7174939623 559c6d7bb3 c

Dreigement boeren leidt tot lange wachtrijen op Schiphol

Binnenlandjul 04 2022, 13:02
Een dreigement van de boeren is genoeg om alles in het honderd te laten lopen op Schiphol. Eigenlijk wilde de boeren Schiphol platleggen door de toevoerwegen te blokkeren maar blijkbaar was één dreigement hiervoor al voldoende. Dus missie geslaagd zonder 1 trekker te gebruiken.
Honderd passagiers hebben vanochtend hun vlucht gemist op Schiphol. De rijen bevonden zich buiten de vertrekhal omdat Schiphol te weinig securitypersoneel had ingezet. Het blijft qua management een puinhoop op de luchthaven. Deze rijen waren ontstaan doordat Schiphol passagiers had opgeroepen om in de buurt van de luchthaven te verblijven, zodat mensen op maandagochtend op tijd hun vlucht konden halen ondanks de protestacties van de boeren. Maar die bleven uit. Daardoor kwamen passagiers uren te vroeg op de luchthaven, hierdoor ontstonden er lange wachtrijen.
Luchtvaartmaatschappij Transavia hoopt dat de wachtrijen zich vanmiddag oplossen melden zij aan de Telegraaf. „We hopen dat op onze volgende piek met vertrekkende vluchten rond het middaguur er meer spreiding is van reizigers. We wachten zo lang mogelijk om de laatkomers nog aan boord te laten, voor zover het vluchtschema dat toelaat.” Dit weekend was de groter op de luchthaven nog groter. Vakbond FNV meldt dat boze passagiers zondagavond na uren wachten bij de bagageband zelf naar de bagagekelder zijn gegaan om hun koffers op te halen. Dit is allemaal niet fraai te noemen. Zulke chaotische toestanden verwacht men in een derde wereldland niet in een normaal strak georganiseerd westers land als Nederland
De boeren kunnen deze chaos op hun conto schrijven en het daarom als een succesje beschouwen. Missie geslaagd!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten