Dreigement boeren leidt tot lange wachtrijen op Schiphol

Dreigement boeren leidt tot lange wachtrijen op Schiphol

Een dreigement van de boeren is genoeg om alles in het honderd te laten lopen op Schiphol. Eigenlijk wilde de boeren Schiphol platleggen door de toevoerwegen te blokkeren maar blijkbaar was één dreigement hiervoor al voldoende. Dus missie geslaagd zonder 1 trekker te gebruiken.

Honderd passagiers hebben vanochtend hun vlucht gemist op Schiphol. De rijen bevonden zich buiten de vertrekhal omdat Schiphol te weinig securitypersoneel had ingezet. Het blijft qua management een puinhoop op de luchthaven. Deze rijen waren ontstaan doordat Schiphol passagiers had opgeroepen om in de buurt van de luchthaven te verblijven, zodat mensen op maandagochtend op tijd hun vlucht konden halen ondanks de protestacties van de boeren. Maar die bleven uit. Daardoor kwamen passagiers uren te vroeg op de luchthaven, hierdoor ontstonden er lange wachtrijen.

Luchtvaartmaatschappij Transavia hoopt dat de wachtrijen zich vanmiddag oplossen melden zij aan de Telegraaf. „We hopen dat op onze volgende piek met vertrekkende vluchten rond het middaguur er meer spreiding is van reizigers. We wachten zo lang mogelijk om de laatkomers nog aan boord te laten, voor zover het vluchtschema dat toelaat.” Dit weekend was de groter op de luchthaven nog groter. Vakbond FNV meldt dat boze passagiers zondagavond na uren wachten bij de bagageband zelf naar de bagagekelder zijn gegaan om hun koffers op te halen. Dit is allemaal niet fraai te noemen. Zulke chaotische toestanden verwacht men in een derde wereldland niet in een normaal strak georganiseerd westers land als Nederland.

De boeren kunnen deze chaos op hun conto schrijven en het daarom als een succesje beschouwen. Missie geslaagd!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties