Brits onderzoek onthult: ‘Natuurlijke immuniteit door verkoudheid beschermt beter en langer tegen corona dan vaccin’

Het Britse Imperial College slingert opnieuw een onthullend onderzoek de wereld in met positieve berichten over corona-infecties. Uit kleinschalig onderzoek is gebleken dat mensen die een verkoudheid hebben opgelopen door (niet Covid-19) coronavirussen, veel beter én langer beschermd zijn tegen corona (Covid-19) en zijn varianten dan mensen die alleen een vaccin hebben gekregen.

De huidige vaccins richtten zich op de uitsteeksels van het virus: het spike-eiwit. De omikronvariant heeft dusdanig gemuteerde uitsteeksels dat het nauwelijks meer lijkt op voorgaande varianten. Dat is de hoofdreden dat de huidige vaccins minder goed werken tegen de omikronvariant.

Het lichaam maakt na een infectie echter ook T-cellen aan die zich niet richten op de uitsteeksels, maar op het ‘lichaam’ van het coronavirus. En aangezien verkoudheidsvirussen ook coronavirussen kunnen zijn, zijn er mensen die door een simpele verkoudheid enorm veel T-cellen in hun bloed hebben. Die mensen raakten niet of veel minder snel geïnfecteerd met de huidige coronavarianten.

“We zagen al in het pre-vaccinatietijdperk dat sommige mensen binnen een gezin altijd negatief testten hoewel ze contact hadden met een besmet persoon. Maar dit kan dus een indicatie zijn dat de T-cellen wel degelijk kunnen bijdragen tot een betere bescherming”, zegt viroloog Steven Van Gucht.

Dat roept natuurlijk de vraag op waarom die vaccins niet gelijk toegespitst waren op het stimuleren van T-celproductie, maar alleen gericht waren op het spike-eiwit. De onderzoekers lopen met een grote boog om die vraag heen en zeggen in plaats daarvan dat hun onderzoek kan leiden tot verbeterde vaccins, meldt De Telegraaf.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Eigenlijk slaat dit natuurlijk helemaal nergens op. Als er coronavirussen die enkel verkoudheid veroorzaken rondgaan, dan is een infectie met zo’n virus dus eigenlijk voldoende om ook tegen álle corona Covid-19-varianten beschermd te zijn. Nou zijn niet alle verkoudheidsvirussen ook een coronavirus, maar plat gezegd is het: ‘wachten op de juiste verkoudheid en klaar‘. Zo’n vaccin zou alleen voor de kwetsbaren onder ons enig nut kunnen hebben.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Xyz1234

  Het is goed dat dit herhaald wordt hoor, maar het is oud nieuws. Dit wordt al bijna 2 jaar verteld door mensen die zich hebben verdiept in virussen en het immuunsysteem.
  Maar omdat leugens door veel andere kanalen dagelijks worden herhaald, is het goed om als tegenwicht het ware en onderbouwde geluid ook te blijven verspreiden.
  We zien intussen veel mensen die eerst de mond vol hadden over wappies en complottheorieen het strijdtoneel verlaten, zoals ratten een zinkend schip verlaten. Zo gaat dat met opportunisten en hypocrieten.

 2. Gregorius van Dubbeldam

  Dat natuurlijke immuniteit beter beschermt is gewoon niet waar:

  gezondheidenwetenschap.be/gezondheid-in-de-media/ben-je-beter-beschermd-door-een-vaccin-dan-door-de-infectie-zelf#article-detail-wrapper

  Bijzonder relevant is het overigens niet. Ook al zou een natuurlijke immuniteit na besmetting beter beschermen, je zult die besmetting en ziekte dan eerst moeten doormaken met het risico van ziekte en dood. Dat risico loop je nagenoeg niet na vaccinatie en daarom is vaccinatie altijd de beste keus.

  1. leukeditter

   Je word nog stommer..ik dacht dat bestaaaat niet..

  2. Baco

   Wat Pipo vergeet is dat de natuurlijke immuniteit tot stand komt door contact met elkaar, handen te schudden etc etc, nu ze dit allemaal verbieden worden mensen massaal ziek en bouwen geen weerstand meer op…

   1. Krasvast

    @Baco: Negeren is beter, je speelt z’n spelletje en houdt hem in de lucht.

  3. Xyz1234

   Kan het nog dommer? Ja hoor, Dubbeldom bewijst het met deze reactie.
   Veruit de meeste mensen lopen juist geen risico om ernstige ziekte en dood door die natuurlijk afweer. Dat begrijpt Dubbeldom niet. Die denkt dat je eerste bijna dood moet gaan om vervolgens die afweer te verkrijgen. Een lesje immunologie zou een idee zijn, hoewel een zeer koppige, domme en angstige geest daar waarschijnlijk niet voor open staat.

   Meer dan 99% van de geinfecteerde mensen in Nederland, voordat de injecties werden gezet, hadden geen of nauwelijks last van die infectie. Waarom? Omdat mensen over het algemeen een zeer goed afweer hebben tegen coronavirussen. Dus ook voor nieuwe varianten. Oude kennis overigens, maar kennelijk de moeite waard om te blijven herhalen in deze tijd van onwetendheid.

   1. Gregorius van Dubbeldam

    @Xyz,
    Niemand betwist dat meer dan 99% van mensen die een Corona-besmetting oplopen daar niet ernstig ziek van worden en sterven. Dt risicoprofiel is overigens wel gemiddeld: ouderen, mensen met overgewicht en onderliggend lijden lopen een groter risico.
    Je hoeft ook niet ernstig ziek te worden van Corona om een immuniteit op te bouwen tegen het virus, hoewel een lichte infectie wel minder antistoffen genereert dan als je er hevig ziek van wordt. Dat is wellicht ook de reden waarom een vaccinatie een betere immuniteit oplevert.

    Waar het om gaat is dat volgens de wet van de grote getallen ook een klein risico op ziekte en overlijden leidt tot grote aantallen zieken (en daarmee samenhangende ziekenhuis- en IC-bezetting) en sterfgevallen. Dus als je op zoek bent naar een solide immuniteit tegen Corona en een sterk verminderd risico op ernstige ziekte en overlijden is vaccinatie de meest verstandige weg.

  4. RvdBe

   “Dat natuurlijke immuniteit beter beschermt is gewoon niet waar”
   8 maanden na corona besmetting en daadwerkelijk ziek geweest serologische test gedaan: afweer ruim vodoende.
   Inmiddels ben jij al aan je 3e nauwlijks werkende spuit toe, ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Begrijp ik goed dat RvdBe zijn persoonlijke ziektegeschiedenis opvoert als bewijs voor de bewering dat in algemene zin natuurlijke immuniteit meer solide is dan immuniteit door vaccinatie?

    Bijzonder hoor.

    1. Dubblecheck

     Probeer jij iets te begrijpen?
     Zonder te googlen?
     Goh.

   2. Antihedo

    De werking van het vaccin is al meer dan genoeg bewezen. Thierry heeft in de tweede kamer al het aantal gevaccineerde mensen in de ziekenhuizen en de ic’s uit zet tegen de ongevaccineerden in de ziekenhuizen en de ic’s en daarmee ook de verhouding gevaccineerden/ongevaccineerden meeneemt, wordt het allemaal wel duidelijk. Het grappige was dat Thierry vergat de verhouding gevaccineerden/ongevaccineerden mee te nemen in zijn beschouwing waardoor hij wat dom overkwam.

    1. Woordkunst

     Het enige wat meer dan genoeg is bewezen is dat jullie priksletjes doof en blind voor argumenten zijn.

     Pak vooral nog een extra boostertje voor de zekerheid lafhartige dwaas!

  5. Re-al

   Ook GvD = overheids-tr*ll.
   Opeens weet hij er weer “alles” van. Zogenaamd.
   Draait ook hier weer net zo lang en ongegrond,
   dat-ie zoals altijd, ‘het verhaal’ overeind denkt te houden.
   Werkt averechts.

 3. Kokkie_2

  Uit kleinschalig onderzoek is gebleken dat mensen die een verkoudheid hebben opgelopen door (niet Covid-19) coronavirussen, veel beter én langer beschermd zijn tegen corona (Covid-19) en zijn varianten dan mensen die alleen een vaccin hebben gekregen.

  Holy shit
  Wat een ontdekking.
  Mensen die niet verkouden zijn geweest hebben geen afweer tegen die verkoudheid ontwikkeld .
  Met zelf opgebouwde afweer plus vaccin ben je beter tegen Covid19 bestand dan met alleen een vaccin.
  De hedendaagse Einsteins geven hoop.

  1. Harry Haller2

   Er staat niet wat jij denkt dat er staat kokkie. Lees het stukkie tekst nog een rustig door (in jouw dyslectische geval minimaal 5 keer rustig doorlezen. Kun je je eigen naam al foutloos schrijven?)

   1. Gregorius van Dubbeldam

    Harry is nogal gevoelig op taalfouten van anderen.

    😂

    1. Harry Haller2

     Het gaat niet om taalfouten, Dubbelstress. Het gaat om interpretatie.

     1. Gregorius van Dubbeldam

      Gaat dyslexie en foutloos schrijven over interpretatie, Haller?

      Je praat jezelf helemaal vast.

      🤓

     2. Harry Haller2

      “Mensen met dyslexie hebben moeite met LEZEN en schrijven. Maar er zijn meer symptomen, zo blijkt uit Twents onderzoek. Dyslectici hebben ook problemen met hun motoriek. De oorzaak lijkt daarmee te liggen een algemeen probleem in het automatiseren van vaardigheden.”

     3. Gregorius van Dubbeldam

      En het interpreteren van teksten is voor dyslectici dus geen probleem.

      Q.e.d.

     4. Harry Haller2

      Ik stel me kokkie voor als Quasimodo, de gebochelde van de Notre Dame, met een slepend been (links).

     5. Harry Haller2

      Om te kunnen interpreteren, mafketel, moet je eerst goed kunnen LEZEN wat er staat.

     6. Gregorius van Dubbeldam

      Zullen we het hier maar bij laten, Haller? Dit wordt een woordenspelletje.

     7. Harry Haller2

      Helemaal niet: je zit klem, maar bent te klein om het toe te geven.

     8. Gregorius van Dubbeldam

      Je voert hier een kleingeestige strijd over de vermeende dyslexie van Kokkie, Haller, een debater die jou inhoudelijk overvleugelt. Je bent een zwakke debater die eigenlijk alleen maar kan schelden en tieren op de persoon spelen. Die woede richt je alleen op mensen die je inhoudelijk de baas zijn.
      Dat is een zielige vertoning.

     9. Baco

      pipo begint dan altijd over de vorm of bron

     10. Harry Haller2

      Ik geef deemoedig toe dat kokkie een briljante en geniale debater is die iedereen -ook jou- overvleugeld. Hij is de sterkste en beste! Zijn opmerkingen snijden altijd hout, zijn diepzinnige en doorspekt met eclatante en sprankelende humor en van een ongelooflijk hoog niveau waar eigenlijk niemand aan kan tippen: Hij wijst ons de weg! Iedereen voelt zich piepklein in het bijzijn van deze geweldige en stralende reus wiens woorden we mogen drinken als zoete nectar.

     11. Gregorius van Dubbeldam

      overvleugelt

     12. Baco

      Zie pipo bewijst mijn gelijk.

     13. Krasvast

      En mijn gelijk, door op hem te reageren blijft hij zuigen.

     14. Gregorius van Dubbeldam

      Volg het advies van krasvast nou eens een keer op, baco. Hij heeft groot gelijk met zijn wanhopige oproepen. Doe het anders om hem een plezier te doen.

     15. Baco

      @Krasvast pipo heeft belooft mij te negeren, hij komt zijn woord niet na…

     16. Gregorius van Dubbeldam

      Oké, ik ga je negeren, baco. Ga jij het advies van Krasvast dan ook opvolgen?

     17. Baco

      Ik veeg de vloer met je aan pipo

 4. Nostradamus

  Natuurlijk zullen geselecteerde volidioten weer anders beweren. Die volidioten gun ik nog wat boosters en dan rustig afwachten.
  Myocarditis gaat namelijk nog eens groot worden in de Westerse wereld. Tsja, het schijnt namelijk dat arme landen geen vergif konden betalen en de kans is groot dat juist zij deze bullshit met gemak gaan overleven.

  Maak jezelf wijzer: h**ps://www.youtube.com/watch?v=aWyYDT9FR2Q

 5. Uwehetgeweten

  CDC geeft toe.

  ht*ps://mobile.twitter.com/delbigtree/status/1480235814927933440

  1. Nostradamus

   Niet Goorlap von Dubbeldom vertellen want dan krijgt hij een beroerte. Oh wacht, doe toch maar wel. Hij heeft zijn boosters gehad van Pionokkio en Clowntje Clusterf*ck dus hij is veilig 😂😂🤣🤣😂😂🤣🤣

  2. Gregorius van Dubbeldam

   Het is algemeen bekend dat veel mensen die stierven aan corona ouder waren dan wel enige vorm van onderliggend lijden hadden, zeker als obesitas en diabetes daartoe worden gerekend.
   De impliciete veronderstelling dat deze mensen niet stierven aan Corona maar aan iets anders is onzin.

