De Jonge zinspeelt op nieuwe coronamaatregelen nu ziekenhuisopnames sneller oplopen dan verwacht

Het tot nu toe dramatische coronabeleid dreigt in een nóg dramatischere fase te belanden. Demissionair zorgminister Hugo de Jonge zinspeelt op nieuwe coronamaatregelen nu het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen harder oploopt dan verwacht.

De 1,5-meterregel heeft niet gewerkt. Mondkapjes hebben niet gewerkt. ‘Slimme’ lockdowns hebben niet gewerkt. En de coronapas heeft klaarblijkelijk ook niet gewerkt. Zelfs met een hoge vaccinatiegraad loopt het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen weer hoog op. Tel daar nog een aankomende griepgolf bij op en de rapen zijn gaar.

De Jonge vindt nu dat de politiek bereid moet zijn “die maatregelen te nemen die de zorg ontlasten”, meldt De Telegraaf. In plaats van zélf het voortouw te nemen en de zorgcapaciteit te vergroten, legt hij de verantwoordelijkheid (wéér) bij anderen. Wat denk je dat Rutte of Grapperhaus voor een maatregelen voor gaan stellen? Opnieuw een lockdown en nog meer handhaving? Zolang er maar niet flink geïnvesteerd hoeft te worden in de zorg lijkt alles geoorloofd.

De Jonge en de rest van de demissionaire ministers hebben de neiging om double-down te gaan: Ze kiezen liever voor nóg meer (draconische) coronamaatregelen, dan dat ze toe moeten geven dat hun beleid heeft gefaald. Want in plaats van toe moeten geven dat het niet zo’n verstandig idee was om het groene vinkje van de coronapas te behouden als iemand tóch besmet is geraakt, wijzen ze liever naar anderen. Ongevaccineerden zijn dan ineens het probleem, of restauranthouders checken onvoldoende op QR-codes. Het ligt echter nooit aan hun beleid.

Iemand als De Jonge zal eerder nadenken over het invoeren van een geldigheidsduur van een QR-code of het verplicht laten testen van iedereen (gevaccineerd of niet) dan zijn coronamaatregelen volledig te herzien. Want laten we eerlijk zijn, met ‘maatregelen nemen die de zorg ontlasten’ doelt hij echt niet op het vergroten van de zorgcapaciteit. Dat blijkt ook wel uit de rest van zijn antwoord:

“Bij de informateurs sprak De Jonge ook over wat nodig is in de periode na deze coronacrisis. Nederland moet beter bestand worden tegen dit soort pandemieën. “Dat we minder afhankelijk zijn van het buitenland als het gaat om onze vaccinontwikkeling en de ontwikkeling van onze medicijnen. En we zullen moeten zien dat we de aanstuurbaarheid van de zorg versterken, ook in tijden van crisis”, aldus de minister. De zorg moet volgens hem bij een crisis centraler georganiseerd kunnen worden dan nu het geval is,” meldt De Telegraaf.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Utopische vergezichten en meer centralisatie (regie) voor de zorg. Dat is waar de man het liever over heeft dan het aanpakken van de huidige problemen. De man is het overzicht volledig kwijt. Maar één ding is zeker: het ligt niet aan hem!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Paardenmiddel

  Ze zijn niet bezig met oplossingen, want de hele mkb moet kapot.

  1. Docm

   Als iedereen de pijp uitgaat dan hebben we geen MKB meer nodig.

   1. hans-e-pans

    Dus de een helpt de ander.

    De schuld leggen ze bij de ingevaccineerden.

    Dus drie vliegen in een klap.

    Gek he dat ze dan toch vooruit kunnen denken.

    Dan zal er waarschijnlijk een andere macht acter steken.

 2. rafi

  Het wordt in de wereld steeds duidelijker dat de dikke meerderheid in de ziekenhuizen met Covid gevaccineerd is. De Jonge liegt dus, zoals zo vaak. En inderdaad besmetten gevaccineerden andere gevaccineerden in horeca etc. als ze een groen vinkje krijgen ondanks hun besmetting (ook misschien wel ongevaccineerden maar die worden veel minder ziek ervan en zijn dus niet verantwoordelijk voor uitstel van andere zorg). De Jonge verkeert nog in de ontkenningsfase van zijn rouwproces. Of heeft tunnelvisie. Hij mist sowieso de lenigheid van geest voor omgooien van zijn beleid en ook de grootmoedigheid om fouten toe te geven. Wat deugt er in zedelijk opzicht eigenlijk wel aan hem?

  1. Branzino

   @rafi
   Er worden inderdaad gevaccineerde covid-patiënten opgenomen. In absolute aantallen niet zoveel, maar toch. Maar waar haal je vandaan, dat er “ook misschien wel ongevaccineerden worden opgenomen maar die worden veel minder ziek ervan en zijn dus niet verantwoordelijk voor uitstel van andere zorg”. Ik ken geen berichten die dat bevestigen. Als namelijk een ongevaccineerde wordt opgenomen is die echt eel ernstig ziek.
   Dat het percentage opgenomen gevaccineerden stijgt, is logisch en dat is hier al vaak uitgelegd en onderbouwd.

   1. Docm

    Ja, net als in Oostenrijk, een lockdown alleen voor de ongevaccineerden.

   2. rafi

    Hahaha, die Branzino. Je doet alsof je mij citeert maar het is je eigen tekst. Ik schreef niet dat ongevaccineerden worden OPGENOMEN maar dat die kunnen worden BESMET door gevaccineerden, maar daar veel minder ziek van worden. De leugens en het bedrog van jullie globalisten worden wel heel erg zichtbaar zichtbaar zo. Deze schaamteloosheid is typerend voor D666.
    Het percentage gevaccineerden dat opgenomen wordt stijgt door tal van oorzaken die allemaal tot de injectie met het gentherapeuticum te herleiden zijn.

    1. Branzino

     @rafi
     O.k., ik heb je niet helemaal goed begrepen. Kan gebeuren, toch, excuus daarvoor? Maar wat je schrijft, blijft onzin:
     * Het vaccin is geen genteherapeuticum (wel m.b.v. gentechnologie gemaakt, zoals zoveel medicijnen).
     * Besmette ongevaccineerden worden niet minder ziek (wel als ze ook jong zijn) ongeacht door wie ze besmet zijn (gevaccineerden worden vaak wel minder ziek als ze toch besmet worden).
     * Pro-vaccinatie is heel wat anders dan globalist.
     * De kwalificatie schaamteloos begrijp ik niet (waarvoor zou ik me moeten schamen?).
     * De link met D66 is een wel heel simpele voorstelling van zaken en hetzelfde had gekund met elke andere partij, behalve misschien FvD en PVV.

     1. rafi

      Laat ik eerst zeggen wat ik eigenlijk nog had willen toevoegen aan mijn eerste reactie: het is onmogelijk dat er, als inderdaad 87% geprikt is, zo’n crisis in de ziekenhuizen door toestroom van zeer zieke ongeprikten ontstaat. Niet alleen is dat rekenkundig onmogelijk omdat het absolute getal dat met 13% overeenstemt daarvoor veel te klein is, maar ook epidemiologisch, omdat er dan al lang en breed groepsimmuniteit moet zijn ontstaan. Enige verklaring: de druk op de zorg is door zieke geprikten.
      Nu dan: hoe kun je nou doen alsof je mij citeert en zeggen dat je me niet goed begrepen hebt? Citeren is knip- en plakwerk, maar je hebt gewoon je misinterpretatie van mij voor citaat door laten gaan, wat immoreel is, en schaamteloos. Verder: verreweg de meeste ongevaccineerden worden minder ziek inderdaad doordat ze jong zijn, zoals je zelf ook zegt. Daarom klopt wat ik hierover schrijf.

     2. Branzino

      @rafi
      Je hebt een merkwaardige manier van van gedachten wisselen.Ik vergis me! o.k.? Gebeurt verder nooit iemand hier, maar ik heb daar een enkele keer last van en ik heb geen enkel probleem om dat te erkennen. Behalve als iemand daar een punt van maakt, zoals nu. Helpt het als ik op vergiffenis vraag, beloof het nooit meer te zullen doen en mijn vrouw hierover informeer? O.k., ga ik doen!

      Ik zei overigens niet je te citeren, maar dacht zonder check zoiets gelezen te hebben en dat is wat anders. Dat je naast het nog steeds onbegrijpelijke begrip “schaamteloos” mij nu ook “immortaliteit” aanwrijft maakt mij duidelijk, dat we op een compleet verschillende manier in de werkelijkheid staan. Maar het zij zo.

      Je rekenwerk klopt overigens min of meer, maar gaat voorbij aan het werkelijke probleem:
      De druk op de zorg lijkt inderdaad door de toestroom van oudere covid-patiënten te komen, zoals je stelt. Maar de oplossing ligt ergens anders, want die kwetsbare ouderen kunnen er verder niet zoveel aan doen. Gevaccineerden raken minder snel besmet, worden minder ziek en besmetten anderen minder snel. Daarover is onder deskundigen niet zoveel verschil van mening. Het probleem in de gezondheidszorg is de bezetting van ziekenhuizen, in het bijzonder de IC’s. Daar komen als corona-besmette vooral kwetsbare ouderen, wel gevaccineerd, maar toch ziek geworden door een onvoldoende effectief immuunsysteem. Die ouderen blokkeren zo de ziekenhuiszorg voor allerlei andere categorieën patiënten. Door dat proces van besmetting, ziek worden en anderen besmetten zoveel mogelijk te blokkeren, desnoods geholpen door aanvullende maatregelen, kan dit opgelost worden. En precies dat is voor mij de reden om ook jongeren onder de 40 jaar te willen vaccineren.

 3. dumbfarmer

  ach gut… heeft ie weer wat in laten fluisteren door een of andere lobby club of OMT? De man weet door gekkigheid, ego en onkunde absoluut niet waar hij mee bezig is en waait maar wat mee weer in het circus, vooral de 800 communicatie ‘experts’ aan de vreet houdend om de nieuwste brainfart te verkopen.

 4. Human Beast

  Allemaal ouwe lijken welke ouder dan 80 zijn met onderliggend lijden waarvan het vaccin is uitgewerkt.
  Restant zijn aanhangers van de profeet Mohammed.

 5. observer

  Ach, € 1.600.000.000 geïnvesteerd in een testmaatschappij en geen IC bed erbij

 6. Krasvast

  Aldus Liego.

 7. Albert Egberts

  Het lijkt erop dat Kabinet inziet dat je het probleem bij de wortel moet aanpakken en dat is het terugbrengen van het aantal vaccinweigeraars. Het is maatschappelijk niet meer te verkopen zware maatregelen op te leggen aan gevaccineerden voor een probleem dat door vaccinweigeraars wordt veroorzaakt.
  We zullen de vaccinweigeraars harder moeten aanpakken.

  1. CZ

   Het kabinet kijkt helemaal niet naar de werkelijkheid, het is griepseizoen en als er dan getest wordt zal de onbetrouwbare pçr test “coronabesmetting” laten zien…
   En op basis van deze leugenachtige onbetrouwbare informatie wordt het beleid gevoerd.
   Gevaccineerden als albert zijn te dom om dit te begrijpen en omdat hij dit niet begrijpt geeft albert altijd anderen de schuld.
   Types als albert zijn echt een gevaar voor gezonde mensen, daarnaast houd hij het QR beleid in stand vanwege zijn stupidity..

   1. henk43

    Albert heeft volkomen gelijk. Verder is het mij de moeite niet waard op deze opzettelijk verspreide kwaadwillige onzin te reageren.

    1. Mr.blauw.sky

     Het is C USB maar, die verandert tot nooit

    2. CZ

     Nee hoor henk, dat heeft de pathologische leugenaar natuurlijk niet, feit dat jij dit denkt zegt mij dat jij niet op een normaal niveau kunt nadenken, ik kwalificeer jullie typetjes als npo wappies, te dom om zelf na te kunnen denken…

   2. Krasvast

    “Albert heeft volkomen gelijk.”

    Hahahahahaha… 🙂

  2. Mistgabel

   h*tps://www.youtube.com/watch?v=mfJhMfOPWdE

 8. Scevian

  Deze minister is in en in slecht.
  Een soort valse profeet.
  En het gekke is , er lopen miljoenen Nederlanders achter hem aan.
  Als iemand het mogelijk heeft gemaakt , waar altijd voor gewaarschuwd is .
  Dan is het wel deze volgeling van Lucifer .
  Het gaat er echt van komen , zonder zijn QR code ben je dadelijk de gene zonder het merkteken van het beest.
  Geen voedsel, geen zorg , geen huis (worden gegeven aan onze nieuwe medelanders), geen rechten (de gevaccineerde trouwens ook niet, al denken ze van wel ).

  Dat een Nederland zo gemakkelijk af zou glijden naar een dictatuur , ik heb het niet aan zien komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.