Daar komen de nutteloze schijnmaatregelen! Ouders en personeel de dupe van strengere coronaregels voor basisscholen

Het demissionaire kabinet komt ineens héél daadkrachtig over met allerlei nieuwe maatregelen die vandaag en morgen van kracht zullen zijn. Vooral ouders en onderwijspersoneel worden de dupe van het besluit om de coronaregels voor basisscholen aan te scherpen.

Eerst zou het demissionaire kabinet het nog even aankijken. De genomen coronamaatregelen hadden namelijk even tijd nodig voor het effect in de cijfers zou zijn terug te zien. Maar nu de cijfers zó ontzettend hard stijgen, komen er toch ineens wat nieuwe maatregelen bij.

De grootste bron van besmetting zijn kinderen op de basisschool. Dus wat doet het kabinet? Per direct ouders van school weren. Onderwijspersoneel en leerlingen moeten bij klachten thuisblijven en er mogen geen externen meer aanwezig zijn bij vieringen als sinterklaas en kerst. Volwassenen moeten op school anderhalve meter afstand houden van elkaar. Voor leerlingen geldt dit niet, meldt RTL Nieuws.

De coronamaatregelen lijken haast van een autistische interpretatie uit te gaan van het feit dat besmettingen op basisscholen plaatsvinden. ‘Als volwassenen maar zoveel mogelijk buiten het gebouw blijven en binnen het gebouw voldoende afstand houden, dan gaan die besmettingen vanzelf omlaag’, is de gedachte. Het probleem, namelijk dat kinderen elkaar besmetten en de rest van het gezin vervolgens thuis besmetten, blijft gewoon bestaan.

Dat blijkt ook wel uit het eveneens aangekondigde dringende advies aan personeel in het basis- en voorgezet onderwijs én aan middelbare scholieren om zich twee keer per week preventief te testen met een zelftest. Dat advies geldt niet voor basisschoolkinderen als ze een neusverkoudheid hebben. Zodra ze klachten krijgen zoals benauwdheid, hoesten of koorts, dán pas moeten ze zich laten testen. Besmette kinderen kunnen dus de hele dag door gewoon vrolijk in het slecht geventileerde lokaal op hun klasgenootjes blijven ademen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

In eerste instantie lijkt het alsof er een heel pakket aan daadkrachtige coronaregels voor basisscholen is genomen, maar het stelt werkelijk niets voor. Zet je maar vast schrap, want er zullen nog heel veel meer van dit soort schijnmaatregelen worden genomen in de komende weken. Precies zoals we inmiddels al anderhalf jaar gewend zijn.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. HD

  Loop eens een gemiddelde basisschool in en je zult zien dat geen hond zich aan enige maatregel zal houden, en maar klagen en zuchten dat wel natuur want je bent leerkracht of niet.

  1. Jack Flash

   Is goed voor de chaos & verdeeldheid.
   De schade is vreselijk die dit weer allemaal met zich meeneemt.
   Ooit nagedacht over waarom prutte het niets kan schelen?
   Dan kom je vanzelf erachter waarom.

 2. Mistgabel

  Ah, de kinderen moeten geprikt worden.

  1. Mistgabel

   De heulmedia hoor ik ook al niet anders over de kinderen, de kinderen..

   Flikker op Hugo, die hebben er amper last van.

   1. por favor no borres

    De kinderen, die hebben er amper last van.

    Heerlijk, die mensen met hun eigen feiten.
    Zou Mestvork zelf kinderen hebben?
    Hoop van niet.

    1. Mistgabel

     Ja, sufkut, die hebben er amper last van.

  2. Xyz1234

   Ja, het kneedbare gepeupel wordt voorbereid om hun kinderen te laten injecteren. Deze hompen vlees waar spuiten in geplaatst kunnen worden zijn kansen die de farmaceutische industrie niet laat liggen.

   1. Piet Paaltjens

    “Deze hompen vlees”

    Xyz bedoelt hier kinderen mee.

    Pijnlijk.

    1. Trithing

     Maar wel even om de hete brei heen reageren pietje..

    2. Xyz1234

     Ik heb het uiteraard over de manier waarop naar kinderen gekeken wordt door de farmaceutische industrie. Ik zal het nog maar even uitspellen voor u, want u bent niet bepaald het licht wat dit op eigen kracht uit mijn woorden kan distilleren. Laat staan dat u enig gevoel voor sarcasme heeft.

 3. Uwehetgeweten

  Kijk naar de foto’s van het Softenon experiment.
  Dan zie je waarom no way jose’

  1. Mr.blauw.sky

   Van vaccins krijg je autisme , tío. Vraag maar aan die ouders

 4. dumbfarmer

  En.. die kiddo’s laten corona achter op school en komen er niet mee thuis! logisch allemaal weer…

 5. Piet Paaltjens

  “ In eerste instantie lijkt het alsof er een heel pakket aan daadkrachtige coronaregels voor basisscholen is genomen, maar het stelt werkelijk niets voor. ”

  We moeten vermoeden dat Wout meent dat de overheid veel krachtiger moet ingrijpen, en dat kan alleen met een lockdown, als dan niet in combinatie met 2G, maar dat spreekt hij niet helder uit.

  1. Xyz1234

   2G is niet een krachtiger beleid want ongeteste mensen kunnen vrij rondlopen terwijl ze gewoon besmettelijk kunnen zijn en kwetsbare gevaccineerde mensen (ook voorzien van een groen vinkje) het ziekenhuis of de dood in kunnen jagen.
   Kennelijk is dat voor u geen enkel probleem aangezien u zo’n voorstander van dit systeem bent. In die zin geeft u helemaal niets om het leven van een ander. Het enige dat u interesseert is een systeem dat een kritische groep mensen domineert. Dit soort sadistische voorkeuren zijn meestal te herleiden naar een verwarde geest die geteisterd wordt door een enorme angst en onzekerheid. Projectie van de eigen miserabele geestelijke toestand dus.

   1. Piet Paaltjens

    “Kennelijk is dat voor u geen enkel probleem aangezien u zo’n voorstander van dit systeem bent.”

    Ik ben, zoals ik al vaker heb aangegeven, geen voorstander van 2G. Als het met besmettingen gierend uit de klauw blijft lopen kan ik me die maatregel wel voorstellen maar de maatschappelijke nadelen zijn wel heel erg groot.

    Ik denk (en verwacht) dat de huidige situatie eerder aanleiding moet zijn voor een stevige lockdown.

    1. Trithing

     Jawel jij bent wel degelijk een voorstander van 2g pietje, jij bent een enorme prikfascist die mensen wil uitsluiten van het sociale leven…

     1. Piet Paaltjens

      Hier zie de debatvaardigheid van Trithing wel mooi geïllustreerd: als ik zeg dat de lucht blauw is weet Trithing zeker dat ik vind dat de lucht geel is.

      😄

     2. Trithing

      Jij liegt en dat zet ik recht, je hebt in geuren kleuren lopen te verkondigen dat bepaalde groepen mensen buitengesloten moeten worden, naast je prik fascistische gedachtegangen natuurlijk…

 6. Uwehetgeweten

  Zo te zien zijn er ook kinder haters.

 7. tim p

  kinderen hebben nergens last van, waanzin dus deze maatregelen

  kinderen prikken is misdadig

 8. macsjang

  Meest onnozele en naïeve regeringsduo sinds 1946 meent dat hun zoveelste kwakzalversbeslissing zoden aan de dijk zet. Opperbedrieger is al een decade vooral bezig multinationals te pamperen met 0, 05% winstbelasting, terwijl een gemiddelde werknemer in NL 49 en nog wat % van zijn extra salaris of vakantiegeld aan die bedriegersclub in Den Haag mag afdragen. Met welk mandaat meent die gore oplichter nog te mogen spreken en beslissen? Moge toch wel overduidelijk zijn dat normaal denkend NL Rutte, de Jonge, Grapperhaus, Broekers-Knol en zeker niet te vergeten, dat mens van d66, Ollongren heet ze meen ik, méér dan kotsebeu zijn. Oh ja, die kneus van de belastingdienst, van Huffelen heet dat mens, ook zo eentje die vooral voor zichzelf nietszeggende volzinnen orakelt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.