   1. Baco

    Kijk pipo geeft toe dat onderliggende aandoeningen het probleem waren, wat men altijd suggereerde was dat het coronadoden betrof die gestorven waren aan corona, pipo keert als een blad aan een boom…

    1. Gregorius van Dubbeldam

     Nee, zonder de corona-besmetting waren ze blijven leven. Niet iedereen die ouder is, overgewicht heeft, diabetes heeft of een andere vorm van onderliggend lijden heeft gaat daaraan dood.

     Wat een dom gepraat weer.

     1. Baco

      Het was niet de corona die mensen deed overlijden maar de onderliggende aandoeningen, door jullie pandéwappies zo halsstarrig ontkent..

    2. Eksteroog

     @Baco,
     Gregorius beweert niet, dat de onderliggende aandoeningen het probleem zijn. Dit zou een leesprobleem bij jou kunnen zijn, maar ik geloof dat niet meer.
     In een recente discussie over de cijfers in Nederland werden de cijfers van de griep en coronadoden vergeleken. Bij de ‘griepdoden’ kreeg de griep de schuld, niet de onderliggende kwalen. Heb jij dat gemist, of heb je daar geen actieve herinnering aan? Was dat fout en moeten bij griep en corona de onderliggende kwalen als hoofdoorzaak gelden? Je weet, dat er in Nederland dan bijna geen griepdoden vallen. Covid is een veelvoud erger en reken maar, dat dat elders in Europa hetzelfde is.

     1. Baco

      Je hebt teveel vragen voor zoiets simpels

     2. Baco

      “dat de onderliggende aandoeningen het probleem zijn”

      Sterker nog. dit werd glashard ontkent…

     3. Mr.blauw.sky

      Gelukkig maar dan dat we voor antwoorden op simpele vragen niet bij busje hoeven te wezen natuurlijk ..

     4. Baco

      Nee jij trekt volle zalen, sjonge jonge zeg, loser

     5. Eksteroog

      @Baco,
      Die vragen die jij al te veel vindt, gaan over het op een gelijke manier tellen van griep en Covid-slachtoffers. De antwoorden zouden er zo uit moeten rollen, als je de cijfers wil vergelijken. Nooit eerder geprobeerd op een eerlijke manier cijfers te vergelijken?

     6. Baco

      Je bent nogal vooringenomen

     7. Gregorius van Dubbeldam

      “ Sterker nog. dit werd glashard ontkent…”

      ontkend

      Het is toch volstrekt evident en algemeen bekend dat ouderen, mensen met overgewicht en onderliggend lijden een grotere kans hadden om ziek te worden van Corona of er aan te overlijden? Wie ontkende dat in hemelsnaam?
      Zoals Eksteroog overigens terecht opmerkt geldt uiteraard hetzelfde voor mensen die griep opliepen in eerdere griepgolven.

     8. Baco

      Volgens Pipo zijn veel ouderen overleden aan corona en niet aan onderliggende aandoeningen en dat is natuurlijk gezwets van de bovenste plank.
      Én we hebben het niet over griep toch? of is corona ineens wel een griep?

   2. Robert75

    O ze stierven aan corona en niet aan iets anders? Nou de officiële data die gepubliceert is in de UK toont aan dat in de maand december van de 3700 geregistreerde sterfgevallen er 2600 daarvan gevaccineerd waren. Duat is dus zeg 4 op de 5 mensen die overleden zijn terwijl ze gevaxt waren.

    Dus misschien wordt het tijd om die mening dat ze doodgaan aan corona te herzien.

    dailyexpose.uk/2022/01/08/bbc-forgot-to-tell-you-4-in-5-covid-deaths-triple-vaccinated/

 6. Uwehetgeweten

  In 1960 ontdekten twee virologen in de VS dat beide poliovaccins waren besmet met het SV-40 virus, dat kanker veroorzaakt bij dieren en de celstructuur van mensen verandert. Miljoenen kinderen werden ingeënt met deze vaccins.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   sdnl.nl/mexicaanse-griep-1.htm

   Zucht!

 7. Uwehetgeweten

  Ja ik vaccinaties zijn niet zo veilig is dat ze willen laten geloven.
  Er zijn zoveel voorbeelden van.

  1. Gregorius van Dubbeldam

   Noem een een paar concrete voorbeelden, Uwe, deze keer met bronnen.

   1. Baco

    Er staan zat voorbeelden op internet, het probleem is dat je prikfascistische ogen vol zitten met coronaströnt, en je bent nogal en dan druk ik mij nog zacht uit, bekrompen in je kortzichtige gedachtegangen..

 8. Uwehetgeweten

  – In 1967 verklaarde de WHO (Wereld Gezondheids Organisatie) Ghana mazelenvrij, nadat 96% van de bevolking was gevaccineerd. In 1972 kreeg het Afrikaanse land te maken met één van de grootste mazelenuitbraken ooit, wat het grootste aantal slachtoffers uit de geschiedenis tot gevolg had.

  – Tussen 1970 en 1990 kreeg meer dan 200.000 volledig gevaccineerde kinderen in Groot Brittannië kinkhoest.

  – In de jaren ’70 bleek na een test onder 260.000 mensen in India dat degenen die waren gevaccineerd tegen TBC, váker de ziekte kregen dan mensen die geen vaccin hadden ontvangen.

  1. Eksteroog

   Bronvermelding aub, of je eigen onderzoekspaper.

 9. Eksteroog

  Ik begrijp uit diverse commentaren, dat er behoefte is aan goed lezen. Dan moet je dus niet op Wout Willemsen rekenen. Wie dat wel doet mist een hoop.
  1. Wout vraagt zich af, waarom de uitkomst van recent onderzoek niet een jaar voor de uitkomst van het onderzoek gebruikt is. Iedereen die goed leest ziet dus dat hij niet zo slim is en het artikel zwak.
  2. Ik heb even een uitgebreidere Engelse tekst van een medische site erbij genomen met citaten van de onderzoekers. Het onderzoek vond plaats vóór de massale roll-out van de vaccins. De bewering, dat besmetting met verkoudheid beter zou beschermen dan het vaccin, komt uit de duim. Het is kwakzalverij van Wout en zijn sekteleden
  3. Zijn voorstel om te wachten op de juiste verkoudheid. Jammer is dat mensen regelmatig verkouden worden; die weerstand is niet lang houdbaar. Dat is volgens mij ook de belangrijkste reden, waarom er geen vaccin tegen verkoudheid is.
  4. Een alternatief vaccin ontwikkelen is mooi. Maar de tegenstanders van vaccinatie zijn hier ook tegen, dus zoveel lost dat niet op.

 10. Eksteroog

  Ik begrijp uit diverse commentaren, dat er behoefte is aan goed lezen. Dan moet je dus niet op Wout Willemsen rekenen. Wie dat wel doet mist een hoop.
  1. Wout vraagt zich af, waarom de uitkomst van recent onderzoek niet een jaar voor de uitkomst van het onderzoek gebruikt is. Iedereen die goed leest ziet dus dat hij niet zo slim is en het artikel zwak.
  2. Ik heb even een uitgebreidere Engelse tekst van een medische site erbij genomen met citaten van de onderzoekers. Het onderzoek vond plaats vóór de massale roll-out van de vaccins. De bewering, dat besmetting met verkoudheid beter zou beschermen dan het vaccin, komt uit de duim. Het is kwakzalverij van Wout en zijn sekteleden
  3. Zijn voorstel om te wachten op de juiste verkoudheid. Jammer is dat mensen regelmatig verkouden worden; die weerstand is niet lang houdbaar. Dat is volgens mij ook de belangrijkste reden, waarom er geen vaccin tegen verkoudheid is.
  4. Een alternatief vaccin ontwikkelen is mooi. Maar de tegenstanders van vaccinatie zijn hier ook tegen, dus zoveel lost dat niet op.

 11. Shooter

  Herhaal de leugen en hij zal voor waarheid aangenomen gaan worden. Daarom is er elke dag journaal op de tv.

 12. Re-al

  Er zijn wel wetenschappers, die verstandig bezig zijn, en belangrijke zaken publiceren.

  Wetenschap leeft van inhoudelijke kritiek.
  Een of meer argumenten, kunnen ‘grote verhalen’ te niet doen.

 13. Re-al

  Algemeen informatie :

  De WHO publiceert een cirkel-diagram, die laat zien,
  dat de schadelijke bijwerkingen van de “covid-vaccins” van de afgelopen 2 jaar,
  GROTERT ZIJN,
  dan die van alle andere vaccins bij elkaar van de afgelopen 30 jaar ! …
  Zie : site WHO.

  1. Re-al

   typo : GROTER.

   Zie : sites WHO.

   1. Harry Haller2

    “Studie: cannabis kan corona-infectie voorkomen” (Telegraaf van vandaag).

    Gelukkig heb ik dit Godenplantje 51 jaar dagelijks mogen consumeren, waardoor ik levenslange immuniteit heb opgebouwd. 🙂

 14. Gregorius van Dubbeldam

  twitter.com/wappiehoekje/status/1481153015210029060?s=20

 15. Gregorius van Dubbeldam

  twitter.com/bernard_dokter/status/1481137179569106944?s=20

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.