36023835803 e0e7e18b0e c

Paniek! De schappen in de supermarkt raken leeg

Binnenlandjul 04 2022, 15:13
De boerenopstand duurt nog geen dag en de schappen raken nu al leeg. Vooral vers producten zullen opraken. Dit is precies wat de boeren willen bereiken. Zij willen zo laten zien wat er gebeurd als er een schakel wegvalt in onze voedselvoorziening.
Boze boeren hebben distributiecentra van Albert Heijn, Jumbo, Aldi en Lidl geblokkeerd. De Nederlandse supermarkten zijn efficiënt georganiseerd daardoor is elke verstoring direct voelbaar. De supermarkten beginnen hem te knijpen. Hoe lang gaan de boeren dit volhouden? Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) deed vanochtend daarom een oproep aan de boeren. De boeren moeten hun conflict over stikstof met de overheid op lossen. De supermarkten maken geen deel uit van dit conflict daarom moeten de boeren de supermarkten hen hier ook buiten laten volgens het CBL. De boeren willen dat de supermarkten kleur gaan bekennen en openlijk het stikstof beleid gaan veroordelen. Dat willen de supermarkten niet omdat zij neutraal willen blijven in dit verhaal.
Een CBL-woordvoerder zegt tegen de Telegraaf hierover: „Versproducten gaan meerdere keren per dag vanuit het magazijn naar de winkels, dus daar merkt je het meteen. Daarom moeten die blokkades direct worden opgeheven, desnoods door politie en justitie.” Kortom als het moeten de boeren dus met geweld verwijderd worden. De boeren leren zo hun vrienden wel kennen. Dit is ook typisch Nederlands gedrag nooit het achterste van je tong laten zien. Maar altijd neutraal willen blijven zodat je door iedereen aardig gevonden wordt. 
Albert Heijn voelt zich betrokken bij het lot van de boeren. Ze maken afspraken met de boeren over duurzaamheid, dierenwelzijn en het gezond verdienvermogen van de boeren en telers. Alleen heeft Albert Heijn geen idee hoeveel boerenbedrijven waarmee ze samenwerken worden bedreigd door de stikstofplannen. Dat is wel erg tekenend van de stand van het land.
De boeren hebben inmiddels aangegeven dat zij de acties bij de distributiecentra dagen willen volhouden net zolang tot Den Haag inbindt. En de huidige stikstofplannen in de prullenbak verdwijnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten