenclubje ” het partijkartel ” doet niets anders dan provoceren. Vliegen met privé vliegtuigjes. Voor een bezoekje aan Luxemburg 4x het regeringsvliegtuig heen en weer laten vliegen. Misbruik kilometervergoedingen enzo enz het partijkartel lijkt veel op een criminele organisatie strönt vlëk. FvD is een klein kind gespiegeld aan de ellende van het partijkartel

  5. vlekkenoplosser

   Ach strönt vlëkje toch. Het rebellenclubje ” het partijkartel ” doet niets anders dan provoceren. Vliegen met privé vliegtuigjes. Voor een bezoekje aan Luxemburg 4x het regeringsvliegtuig heen en weer laten vliegen. Misbruik kilometervergoedingen enzo enz het partijkartel lijkt veel op een criminele organisatie strönt vlëk. FvD is een klein kind gespiegeld aan de ellende van het partijkartel

  6. Steiner

   “Het rebellenclubje van de FvD is in de Tweede Kamer politiek volstrekt geïsoleerd geraakt. Ze doen slechts nog aan provocatie en ziek geklier”

   Geïsoleerd geraakt,provoceren en ziekelijk klieren,daar weet 24/7 zwakzinnige alles van.

  7. GewoonJohan

   Dat sommige mensen minder dan één hersencel hebben is dus toch geen mythe.

 3. Xyz1234

  NOS is onderdeel van de informatieoorlog die gaande is. Pure propaganda om mensen iets anders te doen geloven dan ze in werkelijkheid waarnemen. Dit gebeurt door grote en kleine leugens, maar met name door zeer selectieve berichtgeving.

  1. Emile Takma

   Als je met droge ogen beweert dat de NOS partij zou zijn in een ‘propagandaoorlog’ ben je wappie die spoken ziet. Maar van Xyz verbaast ons dat niet. Hij beweerde hier ook dat vaccinatie ons natuurlijk immuunsysteem zou aantasten.

   1. Mistgabel

    Als u nog niet doorziet dat u pure propaganda van de NOS krijgt, verklaart veel wat u hier roeptoetert.

    1. Emile Takma

     Alleen verwarde slagen er in dit incidentje op te blazen tot een ‘propagandaoorlog’.
     Los van het feit dat de NOS geen partij is in welke propagandaoorlog dan ook is er ook geen enkele reden om oorlog te gaan voeren tegen een irrelevant clownspartijtje als het FvD.

     1. Xyz1234

      Die reden is er wel. Men probeert perceptie boven feiten te laten prevaleren. Iedere partij of groep, hoe klein ook, die de feiten bloot legt is een gevaar. Zo werkte het vroeger met religies en zo werkt het nu ook. Tip: zet uw zombie-mode eens uit. Het zal u goed doen.

     2. Mistgabel

      Nou, heb dat al heel lang door en niet alleen om dit.

      Die bevestigingen heb ik allang niet meer nodig.

     3. Emile Takma

      “Die bevestigingen heb ik allang niet meer nodig.”

      Wappies hebben helemaal geen feiten en bewijzen nodig, die hebben een sterk geloof.

     4. Flengan

      Aldus het klimaatwappie.

     5. usb3.0

      Aldus klimaatterrorist tamildebiel

   2. Xyz1234

    Intussen al veel wetenschappelijk bewijs voor de ondermijning van groepsimmuniteit door massavaccinatie. Zelfs in mainstream begint het door te dringen. Maar schlemiel is nogal traag van begrip en geeft ook niet graag toe dat hij ongelijk heeft waarmee hij vooral zichzelf tekort doet.

    1. Emile Takma

     “Intussen al veel wetenschappelijk bewijs voor de ondermijning van groepsimmuniteit door massavaccinatie.”

     We zijn natuurlijk enorm benieuwd naar dat wetenschappelijke bewijs maar eerdere pogingen van Xyz om dat te leveren bleken regelrechte leugens: in de wetenschappelijke artikelen waar hij naar verwees werd dat helemaal niet gesteld, sterker, ze gingen er zelfs niet over. Het was leugenachtige bluf.

     Xyz heeft hier inmiddels een reputatie opgebouwd van een leugenachtige wappie. Pijnlijk om te zien.

     1. Flengan

      Tot zover het sneeuwvlokje en de psychopathische narcist.

     2. usb3.0

      XYZ verteld precies wat tamil niet kan verdragen. Nagenoeg alles wat tamil schrijft komt niet overeen met een waarheid, komt ook niet in de buurt van de waarheid en kan de waarheid niet verdragen.

     3. Flengan

      Logisch, de duivel is zijn vader.

     4. Jack Flash

      Al eens over jouw eigen reputatie nagedacht takkema?😂

   3. vlekkenoplosser

    De strönt vlëk heeft geen enkel probleem met de leugens. De strönt vlëk is 1 grote leugen. Hij denk dat het normaal is om te liegen de tröl.

   4. vlekkenoplosser

    De strönt vlëk heeft geen enkel probleem met de leugens. De strönt vlëk is 1 grote leugen. Hij denk dat het normaal is om te liegen de tröl.

   5. usb3.0

    Als je, zoals tamil, pedöseksualiteit bestempelt als legaal zit er meer dan een draadje los, het is dan ook stuitend te lezen dat juist diezelfde pedöfiel anderen bestempelt als wappie.

 4. Mistgabel

  NOS is fakenieuws uit een nepnieuwsfabriek.

 5. StemPzeweg

  Wat is het toch een mislukte clown

 6. 75

  Dit gebeurt al jaren, Arnold Karkens heeft er een heel boek vol van.
  Hele en halve waarheden.

 7. Monty

  ”Ja, hij sloopte de VVD’er toen werkelijk.”

  Daar is jammer genoeg niks meer van te zien.
  De VVD is schijnbaar snel weer opgekrabbeld. Rutte zit er nog steeds.

 8. Mistgabel

  Las dat Moderna nieuwe bijwerkingen veroorzaakte.
  Gezien de koers vandaag van Moderna…

  h*tps://www.iex.nl/Aandeel-Koers/600029325/Moderna.aspx

 9. Monty

  Gelukkig hebben het dagelijks FvD journaal, wie kijkt er hier nog naar de NOS?

 10. StemPzeweg

  Forum voor losers (FVL)

  1. Mistgabel

   Roep nog een keer forumland en u dag is weer compleet.

   1. Heinzs

    Forumland is met een grote F. En u is bezittelijk, dus uw.

    1. Mistgabel

     Klopt, w vergeten

 11. Heinzs

  Vroeger had je bij de Publieke omroep de Fred Hachee show, onvergetelijk. Met Barend Servet als voorbeeld voor Guido!

  1. Flengan

   Niets zeggen, jij kunt dat.

   1. Mr.blauw.sky

    Et tu, Bruté?

 12. Flengan

  Het gaat niet in de eerste plaats om fake news, dat namelijk ook, maar het gaat om staatspropaganda. De NOS en de NPO doen niets anders dan roeptoeteren voor de staatsagenda = WEF = Agenda 2030 = SDG = Klimaatakkoord

  1. Emile Takma

   “De NOS en de NPO doen niets anders dan roeptoeteren voor de staatsagenda”

   Als het overheidsplannen betreft die worden gedragen door een meerderheid van de Nederlanders doen de media er goed aan daarover te berichten.
   Alleen paranoïde wappies zien er staatspropaganda in.

   1. Flengan

    Tot zover het sneeuwvlokje, leugenaar en psychopathische narcist.

   2. usb3.0

    tamil liegt, er is geen draagvlak in de maatschappij, het wordt simpelweg iedereen door de strot gedrukt middels staatspropaganda tamil is natuurlijk een pathologische leugenaar die leugenaars angstvallig uit de wind probeert te houden.
    Zeg je tamil zeg je leugenaar

    1. Flengan

     Uiteraard het is een pathologische leugenaar.

    2. Emile Takma

     “er is geen draagvlak in de maatschappij”

     h.tps://www.klimaatakkoord.nl/actueel/nieuws/2021/06/17/stille-midden-steunt-klimaatbeleid-onder-voorwaarden

 13. usb3.0

  Gideon heeft natuurlijk gelijk ook omdat Gideon zich uitermate goed inleest in zaken

 14. Klaus Schwab

  De NPO is in handen van D66.
  Gezien dit feit wordt er “gekleurd” nieuws gebracht. Ook wordt er met regelmaat getracht mensen die niet meelopen met de linkse woke agenda in discrediet te brengen en weg te zetten als racist of islamofoob.

  1. usb3.0

   Dat is correct en tevens juist

  2. Flengan

   100%

  3. JoopvdJoop

   Yep,gisteren nog bij Op1 met Haga.
   Bepaalde linkse rakkers lachen ‘m gewoon uit!
   Haga bleef keurig btw.

   1. DubbelZout

    Betrapt !
    Stiekem toch NPO kijken ?

    1. Jack Flash

     Is niet verboden dubbelzuur.
     Valse propaganda moet in de gaten gehouden worden.

 15. Florissa

  NOS is niet gebaat met FvD ,die gaat ze namelijk slopen als ze aan de macht komen ,samen met de PVV .NOS is een smerig zooitje bij elkaar ,en heult met Rutte ,het zal niet zolang meer duren dat de bezem erdoor gaat ,en dan is het gejammer niet van de lucht .
  Journalisten zijn kontlikkers ,meer niet .

  1. Flengan

   Net als de schlemiel dus.

 16. Branzino

  Van mij mogen ze Van Meijeren gewoon met rust laten, graag zelfs. Maar strikt genomen kloppen die drie overtredingen wel, maar dan wel hééééél strikt genomen. Volgens de Integriteitscommissie werd geklaagd over:
  * Overtreding 1: hand op de schouder leggen
  * Overtreding 2: drie zoenen geven (zijn dat dan geen drie overtredingen?)
  * Overtreding 3: geen mondkapje dragen

  Dat is net zo iets als ’s avonds in de bebouwde met 70 km. per uur, zonder licht door een rood stoplicht rijden. Dat zijn dan wel inderdaad drie boetes. Maar misschien gaat deze vergelijking niet helemaal op.

  Overigens begrijp ik, dat er inderdaad drie klachten bij de integriteitscommissie zijn ingediend en die kan ze natuurlijk niet zo maar weigeren. De echte boosdoeners zijn collegakamerleden van Van Meijeren of NOS-kijkers als dit is uitgezonden door de NOS. De NOS bericht alleen maar en wel precies zoals het gebeurd is, namelijk klachten over o.m. die drie zoenen, conform de brief van de Integriteitscommissie.
  Van Meijeren heeft weer een stok kunnen vinden om de hond, de NOS, te slaan, maar in dit geval lijkt me de berichtgeving van de NOS 100% juist.

  1. Flengan

   “Overtreding”

   Hahaha, succes met de met jezelf afgesproken regels die bovendien volslagen kolder zijn.

   1. Branzino

    @Flengan
    Die regels heeft het Presidium van de Kamer opgesteld en de Kamer heeft geen bezwaar gemaakt. Dat Van Meijeren zich er niets van aan wil trekken illustreert zijn gebrek aan collegialiteit.
    En nu gebruikt hij dit incident om op een heel mistige manier de NOS te diskwalificeren, terwijl die ons gewoon objectief, zoals we gewend zijn, informeert.

    Van mij hoeft hij niet bestraft te worden, maar het lijkt me beter dat hij dan ook geldige argumenten gebruikt, of gewoon zijn mond houdt. Bij nader inzien lijkt me dat laatste ideaal, misschien ook iets voor de langere termijn?

 17. GewoonJohan

  Als Covid met een sterftecijfer onder de 0.3% écht een A-status zou verdienen, dat gekwalificeerd wordt met een virus van een sterftecijfer BOVEN de 50%, dan heeft een mondkapje uberhaupt niet zo veel zin.
  Als zo’n A-status virus “airborne” zou raken in een besloten ruimte, dan kun je al héél snel nieuwe verkiezingen uitschrijven. Wat op zich niet zo´n gek idee is natuurlijk.

  1. Brenda Welsh

   Wat is hier zo natuurlijk aan?

   1. GewoonJohan

    Iets met democratie en ongenoegen ?

 18. grobaatje

  de laatste stuiptrekkingen van de Rotte-discipline?

 19. leukeditter

  BREAKING NEWS : takke takkemanwijf is HUGO DE JONGE!!!

  1. Emile Takma

   Wat een compliment, leukeshitter!

 20. Meriadoc Brandebok

  Een irritanter geluid dan het stemgeluid van Gideo van Meijeren krijg je niet.

 21. dackus

  En ze leven allebei nog. Hoe kan dit? Complot!

 22. Michael M

  NOS daar zit een kern van waarheid in. NOS komt te zonnig over. Er wordt meer dan 50% niet verteld wat er werkelijk aan de hand is in Nederland of waar dan ook. Bang voor verdere escalatie. Vandaar ook zachte NOS nieuws met wat fake wellicht.

  1. Branzino

   @Michael
   Als de NOS ergens niet over bericht en de andere msm ook niet, hoe kom jij dan aan die informatie. Ik wil daar dan ook graag kennis van kunnen nemen.

 23. Paardenmiddel

  Fvd is de enige partij die er toe doet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.